Clarificari privind CIC - 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crina catalina spune:
Inca o intrebare
Am inteles, 1% nu se retine, de impozitat nu se impoziteaza ( Ord 138/2004 art 42 care modif Legea 571/2003), intrebarea mea este:
6.5 % calculat din 2 salarii min pe ec ti se retine din indemnizatie sau este suportat de angajator
Ce lege modifica ord 150/2002 - art 6, astfel incat acei 6,5% sa fie suportati de angajator?
aissa spune:
new Ordonanta 93 din 26 august 2004 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari de sanatate
(*modifica ordonanta de urgenta 150 -2002 privind asigurarile de sanatate)-link OG150/2002
Pe acelasi www.romleas.ro
Cristina si
![](zana.gif)
![](foto.gif)
crina catalina spune:
Incepand cu 1 mai 2004 data intrarii in CIC mi s-a retinut di 6,5% si 1%
Crezi ca pot recupera?
aissa spune:
Fisele fiscale pentru anul trecut se depun pana la 28 februarie. Daca nu ti-au facut regularizare la serviciu si te duci la administratia financiara, poate....Daca s-au incheiat si depus fisele pe anul trecut si esti regularizata de ai tai (desi inteleg ca cele cu CIC sunt regularizate de ADM.FIN..... nu stiu sigur. Poate intra Rozi ca stie mai bine ca mine.
Cristina si
![](zana.gif)
![](foto.gif)
madairina spune:
Am si eu o intrebare.
In anul 2004 trebuia sa imi opreasca 1% si 6,5%? Eu sunt in CIC din 13.12.2003.
Va multumesc!
aissa spune:
madairina, citeste te rog paginile anterioare. Sunt capitole intregi de discutii pe aceeasi tema, chiar pe pagina 9 am vorbit despre asta.
Multumesc!
Cristina si
![](zana.gif)
![](foto.gif)
MirelaV spune:
Marius, am mai pus intrebarea asta si imi cer scuze ca ma repet. Daca o viitoare mamica lucreaza cu carte de munca la o firma, si in contractul de munca are trecute 6ore/zi si salariul de 2.350.000 (parca..sau 2.325.000), are dreptul la concediu de crestere al copilului si de aia 7,8 mil lei timp de 2 ani?
daca nu, cate luni inainte de nastere trebuie sa lucrezi norma intreaga si sa ai 3.100.000 / luna ptr a beneficia de asta?
multumesc anticipat! MirelaV
pupicei pe burticei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
E foarte dificila intrebarea ta pentru ca nu exista o prevedere exact certa din care sa rezulte cu necesitatea celor 8 ore. Dar in mod automat se considera drepturi sociale cele aferente normei normale (8ore munca/zi). Pentru perioadele partiale si drepturile sunt considerate proportionale. La 6 ore inseamna 3/4 norma munca. deci matematic sunt necesare minim 15 luni de contract.
As vrea sa fiu foarte rau. Legic discutand NICAIERI nu este precizat legatura aceasta dintre 8 ore si 10 luni asigurate. E ca un fel de cutuma. De aceea eu daca as fi in locul vostru mi-as infige coltii urat de tot daca as avea norma partiala 2-4-6 ore pentru ca a fi asigurat presupune a avea un contract de munca sau un contract individual de asigurare!!! (aici de exemplu nu exista norma de munca) nicaieri nefiind precizat ca in cazul unui contract de munca trebuie sa ai norma intreaga. Nu pt CIC. Pentru pensie insa este altceva. Dar la CIC NU EXISTA o astfel de restrictie. In mod automat daca ai un contract de munca (de orisicefel ar fi ) esti automat asigurat(a). Conteaza vechimea contractului nu normarea acestuia. In cazul in care cineva ar spune ca am jumatate sau treisferturi de norma si de aceea este necesara multiplicarea timpului asigurat as intreba simplu si direct "Unde scrie asta?". Eu nu am gasit NICIODATA un astfel de raspuns.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Ca sa raspund la intrebare. Ai dreptul la CIC 7.8 milioane lei daca ai vechime in munca minim 10 luni anterior datei nasterii copilului. Nu are importanta salariul avut.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro