Mamici de martie-aprilie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Salutari!
Daaa si eu am remarcat ca celelate gravidute, adica de la alte luni, au scris mult mai mult decat noi...
Eu sunt oarecum bine, cu niste mici probleme. Ca si tine, Anca, am dureri in zona costelor, nu tot timpul, in general spre seara, probabil si din cauza pozitiei incomode de la birou, stat mult pe scaun. Dar mi se pare foarte suparator, ca uneori am impresia ca nu pot respira bine si gafai desi eu sunt slaba, am doar 47 de kg.
Si spatele ma doare de innebunesc, cum stau 15 minute in picioare sau o ora pe scaun, ma apuca... Ce-i ciudat e ca nu ma doare spatele jos, in zona lombara asa cum citisem ca e normal ci sus, nu chiar intre omoplati, putin mai jos. Mai e cineva ca mine?
Si burtica mea s-a ridicat desi e tot tuguiata, dar acum incepe asa de sub sani. Iar pe bebe il simt deja in toata burtica si atata se misca ca mi se unduie burtica din cauza lui, ceea ce-l amuza extraordinar de mult pe sotul meu.
Saptamana asta sau cea viitoare o sa luam patutul bebitului, am ales un model care se pliaza, pt ca sa-l putem cara cu noi cand plecam undeva.
Hainute deja nu mai iau ca am luat de nu mai am unde sa le pun, ca nu ma pot abtine sa intru in magazine pt bebi si sa nu iau nimic.
Si eu astept craciunul, de gatit eu o sa fac doar salata boeuf si carnita la cuptor, restul (sarmale, carnati, piftie, prajituri) face mama. Dar abia astept sa fac pomul, sa ascult colinde, sa mergem la bunica sotului la Valcea...
Si revelionul tot acasa il facem, ca e cea mai buna solutie.
Va urez sa aveti o saptamaan frumoasa si spor la pregatiri!

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ako spune:

Salve burticutzelor...si gospodinelor...:)

crangutalil, la randu'mi am colul de 2,2/ de fapt il aveam acum 2 saptamani. dr. nu mi'a recomandat repaos, ci doar 3 no-spa si 3 scobutil/zi. maine voi merge la control si voi vedea daca acest tratament si'a facut efectul, respectiv marirea colului/.

lorelai...ce'ti fac printesele???? am pus pe min' "D O A R" 16 kg. ce'i drept nu se cunoasc (sunt destul de inalta si eram destul de slaba), ci doar se simt in glezne si genunchi...:) burtica e marishoara - la ultimul control, dr. mi'a spus ca ar fi mai 'mare' cu 4 saptamani. maine mai aflu detalii....

va tzuk dulce
ako - darian & rares /25 saptamani/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Buna, gravidutelor!
Si eu am disparut din lista!!!!!Si caruciorul meu roz!!!!
Noi suntem bine, am fost joi la control,bebelusa e minunata,se balacea intr-una si are 530 grame.Am o singura problema:lichid amniotic in exces,dar mi-a zis doctorul sa nu ma ingrijorez ca depinde de la gravida la gravida.Mai e cineva in situatie asta?Stiti voi mai multe?
Am vorbit si de concediul prenatal si imi da abia din saptamana 30. Nu e prea tarziu? Voi cand il luati? Fizic ma simt foarte bine dar parca as ramane mai repede acasa,sunt cam nehotarata.
Felicitari pentru meniul de Sarbatori.Vad ca toate gravidutele sunt traditionaliste. Si noi il vom astepta pe Mos Craciun cu aceleasi bucate .Oare se supara bebelusii daca bem si noi un pahar de vin? Macar un pic de sampanie de Revelion!
Va pup si spor la gatit si curatenie (nu faceti efort in exces)

Oana si Letitia Medeea
DNP 9 APRILIE 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

O saptamina buna la mamici si bebelusi.
Felicitari pentru intilnire.
Noi am fost la sfirsitul asta de saptamina la cumparaturi si am tras un ochi la vopsele, parchet si tot ce ne trebuie pentru casa.
De ieri a venit si iarna la noi cu -10 si tot scade.
Referitor la medic, eu nasc cu medicul care mi-a urmarit sarcina, indiferent de ora la care o sa se decida cel mic sa vina pe lume. Exista posibilitatea sa aleg un medic de la clinica de infertilitate, dar acolo ruleaza diverse programe de cercetare pe gravidute si nu mi-am dorit nici un fel de risc.
Am avut simbata 2 rinduri de musafiri si am stat cam 5h in bucatarie cu sotul care s-a starduit sa ma ajute, se pricepe doar la cafea si gratar, dar mi-a fost de real folos. Dupa ce am terminat mi-a fost rau, asa ca de Craciun ori mergem la restaurant ori gatesc citeva feluri in max 1h.
Pentru Craciun daca stam acasa o sa pregatesc:
rosii umplute, piftelute, un platou cu briza si salamuri, carne, salata de pasare, placinta cu briza si pate de ficat la tava. Daca prietena mea cumpara varza murata o sa fac sarmalute, daca nu ardei umpluti, o friptura si cu garnitura. Desert un diplomat si prajitura Mady, fursecuri.
Cine vrea mai mult sa aduca.
Pentru colindatori inca nu m-am decis ce prajituri, linga o bere si vin. Nu stiu daca anul urmator o sa mai avem colindatori.
Aveam pofta de un pic de bere si cafea si am intrebat doctorul, a spus ca pot bea cu masura fara sa-mi fac nici o problema.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

I-am trimis lui Veve listuta cu burtici, carucioare si nume.
Smmiha si pe mine ma doare spatele ca pe tine si mi s-a spus ca pozitia in care stau nu-i buna si sa-mi cumpar o centura elastica de sustinut burtica. Am cumparat ieri centura, 25$, iti spun daca simt ceva imbunatatiri si daca merita banii.
Pupici la mamici si burtici.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Fetelor am si eu nevoie de un ajutor.
Am vazut cind am fost in tara cartea "Mama si copilul" de Capraru, aveti idee daca se poate cumpara pe internet si care este editura care a tiparit-o?
Multumesc mult.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Coral, chiar astept sa-mi zici daca are efect centura. Eu o sa marg la medic pe 4 ianuarie si mai intreb si eu. Te pup

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Coral, incearca sa gasesti cartea pe dol.ro sau pe raft.ro, trebuie sa se poata
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna,

si eu am observat ca la noi la mamici de martie -aprilie e cam " liniste" , si ca alte mamici scriuuuuuu....poate au mai mult timp, in orice caz am observat ca la noi sunt inscrise foarte multe dar nu scriu toate decat foarte rar sau deloc, oricum e bine si asa decat deloc, zic eu...

azi noapte nu am dormit deloc, din cauza bebelinului, cum ma intorceam pe partea stanga incepea boxul, nu-i convenea lui pe partea stanga, o fi din cauza ca are capul pe stanga sus, pe spate ati spus ca nu e bine, oricum si daca stau cateva minute pe spate nu-i place asa ca ramane partea dreapta, dar amortesc si ma doar toate...nu stiu ce sa mai fac...

in ceea ce priveste numele inca nu sunt hotarat ...grea treaba...sotul meu vrea Cezar socru vrea Ioan ca asa il cheama pe el, deci Cezar Ioan, inca nu prea sunt convinsa ca va ramane asa sper sa gasesc un nume frumos pana in aprile

si noi "3" vom sta acasa si de craciun si de revelion,, maine vreau sa fac curat prin casa si sa impodobesc bradul, ca l-am luat de acum o saptamana si cred ca se usuca de tot pana la craciun, miercuri ma apuc de gatit pentru craciun , adica doar carnatii , joi o sa fac toba si vineri fac piftia si salata beouf, iar sambata o sa fac friptura la cuptor cu cartofi, cred ca ajunge pt craciun,

an-k cum faci tu friptura de porc la cuptor cu vin rosu? vreau si eu reteta te rooooog

cam atat pentru azi, va scriu miercuri sa va spun cum au iesit carnatii, as fi vrut sa tin si eu post miercuri si vineri dar cu daca ma apuc de gatit nu cred ca o sa pot , trebuie sa gust din toate, dar vineri tot tin,

a...mey fetelor are cineva vreo retea de lebar , ca as vrea sa fac si eu dar nu stiu, n-am facut niciodata , am gasit eu o retea pe net dar as vrea o reteta testata inainte

smmihasi eu m-am gandit tot la patut care se pliaza, am vazut in cora unul care are si o masuta de infasat deasupra si niste jucarele, era tare dragut, ce nu-mi place e salteau , cred ca o sa cumpar inca una si o pun peste , mi se pare cam subtire si incomoda, voi ce parere aveti mamici de patuturile pliante? sau sunt mai bune alea de lemn?

pupici si numai bine

Adriana si bebelinul 21+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am uitat sa va intreb fetelor, voi cum vreti sa nasteti? natural , cu anestezie fara, cezariana?

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput