Mamici de mai-iunie 2005 (17)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Deci al meu la 290 de g ramane cel mai mic? Deci asta la 19sapt si 5 zile.
Andreea, multumesc mult pentru articol; si multumesc fetele, pentru incurajari. Acum nu mai cred ca este chiar asa de grav ca ieri in schimb am o problema cu tratamentul...Mai bine il incepeam fara sa mai citesc si prospectul...
Carolina, nu e buna deloc tema pe care ai propus-o tu Oricum am remarcat ca exista 2 categorii de fumei: alea mai slabute care nu au in general probleme cu greutatea si care in sarcina pun mai multe kilute pe care apoi le pierd relativ fara eforturi supraomenesti in urmatorul an; si alea care pleaca in sarcina cu surplus marisor (eu de ex: 20 KG ) si care mai pun si in sarcina inca fro 10 dar intr-un ritm mai lent; si pe care kilograme le mai dau jos cu mare efort. Eu am luat pana acum 3.5 Kg. Eu zic ca este totusi bine avand in vedere ca am inceput sa ma trezesc noaptea sa mananc. Trag speranta ca dupa ce voi fi terminat salata de boef din frigider sa ma las si de obiceiul asta.
Loreen, eu am incercat sa imi cer reducerea programului, dar pentru ca am avut parte de o reactie cam nasoala m-am ingretosat asa de tare incat am renuntat la idee. Din ordonanta 96/2003 art. 13 este cel care aminteste de aceasta posibilitate. Art spune asa: "In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplni durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale suportate integral de angajator din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale." Deci asta este singurul articol din toata ordonanta care vb despre asa ceva si cred ca din toata legislatia romana. In concluzie singurul document de care este nevoie este RECOMANDAREA SCRISA A MEDICULUI DE FAMILIE. Mie mi-au motivat ca nu este asa usor sa vin doar cu o hartie scrisa de medicul de fam si hop sa primesc reducerea programului. Probabil credeau ca ma pensionez sau ceva si se asteptatu sa intocmesc un ditamai dosarul in care sa explic si anume ziua in care am conceput bebelusul si unde anume ma situam cand s-a intamplat...
Simona, felicitari pentru fetita, sa fie sanatoasa si frumoasa! In general lista o tine cine deschide capitolul dar chiar daca este una dintre noi este destul de greu sa observe in timpul discutiilor schimbarile care mai apar asa ca cel mai bine este, zic eu sa trimiteti de fiecare data PM ca sa se poata face schimbarile de rigoare.
Andreea, (lol cu tine incep cu tine termin) vroiam sa-ti zic ca exact asta am visat eu azinoapte ca imi gaseam un job ma bun si ma minunam si eu cum de l-am primit gravida fiind. Dar poate colega ta nu urmareste sa stea acasa 2 ani. Mai ales ca zici ca salariul este bun.
Of cat m-am mai lungit... Hai ca mai vorbim si mai in colo... Pupici

Andreea 20 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Am uitat sa va spun, pe 29 dec. mi-a curs prima oara colostru, m-am trezit cu bluza uda in dreptul sanilor, semn ca se pregateste productia de lapte.

Mari21+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu m-am trezit de dimineata cu sfarcurile si aureolele din jurul sanilor intarite si foarte dureroase. O fi si asta un semn ca ceva se intimpla pe acolo...

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

este normal sa mi se intareasca burtica peste zi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by gusta

ANky am si eu o rugaminte la tine zi-mi si mie cum se cheama uleiul pentru gravide care de dai pe burtica si sani si de unde l-ai luat si daca tie ti-au recomandat vreo vitamina ca mie nu si au zis ca nu e nimica ca nu m-am ingrasat ca am timp.Si inca una cate echo ai facut si daca le-ai cerut tu?
astept raspunsul tau te pupic dulce.

SI cine vrea sa vorbesca cu mine ii pot da adresa mea de hotmail dar nu cred ca o pot pune aici ca sa nu am probleme cu moderatorii imi trimite-ti un pm si mai vorbim.

marilena

Gusta,uleiul pentru gravide chiar asa se si numeste,in olandeza(Zwangerschaps olie) si il poti cumpara de la Etos la produse pentru bebelusi.
Pe mine doctorul m-a intrebat daca iau vitamine si am spus ca iau.A zis ca e bine,iti recomand si tie sa le iei,nu de alta dar sa nu ramii fara dinti,mai ales ca dai totul afara.Vitaminele se numesc Gravitamon si le gasesti tot la Etos pe raft.
In ceea ce priveste echografia,doctorul la care merg imi face de fiecare data echografie.Este doctorul cu care am nascut prima data,el mi-a facut cezariana.Deci eu nu merg la moasa.Daca vrei poti si tu sa mergi la un doctor.Si cu prima sarcina am mers la doctorul acesta fara sa stiu ca voi naste pin cezariana.

Numai bine si incearca totusi sa maninci ceva usor

Anca DPN 08.05.05si Bianca 02.02.2003

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Andreea (Androix), bebe-ul tau e perfect ! M-am uitat pe ivillage si la 19 sapt. trebuie sa aiba 240 g si la 20 de sapt. 300. Bb-ul meu avea 333 g la aproape 20 sapt, m-am declarat multumita, mai ales ca si Maria a fost mereu un pic mai maricica, decat media la ecograf, dar s-a nascut cu 3000 kg. Asta dupa ce la 36 de sapt. ecografia spunea ca are 3,2 kg!

Despre kg: no comment . Si eu sunt in top si nici nu functioneaza teoria cum ca am pus mai multe ca as fi slabuta. Dar le dau eu jos cu Montignacu-ul, dupa cum mai zicea cineva.

Monu, stiu ca este normal ca uterul sa se pregateasca de pe acum pt. nastere si sa ai din cand in cand contractii nedureroase. Important e sa nu fie f. dese sau dureroase. Acum si eu am zile in care mai tot timpul burtica e tare si ma si doare. Dar eu teoretic sunt inca pe tratament cu No-spa si Scopantil, asa ca nu stiu cat ma incadrez in normal.

Va pup
Cornelia (21 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Monu, eu am tot timpul burtica tare...........dimineata o burtica mica si tare si seara o burtica mare si tare
Criss si 16 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Dragele mele, din cauza ca am placenta previa eu voi intra in concediu medical incepand cu luna februarie. Imi voi lua co. medical si in martie, iar in aprilie, cele 2 sapt de concediu de odihna care mi se cuvin, dupa care, intru in cele 63 de zile de prenatal. e ok, e in regula, e legal totul? Nu voi avea surpize, nu=i asa? Stie cineva sa-mi raspunda, va rog?
Multumesc!

Adina / 18+ / Dr. Vladareanu - Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

de la un timp burtica nu numai ca este tare peste zi dar este maaaaaaareeeeeeee! cel putin asa mi se pare mie desi nu am luat decat 3 kg in greutate. azi bb este cam puturos si nu mai vrea sa dea din picioare.
babygirl nu cred ca ai probleme daca iti iei concediile asa cum ai zis.
multa bafta si, daca poti, mai intra pe aici sa auzim ca esti bine.
pupici monu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Babygirl , vezi ca daca zice doctorul ca da se poate sa-ti iei pana la 84 zile concediu pre-natal.
Androix, baietelul tau e ok, e destul de mare si tu sa-ti vezi de vitamine.
Simonaeus, acum am terminat de mancat o savarina. Asa ca teoria functioneaza,dar, momentan, practica ma omoara pe mine. Avem aici la serviciu un panou cu poze din diferite momente si chefuri si este o poza cu mine in martie 2004-inainte de operatie. Mama ce bine aratam, mai ales in comparatie cu rotunjimile de acum. Dar atunci eram dupa un an de 5 antrenamente pe saptamana si cura usoara si vitamine. Chestie la care ma intorc dupa evenimentul din mai.
Nu stiu prea multe cu Montingnacul, dar pare o cura de slabire cu un grad mai mare de duritate. Va rog sa ma credeti ca nu merita sa va apucati de asa ceva.
Mai bine ganditi-va la un program de sport, care va place, orice, in fond, si tineti-va de el. Si pedalatul al bicicleta stationara, 30 min. pe zi, dimineata, pe stomacul gol, este super eficient, de exemplu.
Mai sunt multe smecherii, dar pentru cele care sunt obisnuite cu trasul la sala din grau si cu nutritie competitionala.

Andreea si Emma de 21 saptamani (23 de la UM)

Mergi la inceput