Mamici de martie-aprilie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 5
adrianafedorca spune:
buna burtici,
ce mai faceti? nu am mai scris de cateva zile pt ca nu prea am avut noutati, suntem bine si eu si bebelinul, a inceput sa miste in fiecare zi dar incet si cand il apuca ...il tine...dar imi place asa mult, ma apuca rasul se uita lumea la mine...ce-or zice? in rest nimik ne plictisim, eu ...ca bebe cred ca are ce face aolo in burtica, si astept sa treaca zilele sa mergem la ecografie sa-l mai vedem pe bebelin
va pup si va doresc numai bine
Adriana si bebelinul 18+ DPN 30 Aprilie
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
an-k spune:
buna, burtici... ce mai faceti voi?
noi suntem bine, am venit acum de la kinoterapie, sa va zic cateva exercitii pt:
dezumflatul picioarelor:
-intinsa pe spate cu ceva sub picioare tragi varfurile inspirand si le duci in spate cand expiri
-apoi incerci sa misti varfurile picioarelor din interior spre exterior in semicerc, relaxezi si reiei, expirand cand relaxezi
-rotesti varfurile in ambele directii alternand
musculatura picioarelor
-pe spate, cu talpile lipite de podea si genunchii indoiti, alternand, aduci inatai genunchiul la piept, apoi indrepti piciorul in sus
-pe spate, cu picioarele intinse ridici un picior la 90grade, il cobori expirand si apoi il ridici pe celalalt(alternativ)
bazin
-pe spate, cu picioarele indoite, talpile pe podea, si mainile pe langa corp, ridicam bazinul
-in aceeasi pozitie facem urmatoarele 3miscari:
*ridicati bazinul, incordand muschii ca la exercitiile kogal
*reveniti
*arcuiti spatele, incercand sa duceti bazinul in spate, in
acest timp relaxati muschii si respirati
respiratie
-culcata pe spate, o mana pe piept si cealalta pe burtica
*inspiri umfland burtica, ramai asa cateva secunde apoi
expiri, coborand burtica
*inspiri umfland pieptul, ramai putin asa apoi expiri cobo
rand pieptul
alternativ
*inspiri ridicand si pieptul si burtica in acelasi timp,
expiri coborandu-le
spate
-luati pozitia de "4labe", arcuiti spatele apoi relaxati in asa fel incat coloana sa ia pe rand forma de concav si convex
asta am facut eu azi, sper ca m-am facut inteleasa, cum aflu ceva nou va spun, iar daca aveti intrebari nu ezitati, exercitiile sunt f utile nasterii, ca atunci cand ti se spune sa impingi de exemplu faci exercitiul "*arcuiti spatele, incercand sa duceti bazinul in spate, in
acest timp relaxati muschii si respirati"
alte noutati nu mai am, mana pare sa se vindece dar tot pansata umblu

pupici la toata lumea
anca DNP21martie
coral spune:
Buna seara burtici, n-am rezistat si am zis sa impartasesc cu voi.
Pufosel cel puturosel azi cind imi tineam mina pe burtica si boscorodeam de mama focului alegerile mi-a tras un sut de l-am simtit prin burtica, a inceput sa creasca iubirea mamei.
Pupici la mamici si burtici.
Anca multumesc de exercitii, o sa incerc si eu citeva, sa vedem care nu necesesita un efort prea mare. Ai grija de mina si insanatosire rapida.
E cald si bine, brutarie
adrianafedorca spune:
Anca multumim mult pentru exercitii, o sa incep sa fac si eu mai ales cele pentru dezumflatul picioarelor, ca parca am 2 butuci, insanatosire grabnica si ai grija de acum incolo
eu si bebelinul suntem bine , maine facem 19 saptamani , misca intr-o veselie , eu sunt fericita, am mai pus un kg pe mine , in total 6 kg,adica 66kg , ceea ce nu cred ca e rau avand in vedere ca sunt la jumatatea sarcinii, ar fi bine daca pana la sfarsit m-as alege doar cu vreo 12-13 kg ceea ceeste ideal am citit eu .
va pup si numai bine la bebelini
Adriana si bebelinul din burtica18+ DPN 30 Aprilie
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
ligia13 spune:
Buna fetelor!
Ieri nu am apucat sa scriu , ca sa va spun ca si noi am fost la eco si ca bebe e ok. Al meu nu misca, o singura data l-am simtit, dar adevarat ca eu sunt mai grasa si cica la garse se simte mai tarziu. O singura data mi-a tras un picior sau un cap :)(tot cand injuram alegerile ca si la coral).
Pe mine m-a chemat la triplutest de-abia acum desi am 18 saptamini. Sper sa mai fie concludent
.
Anca , saru-mana pt exercitii! Eu merg la masaj o data pe saptamina si clar ma simt mai in forma (nu am fost decat de 2 ori). Oricum picioarele parca sunt mai relaxate.
Azi-dimineatza iar s-a intimplat ceva de m-am speriat, ca asha sunt eu, bine, bine si iar apare ceva.
Deci am plecat de acasa, parca eram cam ametita , am ajuns in statia de autobuz, mi-am luat bilet, si am mai facut 2 pasi , dintr-o data mi s-au impaienjenit ochii(practic aproape ca nu ma vedeam) si mi s-au taiat genunchii. Noroc ca eram la 1 m de o banca, pe care m-am asezat urgent(desi era plina de apa
). Am reusit sa-mi deschei haina, si puloverul, si in vreo 2 min mi-am revenit. Nu m-a observat nimeni( sau poate doar nu au intervenit) dar a fost f groaznic. Am simtit ca o sa cad . Voi ati patit asha ceva? (o sa citesc si in spate ca parca se mai plingea cineva de stare de lesin).
va pup si va doresc numa bine!
Ana71 spune:
Buna fetelor,
Simonnete, eu iti recomand pentru o eco performanta sa mergi la Diagnosis (la dr. Pop sau la dr. Iosup), telefon 231 67 41 sau
0742 062 834. Nu e vorba ca vezi doar artistic copilul, dar iti masoara cu precizie toate organele,corelatia intre ele, vede cum functioneaza inima. Oricum eu l-am intrebat pe dr. Pop ce ar putea el sa nu vada la ecografie (eu eram stresata pentru ca imi iesise un paramentru din triplul test cam aiurea) si mi-a spus ca la aceasta ecografie se pot vizualiza tot felul de malformatii (Doamne fereste), dar nu se poate verifica auzul, vazul (logic de altfel) si nu stiu ce flux de sange la creier. Referitor la ochi se poate vedea cristalinul, simetria ochilor dar nu exista o siguranta de 100% ca bebe poate vedea. In rest, se depisteaza orice altceva. Eco de morfologie fetala e indicata sa se faca intre saptamanile 18-23 de sarcina. De eco 4 D nu stiu nimic. Eu am facut pana acum 2 eco la dr. Pop (in saptamanile 12 si 18) si pe 10 decembrie sunt programata la a 3-a (in saptamana 28).
Si pe mine ma cam doare gatul si ma simt cam ametita (cred ca am cam racit). Am baut multe ceaiuri fierbinti cu miere si lamaie, am luat vit. C fiole si faringosept. O sa incerc si gargara cu apa si sare si eventual albastru de metil.
Ligia, nu cred ca este cazul sa te ingrijoreze starea de lesin (si mie mi s-a intamplat de cateva ori). Senzatiile mele: senzatia ca voi cadea, ochi impaianjeniti, transpiratii reci abundente si ameteala. Ca si tine, ma asez jos imediat si incetul cu incetul imi revin. La mine cred ca sunt fie din cauza glicemiei fie din cauza calcemiei (ambele sunt putin sub limita inferioara). Oricum si hormonii de sarcina pot da surprize neplacute. Pentru linistea ta vorbeste si cu medicul poate iti recomanda niste analize si eventual ceva vitamine si minerale.
Referitor la lucrurile pentru bebe eu as recomanda prosopele din acelea cu gluga (se gasesc cam peste tot). Eu mai aveam si niste scutecele (habar nu am ce material sunt) foarte absorbante si subtiri.
Referitor la biberoane eu le recomand in prima faza (de nou nascut) pe cele din sticla (mi se pare ca sunt mai igienice). Apoi cand copilul incepe sa-si tina singur bineronul, cele din plastic care sunt mai usoare si nu se pot sparge. Tetinele depid foarte mult de gustul copilului (fii-miu nu le-a suportat pe cele din silicon ci doar pe cele din cauciuc natural). Suzeta, oricat m-am strduit eu sa-l fac s-o accepte (am luat tot felul de forme, cauciuc, silicon) nu a acceptat-o. Si-a descoperit degetelul mare pe la 2 luni si jumatate si, cu toate eforturile noastre de a-l dezobisnui, inca isi mai aduce aminte uneori de el (noaptea) si are aproape 5 ani.
Va pup si sa auzim numai de bine,
Ana (saptamana 27, DPN 8 martie 2005)
smmiha spune:
Buna, scumpele mele, am lipsit cateva zile si voi ati scris deja atat de mult!
Eu am mai facut un ecograf 3D lunea asta si ne-a confirmat suta la suta ca vom avea un baietel. Este totul in regula cu
, avem si o poza cu el, iar sotul zice ca micutul are nasul lung ca al meu.
Marti am mers la un medic in Bucuresti (eu sunt din Craiova) si m-am hotarat sa nasc in Bucuresti, la spitalul Municipal cu d-na doctor Corina Parau, care mi s-a parut o femeie super! M-am hotarat sa nasc la Bucuresti pt ca la noi in oras conditiile si personalul din maternitati mi se par sub limita si-n plus din februarie e foarte posibil sa ne mutam in Bucuresti din cauza serviciului sotului. Daca va fi asa, voi putea participa si eu la intalniri!
Am totusi o problema cu contractiile care desi in mare parte nu-s dureroase, sunt frecvente si din cauza asta medicul mi-a dat no spa si utrogestan.
M-am gandit si eu la lucrusoarele pe care trebuie sa le cumpar si deja m-am orientat. De cumparat deocamdata i-am luat doar cateva hainute, am zis ca patut, carucior, port bebe, scaunel de masina, cadita si ce mai trebuie vom lua incepand din ianuarie.
Eu nu-s superstitioasa si vreau sa cumpar tot dinainte ca sa fiu sigura ca voi lua cele mai potrivite lucruri, nu ma pot baza pe sot sau mama, eu stiu cel mai bine ce trebuie luat.
Micutul meu deja misca mult, mai ales noaptea dar ma bucur ca-i asa activ, cateodata am impresia ca face tumbe la mine in burtica.
Va pup si sper sa auzim in continuare numai vesti bune!
A, inca ceva, bun venit in randurile noastre gravidutelor noi!
Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)
coral spune:
Listuta cu cele necesare pentru bebe la venirea acasa
Pentru locul de infasat:
- masuta ergonomica de infasat posibil cu sertare sau un dulap micut atasat si salteluta de infasat
- cos de gunoi pentru scutecele murdare
Cosmetice pentru ingrijitul pielii
-prosopel special pt. bb-ei cu gluga– ce dimensiuni ar trebui sa aiba si cite sunt necesare
-sapunel lichid ,-samponel Johnson &Johnson
-crema de uns la fundisor, crema de galbenele
-pentru buricel dezinfectant, Baneocin
-servetele umede
-pompita pentru nasuc si serul fiziologic
-termometru de corp
-pieptanel cu par moale
-forfecuta pentru unghiute
Pentru camera:
Patut-cu unul sau mai multe nivele de inaltime, patut mobil
Recomandari, patut fix sau mobil![]()
Paturica aferenta, lenjerie de pat
Sifonier destul de incapator(pt de toate ), comoda cu sertare
Cadita de bb cu support impotriva alunecarii sau scutecel de pus in cadita
Perna plata este sau nu necesara si cind o putem folosi![]()
Asternuturi si aparatori pt patut.
Carucior 3in1 care contine landou, carucior normal cand mai creste bb, si scaun de masina 0-12luni.
Pentru papica
-biberoane in prima faza cele din sticla si mai tirziu de plastic , tetine, suzette
-sterilizator pentru biberoane
-picaturile pt colici Ovol
-lingurita ce tip e recomandat![]()
Hainute recomandare: lucrusoare foarte comode (din bumbac, fara tot felul de gulerase si de preferat cu capse pe fata sau intre picioare pentru schimbat pampers-ul mai usor) si usor de imbracat
- camasi, body-uri, bluzite, babetici, caciulite - 4-6
- scutecele foarte absorbante si subtiri
Pentru mama-pompita de muls –manuala sau electrica, Avent
-ceaiuri pentru ca mama sa aiba laptic
:anason, coriandru, seminte de marar, fenicul, chimen, frunze de zmeur
-crema pentru sini- Garmastan. Bepanthen, Lansinoh
-crema pentru hemoroizi 
Asta ar fi listuta, va rog sa ma ajutati sa o completam
. Multumesc de recomandari le-am adaugat.
Dupa cum arata listuta
o sa stea mai mult in camera si nu o sa manince nimic.
E cald si bine, brutarie
an-k spune:
am tradus lista, care nu era de la premaman, ci de la baby2000, nu avea si poze, asa ca uneori mi-a fost umpic dificila traducerea, oricum sper sa ma fac inteleasa
LISTA CU CELE NECESARE LUI BB
PT. SOMN- trebuie sa ai:
-patut 60x120 sau 70x140, cu salteluta aferenta
-2cearsafuri aparatoare, se pun intre saltea si cearsaful pe care doarme bb, si nu permit umezelii sa ajunga la saltea
-3cearsafuri bumbac (din cele cu elastic, sa stea fixe pe saltea)
-paturica de multon
-plapumioara 100x135
-2cearsafuri pt. plapumioara
-perna 40x60 de la 1an
-baby foon
-salteluta pt schimbat si infasat
-termometru de camera
-termometru de corp(mie imi plac cele in suzeta)
PT. SOMN- utile
-patut- leagan cu salteluta si papumioara aferente
-pt patut, e ca o salteluta mai subtirica ce inconjoara peretii patutului
-paturica,fasa bumbac
-sac dormit
-material antitantari pt pat
-comoda cu sertare (carenu sa lipita de perete, ci este lemnul de deasupra intins inspate cam 10cm, cat sa incapa salteluta de infasat pe lung
-sifonier(eu vreau mare, incapator pt detoate)
-cuier pt hainute bb
PT. SOMN- dragut de avut
-lusta si veioza colorate
-cos de gunoi scutece(se inchide dupa fiecare folosire si nu permite mirosului sa iasa, la golire arata ca niste carnati albi
)
-cos de rufe(murdare)
-pernuta care se incalzeste la microunde si apoi se pune in pat cu bb cand e frig
PT. MASA- trebuie sa ai
-6 biberoane mari (mie mi se par cam multe)
-2 biberoane mici
-suzeta nou-nascuti
-perie pt spalat biberonul
-incalzitor biberoane care se poate conecta si la masina
-sterilizator biberoane
PT. MASA- utile
-suport biberoane
-termos biberon
-set vesela (farfurioara cu capac, cana speciala, castronel, lingurita), care sa se poata pune si la microunde
-barbetica din prosop cu inchidere la spate sau pe elastic, se poate opta si pt barbetica din plastic dar mie nu imi plac
-suzeta cu siret
PT. MASA- dragut de avut
-babycook (robot de bucatarie bb: incalzeste, mixeaza, decongeleaza,gateste la aburi)
-mixer
HAINUTE- trebie sa ai
-mai multe body 0M
---"----------- cu maneca scurta
---"----------- cu maneca lunga
-pijama
-sosete
-caciulita
HAINUTE- util
-manusi
-vestuta
-jachetica
-incaltaminte
-hainute pt iesit afara
PT. BAIE- trebuie sa ai
-cadita
-suport bb in cadita
-servetele umede bb
-crema bb
-sapunel
-sampon
-termometru baie
-forfecuta unghii
-pieptan si perie cu par fin
-betisoare urechi
PT. BAIE- utile
-cadita suspendata pe comoda cu sertare, si cu masa de infasat atasata
-suport(picioare) pt cadita
-doua prosoape cu capison
-2 prosoape normale corp
-4 prosopele pt maini
-4 manusi din prosop pt spalat pe bb
-burete
-lotiune corp bb
-trusa medicala(forfecuta, termometru, pipeta)
-cantar bb
-pampersi nou nascuti
PT. BAIE- dragut de avut
-halatel de baie cand mai creste bb
PT. JOACA- trebuie sa ai
-ursulet sau alte animalute, din material f fin cu care poate dormii bb
PT. JOACA- util
-zdranganitoare (asa-i ziceam eu cand eram mica, si nici acum nu stiu cum se cheama)
-ursulet care canta
-ratuste sau alte jucarii in cadita
-covoras rotund cu jucarii agatate
-jucarioara muzicala care se aseaza pe una din marginile patutului
-scaun premergator
-carti de povesti
BB CRESTE- trebuie sa ai
-scaunel special sa poata sta la masa
-protectie pt colturile mesei
-----"---- pt prize
-tarc
BB CRESTE- util
-pernuta pt scaun
PT. MAMI- trebuie sa ai
-chiloti gravida
-sutiene
-absorbante sani
PT. MAMI- util
-banda sustinere sub burta
-perna(lunga) multifunctionala
-sutiene alaptat
-pompita sani
VACANTA- trebuie sa ai
-pat pliant cu saltea
-carucior- eu o sa iau 3in1 (landou, carucior normal si scaun auto)
-paturica
-geanta de voiaj cu pampars,servetele umede, pudra talc, ulri de corp
-scaun auto 0-13kg
VACANTA- util
-umbrela
-sczun care se poate agata de masa
-crema solara
VACANTE- dragut
-ham de carat pe bb pe burtica
-colac
asta e lista baby2000, nu stiu daca e cea mai buna lista, dar cel putin e o baza, din care fiecare poate exclude si adauga
anca DNP21martie
daniela77 spune:
Maine am progamare la 3d.. abia astept..
Vin cu notati dupa amiaza..
Va pup
Daniela DPN 10 MARTIE 2005