Mamici de martie-aprilie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 2
daniela77 spune:
De nascut voi naste cu cezariana.
Sunt prea stresata, si mi-e frica de mor numai cand ma gandesc la travaliu.
Daniela DPN 10 MARTIE 2005
geta_sava spune:
Dragele mele am revenit! Am o problema grava la servici m-am enervat ff tare dar sper sa nu afecteze la bebica. Daca stie cineva: as putea lua indemnizatia de CIC direct de la Casa de Pensii?? Ca la societate e complicat si s-ar putea sa nu mi-o acorde din nefericire. Daca stie cineva o solutie v-as fi recunoscatoare!
Va pup si va doresc o sarcina fara stres si probleme!
rrox3 spune:
Eu iau Materna (1 pe zi) de la 16 saptamani. Asa mi-a recomandat doctorul si mi-a zis sa nu le intrerup. Desi am inceput sa adun kilograme mai rapid de cand le iau. Am luat in total 8 kg. din care 6 kg. doar de cand iau Materna. Si eu aveam destule si dinainte.
ligia13 daca zici ca esti palida si ametesti probabil esti anemica si iti trebuie un supliment de fier si fireste calciu. O sa vezi dupa analize mai sigur.
geta_sava daca ai contract de munca la firma la care lucrezi si ai lucrat cel putin 10 luni in ultimele 12 luni sunt obligati sa-ti primeascacererea de CIC si sa-ti dea banii. In anumite conditii ii poti lua si de la casa de pensii (daca nu mai lucrezi nicaieri sau alte d-astea). Intreaba la legislativ, sunt acolo niste moderatori informati. Succes!
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani
oanamc spune:
Buna, gravidute!
Azi la Timisoara e o zi de primavara, sunt 10 grade Celsius si un soare de poti face plaja.Oricat mi-ar placea caldura, sufar cumplit ca nu am avut parte de zapada anul asta
; poate mai incolo.....
Mie medicul mi-a recomandat inca de acum o luna (saptamana 23)sa iau Calciu + vit D si Prenatal si ma simt foarte bine.In legatura cu nasterea, eu am decis sa nasc prin cezariana.Inainte imi era foarte frica de sarcina si de nastere, dar acum nu mai imi e frica deloc.Am hotarat sa nasc prin cezariana pentru ca, cred eu, e mai bine pentru
...si pentru mine, sa nu ne chinuim.
Oana si
Leti (DPN 9 APRILIE 2005)
Irda spune:
Salutare fetele!
Roxana am fost ieri la dr. Nayel....a fost super!
L-am vazut pe bb si crescuse binisor de acum 2 saptamani,de la ultima eco. Doctorul a avut un ras surprins pentru ca gagalicea deja incepuse sa se agite pe-acolo prin burtica....si n-are decat 8 saptamani si 3 zile
!
Pentru candida mi-a dat Poligynax (1 la 3 zile)....am citit pe prospect ca nu e recomandat in sarcina, dar cum era destul de nasol...probabil a considerat ca trebuie facut ceva urgent....nu stiu daca nu o sa-l afecteze pe bb, dar nu mai rezistam sa nu iau nimic!
Voi ce credeti?...
P.S. Se pare ca o sa fac cezariana ca eu sunt micutza...am 1.52 si 42 kg.
8sapt 3 zile
Irda
rrox3 spune:
Irda si mie mi-a dat Nayel Poligynax, dar recunosc ca nu l-am folosit. Probabil Nayel are o experienta personala pozitiva cu el, dar am preferat sa nu risc. Am intrebat si medicul de pe forum si a fost de acord cu mine. Nu este testat, desi nu exista nici dovezi ca ar face vreun rau si il prescriu si alti medici. Eu am folosit Clotrimazol in loc, pe asta scrie ca e permis in trimestrele 2 si 3. Medicul de pe forum recomanda Gynozol in orice trimiestru, zice ca e singurul testat serios si sigur. Asta daca e vorba doar de candida, fiindca Poligynaxul e activ si fata de alti germeni.
Acum sa nu-ti faci griji ca n-ar fi bun medicul, e super OK. Daca ai indoieli poti sa-l suni si sa-i spui.
Numai bine!
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani
Irda spune:
Meci de raspuns, Roxana!
Da' acum m-am panicat de tot!
daca pateste ceva puiutzul?
Sa iau Gynozol in loc de Polyginax?
mi-e groaza ca s-ar putea sa-i influentzeze in vreun fel dezvoltarea normala!
Irda
coral spune:
Buna mamicilor,
Am vazut ca ati spus ca stiti pozitia lui bebe in burtica. Cum a determinat-o doctorul? Noi abia saptamina viitoare ne ducem la control si zau ca sunt tare curioasa.
Noi de vreo 10 ani avem un nume de baietel Tudor, sa vedem ce e surpriza din burtica, iar daca e fetita cautam ceva pentru Ioana Elena.
E cald si bine, brutarie
cristinacostinescu spune:
Va urez un an nou fericit si plin de bucurii si impliniri. Noi am intrat astazi in 28 de saptamani si avem cateva probleme:un col scurt de 2,8 cm si la ultima eco bebe avea un retard de crestere de 9%, adica cu 100 de grame mai putin decat greutatea normala. Se pare ca de vina sunt rezistentele uterine usor crescute, sincera sa fiu nu prea am inteles nimic din explicatiile doctorului. Sper ca la urmatoarea eco totul sa fie in regula si pana atunci mi s-a recomandat repaus la pat, liniste, odihna si sa beau 3 litri lichide pe zi.
Daca ma poate ajuta cu mai multe informatii...
Am vazut ca sunteti destul de multe speriate de cezariana si va spun din proprie experienta ca nu este chiar atat de rau pe cat pare. Personal mi-am revenit foarte repede la prima nastere si nici nu ma gandesc sa nasc normal de data aceasta.
Va pup si toate cele bune!
Cristina
DPN 31 martie 2005
dr. Badiu