Mamici de ianuarie - februarie 2005 (68)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Sunt acasa. Inca nu am nascut, dar sper sa se intample maine, cel tarziu luni, ca sa fiu de Craciun acasa. Nu de alta, dar ma doare jos de mor, apasa Seb cu capul pe col si ma inteapa...M-am saturat. Diseara ma apuc de facut treaba sa scap mai repede, la recomandarea moasei care a zis ca daca vreau sa nasc mai repede...efort...

Va multumesc si va pup! Va tine Lulu la curent, daca e sa ma duc la spital cu George, ca el va asista la nastere.

oana si bebitza din burtica (38s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Crinuta, io nasc la municipal si doctorita mea mi-a zis ca trebuie sa imi cumpar io trusa. Ma mir ca nu mi-a zis ca o pot gasi la farmacia spitalului. Da in sfarsit, asta e!
O sa ma duc la farmacie, sper sa aiba ca nu vreau sa nasc fara epidurala.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Gata!
Am luat aproape tot! Mai am salteaua si caloriferul electric...
Am avut noroc ca ne-am oprit la Happy B de pe 13 septembrie. Va aduceti aminte lista mea? Am epuizat-o!I-am gasit lenjerie cu baldachin, o frumusete! Acum tb sa ma apuc de spalat lenjeria, paturicile, prosopioarele... Am primit cadou 2 body...
Imi pare bine ca am gasit si termometrul de tampla la un pret tare bun. Din pacate cantar electronic nu aveau, asa ca i-am luat din ala normal (mult mai ieftin). Am luat incalzitor, steriliz, monitorizare bebe, biberoane, suzete, laptic praf Humana ptr prematuri, trusa unghii etc...I-am luat si Carusel cu niste caluti...
Ma duc sa le mai studiez nitel...Tb sa pun neaparat pompa de san la sterilizat.

Eram gata sa uit! Mai bun decat serul fiziologic ptr nasuc bebe este apa de mare merimar sau serimar (aseara am aflat). Se pare ca este mult mai eficienta decat serul si nu mai ai nevoie de pipeta. Am mai aflat ca este mai sanatos sa luam ulei de curatire de la SANOSAN cu care tb sa-l masam pe bebe inainte de baita. Cica uleiul dat pe bebe dupa baita ii imbacseste pielea si nu o lasa sa respire. De asemenea, pudra (de orice marca ar fi) cica nu prea prieste pielii bebeului... Se pare ca am luat-o degeaba... Eu va zic ce mi-a zis mie prietena mea si neonatoloaga.

pupici

simona, 34 + sapt.
CEZARIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Simona, cat au costat paturicile?
si unde exact pe 13 septembrie e happy baby?

Anda, 34+ saptamani, dr. Radoi, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Ubi, eu nu aveam pediatra, dar in spital, mi-au zis ca trebuie neaparat sa fie bebe in evidenta unui pediatru cand iese din maternitate, asa ca mi-au recomandat ei pe cineva care era aproape de mine. faceau ei nu stiu ce fisa si trebuia sa stii nr de telefon al pediatrului, ca sa-l poata ei suna, sa vina acasa dupa nastere. n-a venit asa cum zici tu, de doua ori pe saptamana. a venit in prima sau a doua zi de cand am ajuns acasa asistenta, care mi-a dat niste sfaturi practice (schimbat, curatat buricul, cum sa tii bebele sa ragaie, etc)si a facut fisa copilului, si a doua zi doctora, care l-a controlat pe toate partile, mi-a dat o reteta gratuita pt ceea ce as fi putut avea nevoie in casa, mai ales pt colici(si eu nu stiam ca se dau gratis si tocmai le cumparasem) si cam atat. nu ne-am mai vazut decat la o luna, cand am mers la cabinet.probabil ca ar mai fi venit daca aveam probleme, dar chiar n-a fost cazul, si nici n-am simtit nevoia s-o vad mai des. cu vaccinurile, eu n-am vrut sa-i fac decat strict ce era pe schema obligatorie, mi se par prea riscante cele noi introduse, despre multe s-a aflat mai tarziu, dupa ce fusesera elogiate de toata lumea, ca de fapt sunt foarte periculoase pt copii. pediatra de la spital nu poate fi pusa ca medic de familie pt bebe. ea nu poate sa-i faca vaccinurile gratuite, nu poate sa-ti dea retete gratuite. trebuie sa fii medic de familie pt asta, banuiesc ca au ei contractele lor.buricul e perfect normal, nu-ti face griji.
Simona, asa stiam si eu, pudra nu e recomandata la bebei, in amestec cu transpiratia nu mai lasa pielea sa respire, sau cam asa ceva, nu mai stiu exact explicatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Simona daca ai posibilitatea transmite-mi si mie lista facuta de tine, macar pe email te rog. Noi inca nu am cumparat nimic, si am estimat sa aiba sotul meu cam 40 mil. pe card cand pleaca la cumparaturi, desi mi se pare foarte mult.
Soacrele au zis amandoua sa nu ne auda ca am cumparat ceva, ca se vor duce ele cu Gabi sa le ia, eu trbuie doar sa le spun ce vreau... Asa ca trebuie sa compun o lista foarte amanuntita, cu desene (body, camasute care se incheiepe umeri etc...)plus ca la unele trebuie sa le trec si firma (incalzitor de biberon de la firma X, suzeta marca Y care sa fie din..., sa fie atente sa fie pentru 0-3 luni), asa ca o sa fie mai mare daraua decat ocaua, si mult mai complicat, pentru ca m-as duce intr-un magazin si acolo as alege eu singura dar asa prin delegati nici nu vreau sa ma gandesc la ce o sa gasesc la intoarcerea de la maternitate.
Cred ca daca aveam termen acum de sarbatori as fi fost foarte stresata si cred ca le ziceam la amandoua ceva de dulce, dar asa o fac pe "fiica respectuoasa".
Asa ca please nu ma uita cu lista!
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Alina dar pe unde umbli azi ca nu ai dat nici un semn de viata? Ce face Mandy ? Noi am fost la nasa lui Doris ca i-am cumparat si ei o masina de facut piine si am duso ca de Craciun vrea sa faca si ea piine.
Kita dar de ce nu iti faci tu singura cumparaturile pt. copil? Cine stie ce iti vor cumpara ei si pe urma se ivesc certuri si suparari.Oana atunci fa ceva de mincare bun azi poate vine Seb miine dimineata si de Craciun esti acasa cu el.
Simona ma bucur ca ai reusit sa-ti cumperi toate, sa le folositi sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor pe ziua de astazi .
Draga Viktoria astazi am avut o zi plina , astfel incat de-abia acum stau si eu jos. Am plecat deacasa pe la 12.00 desigur m-am trezit pe la 11.30 . Am fost intr-un oras mai mare si am luat absolut tot ce ne lipsea pt. bebe ,mie la spital , etc.
Am ajuns la 17.00 acasa si am pus totul la loc plus am instalat tot ce trebuia , lampa , tabloul , etc.
Apoi pe la 18.00 am facut mancare de ciuperci cu ficatei .
Dupa ce am mancat am facut o baie iar acum sunt aici .
Se pare ca si tu ai in fiecare zii cate ceva , cat costa o masina de facut paine ? poate imi iau si eu .
Mandy a fost cuminte poate fiindca am fost eu obosita si tot timpul in miscare .
Oana fa ce a spus Viktoria si ai sa ai rezultate, sper .
Galaxy , totul bine cu tine ?
Eu sunt acum f. obosita asa ca ma retrag mai am si o durere mare de burtica jos .

Alina ,Wichard si bb. 34 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Fetelor, eu va spun pe viteza ca plec la spital, ca am dureri groaznice de burta si de mijloc la 3-4 minute de o ora. Va pup pe fuga!

oana si bebitza din burtica (38s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Oana, ne rugam sa fie bine, sa nasti repede si usor si sa vii cat mai curand cu vesti bune

Mergi la inceput