Mamici de noiembrie - decembrie 2004 (99)
Raspunsuri - Pagina 4
monica-elizabet spune:
felis, sa-ti traiasca mihaita, e un dulce si un frumos, acum am reusit sa vad pozele
monica
FELIS spune:
quote:
Originally posted by for2nity
FELIS, sterge-l la ochi cu ser fiziologic.Sterge cu miscari inspre nas si nu folosi acelasi tampon la ambii ochi.
Baita in apa nu are neaparata nevoie inca.Fa-i bai locale cu un prosopel , poate chiar cu ceai de musetel ca nu trebuie mai mult de o cana. Pentru buric la alcool sanitar adica spirt se refereau de la spital. De fiecare data cand il schimbi, cu un tampon umezeste compresa de la buric cu spirt si o data pe zi o schimbi. Pentru asta umezesti bine locul pana se desface compresa usor, apoi iei o alta compresa sterila, o umezesti cu spirt si o rasucesti pe langa buric. Dar probabil stiai toate astea, stupid me.Brrr, pana m-a luminat pe mine cineva cum se fac astea, muream de frica sa ma apropiu de buricul Alexiei.
eu si printesa mea http://photos.yahoo.com/for2nity
For2nity
multumesc f mult de raspunsuri (mi-ai raspuns de fiecare data). Nu stiu ce m-as face fara voi.
Sa stii ca nu stiam nici chestia cu schimbarea compresei sterile. La noi a cazut si alta nu i-am pus.
Felis si bb Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele mele!
FELIS spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
felis, adriana, eu stiu ca pnetru buric trebuie alcool alb, nu spirt...eu asta am folosit...apoi baneocinul este f bun pentru buric si pudra si crema.
felis, pentru ochisori incearca cu niste laptic de la tine pe un pansament steril...si sterge-l incet de tot...mai ziceau fetele ceva dar nu am retinut exact...poate-ti mai zic ele pana maine.
monica
MONICA multumesc mult. Stiu ca mi-ai mai tot raspuns, dar nu prea am avut cand sa si scriu, si mai ales sa va nominalizez in multumiri!...

quote:
felis, sa-ti traiasca mihaita, e un dulce si un frumos, acum am reusit sa vad pozele
Sa stii ca sunt constienta ca sunt bebei mai frumosi decat al meu, dar e AL MEU si ma topesc de dragul lui.
Pozele mele!
alinkav spune:
Fellis, sterge-i ochisorii cu ser fiziologic, dinspre urechi spre nas. Fa procedura asta mai des, si o sa-i treaca repede.Toti bebeii patesc asa, si noi am avut si totul s-a rezolvat.
Sarbatori Fericite!
alina si
Alex(22.11.2003)
poze cu Alex
alinkav spune:
Ptr buric , noi il dadeam cu spirt si pe urma puneam Baneocin pudra. Dupa o saptamana i-a cazut buricut.
Baia in cada i-am facut prima data dupa ce i-a cazut buric. Dar pana atunci il spalam, la fel cum ii spala in spital, adica sub robinet, apa curgea deasupra lui, si rana de la buric nu era afectata.
Mult succes, si in primul rand nu te teme, teama e principalul tau dusman in ceea ce priveste copilul.
Sarbatori Fericite!
alina si
Alex(22.11.2003)
poze cu Alex
FELIS spune:
quote:
Originally posted by onitza
FELIS, eu il sterg pe Paul la ochisori mereu cu ser fiziologic si comprese sterile dintr-o singura miscare din exterior catre interiorul ochisorului, iar daca nu s-aluat bine din prima folosesti alta compresa sterlia inmuiata in ser fiziologic...eu ii mai pun si lapte in ichisori ca ii curg...pediatra mi-a mai dat pe reteta si picaturi , dar deocamdata nu i le-am dat, vreau sa o continui cu lapticul...nu sunt de acord sa-i pun picaturi in ochi , am un fix al meu...probabil de la faptul ca mie mi s-a tot pus picaturi de-alungul vietii si m-am saturat si nu mi-a placut niciodata ideea!
Buricelul eu i l-am sters la inceput cu alcool alb, apoi dupa ce i-a cazut l-am sters cu spirt, si e ok...ce iese din buric e sange, care se usuca si trebuie indepartat.
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
ONITZA multumesc de raspuns.
Ti-am trimis si un PM.
Pozele mele!
FELIS spune:
quote:
Originally posted by onitza
FELIS, cum e acasa cu ingerasul??? Sa-ti traiasca!!! ce cumintel e!!!asa sa-l tina Dumnezeu, ca sa se odihneasca si mami, nu??
Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent
ONITZA... e foarte bine, dar oricat m-as odihni, sunt moarta de oboseala. Alaptatul ma termina. Curg apele de pe mine cand alaptez de zici ca fac dus. Prind uneori cate o pozitie cand suge el bine si de frica sa nu se opreasca sau sa scoata sanul din guritza, asa intzepenesc. Dupa care dureri de spate etc.
FULGULETZ bine ai venit acasa cu bb.

ANNE-MARRY
felicitari. Sa-ti traiasca bb si sa fiti sanatosi.
Eu am luat 18 kg, iar cand am veit acasa si m-am cantarit pierdusem 9 kg. Acum mai am de dat jos inca 9 (am 64 kg).
Cezariana... La ora 21 am iesit din operatie, iar la 10 a doua zi (dupa 13 ore) mergeam singurica prin spital...
ALINA multumesc mult de raspunsuri.

Pozele mele!
try spune:
Felis, si Alex se ineaca cu laptic. Suge, apoi adoarme la san, suge in virtutea inertiei si aduna laptic in gura fara sa-l mai inghita si la un moment dat cand incearca sa inghita se ineaca. Cred ca e frecventa chestia asta la bebelusi. Ideea e sa fii pe faza si sa-l ajuti imediat.Ridica-l la verticala si bate-l pe spate pana se calmeaza si respira normal.
Onitza, uterul revine la dimensiunile de dinainte de sarcinai n 10 zile, mai ales daca alaptezi. Nu ai observat ca de fiecare data cand il alaptezi pe bebe (in primele zile) te doare si burta, adica simti crampe ca la buritca? Oxitocina care e eliberata in timpul cat bebe suge la san are rolul de a contracta muschii uterini si el se strange.
Burta? Burta se retrage in 2 sapt. cum a fost la mine de zici ca nici nu am fost gravida sau in 2 ani. Depinde de organismul fiecareia. Burtica ramase sunt depunerile acumulate care se retrag in functie de caz.
Ad-rianna, se numeste D-Vi-Sol ce ti-a dat medicul si e vit. D. Este similarul Vigantolului (asta e mai cunoscut in Ro, aici se da D-Vi-Sol). Bebelusii nu au de unde sa ia vit. D din laptic, motiv pt. care se admin. aceasta solutie.
Si ALexutzu' meu are accese de furie sau momente de nervozitate, dar cred ca astea vin cu tot "pachetul", adica dupa cum e firea bebelusului.
De vre ocateva zile Alex a inceput sa zambeasca si altfel decat in somn. L-am surprins razand la lumina, la usa, la te miri ce. Si de regula e mai vesel dimineata. Iar de azi dimineata a inceput clar sa gangureasca, e atent la vorbele noastre, iar eu scot "A"-uri ca sa il indemn si sa-l incurajez si pe el sa imite si sa repete. Si functioneaza. Nu mereu, dar e foarte atent.
Fetelor, vorbiti cu bebelusii vostri tot timpul, e foarte important pt. ei si pt. evolutia lor de mai tarziu.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by try
Burta? Burta se retrage in 2 sapt. cum a fost la mine de zici ca nici nu am fost gravida sau in 2 ani. Depinde de organismul fiecareia. Burtica ramase sunt depunerile acumulate care se retrag in functie de caz.
mey..se pare ca la mine sunt depuneri serioase
inca mai sper ca se va retrage in cele 5 saptamani , dupa cum mi-a estimat doctorul...
mamica de oracaila David poze
fulguletz spune:
anne marry, sa-ti traiasca baietelul ! si sa fie sanatos si mancacios!
Felis, iata-ne si nascute...da tot ti-am luat-o inainte..
sa-ti traiasca dolofanul de baietel! nu imi dau seama cu cine seamana..
mamica de oracaila David (01.12.04)
poze