Mamici de martie-aprilie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

clio concediul pentru nastere e facut din 63 zile prenatal si 49 postnatal pe parcursul carora primesti cei 85% din salariu. Dupa aceea daca vrei poti face cerere de intrare in CIC si vei primi suma fixa (anul asta e 8 milioane pe luna) pana face bebe 2 ani sau pana intrerupi CIC-ul.

Din ce am citit eu, bebe se intoarce cu capul in jos intre saptamanile 28 si 34 si cam asa ramane. Din experienta mea personala nu pot sa va zic decat ca Mariuca a stat toata sarcina cu capul in jos si s-a simtit foarte bine. Din pacate nu ne-a folosit la nimic, tot nu am reusit sa nasc natural din alte motive.

Cu retardul de crestere chiar nu trebuie sa va faceti griji. Dupa saptamana 16 bebeii cresc in ritmuri diferite. Au perioade de stagnare si perioade de crestere. Din cauza asta apar uneori cu retard de crestere. Ar fi si culmea sa creasca toti la fel si automant sa aiba toti aceeasi greutate la nastere (la aceeasi varsta). Si un copil de 2,5 kg. si unul de 4,5 kg. pot fi la fel de sanatosi la nastere. Daca nu aveti alt motiv de ingrijorare (de exemplu fumati si atunci sigur copilul va avea greutate mica la nastere) n-are rost sa va faceti sange rau, ii cauzeaza lui bebe.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Salutare , fetelor si va doresc un An asa cum vi-l doriti voi sa fie.Am facut ieri eco, s-a confirmat a treia oara ca evorba de o fetita, deci rog pe cine face lista sa ma traca cu un carucior roz..(si DPN 24 aprile,)Iar dupa dimensiunile copilului mi-a mutat data probabila a sarcinii din 26 aprilie cand imi spusese dr.Iosup la 18 saptamani(la eco morfologica)pe 21-22 aprilie , ca bb ar fi ceva mai mare.Are 670 grame +-100g la 24 de saptamanifara o zi calculate de mine, si dr. zicea ca are 24 sapt si 4 zile, de-aia mi-a si mutat DPN cu 4 zile mai devreme.Ce vreau eu sa va spun este ca totusi eu raman la calculele mele deorece eu stie exact ca am ramas insarcinata intre 1-5 august, si eu am calculat din 3 aug(momentul fecundarii).Deci cel mult pot considera 1 august, dar nu mai mult, si dupa ultimele lor masuratori ar trebui mai devreme, ceea ce nu e posibil.Un alt lucru de care sunt nedumerita deoarece parerile dr. sunt impartite este lungimea colului.Dr. iosup mi-a zis ca am colul de 2.7 cm la 18 saptamani si sa stau in pat, ca e foarte scurt.La eco de ieri aveam 2.5 cm si la fel, ca sa stau numai in pat.Dar dr. meu mi-a zis sa stau linistite, sa nu ma sperii, ca la un col de multipara nu e chiar atat de scurt, si acelasi lucru mi l-a spus si dr. Stefan Marian de la militar,ca la femeile care au nascut nu e grav, ba chiar cand m-a controlat pe masa mi-a zis ca e colul lung.Si dr. meu de la Municipal m-a controlat ieri si azis ca e ok.Ce sa mai inteleg de aici, ca unii zic intr-un fel si altii in alt fel.Eu oricum incerc sa stau cat mai mult in pat, fara efort de nici un fel.Iar in legatura cu pozitia, e cu capul in jos, si se pare ca si la 18 saptamani era tot asa.Eu stiu, se mai intoarce?E vreo problema daca sta numai asa?In alta ordine de idei, se face iar baby expo pe 15-16-17 aprile, dar pt. noi cred ca va fi foarte dificil sa ajungem, nu?Va pup pe toate si multa sanatate in continuare si aveti grija de voi si de bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Multumesc pentru informatii, Rrox! Mie, sincer, chiar nu mi se pare normal sa ti se dea doar cele 112 zile cu plata 85% din salariu si restul pana la 2 ani sa fie platit cu 8 milioane...
Dar, ma rog traim in Romania.Apropos, in alte tari care este procedura?!

Clio si bebelusa 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

LA MULTI ANI pentru toate Ioanele
numai bine si multa sanatate
Adriana si Bebelinul 24 s

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Clio , concediul de maternitate e de 126 zile.
Faza cu 49 de zile e urmatoarea: dupa nastere tre sa iei minim 49 zile cu 85% si apoi poti intra in CIC.
Uite un articol:
http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=217&page_nr=1

Asta l-am gasit la repezeala.
Oricum inteleg ca 85% din salariu la tine e mai mult de 7,8 milioane(atit e indemnizatia) si atunci va fi avantajos sa folosesti toate cele 126 zile. Poti sa-ti iei cate vrei inainte de nastere cu conditia sa ramana minim 49 pt dupa nashtere.
Sper ca m-am facut inteleasa si iti pot spune ca informatiile sunt corecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Buna dimineata, -lor
Intr-adevar, nu toti bebelusii se dezvolta la fel in timpul sarcinii, asa cum nu se dezvolta la fel dupa nastere.Mai toate prietenele mele au nascut anul trecut, iar bebelusii aveau 4.200g, 3.800g, 3.100g si respectiv 2.800g(din mama fumatoare,care nu s-a lasat nici in sarcina,nici acum cand alapteaza).Oricum,bebe cel mic a recuperat foarte mult,punand chiar si 1kg pe luna si fiind singurul care se hraneste la san.
Cand am fost ultima data la control si mie mi-a zis doctorul ca bebita era cu o saptamana in urma(dupa dimensiunea femurului), dar dupa celelalte masuratori era OK.Am vazut si in carti ca sunt diferente intre parametrii pentru aceeasi saptamana de sarcina.
Fetelor, sa nu ne facem griji, sa se nasca bebelusii nostri cu bine, ca avem noi grija sa creasca mari si frumosi, in plus nu vrem copii obezi, nu-i asa?

La multi ani pentru toate gravidutele cu nume Ioana!
Si sa nu chefuiti prea tare!

Va pup, Oana si bebelina Leti (DPN 9 APRILIE 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elibui spune:

La Multi Ani, fetelor si din partea mea pe 2005! Va doresc bebelini sanatosi si norocosi si un an plin de impliniri!
Eu de la Craciun ma lupt cu o raceala urata, care BINEINTELES ... s-a transformat intr-o sinuzita stresanta. Acum suntem binisor, numai ca imi simt capul infundat. Pentru mine parca au intrat orele in sac: simt ca nu am spor deloc in ceea ce fac. De Sarbatori am fost si m-am agitat mai mult decat inainte cand nu eram . Si inca n-am terminat cu treaba. In rest...ma vait ca si voi de dureri de spate, dar nu de mijloc ci mai sus; ocazionale insomnii (de obicei cand mi-e mai somn ); senzatia ca nu am aer mai ales cand stau intinsa (ca v-am zis ca burta mea s-a urcat "in pod" deja - cineva radea de mine ca o sa nasc pe gura); usturimi in zona buricului unde pielea e asa de subtire si transparenta, ca mi-e teama ca o sa fac hernie .
Alice e tare activa si ma bucur mult! Cateodata simt ceva tare ciudat in burtica - poate si la voi face - dar oare ce face?!? simt ca tremura!!!de parca se scutura un caine ud scuzati comparatia!
Luni am programare la Dr. Mie nu mi-a zis niciodata ce greutate si ce lungime are. Acum il pun sa-mi zica!
Si eu am nelamuriri cu concediile. Prenatalul si CIC-ul cine ni le plateste: angajatorul sau statul???
Va pup!
Si, nu in ultimul rand urechez toate Ioanele si le doresc tot binele din lume!
Si un bun-venit calduros mamicilor nou inscrise!
Eli + bb Alice
DPN 25.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Eli, eu am citit mult despre Concediu prenatal, indemnizatii, CIC si toate cele.Sunt o gramada de legi, ordonante, modificari....te doare capul!Am avut chiar polemici cu sotul meu care intelegea altfel decat mine lucrurle, mi-am pus colegele de la contabilitate si juridic sa se intereseze(habar nu au)!
Pana la urma eu am inteles ca plata concediului prenatal si postnatal (126 zile) o face angajatorul. Este 85% din media aritmetica a salariului brut pe ultimile 6 luni, din care se trage CAS si celelalte, in afara de impozit(NU SE IMPOZITEAZA).
Plata concediului de maternitate o face tot angajatorul, dar isi recupereaza apoi banii de la stat.
Sper ca ai inteles. Daca am gresit ceva spuneti-mi si mie cum e corect.

Oana si bb Leti
(DPN 9 aprilie 2005)

Mergi la inceput

Fetelor !
angajatorul nu da nici un ban din buzunar in perioada in care esti in concediu medical. Fie el concediu medical pre/postnatal sau altfel de concediul cei X% (85% in cazul asta) ii da CAS-ul. Ideea e ca banii de fapt ii da angajatorul si ii deduce in aceeasi luna din CAS-ul de la ceilalti angajati.
La fel este si cu CIC-ul. Iei banii de la companie, dar ea nu da nici un banut din buzunarul ei!
Daca va spune altfel compania, sa stiti ca va abureste!

Mergi la inceput

Inca o precizare:
85% este din salariul brut (adica in aceasta perioada nu se opresc CAS si impozit ).

Mergi la inceput