Mamici de noiembrie - decembrie 2004 (99)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by bits

FELIS medicii oftalmologi recomanda ceaiul de albastrele pt ochisori.
octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb

De ce? ca sa le ramana ochii albastri la bebelusi?

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mona_B

Fetelor, bebeii vostri sughit des dupa mese?Al meu sughite zdravan si dupa laptic si dupa ceai-i-l dam intre mese, incalzit fireste!
Altceva:le-ati facut voi program bebeilor de masa ori ii hraniti la cerere, atunci cand se-agita?Vlad se anunta flamand cand isi suge pumnisorii si maraie, suge cam din doua in doua ore zdravan apoi adoarme destul de greu, cand il pun in patut se agita si plange, il pun din nou la san si iar suge, pana adoarme, cel putin asa cred eu...ca in patut iar se trezeste si uite-asa ma darama fizic si nervos!

Mona, dupa cum spuneam mai sus, eu inca nu am inceput sa-i fac program de supt lui Alex. Ii dau tot cand cere sau cand cred eu ca vrea. Noaptea e mai simplu: cand se scoala ii dau sa suga si suge cat vrea pana adoarme si apoi il pun la loc in patut. Are momente cand nu readoarme bine si se trezeste peste 10 minute sau o juma de ora si trebuie sa-l pun iar la san sa-l adorm, caci nu stiu sa-l readorm altfel. Ziua e mai greu ca il pun cateodata si din juma in juma de ora la san. E adevarat ca poate suge numai 5 minute si apoi imi da de stire ca nu vrea sa suga sau nu mai vrea sa suga. Dar cand nu-l pot potoli din plans cu ceva incerc clar metoda tzitzirelul. La inceput functiona din plin, de un timp s-a golanit Alex si nu mai tace numai cu tzitzi, vrea acum si plimbat prin casa, vrea sa i se vorbeasca, sa i se cante etc.
Am si eu momente cand imi vine sa turbez ca nu-l ia somnul din prima si trebuie sa repet "retzeta" cu pus la san, adormit, pus in patut si de 4-5 ori pana adoarme mai bine. Mai bine inseamna ca doarme cel putin o ora. Pt. Alex e neobisnuit oricum sa doarma mai mult de 2-2,5 ore fara intrerupere. Noaptea e mai crunt ca imi pica si mie ochii de somn si drumurile astea intre patut si patul meu ma temmina. De-abia ma sez si eu in pat cateodat asi zic: gata, acum dorm si eu ca iar il aud foindu-se si din foiala da in scancet si apoi in planset daca nu ma duc la el. Cateodata se linisteste singur din foiala, dar de cele mai mutle ori nu-l la s mai departe de scancet, caci daca incepe si plange se trezeste prea tare si mi-e si mai greu sa-l readorm. De regula e bine sa reactionezi imediat ce scanceste ca sa nu aiba timp sa se trezeasca.
O sa incerc sa-i fac program de mancat dupa 3 luni, pana atunci o sa-i dau la cerere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna seara fetelor!Raportez cu respect:SUNT PRIMA MAMICA DIN "CLANUL"NOSTRU CARE CLACHEAZA NERVOS.Sunt cu nervii la pamant,am tipat la tatal meu,la copil,desi incerc sa ma controlez,dar azi de la 6.30 si pana la 20(cu exceptia orelor de afara cand a dormit)am stat cu ea in brate si nu a dormit decat poate 1 ora (adunat de azi dimineata).Si o legan non-stop si plange,uneori mai tare,alteori de rasfat..Nu stiu ce are,ma scoate din minti;inteleg cand plange de burtica,se vede,dar in rest....mi-au bagat in cap ca nu am lapte,ca nu se satura.Poate asa e,maine merg sa o cantaresc;daca nu a luat in greutate,o trec pe lapte praf.Uneori mananca si din ora in ora....Si uneori o surprind doar "molfaind",fara sa traga.Oare am eu lapte si ea e lenesa?Cat trebuie sa manace la o masa(in grame)?
Ce sa mai zic?Sunt cu nervii prastie;azi am mancat prima oara la 17,cand a venoit al meu acasa;cum sa fac lapte?
Try,da doarme afara ca de la 6.30 oracaia;probabil a ajuns-o oboseala(oricum mai greu decat ma ajunge pe mine).Oricum,asta a fost somnul,de la 11 la 14...
Monica,te sun miercuri dupa pranz cand ajung.Imi mai dai un PM cu nr.de fix?Sper sa te mai prind cu BB in burtica..
Sper sa aveti cu toate o noapte linistita(si eu....)
Andreea si Maria galagia(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Andreea,imi cer scuze ca intru peste voi,dar va citesc ca-mi sunteti tare dragi
Eu nu pot sa-ti dau nici un sfat,pt ca sunt o biata aspiranta,dar vreau sa te rog sa incerci sa treci peste aceste stari(imi inchipui ca nu e usor) si sa te bucuri ca ai ce strange in brate,ca ai ce legana,ca poti sa-i auzi zilnic ganguritul printesei tale.

Sper ca nu am suparat pe nimeni cu mesajul meu

Va doresc sa va traiasca bebelusii sa creasca mari si frumosi,iar fetelor care sunt in asteptare...nastere usoara!!!

Sarbatori fericite tuturor!

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

flori, multumim si sa dea Dumnezeu ca minunea sa se implineasca si la tine cat mai repede.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by try

Asa ca Felis, mare atentie cu practicile de pastrare ale lapticului. Informatiile pe care ti le-am dat sunt de pe prospectul pompei mele de muls si din brosurile care mi-au fost inmanate de spital si de cei de la guvern cu ocazia nasterii. Asa ca sunt informatii sigure, nu-s vorbe de pe la vecine. Poate difera un pic de cum sunt practicile in Ro, dar te asigur ca nu gresesti daca urmezi indicatiile pe care ti le-am dat.
Daca se intampla sa nu intelegi ceva din ce ti-am zis sau esti neduemrita cu ceva, intreaba mai bine decat sa faci dupa ureche...

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

TRY multumesc mult, dar eu ma refeream la max 2 ore... Si sa stiti ca astazi a supt si din sanul drept. Este insa doar o singura pozitie din care suge si e putin inconfortabila... Da ce nu face mama pt puiul ei?...

Felis si bb Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Andrea, te inteleg perfect...insa ai grija, daca a luat macar 500 de grame de la pierderea in greutate fiziologica inseamna ca ai lapte.Mariuca are colici...si laptele praf o sa ii accentueze.
Sofia avea exact aceleasi manifestari pana pe la 2 luni....nu stiu daca are vreo legatura dar s-a dovedit a fi un copil precoce , la 4 sapt.mi-a zambit mie direct, la 2 luni se uita la manute , la 6 saptamani gangurea....si in rest urla!
Ai incercat sa o culci la tine pe burta? La noi a functionat!
Nu cadea in depresie...te rog eu.Mie cred ca nici acum nu mi-a trecut...gandeste-te ca e perfect normal sa nu stii ce sa faci, nu esti cu nimic de vina.
Te pupam amnadoua,

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ncristina spune:

FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!
Dragele mele mi-a fost groaznic de dor de voi.
ACUM mi-am instalat internet acasa. Primul lucru a fost sa vad ce faceti si ma bucur din suflet ca sunteti bine.
Si noi trei suntem bine! Fetitele au deja 1 luna si jumatate dar sunt mai micute pentru ca le-a fost asa de dor de mami ca s-au grabit sa o vada la 34 de saptamani si 2 zile, asa ca pe 29 octombrie le-am nascut prin cezariana pe Teodora Andreea (2.200g - 45 cm, ora 10.45) si pe Alexia Maria (1.800g - 44 cm, ora 10.47). Am stat in maternitate 10 zile. Am fost inca de la inceput, desi micute, bine, sanatoase si frumoase.
Felicitari si sa va traiasca bebelusii!
Avem si noi cateva poze:
http://community.webshots.com/user/christinutza
Va pup,

cristina

Mergi la inceput

Andreap, imi pare asa rau ca ti se intampla toate astea... iti inteleg frustrarile. Si eu trec uneori prin ele, dar Slava Domnului ca sunt rare si la mine a doua zi apare soarele pe strada si se schimba totul, dar la tine vad ca e de la inceput situatia asta. Cartiel spun ca nu e ok cand bebe plange atat de mult timp in decursul unei zile si nu mi se pare ok nici ca ea nu reuseste sa doarma atat de mult timp la o asa varsta. Medicul ce-ti spune? Mai incearca si la altul, paote te poate ajuta cu ceva un alt medic pediatru. Dai pe internet cautare (daca ai timp...) "baby cry" si vezi daca gasesti solutii la problema ta.
Nu stiu, incearca sa fii foarte atenta la moemntele cnad incepe sa planga, paote descoperi un model, ceva care se repeta si care o face sa planga, paote descoperi cauzele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Cu Ioana invatam inca din saptamana 7 sa dormim cat mai mult noaptea fara papa.In loc de papa primeste ceai.Dupa parerea mea copii la 8 saptamani sunt destul de dezvoltati sa recunoasca programul care il faci.Nu este usor dar cu cat invata mai repede ca noaptea se doarme cu atat mai bine.

Cu Ioana 5 1/2 saptamani

Mergi la inceput