Mamici de ianuarie - februarie 2005 (68)
Raspunsuri - Pagina 12
alina_gabriela9 spune:
Adita, multumesc mult pentru link. Foarte interesant si iti ofera o alta perpectiva, pentru ca prietenele mele care au facut cezariana, toate au avut anestezie generala.
Lali, inca n-am stabilit data, pentru ca de abia miine seara ma duc la consultatie, asa ca probabil miine voi discuta acest subiect. Depinde de cum se va prezenta colul. Oricum, perioada ar fi 27.12 - 4.01. Cred ca ai dreptate in legatura cu tipul de anestezie: depinde cit de experimentat este anestezistul si ce face mai des, pentru ca nimeni nu-si doreste sa fie pacient de incercare.
Sara, eu am spalat lucrusoarele BB-linei la masina, respectind indicatiile de pe etichete, insa am introdus programul de limpezire suplimentara, astfel incit orice urma de detergent sa dispara. Stiu ca multe fete au spalat manual, insa mamicile care au deja bebelusi mi-au povestit ca au spalat la masina si pielicica nu li s-a iritat. Faci cum crezi tu ca e mai bine!
Alina si
BB-lina 37s
Alina Maria spune:
Fetelor am pus poze cu camera lui Mandy , am sa pun si patul mai incolo , poza nu a iesit bine si de aceea nu am pus-o , sunt foarte mandra de mobila caci am facut-o cu mana noastra si am vopsito tot noi, lucru destul de greu . Tabloul tot eu l-am pictat , sunt buna nu ? ![]()
Galaxy si la noi a fost toata ziua soare si rece , asa cum imi place , nu am fost la fotbal ca voi insa ne-am plimbat putin si in rest am avut vizita de la cumnata mea .
Sara eu le-am spalat pe toate la 90 grade , fierbere , si le-am lasat la rotatia normala. Nu s-a intamplat nimic rau cu ele , nu am sa o mai fac este doar pt. prima spalare mai ales daca hainutele nu sunt noi ci le-a avut un alt bb. In rest la 60 grade .
Lali ma bucur ca esti entuziasmata cu venirea parintilor dar nu te obosi prea tare , ai grija de tine si burtica .
Am sa revin e cineva la usa !
Alina ,Wichard si bb. 35 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
adita spune:
si eu am spalat lucrusoarele la masina, la 90 de grade, turatia maxima.de obicei pe cele albe le spal la 90 de grade, pe cele colorate la 60
Alina, adica tabloul ala cu ursuletul si magarusul l-ai pictat tu? daca-i asa, chiar te pricepi. si mobila e superba
Alina Maria spune:
Multumesc Adita , de asemenea am pictat si ursuletul , tigrul si porcusorul de la mobila , a fost mai greu caci e vosea de mobila . Am pus si poze cu burtica in luna 8 , asa ca mai am doar dupa 4 saptamani sa pun altele cu luna a 9-a.
Restul fetelor ce faceti , va distrati ?
alina_gabriela9 spune:
Alina Maria, tare mult mi-a placut cum ati facut mobila. Animalutele le cumperi si dupa aceea le vopsesti tu?
Chiar ai talent!
Alina si
BB-lina 37s
kita spune:
Alina Maria frumoasa camera va asteapta la intoarcerea de la maternitate. Mi-a placut mult lampa de veche pusa langa patut. Mi s-a parut ingenioasa.
Alina Gabriela eu am cam pierdut multe din "noutatile de pe forum". Vei naste natural sau cu cezariana?
Indiferent de modalitatea de nastere soliciti anestezia epidurala?
Si daca este asa ai auzit cumva daca la maternitate te pun sa-ti dai in scris acordul pentru anestezie?
Kita (Alina)
Alina Maria spune:
Alina Gabriela , animalutele au fost un placaj pe care am desenat si sotul l-a decupat , le-a taiat in doua si le folosim ca manere de desfacut dulapul si comoda. Lampa este la fel cu desenul de pe draperie .
Kita eu nasc acasa cu ajutorul lui D-zeu , daca totul merge bine . Am pregatit o camera cu un pat de o singura persoana inaltat de niste picioare speciale de 70 cm. Am pus si m,ulte lumanari pt. a avea o lumina confuza . Daca nu vor fii probleme pot folosii o lumina slaba.
Sper sa reusesc tot ce vreau in general cu nasterea , ca de exemplu daca am putere vreau sa fiu cu bb. in primele lui 2 ore din viata , este f. bine pt. legetura mamam-copil .
Va las ca ma duc in cada .
cam33 spune:
Va salut si eu dupa mult timp de pauza
.
Noi suntem bine, mai trebuie sa suportam statul la pat cam 1saptamana. Dupa aceea nenea dr. ne da voie sa facem ce vrem ca bb poate sa iasa, nu mai e pericol ptr el.
Felicitari ptr mamicile si bb-ii lor.
Oana, Ingerasu, Crinuta nastere usoara
Lali am observat ca si tu te pregatesti sa nasti in curand. Iti tin pumnii sa ai o nastere cat mai placuta. Vad ca tot activa esti, ma bucur ptr tine si tine-o tot asa. Eu nu mai am vechiul nr de mobil, o sa te anunt in curand noul nr.
Ubi-Cristina referitor la medicul de familie am inteles ca e mai bine sa stii dinainte de nastere si sa fie pediatru , nu de adulti. Dupa ce nasti ii dai doar un telefon si iti va face o vizita la dimiciliu in prima zi. Si eu am tot cautat un medic pediatru, eu am vrut sa-mi schimb si med de fam caci incepuse sa-mi ceara spaga, si sa-mi arate ce efort ar face ea daca sa-mi ia copilul sub obs. desi eu nici nu o rugasem. Stiu in zona 1Mai, adica dupa Cimitir, pe strada Zablovski o policlinica Med Life www.melife.ro, dr Chitescu-ecografa mi-a spus ca au medic bun pediatru. Eu nu o cunosc dar poti suna acolo ptr referinte. Ptr mine era cam departe, mi-am gasit prin Dorobanti o dr de fam care mi s-a parut foarte de treaba, se cunoaste cine iubeste copii si-si face meseria din placere nu cersind spaga.
Amary referitor la concediul prenatal mie med. de familie mi l-a dat dar, daca ptr ca nu implinisem 7luni +10zile(conform legii dupa spusele dr) mi-a cerut ultima ecografie cu DPN. In cazul in care copilul e mai dezvoltat poate sa-ti dea si la 7luni.
Care stie cand se face ultima ecografie, in ce saptamana, caci eu n-am mai facut parca de la 29sapt si mai merg la control in sapt 38dar nu mi-a indicat asa ceva?
Va rog sa ma treceti si pe mine pe listuta cu DPN 14ian, dr Badiu Municipal .
Care sunt scorurile la Municipal?
Camitzu + bb 36+sapt
Dr.Badiu, Municipal
amary19 spune:
Hello gravidutzelor!
Si acum sa incepem!
Oana, cum esti? Ai nascut? Sa ne dea si nou cineva un semn in legatura cu tine! Daca nu, Nastere usoara!
Crinuta, azi e ziua cea mare! Nastere usoara! Si sa fiti sanatosi si tu si Rayan! Curaj!!!!
Camitzu, multumesc pentru raspuns.
Alina Maria, chiar ai talent, micuto! A iesit foarte frumoasa camera lui Mandy!
Simona, vad ca ai facut la cumparaturi! Mi-ai mai dat si mie idei. Daca afli ceva de Crinuta sa ne spui!!! Please.
Adita cum esti? Te mai supara operatia?
Cornelia, cum te simti azi? Ce-ti face tensiunea?
amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Amaya spune:
Buna dimineata burticute,
sa aveti o zi si o saptamana minunata, iar spiritul Craciunului sa va invadeze casele si sufletele...
Crinuta nastere usoara, tinem pumnii ca totul sa mearga perfect si asteptam vesti despre bebe Rayan...
Oana te asteptam sa ne povestesti!!!
Oana si comoara 31+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia