Mamici de mai-iunie 2005 (17)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna ziua, iubitele mele si LA MULTI ANI! Sa ne ajute D-zeu pentru un an bun, cu bb-i sanatosi.
Azi am inceput si eu serv, dar fara nici un chef, sincer vorbind.
M-am ingrasat 5kg de la inceput, sunt in saptamana 21 de la um, la ultima eco am aflat ca e fetita si la dr Iosup sunt programata pentru 14 ian. La ultima eco mi s-a zis ca placenta e cam jos inserata, dar probabil se va ridica. De fapt in ultimile 2 sapt burtica sa- ridicat mult fata de pozitia initiala. Bebe misca mult si l-a simtit si tati, chiar de ziua lui mami, pe 26 dec.
Dupa Craciun m-au apucat niste crampe puternice in lateralele burticii si sub burtica si numai eu stiu cum am stat cu inima cat un puricel pana ieri, cand am fost la ginecoloaga mea care m-a vazut pe masa si a zis ca e ok, colul e lung si inchis si durerile sunt de la ligamentele rotunde ale uterului care se intind. E adevarat ca buritca creste simtitor, a inceput sa se intinda pielea pe buric.
Am inceput sa folosesc si gel contra vergeturilor de la Avon, scrie in catalog ca poate fi folosit dupa luna a 4-a si eu acum am intrat in a 5-a.
Stie cineva vreun link cu nume pt bebei? NOi inclinam spre Raluca Andreea (Andreea dupa sfantul lui tati), dar vrem sa ne mai documentam.
Sincer, mi-a fost dor de voi pe perioada concediului.
Va pup cu drag,

andutzy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

at andreea, multumesc frumos pt raspuns, dar nu pricep ceva. de ce sa-mi iau 83 zile de prenatal cand pot fain frumos sa-mi iau 2 luni de co. medical? nu-i ok asa? nu pot sa stau 2 luni in co medical si apoi sa intru in 63 de prenatal?

Adina / 18+ / Dr. Vladareanu - Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andutzy, nume de bebici gasesti si aici pe desprecopii: http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=240.
Mai gasesti aici: http://www.behindthename.com/nmc/rmn.html
si aici: http://www.babycenter.com/babyname/.
Si in general daca google-sti un pic gasesti o multime de pagini.

Gabitza

Mergi la inceput

monu, iti multumesc frumos si tie. pana la finalul lunii mai vin la servici. i-am anunat ieri pe colegi si i-am rugat sa nu ma mai poarte atata. in febr. ma gandeam sa-mi pun net si acasa, asa ca o sa ne mai citim. m-a ajutat acest site, m-ati ajutat voi de multe ori. v-as simti lipsa, altfel.:)in plus, am sa folosesc destul calculatorul chiar si acasa pt ca m-am hotarat sa ma apuc de scrie. ii scriu pruncului meu, ce simt, ce gandesc, cum il simt, cum gandesc despre el. i-am facut deja si album cu pozele de la echografii. azi merg la vizita lunara si cred ca imi inregistreaza echografia pe CD. cu putin noroc ne spune si sexul. daca nu, asteptam pana in 26 ianuarie cand avem programare la echo morfo 3D, a pop.
toate cele bune si ale harului!
cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Vad ca voi nu va stresati cu greutatea si ma bucur. Felicitari! Dar eu nu pot sa aplic asta cu "acum ma ingras si pe urma mai vedem". Durata de alaptare a durat la mine 8-9 luni, din care 6 am alaptat exclusiv si nu am putut face o cura de slabire propriu-zisa. Ca atare am ramas cu 4 Kg in plus pana pe la 7-8 luni, cand le-am dat jos cu sport, in principal. Si am avut aproape toata sarcina grija ce si cat am mancat. Acum vreau sa pun cat mai putin "pt mine", pt ca pe la o luna si jumatate trebuie sa ma intorc la birou pe timp partial si trebuie sa incap in hainele de birou. Asta este, nu am ce face. Sau am, dar nu vreau sa imi achizitionez o garderoba completa de birou dupa aceea. Si nu numai asta. Eu am fost grasa toata adolescenta si pe perioada facultatii si m-am cam saturat. Asta-i adevarul adevarat. Si oricum voi fi stresata in perioada de dupa nasterea lui bebe. Macar stresul asta sa nu-l am.

Hai ca am cam batut campii... Dar daca eu asta simt, ce sa fac. Fireste ca mananc bine ca sa creasca bebe, dar chiar ca nu-l ajuta ciocolata alba, prajiturile etc.

lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Ati vazut ca am carucior roz in listuta?
Sunt foaaarte fericita.

Mikka, intrebai de carcei la picioare.
Mie dr-ul mi-a spus sa iau calciu cand se intampla asa.
Nu s-a intamplat decat o data, dar in schimb mi se umfla picioarele .
Asta e.

Adina, ai grija de tine si de bebe si stati cumintei acasa.

Andutzi, numele alese de voi sunt f. frumoase.
Apropos de nume, vorbesc acum o ora cu o prietena care naste in ian si ii spun vestea cu fetita mea, ca o sa o cheme Anna, iar ea imi zice ca si ea s-a gandit tot la Ana, dar nasa ei a sfatuit-o sa fie cu doi "n" ca suna mai bine.
Va dati seama ce coincidenta?

Eu i-am spus ca din moment ce fetele nu sunt surori le poate chema pe amandoua Anna, ca nu se supara nimeni.

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

ANky iti multumesc pentru raspuns si cred ca de maine ma duc si eu sa iau vitamine ca sincer nu as vrea sa ajung vai de capul meu cum ai zis si tu fara dinti.Eu l-a medic nu am fost am foat la acele moase unde ma cantaresc si asculta inima lui bebe dar cred ca discut diseara cu tati sa alegem si medicul ca eu acasa nu nasc.

te pup dulce
marilena

Mergi la inceput

Simona, trebuie sa stau cuminte, nu-i asa? Mi-era teama ca o sa ajung aici. :( Am mare noroc cu Mihai al meu. Acum s-a apucat si de gatit, numa' sa nu ma vada ca ma agit. Nici sex nu mai am voie, nu-i asa? Acum cand ma apucasera si pe mine nabadaile si ma laudam ca am dorinte de trim. II de sarcina. Of! Of! :) Iti multumesc si sarcina usoara si tie!

Apropos de kg...Hehehehee...Eu am pus 5. Aveam 4 in plus inainte de sarbatori, azi dimineata aveam 5 deja. Mi-a cumparat Mos Craciun Mihai un cantar electronic care imi spune in fiecare dimineata cate grame am mai pus.Cat eram eu de stresata cu kg. , acum nu ma mai intereseaza. Ma abtin de la dulciuri si paine. am noroc ca nu prea poftesc. Cum oi fi pus 5 kg habar n-am pt ca nu am exagerat cu nimic. In fine, nu conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Babygirl daca ti-a interzis medicul chestia aia cu nu ai ce face din pacate. Misto ca taticul gateste......hehehehe e chiar foarte bine.
Mie mi-a adus Mos Craciun cartea aia mare, noua si frumoasa "Mama si copilul" ( si scumpa 950.000) pe care o citeam de pe rafturi de la Cora sau Carrfour cand mergeam la cumparaturi.
Gusta eu zic sa nu iei vitamine fara recomandarea medicului. De exemplu mie nu mi-a prescris inca nimic si sunt in saptamana 16......in schimb mi-a dat un teanc de analize de facut. Eu zic ca alimentatia este foarte importanta.
Fetele pe mine tot ma mai supara spatele........cred ca este si de la atstul la birou pe scaun 8-9 ore pe zi.,........nu stiu cat o sa mai fac fata. No-Spa mi-e frica sa mai iau.....aaaaaa si Scobutil imi mai zisese medicul dar mi-a fost frica sa iau.
Ati vazut ce se intampla in lumea asta si ma refer la mamica aceea de 67 de ani sau mamica cu 2 ovare? E fantastic ce se intampla.
Criss si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hop si eu...am mai scris un mesaj mai devreme da' cred ca am fost atat de ametita ca am uitat sa-i dau send , ca altfel nu-mi explic cum a disparut!

Legat de kilograme, fiecare face cum vrea...eu la prima sarcina am zis gata...sunt gravida...ma destrabalez si mananc tot ce-mi trece prin cap. Asa ca mancam ca sparta, dupa ce au trecut greturile bagam in mine dulciuri la greu, cel putin o ciocolata pe zi....si uite-asa de unde inainte eram o slabanoaga (am avut si 58-59kg la 1,78) ajunsesem o ditamai balena...barbata-meu ma rasfata "Camila" (cica semanam cu o camila numai ca aveam "cocoasa" in fata). Eram prin luna a opta cand m-am urcat pe cantar si ajunsesem la 83kg. Atunci chiar m-am speriat (mie nu mi se parea ca ma ingrasasem atat de tare, mai ales ca eram si foarte inalta) si am renuntat la dulciuri si mancat haotic! Dar tot mi-a fost greu sa revin la greutatea initiala, cu tot cu alaptat. Asa ca noua sarcina am inceput-o cu vreo 3kg ramase dinainte si mi-am propus sa am putin mai multa grija cu ce si mai ales cat mananc.

Si eu am avut carcei iar doctorul mi-a recomandat MagneB6. Dar n-am apucat sa-l iau deocamdata, si nici carcei n-am mai avut!

Legat de butrica, e normal sa se intareasca, uterul se pregateste deja pentru nastere, sunt contractii false care n-ar trebui sa fie dureroase (contractii Brexton H.... sorry da nu mai stiu cum se numesc).

Fetele....da' grabite mai sunteti sa intrati in concedii...eu ma gandeam sa vin pana prin mai la birou, asta daca totul va fi ok. Si sarcina trecuta am fost toata luna februarie la munca iar in martie am nascut.

Hai ca am fugit sa mai rontai ceva....mi-e foame in continuu...si tocmai ce ma laudam ca o sa-ncerc sa am grija cat de cat de silueta . A inceput in sfarsit si la mine sa se vada burtica, zic colegele, ca restul clientilor n-au tupeul sa se ia de burta mea, le e teama ca am ramas cu ea dupa prima nastere si sa nu cumva sa faca vreo gafa .

PS: avem pozici noi de la craciun de la tara....dar nu's cu burtica lu mamica ci cu moatza mica!.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput