Adoptii de catre homosexuali

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Nic23 nu-ti fie grija in .ro se vor exprima deschis, iar in tarile vestice sau altele asemenea se vor ascunde dupa vorbe si vor comenta intre patru pereti si cativa amici idem decadenta societatii care i-a primit.

Andreea si galusca Anne-Sarah

http://client.webshots.com/user/acusor_dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mie nu mi se pare atat de trista situatia - sincera sa fiu, ma asteptam sa vad o reactie a la liviujuristu mult mai devreme, si mai multe glasuri care sa sustina o astfel de reactie. Cred ca acum vreo zece ani asa ar fi fost, de aceea spun ca nu mi se pare atat de trista situatia. Am ramas chiar placut impresionata ca un numar destul de mare dintre cei care au postat la acest subiect au dat dovada de un grad destul de ridicat de toleranta. Si sunt increzatoare ca per total, pe viitor lucrurile vor merge din acest punct de vedere in mai bine si nu in mai rau.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Oz, si eu tot in principiu, sperand ca vom depasi invarteala asta in cerc; eu te intreb de ce se amesteca ordinea sociala cu ordinea din budoar; tu ma intrebi de ce e mai bine la orfelinat; eu te intreb dar de ce neaparat orfelinatul, ca sunt o multime de familii de mama-tata, in acceptiunea normala a cuvintelor, care stau la cozi interminabile pentru adoptii; ca acum sa ma intrebi tu din nou de ce e mai bine la orfelinat? :)) despre ce vorbim totusi aici? cred ca focusul ar trebui sa fie dreptul unui copil la o viata normala, in conditiile in care are cel putin 3 solutii: orfelinatul, familie hetero din Romania, familie hetero din alta tara, iar la coada cuplul nelegitim de homosexuali. Oz, incerc si mai clar: de ce urgenta asta de a decide legat homosexuali si adoptii tam nesam in Romania? sunt anihilate deja toate retelele de traficanti de copii, de pedofili, de codosi? avem cumva o tara in care legalitatea e sfanta, moravurile perfecte si democratia de s-o pui in rama ca sa ne permitem sa riscam destinele unor copii nevinovati?

este ultra-suspecta si grotesca tanjeala homosexualilor de a fi acceptati ca normali si paria in acelasi timp. pute la o posta a manipulare, desi nu imi dau seama de scop inca. si nici n-am raspunsul de la voi, ca lumea e ocupata rau sa dea bine in public cu idei generoase despre toleranta. cand e vorba de copii, sunt toleranta strict cu dreptul copiiilor, nu al exploatatorilor acestora intru interese meschine, politice sau mai stiu eu de care.

mi se pare un abuz asupra copilului imaginea urmatoare: un baietel/o fetita intrand dimineata in dormitorul parintilor, asa cum fac toti copiii, si surprizand o scena oribila in camera cu pricina. bineinteles ca e oribila, imi dau singura bila neagra pentru sinceritate la faza asta, deci nu va deranjati, va rog :)))

p.s. cine a intocmit lista aia de homosexuali celebri, sa se informeze mai bine si sa taie jumate din nume, pliz? :))

quote:
Originally posted by oz
eu vorbeam de principiu, de ce ei nu pot adopta copii?? este ca si cum cineva ar scoate o lege ca femeile nu pot lucra ca miner (de exemplu), nu conteaza ca femeile nu isi doresc sa faca munca asta, ca sunt putine suficient dotate fizic sa faca fata unei astfel de munci sau ca angajatorul nu le-ar lua oricum pentru ca nu s-au terminat barbatii mineri, e o chestie de principiu, pe mine m-ar deranja o astfel de lege desi nu am intentia sa urmez aceasta cariera .

dar astfel de oameni au deseori copii si ii cresc in ciuda confuziilor personale. Intrebarea este daca unui copil ii este mai bine intr-un orfelinat unde este abuzat, terorizat de cei mari, nimeni nu il iubeste si este complet lipsit de viitor la 18 ani cand este dat afara, ajunge sa doarma in canale, nu se poate angaja sau socializa pentru ca a fost crescut in turma si nu cunoaste regulile sociale, sau intr-un cuplu de homosexuali care il iubesc si sunt dispusi sa faca sacrificii pentru el, in ciuda tuturor confuziilor si prejudecatilor? Ii este mai bine unui copil sa fie transformat intr-o salbaticiune care traieste din furtisaguri si gunoaie prin canale, la care toti se uita cu scarba, decat intr-o familie iubitoare, oricat de confuza ar fi ea? eu cred ca nimic nu poate inlocui dragostea si nimeni nu poate creste normal fara ea.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Conchita, tu vorbesti despre invarteala in cerc, insa aduci din nou argumentul cu familiile heterosexuale care stau la coada la adoptii, s-a mai pus problema asta de cateva ori in topic, si da, familiile astea heterosexuale stau in anumite tari la coada la adoptii, insa la coada la adoptii de bebelusi sanatosi.

Scena cu copilul care intra in dormitorul parintilor se poate intampla la fel de bine si intr-o familie heterosexuala. In general banuiesc ca majoritatea parintilor incuie usa cu cheia sau gasesc o alta modalitate de a minimaliza posibilitatea de a fi surprinsi de catre copii in exercitiul functiunii. Dar admitem ca accidente se mai intampla. Mie mi s-a intamplat, copil fiind, o data, sa intru in dormitorul parintilor mei intr-un astfel de moment. M-am simtit tare jenata. Daca parintii mei ar fi fost homosexuali, m-as fi simtit de asemenea jenata, nu mai putin, dar nici mai mult.

In general, daca te gandesti ca anumite acte sexuale "oribile" sunt practicate de un cuplu homosexual, nu cred ca exista nimic practicat de cuplurile homosexuale care sa nu fie practicat si de cupluri heterosexuale (nu de catre toate, evident, dar nu tine nimeni condica, si nici nu cred ca este intrebat un cuplu heterosexual care aplica pentru adoptie ce pozitii sexuale practica), asa ca daca "oribilitatea" se refera la un anumit act sexual/o anumita pozitie, se poate intampla la fel de bine si intr-o familie homosexuala, si intr-una heterosexuala (de altfel, daca stau sa ma gandesc bine, si aceste aspecte au mai fost amintite in alte postari din topic, astfel chiar ne invartim in cerc).

Daca parintii s-ar desfasura cu usa la dormitor larg deschisa sau pe masa din sufragerie sau mai stiu eu cum, cu copilul in casa, da, ar fi abuz (chit ca parintii sunt heterosexuali, chit ca sunt homosexuali), dar niste parinti normali (heterosexuali sau homosexuali) nu cred ca ar face asta.

Eu nu m-am gandit la "urgenta de a decide [...] tam nesam in Romania". Nu sunt la curent cu importanta acestui subiect in campania electorala, dar imi dau seama ca poate fi legata de asta si de presiuni din partea UE si de dorinta de a da bine la publicul european. Insa daca aceste motivatii exista la ora actuala in Romania, asta nu inseamna ca subiectul nu merita dezbatut si ca legalizarea adoptiilor de catre familiile homosexuale (presupunandu-se ca s-ar legaliza si casatoria intre homosexuali) - si in alte tari, nu numai in Romania - este un lucru rau, ca nu exista argumente in favoarea acestei pozitii care sa fie reale, valide si sa ia in considerare interesele copilului (spre deosebire de interese electorale si dorinta de a da bine).

Eu am inteles unele interventii de pe topic, de exemplu interventiile lui Descantec, care argumentau impotriva legalizarii adoptiilor de catre homosexuali, insa fara a fi intolerante. Deci nu cred ca faptul in sine de a nu fi de acord cu aceste adoptii denota intoleranta. Ci felul in care nu esti de acord, motivele in spatele acestei atitudini - si asta s-a vazut, din pacate, in multe alte postari.

Conchita, nu sunt sigura ca inteleg comentariul tau cu tanjeala homosexualilor de a fi acceptati ca normali si paria in acelasi timp. Ce pot spune insa este ca, din punctul meu de vedere, ei considera ca sunt vazuti ca paria de catre restul societatii (si in general chiar sunt vazuti astfel), considera ca sunt normali, si ar dori sa fie acceptati ca normali. Nu vad nimic ultra-suspect si grotesc in asta.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by conchita

...eu te intreb dar de ce neaparat orfelinatul, ca sunt o multime de familii de mama-tata, in acceptiunea normala a cuvintelor, care stau la cozi interminabile pentru adoptii; ca acum sa ma intrebi tu din nou de ce e mai bine la orfelinat? :)) despre ce vorbim totusi aici?

stai putin! daca ar fi atat de multe cupluri hetero care stau la cozi nu ar mai exista orfelinate ci doar un fel de centre de tranzit de la mama/parintii naturali la parintii adoptivi. Si totusi sunt numerosi copii care isi petrec viata in orfelinat supusi la abuzuri ingrozitoare si lipsiti de viitor. Stiu ca vorbim la general si nu numai cazul ro dar sunt atatea tari in care exista probleme. Unul din profesorii fiicei mele a adoptat anul trecut 2 frati dintr-o tara africana (am uitat care ) am stat de vorba si mi-a povestit cum i-a vizitat in orfelinat inainte sa ii aduca in Australia si ce conditii de cosmar aveau acolo. El a putut sa infieze pentru ca este hetero si este casatorit cu o femeie. Stii ce patesc copiii din africa? din cauza sida barbatii violeaza copii sperand sa nu se infecteze, si este vorba nu numai de copii orfani ci si de cei cu parinti, este absolut ingrozitor ce se intampla, pe langa ca sunt violati mai sunt si infectati. Dar cuplurile hetero sunt rareori interesate de astfel de copii atat timp cat spera sa gaseasca unul care sa le semene. Nu cred ca exista suficiente cupluri dornice sa adopte, hetero si homo la un loc care sa adopte toti copiii care au nevoie de dragoste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

He, he, he....ia uitati aici ce bine pica articolul acesta :

http://www.evenimentulzilei.ro/politica/?news_id=172278&PHPSESSID=8ee98828acb52bc397c1f12de9aab6af

Nimic nu e īntāmplator. Aveti grija ca daca ...va legaliza homosexualitatea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

trebuie sa-mi fac mea culpa: am venit cu un subiect off-topic si discutiile au ajuns pe alta directie - imi pare rau!

un singur lucru vreau sa va spun ca ma nedumereste: asocierea celor care sunt impotriva homosexualilor cu tot felul de idei extremiste: gata, daca esti impotriva, inseamna ca iesi in strada si le dai in cap - nu cred ca vreunul din noi s-a manifestat vreodata cu violenta si nici nu se va manifesta - de unde atata inversunare, dragelor? am luat gatul cuiva? este vorba de a combate, vorba regulamentului, idei, nu persoane - noi asadar suntem impotriva ideii de homosexualitate pe care o vedem ca o deviere - este o opinie, atata tot! la fel cum unii voteaza cu basescu si nu cu nastase, dati-ne voie sa votam impotriva!

cele doua tabere sunt clare: cei care considera homosexualitatea - pe criterii religioase - o patima, o intoarcere de la legile lui Dumnezeu si ale naturii (inmultirea speciei), iar ceilalti care au propria lor viziune despre moralitate, toleranta, etc - ambele tabere ii considera pe ceilalti "spalati pe creier", si de aceea am considerat disputa sterila, pentru ca ambele pozitii sunt extreme si ireconciliabile

nu urasc, dragii mei, homosexualitatea, dar nu o voi considera niciodata normalitate
nu voi iesi niciodata in strada sa-i dau cuiva in cap ca e homo (dar nu bag mana-n foc ca nu mi se va da mie in cap din cauza ca sunt "impotriva", vad ca cei pro-homo sunt mult mai inversunati decat tabara cealalta)
am propriile valori morale pe care nici o discutie pe nici un forum nu mi le va clinti macar, nu zic "schimba"

-cei care propovaduiesc toleranta religiilor, ii intreb la care religii se refera si la ce tip de toleranta? presupun ca nu se refera la Krisna, si ca se refera la toleranta iubirii... nu zice nimeni sa-i omoram pe homos, Doamne fereste, dar nu zice nicaieri sa-i acceptam, dimpotriva
-nu am spus nicaieri ca sexul e o patima, ci homosexualitatea - dar aici am intra in discutii pe teme duhovnicesti, dar nu stiu cati aveti "cultura" in domeniu - patimi sunt si mania, si mandria, si multe altele... deci nu intram in detalii, tot ce este o pervertire de la firea primara, indumnezeita, este patima
-asocierea cu pedofilia era, din nou, facuta pe baza unor probe (daca a citit cineva, eu tot aseara am citit, aseara am descoperit linkul) - probe ale pedofilior care deja lupta pentru drepturile lor - pe baza faptului ca instinctul pedofil e mostenire genetica, etc etc etc... si ca da, copilasul ar fi de acord, pentru ca astfel se simte protejat de adult (nu vorbim, desigur, de violuri asupra minorilor, ceea ce e o alta poveste)

asadar, voi tolerantii, tolerati-ne si pe noi (atata vreme cat nu dam in cap nimanui), pentru ca e vorba doar de simple opinii diferite... nu suntem nici hitleristi, nici legionari, suntem mamici ca si voi... si ne ingrijoreaza anumite aspecte...

daca in cativa ani se va legifera pedofilia, tot asa toleranti veti fi? sau...?

ma scuzati, am fost iar off-topic, nu am stat sa iau toate raspunsurile la rand, am alta treaba acum, am vrut doar sa va cer scuze daca ati crezut cumva ca sunt killer in serie si bantui forumurile pe-aici, da?!

pentru ca nu sunt parol!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
un singur lucru vreau sa va spun ca ma nedumereste: asocierea celor care sunt impotriva homosexualilor cu tot felul de idei extremiste: gata, daca esti impotriva, inseamna ca iesi in strada si le dai in cap - nu cred ca vreunul din noi s-a manifestat vreodata cu violenta si nici nu se va manifesta - de unde atata inversunare, dragelor? am luat gatul cuiva? este vorba de a combate, vorba regulamentului, idei, nu persoane - noi asadar suntem impotriva ideii de homosexualitate pe care o vedem ca o deviere - este o opinie, atata tot! la fel cum unii voteaza cu basescu si nu cu nastase, dati-ne voie sa votam impotriva!

Da-mi voie sa te contrazic!!! Situatia sta exact invers decit incerci sa o expui tu acum!!! Postarile celor care sint pentru "dreptul familiilor de homosexuali de a infia copii" sint cu mult mai calme si mai rezervate decit a celor care se arata impotriva...cu putine execeptii discursurile celor din urma sint ironice, sarcastice, uneori inversunate, agresive, nationaliste, si pline de insinuari la adresa persoanelor care participa la aceasta discutie!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by lilanda

Da-mi voie sa te contrazic!!! Situatia sta exact invers decit incerci sa o expui tu acum!!! Postarile celor care sint pentru "dreptul familiilor de homosexuali de a infia copii" sint cu mult mai calme si mai rezervate decit a celor care se arata impotriva...cu putine execeptii discursurile celor din urma sint ironice, sarcastice, uneori inversunate, agresive, nationaliste, si pline de insinuari la adresa persoanelor care participa la aceasta discutie!!!

tzine mah, io???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nu esti tu asa rea cum pari.....da' altii....?

Mergi la inceput