Mamici de ianuarie - februarie (74)
Raspunsuri - Pagina 3
crinuta spune:
Leta, de ce i-au facut lui Megg anestezie generala? Asa a vrut ea?
Zici ca o doare operatia? Imediat dupa cezariana apar niste contractii, insa durerile sunt ca la ciclu. De asemenea se da Piafen si inca un medicament. Ei nu i-au dat calmante?
Operatia eu nu am simtit-o, era doar o greutate in a ma intoarce sau ridica.
Sper sa se refaca repede.
Crinuta si micutul Rayan
oana cretu spune:
Leta, Stan si Bran e putin zis...A reusit sa schimbe cu roata de rezerva.:))) Gata, ma duc in pat, sa am forte pentru maine. Va pup!
oana si bebitza din burtica
(40s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
Mirunda spune:
Oana draga,
poate apuci sa mai citesti inainte de a pleca, de asta mi-am bagat si eu nasul pe aici, la gravidutele de pe ultima 100 de metri..![]()
Vroiam sa iti zic numai ca sunt alaturi de tine cu sufletul, si ma rog la Dumnezeu ca de data asta sa te intorci acasa cu cu Sebic vesel si voinic!
Doamne ajuta, si un gand bun si la toate fetele de pe aici, care isi asteapta cu infrigurare cea mai mare BUCURIE, aceea de a deveni mamici!!!
Cu drag,
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
alina_gabriela9 spune:
Crinuta, ce norocoasa esti, sa slabesti deja 10kg. Pai in ritmul asta in 2-3 luni vei fi ca inainte. Mi-as dori si eu sa reusesc performanta asta, insa nu cred ca as ajunge la aceleasi rezultate mincind dulciuri. Eu am auzit de mamicute care s-au ingrasat dupa ce au ajuns acasa, asa ca e valabila si varianta cealalta.
Alina si BB-lina 39s
Ubi spune:
Saluuut, saluut
...Sunt eu, un haiduc.
Oana - 
Ieri am fost la dermatologie pentru alunitzele de care va intrebam mai demult. Cele de pe gat (deocamdata nu f. multe) sunt de natura virala si se numesc papiloame. Citisem despre ele pe net. Din pacate, sanse sa scap de ele definitiv (asa, printr-un miracol) nu exista. Tratamentul naturist (eu parca citisem de tinctura de propolis) nu este incurajat de catre dr. Singura solutie este arderea lor prin crioterapie sau scoaterea (dr. zice ca metoda laser nu e indicata ci trebuie bisturiul clasic - hm, ramane de studiat...)
Dar cel mai tare ma ingrijora o mica alunita pe sanul drept (pe areola) care de vreo 2 luni a aparut la inceput lipita de piele (mie mi s-a parut a fi o pigmentatie a areolei) si apoi a inceput sa se desprinda si sa ia forma unui mic polip. Aseara dr. a zis ca este de aceeasi natura virala ca si cele de pe gat si a trecut la fapte. Prin crioterapie, cu un spray, a ...cauterizat-o (sa-i zicem, desi chestia e o metoda de inghetare la -50 grade a locului cu pricina). Am simtit o piscatura, nu m-a durut de moarte si nici nu am nascut acolo in cabinet. Mi-a recomandat sa dau numai pe zona afectata cu Baneocin crema de 2 ori pe zi timp de 5-7 zile. Acasa am constat ca alunita e la locul ei, e adevarat ca parca nu mai arata ca un polip ci s-a facut mai plata. Am ezitat daca sa dau cu Baneocin, desi am fost asigurata ca, cantitatea de antibiotic e mica si copilul fiind la termen nu va fi afectat. In final am facut aceasta manevra si prin prisma faptului ca nu vreau sa se infecteze sau sa se extinda. E adevarat ca pe prospect scrie ca Baneocinul poate strabate placenta in cazul unui tratament indelungat. In fine, eu sper sa treaca si bebe sa poata sa suga fara sa fie afectat si fara sa-mi creeze mie probleme. Am asa, un ghimpe in inima dar sper ca Dumnezeu sa-mi dea puterea si gandul cel bun (ca de ganduri...nu duc lipsa) si sa fie bine.
Pupici de la o burtica de 38 sapt +
amary19 spune:
Hello gravidutzelor!
Ubi vad ca in fiecare noapte esti prezenta!
Eu am intrat sa vad daca Oana s-a hotarit,sau mai bine zis Seb!
Dar se pare ca asteapta intii sa-l vada pe nenea medicul!
Oana bafta !!!! Iti tinem pumnii sa reusesti de data asta!
Crinuta, dar ai dat jos nu gluma!
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Lali spune:
Buna dimineata, fetelor.
Oana, ce faci ? Facem galerie ?
Sa va mai spun si eu, despre nastere.
Am facut foarte bine ca am optat pentru cezariana, Dragos pe langa ca era in pozitie pelviana mai avea si o manuta la cap marind mult diametrul, astfel incat cred ca orice incercare de a naste natural era sortita esecului. Despre anestezia spinala numai de bine: a durat putin pana mi-a facut-o (cateva minutele) si am fost constienta tot timpul. La 9:15 am intrat in sala de operatie, m-au pregatit, mi-au facut anestezia, mi-au pus perfuzia si monitorizarea de la inima si au inceput. Am simtit doar usoare senzatii de atingere, durere deloc, si la 9:45 minunea mea, Dragos vedea prima oara lumina zilei. Apoi a durat foarte mult, zic eu aproape o ora inca pana am iesit din sala de operatie. Nu am auzit cine stie ce termeni medicali care sa ma sperie, mai mult doctorii vorbeau cum au petrecut sarbatorile de Craciun iar eu intrebam pe oricine intra in raza mea vizuala daca mai dureaza mult. Nu mai aveam deloc rabdare, ca pe Dragos il dusesera deja din sala si ma plictiseam... Dr. Anca a fost destul de tacut, a stat pana la sfarsit, iar asistenta sefa i-a spus ca a batut recordul la cat a stat in operatie. Cand au terminat Dr. Anca m-a felicitat, m-a tinut de mana si m-a asigurat ca avem un copil sanatos si frumos.
Apoi, cand m-au pus de pe masa pe targa mi-am amintit o stire pe care am vazut-o de curand la TV cu un bolnav scapat de pe targa si ma rugam sa nu patesc si eu la fel ca am cateva kg ...
In salon deja ma astepta Rares si totul a parut dintr-o data usor si bine cand mi-a adus si copilul si eram cu amandoi langa mine...
Dureri am simtit asa cum spune si Crinuta, contractiile de revenire ale uterului, absolut normale pentru orice fel de nastere, au trecut cu piafen, deci nu au fost cine stie ce.
A doua zi m-am ridicat din pat si am mers pe picioarele mele in rezerva ( Fetele care nasc la Municipal, merita sa luati rezerva cu plata - confortul psihic este enorm, poate sta cineva cu voi 24 de ore), si de atunci ma simt in fiecare zi mai bine. Ca exemplu, alaltaieri am fost la Cora ca voiam sa mai iau ceva pentru Dragos ce nu am gasit in alta parte, deci va dati seama ca ma simt bine.
Despre kg acum m-am cantarit, mai am de dat jos 2 !!!! In dimineata cand am plecat la spital aveam exact 10 kg in plus fata de prima zi de sacina, cand am venit aveam 3,5, dar cateva nopti nedormite rezolva problema ! Acum, eu sunt supraponderala dinainte, asa ca am alte kg de dat jos, fara legatura cu sarcina.
Multumesc din inima pentru toate gandurile voastre bune si cuvintele frumoase la adresa pozicilor noastre... ne simtim tare bine ca suntem asa de apreciati ! Chiar daca nu v-am raspuns la fiecare in parte am citit tot si va multumim.
Va pupicesc si revin,
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
V. Erica spune:
Mirunda, bine ai venit pe la noi
. Multumim de urari!
Ubi, super ca ti-ai rezolvat pb cu papiloamele. Eu cred c-o sa mai astept totusi. Acum nu prea imi arde...
Crinuta, felicitari. Ai facut ceva deosebit sa slabesti, ai renunntat la dulciuri, sau doar oboseala inerenta periodei te-a ajutat ? Cate KG luasesi in plus?
Oana, mai esti acasa? Mai, da Seb al tau tare se lasa asteptat...
Simona, tot nici un semn ...
Dana
si Eric 
kita spune:
Lali esti multumita de "Jurnalul noului nascut"? Parca de pe net l-ai cumparat, nu?
Kita (Alina)