Mamici de martie-aprilie 2005 (8)
Raspunsuri - Pagina 10
geta_sava spune:
Buna burtici! Am fost la spital la Iasi anomaliile de la placenta mea s-au retras singurele bravo lor ca au fost cumintele. Nu s-a mai pus problema de amniocenteza mi-a facut eco morfo fetala si e normal totul si peste tot:))DAR E FETITA!!!!!!!! Am inceput sa rad si nu intelegea dr ce am. cand am iesit si i-am zis sotului a fost socat ca avem vre-o luna si ceva de cand tot stim ca e baietel si acu ne-a bulversat cu totul. Nici nu mai stiu cum sa ma adresez dar IMPORTANT e ca e sanatos indiferent ca ar fi:)
Si dr a zis ca oricum mai urmarim si mai vedem poate isi mai schimba sexul:))
Va pup pe toate si va doresc sanatate multa si bb sanatosi
getulici si bb de 22 sapt soi 4 zile.
adrianafedorca spune:
fetelor eu cand am fost ultima data la control la dr cu care voi naste mi-a spus ca de data viitoare ( adica de acum din decembrie ) trebuie sa fac lunar sumar de urina , si voua v-a spus la fel? pentru ce trebuie lunar? am facut la inceputul sarcinii cand am facut toate analizele , ma gandeam eu ca ma mai pune sa le repet dar lunar???? o intreb cand merg la ea de ce trebuie lunar
in rest suntem bine, maine facem 20 de saptamani si amandoi ne simtim excelent, abia astept sa vina sarbatorile , anul asta o s facem un brad albastru cu argintiu pt bebelin ca doar e baietel
va pupam si aveti grija de burtici
Adriana si bebelinul 19 +
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
Anca Micaela spune:
Dragele mele,
Referitor la greutate, eu am luat cam 12-13 kg si sunt multa rau! Sunt in sapt 26 si am DPN 12 martie. Stiu ca e fooooarte mult, dar nu mi-am refuzat cam nimic, mai ales ca am fost racita de doua ori pana acum. A doua oara cel putin nu am scapat fara antibiotice. Dar, slava Domnului, acum e bine. Ma gandesc ce o sa facem de Revelion, ca eu abia ma misc si nu cred ca as face fata unei adunari de oameni.
Plus ca o sa plecam la socri peste vreo 2 sapt. si imi fac griji din cauza drumului... La inceputul lui ianuarie va trebui sa imi pregatesc bagajul, o data ca voi fi in 30 de sapt si apoi ca am colul scurt si doctorul m-a avertizat de iminenta de avort... care va fi atunci nastere prematura. Sper sa nu fie cazul (ma voi cuminti si cu mersul la serviciu), dar vreau sa fiu pregatita!
Dar, una peste alta, ma simt bine si sunt fericita. Daca m-as putea misca mai usor, ar fi minunat! Deja am trecut la "incaltata de catre sot" si sper sa reziste inca trei luni... :)
Va pup pe toate si numai bine,
Anca Micaela
elibui spune:
Salutare!
Hai sa ma laud si eu cu fata mea
. Am fost la eco impreuna cu sotul. A fost cadoul cel mai frumos pentru el de Mos Nicolae. Alice s-a facut mult mai frumoasa decat data trecuta! Are fata rotunda la fel ca mine
. Si sta cu capul in dreapta jos si cu picioarele in stanga sus. Se pare ca am deranjat-o de la masa, ca inghitea de zor!!!O mai vad abia in ianuarie...
Ce parere aveti despre calciu? Tocmai am auzit ca nu prea e recomandat, decat dupa luna a 7-a pt ca se osifica prea devreme craniul bblusului...Mie mi l-a recomandat dr. de familie pt ca nu ma simt bine de la inima. Eu am din nastere un prolaps de valvula mitrala si mai pateam asa si inainte. Dar acum...e mai rau. Aproape zilnic am palpitatii. Imi scade tensiunea la 9 sau mai putin si obosesc ingrozitor nefacand nimic. Pulsul nu creste mai mult de 100. Am facut EKG si nu a iesit nici bine nici rau.
. Mai e cineva ca mine? sper ca nu!
Aha! si inca ceva. Am auzit ca vaccinul anti-RH se face prin sapt 28. Are ceva daca se face un pic mai tarziu? Rezultatul analizei, oricare ar fi el il aflu dupa sarbatori si poate, un pic mai tarziu decat trebuie.
Vin si eu la intalnire! Abia astept! Ma gandesc ce surprinsa o sa fie lumea sa vada atatea burtoase la un loc 
Sanatate la bebei si voua! Sa fiti cuminti!
Eli+bb Alice
DPN 25.03.2005
sibip spune:
Sa recapitulam - intilnire:
- sa ramina pe miercuri 15/12/2004 la ora 17.30, la Pizza HUT? (daca sinteti de acord, va rog confirmati)
- ce Pizza Hut? Romana, Mosilor, Universitate? (astept sugestii)
- deci va rog incepeti "votarea"!
Ioana
gabrielaveres spune:
Buna fetelor,nu v-am mai scris de o perioada ca am avut virusi pe calc,am cheltuit o caruta de bani cu antivirusul.
Noi suntem bine si spre fericirea mea si a sotului meu am reusit sa fac eco morfologic saptamana asta,asa am aflat si noi ce minune se ascundea la mine in burtica.
Coralte rog trece si la numele meu un carucior albastru se pare ca avem un baietel,Tomas Daniel care e sanatos tun.
Am primit si rezultatele la analize(sange si urina )si sunt perfecte.
Nu mai putem de fericire.
Era sa uit si eu fac lunar analiza la urina (tot ce se poate)dar doc mi-a spus ca e normal(aici asa se obisnuieste,cel putin asa mi-a spus)pentru siguranta, a si fac lunar si analizele la sange.
Spre fericirea noastra pana acuma totul e super OK.
Va pup dulce pe toate si mai ales BB,si distractie placuta la intalnire
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
oanamc spune:
Elibui, mie mi-a recomandat medicul cu care voi naste, din saptamana 19 sa iau Prenatal si din saptamana 21 sa iau Calciu. Am toata increderea in doctorul meu si sunt sigura ca daca nu era bine nu imi recomanda;nu e un fanatic care sa indoape gravidele, din contra. Analizele mi-au iesit bine, deci nu aveam probleme;cred ca trebuie sa luam suplimente pentru ca BB isi iau din corpul nostru tot ce au nevoie, iar noi ramanem cu carente.
Adriana, eu nu mi-am facut analizele decat in primul trimestru de sarcina, apoi am facut triplutest si gata. Probabil ca in 16 dec, cand ma duc la control imi va recomanda o nou tura de analize. DAR, am citit ca, la gravide, se poate dezvolta o forma de diabet care dureaza doar pe perioada sarcinii si dupa cum stiu eu, diabetul se poate depista din urina.Probabil ca medicul tau doreste sa supravegheze acest aspect.Nu te ingrijora si intraba-l pe medic daca ai ceva nelamuriri.Iti doresc sa fii sanatoasa si tu si BB.
Va pup,
Pa maine,
Oana si BB-ita ei.
Lorelai spune:
buna gagici, ce mai faceti? eu am dormit foarte prost azi noapte. bebelasii au avut iar meci si eu m-am foit de pe o parte pe alta. poate prind un somn la prinz ca altfel cad din picioare.
getulici, ce bine ca s-a rezolvat problema cu placenta. felicitari pt fetita, sa stii ca operatorii de eco nu vad intotdeauna la fel de bine la fiecare examen. poate e totusi baiat.
adriana, si eu fac pipi in borcanel la fiecare vizita. testeaza zaharul in urina si niste proteine care, daca ies anormale, inseamna ca e risc crescut de preeclampsia (tensiune mare datorata sarcinii). pe aici e standard sa te puna sa faci pipi la fiecare vizita. nu te speria ca nu e mare lucru si e bine sa stii dinainte daca e vreo problema.
gabriela, felicitari pt baietel.
oana, testul de diabet de sarcina se face in sapt 24-28. te pune sa bei un lichid foarte dulce si apoi, la o ora dupa, iti ia singe. daca iese pozitiv, mai face un test mai complicat in care iar bei un lichid dulce si apoi astepti 3-4 ore pina la testul de singe. vezi ce scrie Theodora mai sus despre asta. si eu am auzit ca nu e prea placut testul dar nu am de ales. eu am risc crescut de diabet de sarcina din cauza ca am gemeni.
elibiu, eu iau zilnic prenatale din ziua in care am inceput incercarile de avea un bebe. doctorul meu de familie mi le-a recomandat si ginecologul a zis si el sa iau zilnic. voi lua pina incetez alaptatul. eu iau Materna, au in continut vitamine si minerale exact cit trebuie unei gravide si nu sint riscuri sa fie prea mult calciu sau alte vitamine care sa dauneze bebelusului.
Lorelai
DPN 21 Martie
hiroral spune:
salutare
!!In legatura cu urina si aici e la fel de fiecare data cand mergem la control ni se ia tensiunea greutataea si urina.Nu stiu daca si voi sunteti in aceeasi situatie,dar eu una obosesc f repede.Am inceput curateania de sarbatori ,mai bine zis am sters, niste geamuri si am obosit imediat, trebuia sa iau pauza dupa. fieare geam sters.De ingrasat nu ne-am ingrasat atat de mult in jur de 4 kg pana acuma,pe viitor ce voi face nu stiu.Voi aveti dureri de spate ca la mine uneori simt ca mi se rupe bazinul nu alta!Sanatate multa si distractie placuta la intalnire!!
la mamici si burtici!!
Raluca&bebe 23 saptamani
betilina spune:
Buna mamici! Nu am mai scris de mult ca am avut probleme si in familie si de sanatate si am fost in spital. Acum suntem bine. Nu am prea mult timp sa scriu, dar vreau sa lamurim cu intalnirea.
Este ok data de 15.12.2004. Dar nu s-ar putea la ora 18 ? Eu nu prea am timp sa ajung la 17.30 din cauza serviciului. Si as opta pt Pizza Hut din Romana. Cam atat cu intalnirea. Astept voturile voastre si decizia finala.
Va pup si sper sa fiti sanatoase si voiase! De abia astept sa ne vedem!
Betilina 28 sapt DPN 10 martie si Mariuca
Dr. Echim Corina Spit. CF 2