Mamici de Noiembrie-Decembrie 2004-sutaaa! (100)
Raspunsuri - Pagina 12
miria_cristina spune:
Ai dreptate! Calciul precipita in lapte, am uitat! Ca doar se face branza de casa cu tablete de calciu ca sa se prinda mai repede1 Asa e! Deci sa-l puna in ceai. Si eu am indulcit la inceput ceaiul, dar mi s-a spus sa nu-l fac dulce-dulce pentru ca zaharul fermenteaza, iar pentru stomacelul ei e suficient ca sa inceapa colicii, asa ca am incercat sa il dau neindulcit sau l-am preparat cu lapte si il bea asa acum. Ii dau ceai de tei, ca o mai linisteste.
Ele spune:
Miria eu folosesc baby calm ca ceai si sa stii ca e bun. Are fenicul si am inteles ca e bun chiar si cand e mai mare pt linistire si binenteles contra colicilor care ne dau atata bataie de cap.
fetelor am o colega cu bb de 2 luni si i-a zis doctora sa-i bage deja sucul de fructe in alimentatie. Ea ii da de la o luna jumate. Mie mi se pare devreme tare.
Voi ce ziceti??
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Ele
Referitor la ceai eu ii pun putin zaharel ca altfel nu mi-l bea deloc.
iubita, fa ce poti si scoate-i copilului zaharul

noi nici la 2 ani jumate ai ilenei nu ii dam ceai indulcit, darmite cu zahar
incearca cu glucoza (miere nu e voie pana la 1 an) DAR SCOATE ZAHARUL!!!
nici pentru noi nu e bun

iar la bebei ii termina la dintisori

quote:
Si referitor la constipatie...eu am mai discutat pe forum despre asta: nu folositi pt copii nimik lasati-i sa-si regleze singuri scaunele.
mami, era vorba de bebeii alaptati, nu cei de la biberon, cu care e alta gasca;)
luminita, ma tot uit la pozele tale hihihi tudor seamana cu ioachimul meu
ai grija la cel mare sa nu aduca microbi, ca si eu si roserb am patit-o deja
roserb, poti sa-mi scrii 1 rand despre mastita??? pliiiiiiiiz!!!
am aflat in spital (ne-au pus filme;) ca poti alapta in continuare daca iei antibiotic...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37932" target="_blank">cum a venit pe lume ioachim
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Ele
fetelor am o colega cu bb de 2 luni si i-a zis doctora sa-i bage deja sucul de fructe in alimentatie. Ea ii da de la o luna jumate. Mie mi se pare devreme tare.
Voi ce ziceti??
e alaptat bebe?
daca e alaptat, pana la 6 luni nu e nevoie de NIMIC decat tztza!!!
daca nu, cam de la 4 luni poate sa inceapa diversificarea... dar de la 2 luni??!!

sa se mai intereseze si ea - poti pune topic la "parintii intreaba..."
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37932" target="_blank">cum a venit pe lume ioachim
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Acum a plecat doctora de la noi.
i-ai zis de vigantol???
toti copiii iau!!!
Ele spune:
quote:
Si referitor la constipatie...eu am mai discutat pe forum despre asta: nu folositi pt copii nimik lasati-i sa-si regleze singuri scaunele.
mami, era vorba de bebeii alaptati, nu cei de la biberon, cu care e alta gasca;)
Gandacelu, si eu vorbeam tot de aia alaptati. Eu o alaptez fara nici un fel de supliment si face kk ca 5 zile
. Astazi le implineste din nou dar noi avem rabdare si 7.Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Ele
quote:
Gandacelu, si eu vorbeam tot de aia alaptati. Eu o alaptez fara nici un fel de supliment si face kk ca 5 zile. Astazi le implineste din nou dar noi avem rabdare si 7.
stiu ca tu vorbeai de alaptati, dar miria (careia i-ai raspuns) nu alapteaza!
roserb spune:
quote:
Originally posted by Ele
Voi ce ziceti??
Ele, la acest subiect se schimba parerile de la an la an. Acum 3 ani de exemplu, am inceput diversificarea alimentatiei la Bianca pe la 2 luni cu sucurile de fructe, acum cica nu e bine
(desi copchila mea nu a avut nimic din cauza asta), se incepe la 4 luni pentru cei alimentati artificial si la 6 luni pentru cei alimentati 100% natural. Pediatra mi-a zis ca acum incepem la 4 luni si asa o sa facem.Gandacelule, iti spune mama mastitelor cum sta treaba (ca doar facui doua in doua saptamani
):daca ai cumva zone rosii si mai inflamate , fooartee dureroase (adicatalea sa nu le poti atinge), sau niste galme clar delimitate care nu se desfunda la supt, aia-i mastita.In cazuri misto (cum a fost la mine) poti face si febra destul de mare (io avusei 39,2). Pana la urma nu m-am lamurit de la ce mi s-a tras, ca doar bebe manca bine, probabil ca am facut prostia de a mulge surplusul de lapte si am dat in supraproductie...Eu incerc sa merg sa ma odihnesc un pic dupa ce am mai tras o cearta cu muncitorii care lucreaza la vecinii de sub noi, si care considera necesar sa faca cele mai zgomotoase treburi intre orele 14 si 17 , adica tocmai cand e interzis. Pe mine nu m-ar stresa in mod deosebit, dar de fiecare data nesimtitii imi scoala copii, si deja lucreaza de 4 luni (ce draku or face intr-un biet apartament de 4 camere in 4 luni, ca la nou anul trecut a durat 6 saptamani amenajerea completa!)iar eu nu mai suport. Azi am ajuns sa-i injur pe romaneste dupa ce au sculat-o pe Bianca de vreo 2 ori si pe Mihnea de alte cateva. Saraca fiica-mea a ajuns sa se culce preventiv cu o pernita in cap sa nu mai auda zgomotele. Of, cred ca e cazul sa ne facem casa - hihi!

Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
roserb spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
am aflat in spital (ne-au pus filme;) ca poti alapta in continuare daca iei antibiotic...
Gandacelule, chestia cu alaptatul cand iei antibiotic e iarasi controversata , mie mi-au spus si pediatra si ginecologul ca o pot face fara probleme ,si in ambii am mare incredere, INSA o parte din antibiotic tot ajunge la bebe si il sensibilizezi la respectivul medicament, astfel incat daca ai nevoie sa-l tratezi cu el la un moment dat s-ar putea sa nu-si faca efectul. Mai e desigur riscul ca bebe sa fie alergic la antibioticul respectiv. Si inca un risc, bebe se poate infecta datorita infectiei existente in sanul bolnav. Na ca ti-am impuiat capul.
Da chiar crezi ca ai facut mastita!?!?!Daca ai zone foarte dureroase, incearca sa pui comprese cu gheata , pot ajuta daca stadiul nu e asa avansat.Scade un pic productia de lapte pe moment, dar apoi isi revine.

Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu