Mamici de noiembrie - decembrie 2004 (99)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

FELIS medicii oftalmologi recomanda ceaiul de albastrele pt ochisori.

mai m-ati bagat in boale cu serul fiziologic,eu ii pun in nasuc si daca i-am bagat vreun ciobulet?aici nu se vand seringi ce ma fac?

octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Ufff, ne-am intors si noi azi din spital.

Se pare ca ne-am reparat , a fost intr-adevar o pneumonie interstitiala, dar intr-o forma extrem de usoara , abia de se vedea ceva pe radiografie. Chestia nasoala e ca umbla niste virusi tampiti, care nu dau temperatura, la copii mari se reolva ca orice viroza, care are drept simptom principal o tuse care nu se mai termina (cum a avut si Bianca), insa la cei mici coboara foarte repede la plamani. Marele noroc a fost ca am luat-o din pripa, dar si asa nu s-a putut trata acasa, a necesitat ampicilina injectabila, iar acasa nu poti face injectii unui copil de 5 saptamani fara riscul de a-l nenoroci. Asa ca i s-a administrat prin branula,5 zile antibioticul, iar acum mai continuam acasa inca 5 zile de antibiotic (Ospamox)+Nazomer.

Aveti asadar grija, era plin spitalul de copilasi , chiar foarte mici , cu asa ceva. Marele noroc e ca am nimerit la un etaj renovat si am avut comfort gen hotel, surprinzator de misto (daca se poate spune asa), fata de ce ma asteptam. Oricum, e o experienta pe care nu o doresc nimanui, drept pentru care Bianca nu mai merge la gradinita pana in martie cel putin , eu nu mai vreau sa trec prin asa ceva, desi doctorii pe acolo ziceau s-o las in continuare , ca un copil (inclusiv asa de mic ca Mihnea ) face in perioada toamna-primavara 6-7 viroze. Mie una insa nu mai imi trebuie.

Gandacelule, am vazut ca ai pus subiect separat cu raceala. Fii atenta, daca mucii sunt galbeni nu e bine, e semn de infectie. Du-l la doctor , poate iti da un tratament pentru acasa si o iei din pripa. Eu regret ca nu am inceput mai din timp Ospamox-ul acasa (eu sunt de fel impotriva antibioticelor), am stat vreo 5 zile cu el cu muci si tuse , si uite unde am ajuns. Asta nu ti-o spun ca sa te sperii, dar si eu, cu o zi inainte de a ma interna , eram convinsa ca e mai bine copilul, parca nu mai tusea asa de tare , avea si muci mai putini - da' de unde , ca toata socoteala coborase mai jos. Acum poate e prea tarziu, dar alta data izoleaz-o pe Ile la bunici daca se poate , macat cat e bebe Ioachim asa de mic si sensibilos.
Va doresc sanatate si sa dea Dumnezeu sa nu treceti prin ce am trecut noi.

Roxana

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

roserb, ma bucur ca mihnea e bine si ca ati revenit acasala cei doi bb mici(bianca si mihnea) si multa sanatate.
doamne fetelor, chiar ca m-ati bagat in sperieti cu serul fiziologic...bine ca ati dat si rezolvarea ca altfel
andreea, mi-ar placea tare mult sa ne vedem si sa o vad pe mariuca, eu joi dimineata intru deja in operatie, daca e... poate miercuri...daca nu ma apuca pana atunci nascarea hi hi si ma bucur ca bubitzele sunt spre trecere...asta cu plansul e mai de durata decat orice bubatine cam pana la 5 ani
fetelor si eu am folosit numai pampers la alex si nu a avut niciodata nici cea mai mica iritatie...cred ca depinde de la bb la bb.
va pup

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

quote:
Originally posted by FELIS
For2nity ai reusit sa ma sperii mai ales ca sotul meu imi telefonase ca aluat ser fiziologic la fiole. Numai asa avea, dar Sabina m-a linistit si i-am dat repede telefon sotului sa ia si o seringa.
For2nity multumesc mult de atentionare... Ma trec toate caldurile numai cat ma gandesc la ce s-ar fi putut intampla.

Felis si bb Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele mele!

Felis exista ser fiziologic sub forma de perfuzie; mi se pare mai comod si fara riscuri asa.Si e si mai ieftin decit la fiole.

Ela2001 - bebitzei Diana Andreea

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Fetelor, bebeii vostri sughit des dupa mese?Al meu sughite zdravan si dupa laptic si dupa ceai-i-l dam intre mese, incalzit fireste!
Altceva:le-ati facut voi program bebeilor de masa ori ii hraniti la cerere, atunci cand se-agita?Vlad se anunta flamand cand isi suge pumnisorii si maraie, suge cam din doua in doua ore zdravan apoi adoarme destul de greu, cand il pun in patut se agita si plange, il pun din nou la san si iar suge, pana adoarme, cel putin asa cred eu...ca in patut iar se trezeste si uite-asa ma darama fizic si nervos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by roserb

Ufff, ne-am intors si noi azi din spital.

Se pare ca ne-am reparat , a fost intr-adevar o pneumonie interstitiala, dar intr-o forma extrem de usoara , abia de se vedea ceva pe radiografie. Chestia nasoala e ca umbla niste virusi tampiti, care nu dau temperatura, la copii mari se reolva ca orice viroza, care are drept simptom principal o tuse care nu se mai termina (cum a avut si Bianca), insa la cei mici coboara foarte repede la plamani. Marele noroc a fost ca am luat-o din pripa, dar si asa nu s-a putut trata acasa, a necesitat ampicilina injectabila, iar acasa nu poti face injectii unui copil de 5 saptamani fara riscul de a-l nenoroci. Asa ca i s-a administrat prin branula,5 zile antibioticul, iar acum mai continuam acasa inca 5 zile de antibiotic (Ospamox)+Nazomer.

Aveti asadar grija, era plin spitalul de copilasi , chiar foarte mici , cu asa ceva. Marele noroc e ca am nimerit la un etaj renovat si am avut comfort gen hotel, surprinzator de misto (daca se poate spune asa), fata de ce ma asteptam. Oricum, e o experienta pe care nu o doresc nimanui, drept pentru care Bianca nu mai merge la gradinita pana in martie cel putin , eu nu mai vreau sa trec prin asa ceva, desi doctorii pe acolo ziceau s-o las in continuare , ca un copil (inclusiv asa de mic ca Mihnea ) face in perioada toamna-primavara 6-7 viroze. Mie una insa nu mai imi trebuie.

Gandacelule, am vazut ca ai pus subiect separat cu raceala. Fii atenta, daca mucii sunt galbeni nu e bine, e semn de infectie. Du-l la doctor , poate iti da un tratament pentru acasa si o iei din pripa. Eu regret ca nu am inceput mai din timp Ospamox-ul acasa (eu sunt de fel impotriva antibioticelor), am stat vreo 5 zile cu el cu muci si tuse , si uite unde am ajuns. Asta nu ti-o spun ca sa te sperii, dar si eu, cu o zi inainte de a ma interna , eram convinsa ca e mai bine copilul, parca nu mai tusea asa de tare , avea si muci mai putini - da' de unde , ca toata socoteala coborase mai jos. Acum poate e prea tarziu, dar alta data izoleaz-o pe Ile la bunici daca se poate , macat cat e bebe Ioachim asa de mic si sensibilos.
Va doresc sanatate si sa dea Dumnezeu sa nu treceti prin ce am trecut noi.

Roxana

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

draga mea, exact asa si ile: tuseste de nu se mai termina!

gata, ma spanzur!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37932" target="_blank">cum a venit pe lume ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Mona si Denisa sughite cam dupa fiecare masa daca nu reusesc sa o fac sa ragaie. Obositor si pt ea si pt mine. Eu de obicei incerc s-ai mai dau putin san si asa ii trece mai repede. Cu alaptatul....si la noi e problema ....mananca cateodata si dupa o ora ..si pofticios si mult iar seara vomita muuult.Incerc sa o mai pacalesc intre mese cu ceai de colici dar nu prea reusesc.

Elena si bb Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by FELIS

Intrebare pt fetele care alapteaza la biberon, dar lapte muls de la ele: dupa ce va mulgeti (avand in vedere ca nu puteti sti exact cand se trezeste bb) cum procedati cu laptele din biberon?... In ce conditii il tineti pana se trezeste bb?... Il tineti la temp camerei? (nu prea cred, dar intreb) Il bagati la frigider si apoi il incalziti?... Dar si asa dureaza ca oracaie bb... (eu n-am cuptor cu microunde sa-i dau exact ce temperatura sa faca)

Felis si bb Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele mele!

Felis si fetele care mai dati laptic muls la biberon, mare atentie la conditiile de pastrare ale laptelui. Se altereaza usor, iar stomacelul lor e sensibil.
Imediat dupa muls, lapticul trebuie pus la frigider (nu tinut in usa frigiderului, ci in interior). Ermetic inchis (cine are pompa de muls care era prevazuta si cu biberoane de stocare e super) lapticul muls poate fi tinut la frigider max. 72 de ore. Peste el poti sa adaugi alt laptic muls, dar avut grija ca primul laptic sa nu fie mai vechi de 72 de ore. Dupa ce trec 72 de ore, daca cumva nu ati folosit lapticul pana atunci, ori il aruncati, ori poate fi pus la congelator. Lapticul congelat poate rezista pana la 3 luni. Dar atentie mare: ca sa-l folositi pe cel de la congelator trebuie ca el sa fie dezghetat in prealabil in frigider (adica il mutati din congelator in frigider) cu 24h inainte de folosire. Odata decongelat lapticul, el sub nici o forma sa nu fie recongelat. Ce ramane nefolosit trebuie aruncat. Asa trebuie procedat cu fiecare doza de laptic din frigider sau din congelator. Odata incalzit si pregatit pt. bebe, surplusul trebuie aruncat, nu-l repuneti la frigider sau la congelator, nu-l amestecati cu alt lapte etc.
Vi se poate rupe sufletul, mai ales celor care se mulg greu, dar de preferat sa procedati ca la carte.
Eu pana acum i-am dat lui bebe doar de 3 ori laptic muls (cu biberonul caci nu aveam de gand sa fac din asta o practica zilnica si stiam ca daca ii dau o data la nu stiu cat timp cu biberonul nu prinde el dependenta de biberon) si de fiecare data l-am incalzit sub jetul de apa calda de la chiuveta. In cateva minute se incalzeste. Agit biberonul sub jetul de apa curgand ca sa se incalzeasca mai repede.
Cel mai bine e sa incalziti mai putin si daca e sa-l termine bebe sisa mai vrea mai puneti inca o data, decat sa incalziti prea mult si bebe sa manace doar o parte si restul sa fiti nevoite sa-l aruncati.
Eu am de gand sa apelez la muls pt. situatiile mai delicate. De ex. vineri ma duc la o masa organizata de firma si ca sa nu fiu nevoita sa alaptez pe-acolo si sa ma tina Alex cate 30 de minute sugand, o sa ma mult cu 3 zile inainte, o sa strang vreo 100-150 ml de lapte si-l pastrez sa-l iau cu mine la firma, iar daca Alex se va trezi si va cere papa sa-i pot da usor si rapid laptic. Asa am de gand sa fac si de revelion ca sa nu fiu legata de el toata naoptea...

Asa ca Felis, mare atentie cu practicile de pastrare ale lapticului. Informatiile pe care ti le-am dat sunt de pe prospectul pompei mele de muls si din brosurile care mi-au fost inmanate de spital si de cei de la guvern cu ocazia nasterii. Asa ca sunt informatii sigure, nu-s vorbe de pe la vecine. Poate difera un pic de cum sunt practicile in Ro, dar te asigur ca nu gresesti daca urmezi indicatiile pe care ti le-am dat.
Daca se intampla sa nu intelegi ceva din ce ti-am zis sau esti neduemrita cu ceva, intreaba mai bine decat sa faci dupa ureche...

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

gandacel si roserb, nu mai duceti fetitzele la gradinitza, stiu ca e greu si pentru voi ca asa stati mai linistite si pentru ele ca si-au facut prietene acolo si au o preocupare...altfel decat acasa dar bb-eii sunt prea mici si "achizitioneaza" tot felul de raceli, gripe sau mai stiu eu ce aduc ele de la gradi. stiu ca sunt pareri si pareri, multa lume zice ca riscul oricum exista si ca ei se pot imbolnavi chiar daca nu intra in colectivitate dar asa este un risc mai mare, nu?...cand ma gandesc ce ma asteapta si pe mine cu alex si cu bbelina...ca alex se lasa cu greu convins cand vine de-afara sa se spele pe maini...om trai si om vedea.
si multa sanatate

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ele, Alex al meu a inceput usor sa-si schimbe programul de kk. Pana acum face si de 8 ori pe zi, iar noaptea facea cam de 3-4 ori, cred, acum a inceput sa faca mai rar. Noaptea acum face doar o data pe la 1-2 si apoi mai face dimineata pe la 6-7-8. Stiam ca cu cat se maresc, fac mai rarut, nu mai sunt si ei asa mici si mucosi (mucea-cacacea, cum ii zic eu lui Alex).
Asa ca programul lor se tot schimba de-al ungul timpului. Din ce-am tot citit pe internet, cam peste tot se spune ca dupa 3 luni poti sa incepi sa institui un program de somn la bebe. Si ma gandesc eu ca si de papat. Ca pana atunci e destu lde dificil ca programul lor e in continua schimbare si depui efort degeaba, plus ca e mai simplu la 3 luni decat la 1-2 luni etc. Daca se poate sa ii faceti program lui bebe mai de mic, foarte bine, atat pt. bebe cat si pt. mamici. Dar cele care ati incercat si n-ati reusit, asteptati-va de pe la 3 luni sa dea roade. Eu de atunci o sa incerc sa fac un program foarte riguros si de somn si de alaptat, pana atunci il mai las pe le sa tatoneze terenul, oricum el si-a format cam singurel un program, insa nu il respecta intdeauna. In ultimele 3-4 nopti m-a rupt cu somnul si cu plansul noaptea... in sensul ca nu stiam ce sa-i mai fac la un moment dat, nu stiam cum sa-l linistesc si sa-l readorm. Insa azi noapte a dormit asa frumos, de-abia se scula sa manance sugea 5 10 minute si apoi adormea la loc, iar dupa ce-l puneam in patut nu mai era nevoie nici sa-i tin manutele, nici sa-l supraveghez 2-3 minute sa nu se trezeasca... cadea ca un bolovan. Asa-mi place de el cand doarme frumos...
Iar de ieri face vocalize cu mine. Dimineata, pt. ca e cel mai receptiv si mai bine-dispus (asa-s bebeii dimineata) stam de vorba amandoi minute in sir si il stimulez sa scoata sunete. Ii repet anumite sunete simple (aaaa, uuuuuu, oooooo etc.) si imi modific evident gura ca sa ma vada el si sa incerce sa ma imite. Nu va spun cum e, nu credeam ca poate avea un asa efect treaba asta. Efectiv da din manute si picioruse disperat sa faca si el ca si mine. Isi deschide gurita sa scoata si el sunete, dar zici ca ceva il opreste si nu scoate nici un sunet. Pana cand reuseste si e o veselie pe el de nedescris. Sunt topita dupa el in astfel de momente...

Andreap, ai vazut ca a inceput Mariuca sa doarma afara? Cred ca a inceput sa prinda gustul. Obisnuieste-o mereu s-o scoti afara, indiferent cat de frig este, imbrac-o bine, protejeaz-o de vant, dar scoate-o si plimb-o un pic sa ia aer proaspat pe nari. Cel mai bine ar fi sa o scoti in fiecare zi la aceleasi ore poate asa isi face si un program de dormit. Ma bucur ca vca e din ce in ce mai bine si ca trec usor, usor si bubitele de pe fundutz.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput