Mamici de martie-aprilie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Cristina, eu am colul de 2.6cm cerclaj de 10 saptamini. Sper sa duc sarcina pina la 40 saptamini. Ideea este sa stai cit mai mult pe orizontala, daca stai pe scaun ajusteaza unghiul de inclinare sa fie cit mai mare si rabdare. Baietelul din burtica merita tot efortul.
Nu ai voie sa ridici greutati si sa faci baie fierbinte.
Citeste, coase, impleteste, bobineaza telecomnda si fii optimista se poate si o sa fie bine.
Despre retardul de crestere gasesti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38066" target="_blank">aici

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna fetelor,
noi suntem bine , bebelinul misca de zori, adica joaca box cu mine in fiecare zi , mai mult seara cand ma bag eu in pat, de ingrasat ne-am ingrasat si noi cu 7,5 kg in 24 saptamani, dar nu se vad, nu stiu unde s-au depus, oricum eu nu-mi mai fac griji din cauza kg in plus , tot ce conteaza e sa fie bebelinul sanatos,

ati vazut ca s-a marit indemnizatia pt cresterea copilului cu 1.300.000 lei, parca intrebase o gravidutza despre indemnizatie, eu stiu ca daca ai lucrat in ultimile 10 luni atunci beneficiezi de aceasta indemnizatie , daca ai avut carte de munca, eu mi-am platit singura in fiecare luna la Casa de pensii pt ca n-am mai lucrat in ultima perioada si asa mi-au zis aia acolo sa am 10 luni in ultimul an, daca imi lipseste o zi nu mai primesc nimik

noi mergem abia pe 19 la doctor , si atunci o sa aflu si eu ce mai face bebelinul meu cel jucaus , cate grame are si ce lungime , abia astept sa-l mai vad

numai bine si pupici la burtici
Adriana si Bebelinul 23 s+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici! Da' s-a urnit si discutia pe aici pe la noi! Ce bine, ca tare liniste era. Bun venit si noilor viitoare mamici care au parut pe forumul nostru!
Noi suntem bine, crestem din ce in ce mai mult. Am luat doar 8 kg si termin sapt 31, asa ca mai mult de 4-5 nu cred sa mai iau pana la final. Dar in schimb burta are niste dimensiuni impresionante, desi nu stiu cum de se intampla asta. Mai merg inca la servici si sper sa mai rezist macar pana la 1 februarie. Mergem maine seara la control si sper ca Mariuca noastra sa fie bine sanatoasa, desi in ultima sapt am avut niste stari ciudate si niste dureri cam suspecte pe la marsupiu!
Eu sunt hotarata sa fac cezariana. Daca mai aveam momente in care ma gandeam si la varianta nasterii normale, cat am stat in cele 2 randuri in spital si am auzit urletele din timpul travaliului mi-a ajuns si m-am razgandit. Oricum eu sunt cu burta taiata deja in urma unei hernii si m-am refacut extraordinar de repede si bine. Asa ca am hotarat: cezariana. Am si eu aceeasi frica precum Raluk, nu de operatie ci de momentul in care voi ajunge acasa si voi ramane singura cu Mariuca!
Cat priveste spitalul, pentru cele care vor naste la CF 2, le pot spune ca locul este ok, este curatenie, conditiile sunt excelente, iar oamenii sunt profesionisti, dar si f sufletisti.
Acum va las si mai revin dupa ce venim de la control!

Betilina 31 sapt si Mariuca
Dr. Corina Echim Spit. CF2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna fetele!!Coral intrebai de pozitia bebelusului cum a determinat-o doctorul.Ce pot sa-ti spun e ca la mine sa vazut la ecograf cum statea in fundulet bebelusha, adica nu era angajat cu capul in jos cum ar fi trebuit ci era invers cam atata stiu.Am mai vazut la ecograf cum bebelusha isi aducea piciorusele aproape de fata statea ca un ghemotoc acolo ingramadita in burtica.peste doua saptamani trebuia sa merg din nou la control si de abia astept sa o vad !!In rest pana atunci face tumbe in burtica asa nu gluma, uneori cand fac baie se misca ata de tare ca am impresia ca se misca toara apa din cada. la burtici si la mamici!!

Raluca&bebelusa 27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Coral, la mine pozitia copilului s-a vazut ecografic. Eu am insistat pentru ecografie (eram interesata si de greutatea copilului), dar ginecologul mi-a spus ca pozitia fatului se poate determina si prin palpare. Oricum, sincera sa fiu si eu ma gandeam ca inca nu s-a intors cu capul in jos pentru ca ii simteam uneori caputul in zona buricului. Sper sa se intoarca pana in saptamana 34 cand vom merge la control.
Cristina, nu cred ca este cazul sa-ti faci probleme din cazuza retardului de crestere. In cazul meu, in saptamana 28 retardul de crestere era de 26%. Eu am facut eco la dr. Pop, la Diagnosis. Copilul avea atunci 1041 g +-160g, dar mi-a zis de acest retard (rezistentele uterine la aceata eco erau normale, dar la ecografia de la 18 saptamani erau usor crescute). Ginecologul mi-a spus ca un copil la 28 saptamani trebuie as aiba in jur de 1000g, deci ea practic nu a vazut un retard.
In saptamana 31 am mai facut o ecografie, la maternitate si copilul avea 1500g +-200g si ginecologul mi-a zis ca este foarte normal.
Oricum, mie si dr. Pop mi-a zis sa stau linistita pentru ca nu toti copiii se dezvolta la fel, in diferite perioade si are tot timpul sa recupereze. De asemenea, problema colului scurt cred ca apare la majoritatea mamicilor. Trebuie sa ai grija sa stai mai mult la orizontala si sa nu faci efort.

Va pup pe toate,
Ana (saptamana 32, DPN 8 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Coral, la mine s-a vazut tot la ecografie pozitia copilului, si este cu capul in jos, bine merci asteptand sa iasa...

Daniela DPN 10 MARTIE 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Buna feteleor!
Intrebare stupida :
cand ii stabileste definitiv bebele pozitia in burta. Adica de la cate saptamini nu se mai da peste cap si ramine in aceeasi pozitie?

Eu personal am si o scuza ca nu stiu chestiile astea, pt ca din cauza de probleme medicale sunt absolut obligata sa fac cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Buna, scumpele mele si la multi ani!
N-am mai reusit sa intru de mult timp pt ca am fost libera si acasa netul imi merge groaznic. Am mai incercat de cateva ori sa intru, dar cand sa postez si eu cadea netul si o luam de la capat si tot asa de mi-am facut un car de nervi.
Asa ca va zic cu ceva intarziere sa aveti un an 2005 minunat, sa avem bebelusi sanatosi, sa nastem usor si sa fim sanatoase.
Bun venit si -lor noi.
Ati scris atat de mult incat nici nu stiu cu ce sa incep.
Si eu am nasul infundat si sforai si respir greu si-mi curge si sange din nas. Pe langa asta ma doare spatele groaznic, daca stau mai mult in picioare sau pe scaun. Ma dor si coastele si cateodata am stari de lesin. Chiar pe 1 ianuarie m-am speriat ca am avut putin hemoragie, de fapt mai mult niste chegulete, mi-a fost frica ca o sa-l pierd pe bebe. Am mers apoi la medic, am facut eco, totul e in regula, mi-a zis ca din cauza contractiilor si trebuie sa iau utrogestan pana va fi momentul sa nasc. Bebitul e bine, tare agitat, ne-a facut cu manuta la eco. Tot la eco am vazut ca bebe statea cu capsorul in jos, si piciorusele pe langa capsor, adica talpitele. Dar medicul a zis ca nu-i pozitia definitiva, inca se mai poate roti, cam pana in saptamana 33-34 ar trebui sa ia pozitia definitiva. Deja il iubesc tare mult si sotul meu e innebunit dupa el. Si e asa scump cand face tumbe, adica mai tot timpul.
Noi maine facem 29 de saptamani, intram in a 30-a, iar intr-o carte despre sarcina am citit ca abia acum intru in luna a 7-a, desi eu ar trebui sa nasc in jur de 25 martie, asa ca dupa calcule ar fi trebuit deja de la craciun sa intru in luna a 7-a.
Tocmai am vazut ca sunt deja 3 baietei cu numele de David pe listuta.
Eu am luat deja 9 kg, dar pt ca la inceputul sarcinii eram exagerat de slaba, nu se cunoaste, abia acum am 51 de kg. Chiar nu ma stresez cate kg voi lua pana la final, ca m-as bucura sa mai raman cu cateva si dupa ce nasc, macar vreo 5-6 kg.
Hai ca m-am lungit, daca am omis ceva revin.
Va pup si va urez numai bine voua si bebicilor

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Eram sigura ca am mai uitat ceva. Legat de vitamine, eu am luat inca inainte sa raman gravida acid folic, l-am luat si dupa in prezent cu o mica pauza cand n-am gasit. Am mai luat de pe la 13 sapt. Prenatale, apoi am luat fier fiole timp de 20 de zile, iar acum iau PreCare, pe care mi le-a trimis o prietena din SUA, care a nascut si i-au ramas vreo 70, adica pt vreo 2 luni si ceva, iar medicul mi-a zis sa le iau pt ca oricum voia sa-mi dea din nou Prenatale sau Materna.
Poate ca m-a indopat cu vitamine si pt ca eram foarte slaba si nici acum nu-s prea grasa, la 51 kg. Am insa prietene care n-au luat vitamine si bebele e sanatos.
Voi ati trimis poze la albumul burticilor de pe site?
Eu am de gand sa trimit, ca acum chiar se vede burtica, am cateva poze de la revelion si craciun.
Va pup

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Salutari, fetelor!

In legatura cu kilogramele, am luat si noi cu truda mare 5 kgs...De la inceputul sarcinii si pana acum nu am avut decat o singura grija:burtica prea mica, kilograme prea putine!Mai sunt si tare inspaimantata pentru ca la ultima eco facuta la Iosup mi s-a spus ca bebelusa are un retard in crestere(era vorba de 150 grame) datorita rezistentelor crescute pe arterele uterine.Acum fac un tratament pe care il termin pe 19 ianuarie.Sper ca bebelusa sa fi castigat si ea ceva grame in plus!

Ce stiti in legatura cu concediul de maternitate?Care este perioada in care se platesc cei 85% din salariu?

Clio si bebelusa( 26 saptamani)

Dr. Tutunaru,
Spitalul Elias

Mergi la inceput