Clarificari privind CIC - 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
madairina spune:
Multumesc pentru mesaj.
Problema este in felul urmator.
In legea 107/7.04.2004 apare alin (2) in care se zice ca nu se plateste 1% pentru cei cu raporturile de munca suspendate.
Deci abia din aprilie e valabil. Eu intrebam daca de la inceputul anului 2004. Deci ianuarie - aprilie se plateste sau nu???
Inca o data va multumesc.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Voichita spune:
Incerc de cateva zile sa intru pe link-ul pentru CNPAS si nu reusesc. Exista alta modalitate de a ajunge la informatiile de acolo?
Cu multumiri,
Voichita
paulad spune:
Buna, caut de vreo doua ore ceva clar legat de marirea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2-3 ani. Nu am mai stat sa citesc tot ce scrie pe forum legat de asta, de aceea am o mare rugaminte sa ma ajutati sa elucidez acest mister....Eu am nascut in noiembrie 2003 si din februarie 2004 am intrat in CIC. Intrebarea mea este daca mi se mareste si mie indemnizatia. Va rog mult sa-mi scrieti si mie numarul ordonantei sau legii si ce scrie in ea. Trebuie sa le arat celor de la mine de la servici negru pe alb, fac ceea ce ar trebui sa faca ele, deh, e greu sa stai si sa cauti. Va multumesc anticipat, ma scutiti de alt timp pierdut si de ceva nervi. Astept raspuns de la voi....
Voichita spune:
Multumesc Marius!
Am incercat sa folosesc link-ul dat la pag. 6 (pentru CNPAS) pentru acelasi motiv ca si Paulad.
Am o prietena care a intrat in concediu pentru cresterea copilului in martie 2004. Pana acum a primit indemnizatia de 6.500.000 lei, dar angajatorul sustine ca nu are dreptul la cresterea indemnizatiei incepand cu ianuarie 2005, pentru ca "legea e ambigua".
M-a rugat pe mine sa ma interesez cum poate sa demonstreze ca are dreptul la cei 7.800.000 lei.
Voichita
adriana_mihnea spune:
quote:
Originally posted by paulad
Buna, caut de vreo doua ore ceva clar legat de marirea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2-3 ani. Nu am mai stat sa citesc tot ce scrie pe forum legat de asta, de aceea am o mare rugaminte sa ma ajutati sa elucidez acest mister....Eu am nascut in noiembrie 2003 si din februarie 2004 am intrat in CIC. Intrebarea mea este daca mi se mareste si mie indemnizatia. Va rog mult sa-mi scrieti si mie numarul ordonantei sau legii si ce scrie in ea. Trebuie sa le arat celor de la mine de la servici negru pe alb, fac ceea ce ar trebui sa faca ele, deh, e greu sa stai si sa cauti. Va multumesc anticipat, ma scutiti de alt timp pierdut si de ceva nervi. Astept raspuns de la voi....
Si eu sunt exact in aceeasi situatie! Am nascut in nov. 2003 si sunt in CIC din martie 2004.
DA, ai dreptul la indemnizatia de 7,8 mil. lei!! Se aplica tuturor persoanelor care intra in CIC din 31.12.2003!
Uita-te aici: http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=119
Si eu a trebuit sa dau telefoane la CNPAS si sa sun la contabila ca s-o bat la cap. Sa vad vineri cand intra banii in cont daca s-a lamurit!
Si trebuie sa primesti retroactiv banii pe ianuarie.
Voichita: si prietena ta are tot dreptul! Aceeasi problema discutata mai sus.
Adriana si
![](copilas.gif)
Album 1, Album 2
Noutati
Anka M spune:
Nu reusesc sa intru pe http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=119 (poate s-au razgandit si fac ceva modificari?)
Dar un nr de telefon de acolo stie cineva?
Multumesc1
Anca si Danut
adriana_mihnea spune:
quote:
Originally posted by Anka M
Nu reusesc sa intru pe http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=119 (poate s-au razgandit si fac ceva modificari?)
Dar un nr de telefon de acolo stie cineva?
Multumesc1
Sigur poti intra. Mai incearca!
RELATII CU PUBLICUL
Telefon: 250.91.11; 08 00 826 727 - linie telefonica gratuita
Email cnpas@cnpas.org
Adriana si
![](copilas.gif)
Album 1, Album 2
Noutati
simonaeus spune:
Imi spuneti si mie va rog ce sume se retin in cazul concediului de maternitate ( cele 126 de zile)?.
Poate s-a mai scris, dar eu n-am vazut decat ca nu se retine impozit.
Poate dati si un exemplu de calcul pt. un salariu brut constant in ultimele luni de 10 mil.
Multumesc
Simona
gilbertliana spune:
Buna. Sunt studenta in an terminal si voi naste intre 22 03 si 5 04. Ma intereseaza daca voi primi indemnizatia pentru cresterea copilului. Am primit de la Casa de pensii raspunsuri contradictorii, in functie de saptamana in care am mers. Mi s-a spus la inceput ca voi primi din momentul in care nasc. Dupa cateva saptamani raspunsul a fost ca voi primi din momentul in care imi iau licenta. Ultimul raspuns este ca primesc indemnizatia numai daca nasc dupa licenta. Pana la urma care varianta e cea reala? In lege scrie ca toti asiguratii de catre stat vor primii indemnizatia, iar studentii sunt asigurati de catre stat. Va multumesc.