Mamici de martie-aprilie 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 5
elibui spune:
Salutare burtici!
Tocmai am venit din oras! Nu imi mai venea salopeta pe care am purtat-o pana acum si m-am gandit sa plec la vanatoare! Rezultatul e peste asteptari: am gasit una de blugi cu elastic la spate si doua randuri de nasturi pe lateral, nu albastra ci bleumarin cu 500.000. Si culmea: aveau si masura mea (adica cea mai mica). Asta la Aleea Castanilor. Si m-am uitat si pe la bebelusi, dar n-am inteles mare lucru
. Il iau pe sot sa aleaga ce si cum, ca a zis ca el vrea sa se ocupe cu imbracatul si pieptanatul lui Alice.
Patut o sa luam si noi tot textil. Poate nici ea n-o sa vrea in patut, la fel ca mine. Eu am urat patutul ala. Era de lemn si mi se parea ca e un fel de inchisoare
.
Fetelor, si eu ma misc ceva mai greu, dar sunt si perioade in care uit ca sunt
. Problema cea mai mare e ca mi-e somn rau, rau de tot ziua! Nu prea pot sa fac nimic din cauza asta. Uitasem cum e sa dormi pe tine...
Eu nasc normal! Nu stiu cat de groaznic poate sa fie, dar mai tare mi-e frica de anestezie in coloana. Si abia astept sa pun copilul la san!!!
Draga Sibip, Vladimir e un nume frumos. N-o fi el romanesc, dar nu-i nimic. Si eu (atentie Smmiha
), daca as fi avut baiat, l-as fi botezat David. Tot la fel, ma gandeam ca suna prea evreiesc. Ei...si ce?
A, da...cand se zice ca e ziua de facut bradul? ca eu atunci vreau sa-l fac :)
Pupi multi!
Eli + bb Alice
DPN 25.03.2005
Ana71 spune:
Buna fetelor,
Nu am mai scris demult pentru ca am avut ceva probleme cu Internet-ul (cand mergea foarte greu, cand nu mai mergea deloc), dar sper ca s-au rezolvat.
Imi pare rau ca n-am ajuns la intalnire, dar a trebuit sa plec din Bucuresti si cand m-am intors era deja prea tarziu.
Noi suntem bine, arsurile ma cam dispera, mai am cand si cand contractii dar iau No-spa si incerc sa le tin sub control. Am fost aseara la cardiolog pentru extrasistolele alea care mi le-a descoperit dr. Pop la eco si, dupa ce mi-a facut EKG si eco cardiaca mi-a zis ca totul este bine (chiar aseara nu s-au mai observat extrasistole)si ca totul se pare ca a fost pe fondul lipsei de minerale (eu am calcemia mica, iar analiza pentru potasiu nu am facut-o - se pare ca lipsa potasiului cauzeaza palpitatii si extrasistole). Oricum de cateva zile am inceput sa iau (la recomandarea ginecologului) niste tablete ce contin calciu, magneziu si zinc si deja ma simt mai bine (nu mai am senzatia de oboseala accentuata si parca nici inima nu o mai simt bubuind asa tare).
Noi nu am facut inca bradul, sper sa-l facem in seara asta sau maine pentru ca Victor, baietelul meu de 5 ani, e convins ca din cauza ca nu avem brad nu a sosit inca mosul (nu mai are rabdare pentru ca stie ca mosul ii aduce tot ceea ce i-a cerut el in scrisoare - adica masina de gunoi - nu va spun cat am cautat- si pe Batman). Oricum s-a intalnit deja cu mosul si la el la gradinita si la mine la servici, dar desi s-a bucurat mult de fiecare data (a primit tot felul de lucruri frumoase) aseara ma tot intreba cand vine mosul care a primit scrisoarea lui cu masina de gunoi (are o obsesie pentru astfel de masina). Seara de Ajun o s-o petrecem cu niste prieteni cu copii (ca in fiecare an)si atunci o sa vina si Mosul cu cadourile pe care le asteapta el cel mai mult.
In alta ordine de idei si pe mine ma dor coastele, mai ales cand incerc sa stau pe partea stanga.
Referitor la nastere, nu am discutat prea mult cu dr., as vrea sa nasc tot natural (desi prima nastere nu a fost chiar usoara), dar parca-mi convine mai mult decat cezariana sau chiar epidurala (daca as locui in strainatate poate as opta pentru epidurala pentru ca acolo se practica de multa vreme si anestezistii au mai multa experienta). Oricum, chiar daca nasterea baietelului meu nu a fost tocmai usoara (in sensul ca travaliul a durat mult) totusi parerea mea este ca durerile sunt totusi suportabile (si imediat dupa ce-ti vezi copilul parca uiti de toate) si refacerea este mai rapida decat in urma unei cezariene.
Inca nu am cumparat nimic pentru fetita din burtica (din superstitie), mai am multe chestii utile de la baietelul meu, dar prin februarie o sa cumpar strictul necesar (si sotul meu are ceva experienta cu cumparaturile pentru copil, plus ca am destule prietene cu copii mici care-l vor ajuta la cumparaturi).
Pentru fetele din Bucresti, va recomand sa mergeti (mai ales petnru hainute) la magazinele Piciul (este unul in Militari, altul la Panduri, altul pe Mosilor). Au lucrusoare foarte frumoase la preturi bune (raportul calitate/pret este mult mai bun decat la Carrefour sau la alte magazine).
Hai ca m-am lungit exagerat,
Va pup,
Ana (saptamana 30, DPN 8 martie 2004)
hiroral spune:
Buna fetelor!!In legatura cu nasterea eu am optat pt cea naturala,iar doctorul pe care il am eu nici nu vrea sa auda de cezariana,de fapt cam asa sunt toti de pe aici,nu fac cezariana decat daca sunt ceva probleme cu bebe sau mama.Iar alaptatul, la san ca deja sanii mei curg sunt in asteptare...Si eu am dureri de spate,cel putin noaptea simt ca nu ma pot intoarce de pe o parte pe cealalta cu toate ca burta nu e inca atat de uriasa.Cu patutul eu vreau sa-i iau din lemn, dar nu sunt inca sigura..Noi am terminat cu curatenia am facut bradutul,insa e artificial nu natural,ca nu am gasit,mai avem de facut mancarea, si cred ca am sa incep de maine sa pregatesc salata boef, piftia..ca carnatii si celelate nu papam anu asta ca aici nu se gasecc mate.Spor la gatit
si la curatenie la toata lumea !!
la burtici!!
Raluca&bebelusa 25 saptamani
oanamc spune:
Buan Gravidutelor,
Sunt foarte fericita: azi e ultima zi de lucru din acest an!!!!!
Abia astept sa dorm maine mult,mult,mult si cand ma trezesc sa incep pregatirile de Craciun.Ador perioada asta din an, parca fiecare clipa are ceva magic.Sper sa faca si sotul meu o magie si sa imi aduca bradul azi, cica nu se mai gasesc la noi.Am vorbit si cu mama, mergem la ei la masa in ziua de Craciun, cu bunicii, cu fratele meu,toata familia.Apoi vom merge cu colinda la socrii mei,la nasi,la prieteni,vor veni si ei la noi, bebelusa mea va fi foarte ocupata...Abia astept!!!!Sunt convinsa ca va simti si ea feeria sarbatorilor!
Mamicilor, va pup pe toate si pe bebei!

Va doresc un Craciun fericit, plin de bucurie, dragoste si bunastare si un An Nou minunat !!!! Cred ca va fi pentru toate asa....cu bebelusii langa noi!
Distractie placuta si sa va dansati copilasii!
Oana si bb Letitia Medeea(25 saptamani)
oanamc spune:
Eli, la noi e traditie in familie sa facem bradul in dimineata Ajunului, dar cica e la moda sa il faci mai repede.Cred ca poti sa il faci cand vrei tu.
Sarbatori Fericite!
Oana si bb
Letitia Medeea
ligia13 spune:
Buna fetelor!
Ca liniste pe la noi (si eu ma simt cu musca pe caciula), se vede ca vin sarbatorile si toata lumea e agitata cu curatenie , cumparaturi si alte pregatiri.
Eu anul asta voi fi f comoda, nu fac curatenie generala
, mi se pare prea frig pt asha ceva, sotul are treaba la serviciu, asha ca o sa ma rezum la curatenia normala de fiec saptamana. De gatit iar nu ma omor prea tare ca am si mama si soacra si se simt jignite daca nu le las sa ma ajute, asha ca anul asta ma complac.
In rest bebele tot nu stiu ce e , la eco nu am mai fost de 2 saptamini si acum astept rezultatul de la amniocenteza si am inceput sa fiu nerabdatoare.
