Mamici de martie-aprilie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 11
ligia13 spune:
Si eu vreau adresele de unde ai cumparat si care trimit si in provincie. Te rog!!!!!!!!
oanamc spune:
Mihaela,eu sunt "un pic" superstitioasa si nu am vrut sa cumpar nimic pentru bebe pana in luna a 7-a, dar ai dreptate, e o bucurie imensa sa te pregatesti pentru bebe si nimeni nu stie mai bine ca noi ce are nevoie.
M-am tot uitat prin magazine pentru bebe, sunt o gramada de lucrusoare frumoase si unele de calitate, bani sa ai! Eu si sotul meu suntem un pericol, nu avem decat un hobby:
CUMPARATURILE! 
Va fi un deliciu sa mergem amandoi sa cumparam lucrusoare pentru bebita noastra. Acum sunt in luna a 7-a ....asa ca, pe la sfarsitul lunii cand iau salariu .....pazea!.....vom goli magazinele!Abia astept!
Pe mine m-a apucat acum sa cumpar mobila, sa fac schite, sa modific casa si chiar sa schimb gresia in baie! Sunt cam deplasata!.....Sau e sindromul acela al mamei care isi pregateste cuibul pentru puiul ei?
Oricum,am innebunit toata familia, iar sotul meu e disperat
ca nu mai stie de unde sa mai scoata bani pentru toate cheltuielile mele!
Gata, v-am ametit cu povestile mele, va pup, pe maine!
coral spune:
Multumesc mult de incurajari, suntem convinsi ca minunea mica o sa stea pina aproape de 40 saptamini in burtica
. Doctorii au si ei dreptul sa mai greseasca.
Cumnata mea este nascuta la 7 luni si e o fata si jumatate.
Pupici la mamici si burtici.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Lorelai spune:
coral, stai linistita ca mai gresesc si doctorii. nu au ei de unde sa stie cind nasti tu. daca te odihnesti mult si stai mult intinsa sa nu preseze uterul si bebele pe col si pe cerclaj o sa vezi ca va fi bine.
lasa-l pe sot sa se ocupe de impachetat si de mutare si tu instaleaza-te comfortabil pe o canpea sau intr-un pat si odihneste-te. poate ai putea sta la niste prieteni pina termina el cu mutatul.
si eu stau cu morcovelul de citeva saptamini. colul meu se scurteaza pe zi ce trece si ma rog sa ajung macar in sapt 32 (adica la 7 luni). asta e pe 21 ianuarie. cind simt cite o lovitura a bebelui jos spre vezica si col ma apuca palpitatiile. stau cuminte si il rog sa se intoarca si sa loveasca in partea cealalta.
fetele-dragutele, am citit ce ati scris dar nu am avut timp sa va scriu si eu. din cauza ca nu dorm bine noaptea, dorm mai mult dimineata si apoi merg jos la bucatarie sa maininc ceva. nu mai ajung sus la calc decit seara la culcare si atunci ma rupe spatele de durere ca nu mai pot sta pe scaun. nu am voie sa urc si sa cobor scarile decit o data pe zi si nu e prea placut. jos am televizor si toate cele dar parca as sta de vorba cu voi pe forum.
noi nu am facut nici o cumparatura. vor merge sotul si mama cu lista si cu pozele produselor la magazinul respectiv sa cumpere cele necesare dupa ce se nasc bebelushii. stiti si voi, fiecare cu pasarica lui. am avut atitea ghinioane ca ma leg acum de orice superstitie.
aveti grija de voi,
Lorelai
Ana71 spune:
Buna mamici,
Clio, eu stau in Drumul Taberei. Poate ne vom intalni prin Moghioros.
Coral, imi pare rau de vestile date, dar fii optimista, dr. se inseala de multe ori si plus de asta nasterea la 7 luni (chiar daca nu este de dorit) totusi foarte rar pune probleme.
Noi suntem bine, eu sunt cam stresata ( urmeaza in luna februarie sa ne mutam in alt apartament si am tot fost ocupata cu vizionari, acte, etc). Sper sa nu-i dauneze bebitei. Marti ma duc la control sa vad daca s-a asezat in pozitie pelviana.
MA cam doare spatele, am contractii nedureroase destul de dese, si dupa ce ca nu ma puteam odihni noaptea din cauza sarcinii, acum mai sunt agitata si cu mutarea asta.
Va pup,
Ana (saptamana 33, DPN 8 martie 2004)
an-k spune:
buna, buna ne-am intors din vacanta, a fost asa bine... dar a trebuit sa fiu azi la scoala, asa ca ieri am fost acasa. inainte sa plecam am cumparat carutul care e asa cum mi l-am dorit 3in1 mai are si geanta si plastic pt schimbat bb pe drum cu 430euro la reduceri de la premaman, duminica mergem sa ne uitam de mobila pt bb, marti mergem la dr. sa o vedem pe Biancuta, si sa vedem daca a luat pozitie
, am fost si noi sa vizitam spitalul si mi-a dat o list cu ce trbuie sa ma prezint, o voi pune pe forum.
coral stai linistita, uneori dr gresesc, si chiar daca dr tau nu agresit iti spun ca si mama a fost un copil de nascut la 7luni, atunci aparatura nu era asa performanta ca acum, si a crescut mare, si a facut si doi copii mai mari ca ea, frumosi si sanatosi
, Dumnezeu sa ne ajute, tie, mie, tuturor
pupici la burtici
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
rrox3 spune:
Coral iti tin pumnii si ma bucur ca esti optimista 
Doctorul isi da cu presupusul, dar situatia se poate schimba, asa ca stai cumintica si ajuta-l pe bebe sa mai stea in burtica. Si daca o fi si o fi sa vina pe lume mai devreme, nu o sa fie o problema chiar atat de mare. In zilele noastre nu mai sunt in pericol bebelusii nascuti la 7 luni, sunt doar mai mititei.
pentru tine si pentru bebe.
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 26 saptamani
geta_sava spune:
Buna burticoaselor!:))
CORAL sa fii optimista si in continuare......am o verisoara care a nascut la 28 sapt si bb e bine sanatos mai micut dar are timp sa se faca si mare.... asa ca daca vrea Doamne Doamne sa fie bine..... numai de el depinde....
Am citit ce ati scris de CIC si Prenatal si lehuzie. Eu ieri am fost si m-am interesat la CAsa de Pensii si mi-a zis asa: Obligatorii sunt minim 42 de zile lehuzie ca sa poti intra in CIC in rest prenatal poti sa nu iei deloc daca te tine sa mergi la servici si pana la 9 luni nu e treaba lor!!! Asa mi-au raspuns mie!!!
Prenatalul si lehuzia se platesc din cas si stagiul de cotizare pt CIC e de 10 luni in ultimele 12. Sper ca nu v-am zapacit si mai tare ....
Eh sa fim noi sanatoase si bb la fel nu??? Asta conteaza cel mai mult.
Eu am alta problema: carceii! Ma iau noaptea si ma tin vre-o 2-3 zile de mor de durere! Ce sa fac sa scap de ei???? Sa ii suport nu?? hai ca va las si mai vb
pupicei si sanatate la toatele!!!
daniela77 spune:
Geta, din pacate nu ai ce face sa scapi de carcei. Am inteles ca este un efect al lipsei de calciu caracteristic sarcinii. Si eu ma confrunt cu aceeasi problema mai bine de o luna.
Simonette, poate ne intalnim la o plimbarica cu bb-ii 
![]()
Daniela DPN 10 MARTIE 2005
sibip spune:
Fetelor, sa ma impacientez?
La cele 25+ saptamini, chiar 26+ zic unii, bebe misca doar usurel si cumintel. Reprizele nu dureaza niciodata mult, e foarte gentil, mai mult ca un gidilat din cind in cind.
Raspunde daca "tapez" pe burtica (acum de exemplu!) - dar parca e prea cumincior! (ptiu sa nu-l deochi)
Ce ziceti? Sa ma impacientez? Ca din ce citesc de la voi, la virsta asta ar trebui sa-mi dea suturi de numa-numa, dar niciodata nu a fost vorba de box ci mai mult de mingieri, care sint asa placute de-mi vine sa-l maninc!
Pliiiiiz - linistiti-ma!
Ioana