Mamici de martie-aprilie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Adriana, si eu tot in Cora am vazut dar pe net, ca io nu-s din Bucuresti, exact patutul de care zici si i-am zis sotului (ca el lucreaza in Bucuresti) sa treaca sa-l vada si sa ceara amanunte. Zici ca ti s-a parut salteluta subtire? ei mai vedem...Am vazut unul asemanator si in Carrefour (tot pe net) si e chiar mai ieftin, dar nu stiu daca are salteluta inclusa.
Despre nastere eu am vorbit cu doctorita si a ramas sa incerc sa nasc normal dar cu epidurala, daca nu se va putea va face cezariana, dar tot cu epidurala.
Pupici,

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Se discuta despre patuturi aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38635, sper sa ne ajute. Astept sa vad ce cumparati si ma orientez si eu cind apare pufuletul.
Am vorbit cu Veve, puteti sa-i trimiteti ei modificarile la listuta sau continui eu sa o actualizez, voi decideti.
Deocamdata, doctorul spune ca o sa nasc cu peridurala, dar mai e ceva timp pina atunci si prefer sa nu ma gindesc ca mi se zburleste pielea de frica.
V-ati gindit vreodata ca sufletul cel mic o sa depinda in totalitate de noi, abia astept sa-i vad talpitele, sa i le pup.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mie mi se zburleste piele pe mine numai cand ma gandesc ca o sa-l tin in brate si o sa-l pup, abia astept, pana acum parca timpul a zburat dar acum parca sta pe loc...

eu as vrea sa nasc normal dar cu epidurala daca se poate binenteles, daca nu fac si cezariana cu toate ca nu as vrea, cica te refaci mai greu ,mai e cineva pe aici care a nascut cu cezariana? sau suntem toate la prima nastere?

an-k plizzzzzzzzzzzzzzzz sa nu ma uiti cu reteta de friptura la cuptor cu sos de vin rosu

va pup
Adriana si bebelinul 21+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Coral, multumesc pt link-ul cu patuturi, vad ca si acolo majoritatea au optat pt patut textil, care se pliaza. Oricum, eu cu siguranta din asta iau, mai ramane sa ma hotarasc de care firma si de unde il iau.
Nici mie nu prea-mi place sa ma gandesc la momentul nasterii, mi-e frica. Prefer sa-mi inchipui doar cum va fi dupa, cand imi voi tine scumpul in brate si-i voi da sa pape si-l voi ingriji.
A propos de papat, voi vreti sa-l alaptati sau sa-l hraniti artificial? Bine acum vorbim ipotetic, fara a sti daca vom putea alapta, dar speram ca vom putea. Deci, eu optez pt alimentatia la san.
In ce priveste cezariana, eu am cateva prietene care au nascut asa, una care a optat din prima pt cezariana (si a incercat chiar sa ma convinga si pe mine ca-i cea mai buna solutie) si altele care de nevoie au ajuns la cezariana. Am inteles ca dupa cezariana, primele saptamani sunt aiurea pt ca te doare operatia si esti cam "leguma", iar in ce priveste refacerea din punct de vedere al aspectului fizic, dureaza mai mult decat la nasterea normala, dar aici depinde si de organismul fiecareia.
Am o prietena care a nascut acum 10 zile, nastere normala dar cu epidurala si a doua zi deja nu mai avea stare, iar dupa o saptamana s-a dus la firma (care e a ei si a sotului).
Va pup si aveti grija de voi si de puiuti

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Fetelor, voi cind/ cum ati abordat subiectul nasterii cu dr.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ce mai faceti fetelor, noi suntem bine... am facut ieri seara bradul, si mi-a placut f mult cum a iesit, azi sau cel tarziu maine incepem si noi cu pregatirile, ca eu nu m-am apucat nici de curatenie, bb misca, dar la mine nu se misca burtica prea mult

sibip eu voi vb cu medicul la vizita viitoare, deocamdata merg vineri la analize

smmiha eu sper din tot sufletul sa nu fie nevoie de cezariana, iar daca durerile vor fi asa crumnte voi opta pt epidurala, despre alaptat imi doresc f mult sa pot alapta la san, bb ia prin lapte toti anticorpii, si plus ma gandesc si la avantajele mele- am mereu lapte la mine la temp potrivita, pierd mai usor kg in plus daca alaptez la san

adriana "friptura de porc la cuptor cu vin rosu"
pulpa de porc se freaca cu condimente(eu fac un amestec- sare, cimbru, usturoi, boia- in functie de preferinte poti adauga sau scoate din ele),se pune in tava langa felii deceapa, boabe piper, dafin, ulei si un strop de zeama de zeama de varza.Dasupra pui cateva cubulete de unt, si o dai la cuptorul incins la foc mediu 150grade, din cand in cand completezi cu apa ca daca ramane fara se arde, cand s-a rumenit se intoarce se mai pun bucatele de unt si se adauga si un pahar de vin rosu, se mai da o tura la cuptor la foc iute- doar pt aspect ca deja e facuta
pofta buna

coral dai inainte cu listuta, cred ca si fetele sunt de acord, nu-i asa?, si vreau si eu nume la copchila BIANCA ECATERINA, multumim frumos pt listutele de pana acum care erau complete, si sper sa mai faci in continuare tu listuta, despre lucruri pt bb eu am luat doar hainute(body, costumas, ciorapei) si pt mine o pijama pt spital cu nasturi in fata(stil barbateasca), sutiene alaptat, banda pt subburta vreau sa iau si eu, eu m-am gandit cum o sa fac cu patutl sigur: voi lua o camera de copil mare, si voi lua patut pliant, si patut stil leagan, baita si mai vedem

pupici dulci la mamici si la burtici

anca DNP21martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Eu nu am abordat inca subiectul nasterii cu doctorul, dar zicea Clio ca Tutunaru nu prea e de acord cu cezariana, decat daca e necesara.
La patut m-am gandit si eu la unul textil, pe care sa-l pot lua dupa mine, ca noi suntem mai plimbareti de fel.
Cu hranitul bebelului eu sunt pentru san, deabia astept sa vad gangania aia mica band laptic...Prin luna a treia am visat ca alaptam copilul si nu pot sa descriu senzatia pe care am avut-o, era ceva sublim si din momentul ala mi-am dat seama ca mi-e dor de copilul nenascut inca!!

In alta ordine de idei, ati inceput sa va miscati mai greu, sa suferiti de sindromul "burtica vie si cu vointa proprie"? Eu una incep incet, incet sa am greutati in a desfasura o parte din activitatile care mi se pareau banale inainte. Ieri seara, de exemplu, nu m-am simtit in stare sa intind rufele, l-am rugat pe sotul meu (care le pune punga pe sarma)sa o faca. Din punctul asta de vedere e dificil sa fii gravida. Dar, rezultatele sunt nemaipomenite!!!! Cred ca se merita!!!

Ati facut bradul? Noi l-am facut duminica seara si a iesit superb! Anul asta am mers pe argintiu cu verde (de la brad) si suntem tare mandri de el. Am zis ca asta e bradul pentru Adina.

Va pup si aveti grija de burtici.

Giliutza:) si Adinuta:)
Dr. Tutunaru - Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

giluta asa e, si eu ma misc greu, vreau sa spal perdelele si geamurile si am doi pereti numai de geam, cred ca o sa ma lase vitejia la momentul cu pricina si o sa faca sotul:)

mai are cineva dureri de coaste? in special cand stati mult pe scaun?

anca DNP21martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Giliuta eu ma misc ca un tanc, incet, incetishor si tot pi loc.
Mai greu a fost la noi perioda de dupa cerclaj, cind stateam ca o leguma si sotul trebuia sa faca aproape tot. De cind suntem impreuna eu am facut tot ce tine de casa: aspirat, curat, mincare si tot ce trebuie. Acum m-am trezit ca habar nu are sa foloseasca masina de spalat iar de aspirat a dat cam de 10 ori in 12 ani. Totdeauna a fost dornic sa ma ajute dar nu prea e indeminatic si mai mult ma incurca. Oricum mi-am mai intrat in functie si mi-am luat inapoi din atributii.
Apropo de curatenia de Craciun, anul asta am lasat-o mai moale, in ianuarie ne mutam si nu merita sa ma apuc de spalat geamurile. Ieri au fost -24, nici nu se pune problema sa scot geamul si sa-l curat, asa ca mai sta oleaca ca n-o fi foc.
Hai sa va spun cum arata centura pentru burtica, daca eram fata desteapta nu dadeam atitia bani pe ea, e usor de facut si destul de ieftina. Este formata din 2 elastice late de 12 cm. Unul din ele cel mai lung trebuie sa inconjoare burtica o data si jumatate tinind cont ca bebe creste si are nevoie de spatiu. La capete se prinde cu un scai cam pe 15-20cm.
Peste cureaua asta din elastic, pe mijlocul ei, la spate, se coase inca o bucata de elastic la fel de gros si lat. Cind il masurati el ar trebui sa fie cu 5-10 cm peste linia soldului. Capetele lui se prind cu un scai de 5-7 cm de o parte si de alta a curelei principale. Rolul celui de al II-lea elastic este sa sustina spatele si sa se poate ajusta putin.
Centura se prinde in partea de jos a burticii ca sa o sustina si apoi se regleaza cele 2 bucati de elastic de pe spate. Sper ca am descris-o sa intelegeti.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Fetelor,
Majoritatea prietenelor mele au nascut prin cezariana si si-au revenit relativ repede.Cele care au nascut natural au fost oricum taiate si simt taietura si acum, ca pe o operatie.
La cezariana e neplacut faptul ca ai sonda si perfuzie si 2 saptamani nu poti sa iti iei puiutul in brate.
Eu sunt hotarata sa nasc prin cezariana cu anestezie generala, dar nu stiu cum sa ii spun doctorului.Si sunt pentru alptatul la san, daca totul merge bine si am lapte; nimic nu se compara cu laptele de mama si nici un sacrificiu nu e prea mare pentru copilas.
Ati vorbit cu doctorul de concediu de maternitate sau e prea devreme si sunt singura disperata?
O zi buna tuturor!!!
Oana si Letitia Medeea

Mergi la inceput