Mamici de martie-aprilie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 3
gabrielaveres spune:
Ceau fetelor
Eu in weckend nu reusesc sa intru pe net ca sunt la servici asa ca nu am reusit sa va scriu nimic,dar acuma ca am citit tot sunt pe pozitie![]()
Eu deja am cumparat patutul e din lemn mie asta mi s-a parut mai sigur(are salteaua mai groasa si e inconjurat de perinite cu ursuleti)in rest am reusit sa cumpar numai vanita dar nu are ham pt micut asa ca o sa pun un prosopel(nu am vazut hamuri pt baita,dar o sa mai caut).Dupa restul obiectelor necesare pt.BB ma uit in continuare si vreau sa le cumaram incetisor.
Cred ca la lista pt.
ar mai trebui adaugam si termometrul de corp in cazul in care le va creste temperatura(sincer sper sa nu il folosim prea des)picaturile pt. nasuc sau pompita,pieptanel cu par moale si mai ales picaturile pt colic. Cumnata mea a nascut acum 6 luni si stiu de la ea ca sunt niste picaturi care le putem da micutilor imediat ce ajungem acasa de la matern, ii scapa de colici
si noptile nedormite din cauza lor.
Iar pentru geanta noastra care o ducem la matern mi-a spus ca avem nevoie maxima de tampoane IMENSE sunt aproape ca niste scutece,
cand mergeti la farmacie cereti tampoane speciale pt menstruatia de la nastere.
In rest noi suntem bine, miscam toata ziua si abia asteptam sa mergem la eco sa vedem ce suntem baietel sau fetita.
Pupici la burtici si mamici.
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
coral spune:
Bine ati venit Crangutalil, Elibui, Alice
Felicitari Ligia pentru bebe miscacios.
Noi nu prea avem multe noutati, cind stau prea mult in picioare bebe se revolta si se misca tare. Ieri am fost la vot si m-am enervat de o caruta de bani. Nu aveau numere de ordine ca au facut economie si coada consta in mutatul de pe un scaun pe altul... Nu mai povestesc ca pe hol era intuneric si nici nu era ventilat. Zau ca am simtit nevoia sa ma descarc. Din 5 in 5 minute macar, venea un binevoitor sa ne intrebe daca nu cumva avem pasaport expirat ca nu are rost sa stam la coada, nu aveau nici sacune destule,uuuf. Aveau un cuier mic in care incapeau max 5 haine de iarna si coada era de cel putin 1h.
Abia astept miine sa mergem sa-l vedem pe pufulet.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
elibui spune:
Va multumesc tuturor pentru primirea calduroasa!
Sunt un pic suparata pentru ca nu mai e loc si pentru mine sapt asta la eco
. Abia luni... Abia astept sa vad ce face fata. M-a inebunit de la o vreme ca imi da suturi in vezica si asa nu-mi place...
Eu ma ingrozesc daca ma apuc sa ma gandesc la cate ne trebuie. Deocamdata ma gandesc serios sa incep cu patutul. Nu stiu de care e mai bine sa iau nici eu. Si eu inclin tot catre unul pliant, dar mi se pare mai fragil. Am vazut in Niro unul care se transforma in tarc si avea lateralele si 'acoperisul' prevazute cu o plasa (gen tifon). Era 1.700.000. Eu mai am un copil - o cheama Lai si e pisicuta. Asa ca vreau patut "cu filtru de blanita"
Eu am inceput de o saptamana sa fac aerobic. Cate o jumatate de ora seara (ca dimineata mi-e lene), si numai pentru picioare.
Pupici la toate burticile!
Eli + bb Alice
DPN 25.03.2005
janib spune:
Buna fetele,
Nu am prea avut timp sa scriu dar v-am urmarit in fiecare zi.
Ieri am avut o problemuta mai delicata... adica am avut contractii care la un moment dat nu imi mai dadeau pace, asa ca a trebuit sa o dau pe salbutamol (la recomandarea doctorului). Azi nu mai ma doare asa tare burtica... e chiar bine. dar ieri ma cam speriasem mai ales ca nu sunt decat in saptamana 22..
Pupici la burtici si sa fim cu toatele sanatoase si bb frumosi si sanatosi .
Referitor la listuta:
- prosopelul pentru bb-ei eu am folosit pentru gaza mea 3 prosopele 2 cu dimensiuni destul de maricele iar al unul mai mititel doar pentru cazurile in care stergeam manutele sau doar fetisoara....
- samponel pentru primele luni eu nu am folosit ( am folosit un sapun antibacterian)
- Pentru buricel am folosit la indemnul pediatrei din maternitate "baneocin"
- unghiutele i le taiam cu o forfecuta pentru pielite....
- camasi, body-uri, bluzite, babetici, caciulite - aveam cam vreo 4 din fiecare pentru schimbat (se murdarea, se spala si se usca)...
- pompita am folosit manuala
Cam asta.. Pupici si sa auzim numai de bine...
raluk spune:
salutate gravidutze
nu am mai scris demulticel dar va citesc frecvent
ati uitat pe lista pentru bebe pompita pentru nasuc si serul fiziologic care sunt absolut necesare
hainute eu am deja cateva costumase tare dragute dar nu imi cumpar multe fiindca astept prietenii in rodin........![]()
patut eu ii iau pliant cu vreo 4 trepte de ridicare saltea (in primele zile acasa nu o sa ma pot eu apleca operata sa il ridic de jos),cu masuta laterala de infasat si scos din cadita si pe care o sa il fac apoi tarc.........daca e subtire salteaua ii mai cumpar una ca se gasesc
maine imi vine acas mobila noua ca fac schimbari utile pentru bebe al meu
www.domovital.com -ca sa vedeti cel mai revolutionar tip de cadita pentru noi nascuti........
noi suntem binisor ne mai inghesuie una alta ........am placenta praevia si sper sa fie bine.........fac oricum tratament
celor care lucreaza v-ati pus problema dreptului la concediu de maternitate?...42 zile obligatorii dupa data nasterii copilului.....unii zic maxim 62 inainte......dar legea nu zice nimic de cele 62 dinainte........din contra eu stiu de 84 poate a mai intrebat cineva pe la medicii de familie sau pe la servici...
gata ca scriu romane.........
raluca si bebeica de 23 saptamani
cameron spune:
ce mai fac mamicile scumpe?
Eu citesc in fiecare zi ce mai scrieti, dar din pacate am foarte putin timp sa pot scrie..
Am inceput sa obosesc... si cred ca voi fi prima dintre voi care va naste. Sunt in saptamana 27 si chiar daca DPN este 2-7 martie,..de fapt intru in luna a 9-a la jumatatea lunii februarie.
Sambata voi merge la dr Tutunaru cu analizele de luna a 7a, sa vad daca mai zice ceva despre cum se comporta cerclajul (sincera sa fiu nu ma menajez nici o secunda..si cam habar nu am de cerclaj..)
Patut am cumparat deja (din lemn, 2 culori crem cu mahon, 4 sertare si sistem de leganat), dar salteluta si cadita inca nu..poate sambata cand ajung in Bucuresti.
Uff..trece atat de repede timpul, in curand va trebui sa-mi pregatesc si papuceii, camasuta , etc.. de spital..
Aveti idee..cerclajul trebuie desfacut inainte de luna a 9-a?
Bebe se agita ..ii place cand stau linistita si nu ma crizez la serviciu... In rest cred ca este bine..
Va pup..si fug! Am un munte de contracte de terminat in 40 de minute!
Pa! Aveti grija de voi!
simonnete spune:
Buna fetelor !
LA MULTI ANI tuturor ANDREELOR ! ..si mie
Astazi am primit cel mai frumos cadou de ziua mea. Am facut eco morfologica si am un baietel, asa ca Vilma te rog frumos sa ma treci cu un carucior bleu...si eu pusesem ochii pe unul frumos , dar era alb cu rosu. Asa ca sunt intr-un extaz total
Pt ca ramasesem datoare cu o explicatie: eco a durat aprox 35 min si a verificat tot bb incepand cu scheletul (membre ,coloana vert. ,coaste ) ,organe interne (rinichi, vezica urinara ,cord ),sistem nervos central (pedunculi cerebrali ,encefal ) si terminand prin a-mi spune sexul. A fost f f f f f frumos . Nu as mai fi plecat de acolo, as fi stat oricat DOAR SA-MI POVESTEASCA DE BB
Ahh si l-am si inregistrat pe caseta video si mi-a scos si 2 poze pe care eu bineinteles ...le-am pus in rama
va pup dulce
SIMONNETE si
de 20 sapt
simonnete spune:
CORAL in legatura cu alegerea scaunului pt masina , in revista MAMI nr din noiembrie este un articol pe aceasta tema
Am sa-ti scriu esentialul :
-scaunele sunt concepute pt 5 mari grupe de greutate
-Grupa 0 :de la nastere la 10 kg
-Grupa o+:de la nastere la 13 kg
-Grupa 1 :de la 9 la 18 kg
-Grupa 2 :de la 15 la25 kg
-Grupa 3 :de la 22 la 36 kg
Toate scaunele trebuie sa fie captusite cu poliuretan, pt a amortiza eventualele socuri
Pt copilasii care se incadreaza in grupele 0 si 0+ se aleg scaunele care au posibilitatea de a se regla si in pozitita culcat
7 GRESELI FRECVENTE
-pozitionarea scaunului pt grupa 0 sau 0+, pe scaunul din dreapta soferului ,mai ales cand acesta este echipat cu airbag, deschiderea lui ranindu-l f grav pe copilas
-imbracarea micutului cu haine voluminoase, centurile de siguranta ale caunelului nu-i mai asigura maxima protectie
-copilul dezbracat pus direct pe scaunel
-jucariile sau alte obiecte uitate pe spatiul dintre scaunele din spate si luneta pot sa cada la o frana mai brusca ranindu-l pe micut
-centurile de siguranta fixate prea lejer sau prea strans
-copilul asezat pe scaun ramane nesupravegheat
-centura de siguranta este fixata prea aproape de gatul lui. Doi copilasi sunt fixati cu aceeasi centura
coral spune:
La multi ani de Sfintul Andrei la mamici, viitori bebelusi sarbatoriti si tatici!
Noi am venit acum de la eco si se pare ca bebe seamana cu tati la profil, de emotie cind i-am vazut talpitele si minutele nu am mai scos un sunet.
Natura e atit de complexa si suntem tare mici in fata ei.
Cameron chiar azi am vorbit cu doctorul despre cerclaj, noi intentionam sa ne mutam la 150km de spital si am discutat cum o sa procedam. Eu imi doresc sa nasc cu doctorul asta, anul trecut a incercat tot ce a fost omeneste posibil sa-mi salveze sarcina. Asa ca o sa fim tot timpul pregatiti. In cazul meu cerclajul il scoate, de fapt e o ciupitura care se va face in firul de cerclaj si nu necesita enstezie, intre 36-37 saptamini, deci atunci cind bebe chiar daca se naste e considerat normal si nu prematur. Mi-a mai spus ca dupa taierea cerclajului bebe se poate naste oricind, deci o sa fim in stare de alerta si cu bagajul la usa.![]()
Simonette, multumesc mult de informatii, eu ma refeream la scaunul de masina la punctele de prindere ale bebelusului, intre timp am gasit informatia si am decis sa fie intre 5-6 puncte. Mama gasise ceva cu 3 puncte in tara si dorea sa il cumpere pentru cel mic. Uite aici sunt mai multe detalii.http://www.aap.org/family/carseatguide.htm.
Aici, nu iti dau bebelusul acasa daca nu ai scaun de masina corespunzator si montat corect, in sens opus cu scaunele masinii.
Noi nu cumparam nimic, tati o sa aiba o listuta detaliata si impreuna cu o prietena or sa cumpere in 2 zile tot.
There is a difference between knowing the path and walking the path.