Mamici de mai-iunie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

si io am renuntat la fumatde cind am bebeu' si chiar cred ca kg astea 2 sau 3 cite am luat sint de la lipsa de tigari nu neaparat de la sarcina, dar nu stiu cum se face ca s au pus exact pe burta..

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata si de la noi.

Eu sunt tare bine dispusa azi...fara vre-un motiv anume.... am venit si ca boieru la birou (o ora si ceva mai tarziu...am profitat ca nu e seful aici ). Am si dormit binosor (m-a lasat fie-mea azi-noapte sa dorm...rar se-ntampla asta), mi-a trecut si starea de greata de ieri....ce mai...am un tonus super!

Aseara am fost la cumparaturi, mi-am luat niste ghetute de iarna tare dragute care sincer nu prea's potrivite la o din simplu motiv ca au sireturi multe si inchei la ele de te plictisesti, iar cand o sa-mi creasca burtica sigur n-o sa mai reusesc sa ma incalt singura (a incercat barbata-meu sa ma convinga sa nu mi le iau, da' eu nu si nu, astea-mi plac si gata....cred ca stie saracu ce-l asteapta peste vreo luna doua ....sarcina trecuta ultimele luni el ma incalta zi de zi ). Si am mai fost si la magazinul Titan la raionul pentru gravidute, poate poate gasesc ceva sa-mi cumpar (mai am doua sarafane de sarcina trecuta, da' voiam niste pantaloni mai eleganti ca'n salopeta nu prea pot merge la munca), numai oribilitati sau ce era cat de cat dragut era aberant de scump. Pantalonii cel putin zici ca's din saci de rafie vopsiti in niste culori sterse si mohorate, ca sa nu mai zic de marimi, ca-ncapea lejer o balena-n ei. Eu oricum sunt foarte inalta si intotdeauna aveam probleme cu lungimea pantalonilor, dar de cand sunt si n-am nici o sansa sa gasesc ceva cat de cat ok...ce-i bun la lungime e groaznic de larg iar ce e cat de cat ok pe picior, imi e prea scurt. Asa ca am plecat dezamagita. Am vazut in schimb o salopeta de raiat super dragutica tot la Titan (dar nu la raionul de gravide) numai ca vesnica problema, de mine era prea scurta. Dar era faina si nici nu mi s-a parut scumpa, 850.000 (fata de salopetele de la gravide de 1,5 mil care erau mult mai naspa).
Asa ca una peste alta o sa vorbesc cu cumnata mea care le are cu croitoritul si o sa o rog sa-mi faca ea niste haine mai umane!

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

crissu - bebita mea primeste in fiecare zi ceva bun - ba o banana , ba o portocala , ba o portie dubla de mancare .
Toata lumea vine la mine ca la zoo - adica ma hraneste cu ce are in mana .

Nu doneaza careva o cratita de sarmale de Craciun ? Noi plecam la Braila pe 23 sau 24 , unde o sa-l gasim doar pe tata .Deci n-o sa fie nimic pregatit - nici brad ,nici mancare ,de cozonaci nici nu aduc vorba , ca habar nu am sa fac iar de la soacra-mea o sa vedem abia in 2005.

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Crissi cred ca depinde de fiecare, dar, din cate am citit in primul trimestru unele mamici slabesc, altele iau in medie cam 1 kg pe luna ceea ce este normal. Am mai citit ca pana in luna a-5-a se ia cam 6 kg, iar grosul se pune de la 7 la 9 luni .
Cam asa ceva....sper ca nu te-am incurcat prea rau. Uite de exemplu eu am plecat de la 48 de kg.(1,56 inaltime.....picmeu nu alta) si am acum la 14 saptamani 51 kg.
Criss si DPN 17-26.05.2004

Mergi la inceput

Eu habar n-am cat m-am ingrasat.
In ultimele 9 luni m-am cantarit de vreo 4 ori....inainte de nasterea Malinei (aveam 84kg), imediat ce-am nascut (ajunsesem la 78), la vreo 2 luni dupa, aveam 71 dupa care vreo 5 luni nu m-am mai urcat pe cantar. Stiu ca am slabit mult (pentru ca ma incapeau aproape toate hainele dinainte de a ramane gravida, sarcina trecuta o incepusem de la 62-63 kg) dar exact nu stiu cat. Si ultima cantarire am facut-o la medicul de familie, aveam 13 saptamani si 71kg. De atunci nu cred sa fi luat mai mult de 1kg pentru ca inca incap lejer in pantalonii cu talie joasa, deci ce s-a pus s-a pus doar pe burtica.
crissi, in mod normal intr-o sarcina e bine sa pui 10-12kg (idealul). Daca pleci de la o greutate mai mare decat ar fi normal pentru inaltimea pe care o ai, poti pune chiar si mai putin (8-10kg). Si invers, daca esti foarte slaba atunci cand ramai gravida e posibil sa pui mai mult, 15-20kg. Oricum in primul trimestru de sarcina ideal ar fi 2-3kg pentru ca in ultimul ajungi sa pui mai bine de 1kg pe luna.
Hai ca v-am zapacit cu kilogramele....oricum nu conteaza....noi sa fim sanatoase ca ele se vor duce dupa nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

De kg mai scapam si imediat dupa nastere ! Eu de la 81 am ajuns la 75 in doar 3 zile .
MAi greu a fost in perioada urm. - la greutatea normala am revenit dupa 1 an jumate .

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Crissi, eu am luat 4 kg. si sunt in sapt. 19.
Stai linistita.

O prietena a luat numai 5 kg. si e in luna a7-a.
Alta a luat 2 kg. in primele 5 luni si 16 kg. in ultimele 4.
Bebelul ei e un frumos si e f. sanatos.

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Aaaaaa Nefertari ce-mi place ca asa mi se intampla si mie......la munca toti colegii ma intreba si-mi doneaza cate ceva de mancare........iar eu spre rusinea mea nu refuz absolut nimic.Si apropo de sarmale las pe mine ca face socra-mea niste sarmale iammmmmm de te lingi pe degete si in cantitati industriale. Va invit la noi la tara sa mananci niste sarmale la gura sobei. Ce zici? E valabil pentru toate burticile amatoare de foc la soba si sarmale ca la mama acasa.
Mickyy ce ma bucur mai ales ca si eu ma simt bine de doua zile de cand l-am simtit pe bebele meu iubit. Si tu te plangi de pantalonii care iti sunt scurti iar eu la inaltimea mea fantastica de 1,56 trebuie sa tai jumatate din fiecare nadrag pe care mi-l cumpar.
Criss si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Fetelor, hai sa facem reuniunea de grup la socra lui Criss !!!!!

Criss, glumesc, stai linistita .
Ne-ai ispitit cu sarmalele si atmosfera taraneasca...

Simona

Mergi la inceput

Fetele...va rog io nu mai vorbiti de sarmale daca nu vreti sa ma aveti pe constiinta.........mi s-a facut asa o poftaaaaaa si nici n-am chef sa-mi fac si nici nu stiu de unde sa cumpar gata facute.

nefertari, sarmale nu stiu daca am de unde sa donez ca sigur n-o sa stau sa bucataresc de craciun (da' cratita mare "de sarmale" dar fara sarmale iti donez cu draga inima )....am ales varianta plecatului in vizita , in schimb si eu plec spre Braila tot pe 23-24 (daca vreme va tine cu noi, ca anu trecut desi voiam sa merge la braila de craciun a nins atat de rau ca erau drumurile blocate si a trebuit sa facem craciunul acasa, cumparaturi in graba ca n-aveam de niciunele, eram toti cu ochii pe stiri poate poate se dezapezesc drumurile si putem si noi pleca).

Mergi la inceput