De 2 zile bebele meu misca aproape continuu, ma simt destul de ciudat din cauza asta, il apuca mereu joaca.
Azi ma doare un pic spatele , dar sper sa treaca.
Hai ca v-am pupat si va doresc Craciun Fericit si sarbatori fericite la norocoasele care azi au ultima zi de lucru pe anul asta!
Pupici!
geta_sava spune:
Buna fetelor! Si eu tot cu curatenia ma agit ieri am obosit spaland cuptorul de la aragaz abia asa ca restul am sa le fac mai incet sau le mai ocolesc! Asta e anul asta e bine si asa am sa recuperez la anul. Si la mine misca bb destul de multisor si ma bucura tare. Voi simtiti ca misca altfel cand pune sotul mana pe burtica? Eu am zis ca oi fi paranoica dar parca se agita mai tare cand simte mana lui. Stiu ei mai bine decat noi.
Va urez la toate Sarbatori frumoase, braduti incarcati si Mosi bogati si bb sanatosi si cam tot ce va doriti.
Pupicei multi!
Getulici si bb 25 s.
daniela77 spune:
Buna fetele!!
Si eu ma cam simt cu "cacilita pe musca.."
pt ca nu prea am mai scris, dar am citi tot..
.
Am avut oarece probleme, un col foarte micsorat, concediu medical, stat in pat.
acum sa zicem ca mi-e mai bine, dar obosesc extraordinar de repede, si aproape ca nu ma mai pot apleca sa ma inchei la pantofi
Getulici, nu cred ca esti paranoica, sau poate suntem amandoua, si mie mi se intampla la fel. Cand pune mana sotul meu pe burtica, am impresia ca se misca mai abitir, ca sa nu mai zic ca daca-i linistit, ii trage cate un ghiont.. asa in forma de salut, si invers, daca e f. agitat se calmeaza.
Eu va pupez si Va urez un Craciun Fericit, si un an nou plin de BUCURII si IMPLINIRI. (Plin de scutece si biberoane stim sigur ca va fi) LA MULTI ANI!!!craciun feeric
Daniela DPN 10 MARTIE 2005
daniela77 spune:
Buna fetele!!
Si eu ma cam simt cu "cacilita pe musca.." pt ca nu prea am mai scris, dar am citi tot...
Am avut oarece probleme, un col foarte micsorat, concediu medical, stat in pat.
acum sa zicem ca mi-e mai bine, dar obosesc extraordinar de repede, si aproape ca nu ma mai pot apleca sa ma inchei la pantofi
Getulici, nu cred ca esti paranoica, sau poate suntem amandoua, si mie mi se intampla la fel. Cand pune mana sotul meu pe burtica, am impresia ca se misca mai abitir, ca sa nu mai zic ca daca-i linistit, ii trage cate un ghiont.. asa in forma de salut, si invers, daca e f. agitat se calmeaza.
Eu va pupez si Va urez un Craciun Fericit, si un an nou plin de BUCURII si IMPLINIRI. (Plin de scutece si biberoane stim sigur ca va fi) LA MULTI ANI!!!
Daniela DPN 10 MARTIE 2005
adrianafedorca spune:
hello burtici, mamici
eu sunt rupta de oboseala, aseara am facut curatenie , am imopdobit bradul, a iesit foarte frumos, sunt tare mandra de el,azi am facut si carnatii, dar nu cred ca mai fac vreodata e munca multa nene, am luat matze de oaie si merg greu pana le umfli pana le bagi pe chestia aia...la anu' am zis ca o sa mergem la restaurant ca o doamna, anul trecut mi-a facut cineva ,o femeie de la tara toate carnatii, toba, eu doar am mancat, anul asta m-am dat viteaza si nu mai pot...
bebelinul e bine sanatos se joaca in fiecare dimineata si seara mai ales, si eu vreau sa nasc tot normal dar cu epidurala, ca mi-e frica sa nu doara, cat despre alaptat si eu vreau sa-l alaptez, atat cat am lapte , e cel mai bun laptic, chiar daca mi se vor lasa sanii , nu mai intereseaza, el sa fie sanatos si sa creasca mare
va pup si fug la treaba ca mai am de facut carnati, si maine fac toba iar vineri salata de beouf si piftia si sarmalele, si gata
Adriana si bebelinul 21+
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza