Clarificari privind CIC - 2004 (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simos30 spune:

Buna ziua,Marius.
Te rog frumos sa-mi raspunzi la aceasta intrebare: o gravida are dreptul la indemnizatie pentru concediu prenatal de 126 de zile integral, in cazul in care nasterea are loc inainte de a implini cele 126 de zile? Am beneficiat de aceasta indemnizatie doar 90 de zile, dupa care am depus dosar pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani.
Multumesc.
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by Briantis

Aissa ,esti sigura ca e vorba de 10 luni de cotizare anterior solicitarii CIC si nu de 10 luni anterioare nasterii copilului ? Pentru ca in cazul in care esti sigura -e clar ca nu pot sta acasa cu copilul.
Multumesc.

In cazul copilului adoptat (incredintat in vederea adoptiei, in plasament etc), este exact asa cum a scris Aissa.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Eu stiu 10 luni din ultimele 12 anterior nasterii copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Eu stiu 10 luni din ultimele 12 anterior nasterii copilului.
Dar poate in cazul adoptiei (incredintarii) e altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Iuliana, asa e, in cazul nostru e un pic diferit:
ART. 125^1
In vederea acordarii concediului si indemnizatiei prevazute la art. 121 alin. (1) lit. a), in cazul asiguratului care a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au incredintat copii sau i-au fost dati in plasament, perioada ce corespunde stagiului de cotizare si bazei de calcul prevazute de lege se stabileste de la data la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, s-a instituit tutela sau plasamentul, conform legii.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina catalina spune:

Am si eu o intrebare
Din indemnizatia de CIC se retine sau nu 1%?

Mergi la inceput

Am si eu o intrebare
Din indemnizatia de CIC se retine sau nu 1%?

Mergi la inceput

Crina, nu se retine nimic din CIC. Iei 85% din salariul mediu brut pe economie. Pe perioada CIC contractul de munca e suspendat, dar CIC constituie stagiu pentru somaj, astfel ca daca dragutii de patroni decid dupa ce te intorci din CIC sa te dea in somaj, poti beneficia de ajutor. Dar din CIC nu ti se retine 1%.

Mergi la inceput

Si cu ce act( lege) pot sa ma duc eu sa le cer sa nu-mi mai retina 1%?

Mergi la inceput

LEGE nr. 76 din 16 ianuarie 2002
privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
Emitent : PARLAMENTUL
Publicata in : MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 6 februarie 2002

ART. 27
Angajatorii au obligatia de a retine si de a vira lunar contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, in cota de 1%, aplicata asupra salariului de baza lunar brut, pentru asiguratii prevazuti la art. 19 lit. a)-d) sau, dupa caz, pentru asiguratii prevazuti la art. 19 lit. e), asupra veniturilor brute lunare realizate.

LEGE nr. 107 din 7 aprilie 2004
pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
Emitent : PARLAMENTUL
Publicata in : MONITORUL OFICIAL nr. 338 din 19 aprilie 2004

11. Dupa alineatul (1) al articolului 27 se introduce alineatul (2) cu urmatorul cuprins:
"(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica pe perioada in care raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevazute la art. 19, sunt suspendate potrivit legii, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile."

Iar pe perioada in care esti in CIC contractul tau de munca este suspendat, cred ca asta stiu deja cei de la tine de la serviciu.

PS: copyright pentru www.romleas.ro

Mergi la inceput