Mamici de Noiembrie-Decembrie 2004-sutaaa! (100)
Raspunsuri - Pagina 9
miria_cristina spune:
Doamne, ce-o fi fost in capul lu'mama cand a scris ultimul rand?!![]()
![]()
Da' se poate traduce, nu?
Cristina si Damiana (5 nov 2004)
onitza spune:
JASMINE, mai devreme era vorba de calciu gluconic???
CPolilului meu ii tremura guritza cand plangen si asistenta mi-a zis sa-i dau calciu gluconic, dar nu stiu cum se administreaza, pliiiiiiiiiiiz spuneti-mi si mie cum trebuie dat!!
TRY, si eu sunt constipata acum dupa cezariana, si nu am fost niciodata constipata nici nu stiam cum e!!!![]()
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
miria_cristina spune:
Pentru cine are constipatie, sa stiti ca e normal, dupa cezariana, pentru ca intestinele au;uat-o la vale in sarcina, iar acum, cand se reaseaza prin burta ne mai dau de furca. Pe min enu m-a lasat sa plec din spital decat dupa ce am avut scaun si mi-au dat si laxativ. Am inteles ca se poate lua si acum, dar numai din cele pe baza de plante ca sa nu influenteze lactatia. Se numeste Herbolax.
Iar Ca gluconic se face deobicei intravenos, dar in cazul copilului mic cred ca asistenta se referea pe gurita. Adica il amesteci cu lapticul. O sa elimine o parte prin pisu, dar fiola este de 10ml, deci ii mai ramane si lui in corp.
Cristina si Damiana
bits spune:
Cristina tu ai nascut prin cezariana?
cand credeam ca ne-au lasat in pace colicile tocmai am avut o repriza nasoala rau.30 min mi-a urlat copilul ca din gura de sarpe,cum i-am dat sabsimplex cum s-a linistit.acum sta la mine pe burtica si vb in legea lui,imi vine sa-l mananc cand zice un ga si mai ridica si manuta ca ci cum ar intreba ceva.
Ele dupa ce-ti bea dintr-un san ce faci te mulgi la celalalt?si Ken inainte de ora24 nu doarme,dar pana la 0.30 garantat adoarme.
octy,KEN si tetsu http://photos.yahoo.com/octyb
acusor spune:
Salutare!
Ma bag si eu printre voi desi o sa fiu o mamica de august-septembrie 2005 sa va spun ca Otiliav cu care sunt colega de serviciu nu a nascut inca. A fost marti la doctor si i-a facut calciu intravenos pana a simit "o caldura in gat" si nimic. S-a miscat putin copilul dar in rest nimic. N-are nici o contractie si e putin cam speriata. Se mai duce maine la doctor sa-i mai faca o injectie (sau mai multe?) si daca nu se intampla nimic o interneaza.
Pentru ca aveti mai multa experienta decat mine vreau sa va intreb: E interzis sa te dai cu lotiuni de corp pe perioada sarcinii? Am pielea foarte uscata mai ales pe picioare si ma dau cu Nivea body lotion.
P.S. Cafea ai voie sa bei in timpul sarcinii? Voi ati baut?
miria_cristina spune:
Da, eu am nascut prin cezariana.
Dar era cat pe ce sa nasc normal, pentru ca incepusera contractiile cu o zi inainte de programare. Asa ca am nascut pe 5 si nu pe 6 cum mi s-a spus ca o sa nasc. Eu am vrut cezariana.
In sarcina eu nu am baut acidulat, cafea si nimic cu cofeina. unele am auzit ca ar fi baut si acum copii stau de straja patriei, iar ele sunt steguletele. Nu stiu daca este relevant ca intravenos pentru depistarea sarcinii. Si nu asa de repede. Adica depinde in cate luni este colega ta.
Cristina si Damiana lu'mami
miria_cristina spune:
Am uitat de intrebarea despre lotiune. Si eu am pielea uscata si ca sa scap de orice frica, dar sa-mi si dau cu ceva, mai ales ca-n sarcina se accentuase si mai mult, mi-am cumparat ulei de dat pe corp, dar pentru copii. Adica Dalin si este super bun. Imi mai dau si acum, iar pe eticheta am descoperit ca este recomandat pentru pielea sensibila si ca protectie cand mergi la mare.
Tot noi
diana2004 spune:
Acusor ,eu m-am dat tot timpul cu lotiune si cred ca m-a ajutat pt ca nu am facut vergeturi ,am baut si cite o cafea ,mai slaba si numai dimineata .
Fetele ,am mai experimentat un medicament pt colici ,si parca a mers cel mai bine ,Debridat 2,5ml de 2 ori pe zi inzinte de masa ,ni l-a recomandat pediatrul .Bietul copil gemea toata noaptea iar ziua trebuia sa -l tin numai in brate ;in schimb avem probleme cu kk, face f. greu si numai dupa ce se screme o juma` de zi .Si eu sint constipata ,dar e explicabil pt ca de frica sa nu aiba bb colici nu maninc decit un mar pe zi si f putine legume .
acusor spune:
Multumesc pentru raspuns miria_cristina.
Referitor la calciu intravenos, nu era vorba despre depistarea sarcinii. Colega mea l-a facut sa-i declanseze travaliul. Trebuia sa nasca pe 9 decembrie si zilnic se plimba prin Cora cate 4 ore si nu are nici un semn ca ar naste.
Eliza5 spune:
Bits, mie doctorul mi-a spus ca pot sa fac orice fel de gimnastica dupa ce trec 6 saptamani de la operatie. Chiar si aerobic. Numai ca a zis sa incep incet-incet pentru ca o sa obosesc mult mai repede la inceput. Eu l-am intrebat despre gimnastica pentru ca am ramas cu burtica si tare ma enerveaza... A zis ca pot incepe de pe acum cu abdomene (eu am o luna de la operatie) iar peste 2 saptamani pot face gimnastica adevarata.
Eu am alta intrebare pentru ca am uitat sa-l intreb pe doctor: de cand am voie sa fac baie in cada?
Eliza si
Alex (15 nov. 2004)