Adoptii de catre homosexuali

Adoptii de catre homosexuali | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36266" target="_blank">Prima parte

Irina,veve & croko
pozici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Si ultima parte o inchid eu acuma aici.
Gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nic23 spune:

Era si timpul. Eu am aruncat o vorba-n vant( nu ca nu m-ar fi interesat) si toata lumea s-a agitat, unii chiar s-au suparat rau de tot.Chiar nu m-am asteptat.
Dar se vede treaba ca e nevoie de un asemenea subiect din cand in cand. Cu conditia sa ramanem prieteni. Ok?

Pa,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ma intreb de unde s-a inteles ca cineva pe acest topic a sustinut "discriminarea pozitiva" in privinta adoptiilor de catre cuplurile homosexuale. Poate mi-a scapat mie vreun post in care se vorbea despre asa ceva, dar, pentru ca s-a mentionat numele meu, mi se pare firesc sa precizez ca eu una nu am afirmat asa ceva, dimpotriva, am spus ca 'la punctaj egal' si aici voi reproduce citatul exact "cred ca as acorda tratament preferential unui cuplu heterosexual." Nu as sustine niciodata discriminarea pozitiva in favoarea homosexualilor in privinta adoptiilor, pentru ca un copil nu e un premiu de consolare, pana la urma cel mai important e sa ii fie bine copilului, sa fie aleasa cea mai buna optiune din cele existente pentru acel copil la acel moment. De aceea intrebarile zic eu sunt: ii e mai bine unui copil intr-un orfelinat sau intr-o familie de homosexuali, daca astea sunt optiunile? daca optiunile sunt o familie de homosexuali si o familie de heterosexuali, ii va fi automat mai bine in cea de a doua, sau admitem ca pot fi si cazuri in care prima familie poate avea capacitati psihoafective necesare cresterii unui copil superioare celei de a doua?

Din pacate eu nu sunt atat de sigura ca pentru ORICE copil abandonat pe lumea asta se gaseste o familie iubitoare si armonioasa de heterosexuali. Ar fi bine sa fie asa. Cred ca AC are dreptate cu ce scria mai devreme despre situatia din Romania din momentul de fata, cand sunt multe familii interesate de bebelusi sanatosi, dar foarte putine interesate de copii trecuti de o anumita varsta, mai ales daca mai au si probleme de sanatate.

Altfel sunt total de acord cu reluarea adoptiilor internationale, in paralel cu punerea la punct a unei sistem mai bun de coordonare intre tara de origine a copilului si tara familiei care adopta, astfel incat sa poate fi evaluata familia si apoi urmarita integrarea copilului in familie.

Si eu am citit de curand un articol intr-o revista cu un nivel destul de ridicat de credibilitate (atat cat poate fi orice revista), in care i se lua un interviu unei fete de douazeci si ceva de ani, care crescuse cu sora ei si doua mame, fetele nefiind adoptate, ci nascute fiecare de una dintre mame, in urma inseminarii artificiale. Copila intervievata era cat se poate de heterosexuala, sora ei era lesbiana. Cand copila lesbiana le-a dezvaluit prima data mamelor orientarea ei sexuala, acestea nu numai ca nu au sarit in sus de bucurie, ci chiar s-au simtit vinovate pe undeva si s-au intrebat daca, fara sa vrea, nu si-au influentat fiica in orientarea ei sexuala. Evident ca nici acest caz, nici cel descris de Conchita nu sunt relevante statistic. Se fac studii pe aceasta tema, dar prima generatie de copii crescuti cu doi parinti de acelasi sex abia acum ajunge la maturitate, si de aceea inca nu stie nimeni exact raspunsul la intrebarea cat de mult influenteaza orientarea sexuala a parintilor orientarea sexuala a copiilor. Intuitia mea este ca probabil procentul de homosexuali este mai mare in randul copiilor crescuti de parinti de acelasi sex, insa intrebarea pe care mi-o pun eu este cea pe care o punea si Andrada, oare asta se intampla pentru ca parintii i-au influentat pe copii sa fie homosexuali (cu alte cuvinte, daca ar fi crescut fara parinti sau cu parinti heterosexuali, nu ar fi existat nici urma de homosexualitate in ei) sau copiii respectivi aveau oricum o inclinatie genetica spre homosexualitate, pe care si-au putut-o manifesta liber in mediul in care au crescut, pe cand daca ar fi crescut intr-un mediu strict heterosexual, mai ales intr-un mediu care condamna homosexualitatea, se poata sa se fi simtit constransi sa nu isi exprime aceasta inclinatie. Putem cu totii sa dam cu presupusul, si asta si facem, adevarul este ca la momentul actual nimeni nu stie raspunsul exact.

Cat despre "campania de producere a homosexualilor pe banda rulanta," mi se pare o exagerare care nu isi are rostul (oricum nu cred ca cineva dintre cei care au postat la acest topic simte vreo dorinta arzatoare de a "produce" cat mai multi homosexuali in lume ?!)

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lai
Cat despre "campania de producere a homosexualilor pe banda rulanta," mi se pare o exagerare care nu isi are rostul (oricum nu cred ca cineva dintre cei care au postat la acest topic simte vreo dorinta arzatoare de a "produce" cat mai multi homosexuali in lume ?!)
Lai

afirmatia, daca e exagerata, e cat realitatea. atat de agresiva e campania asta mediatica pro-homosexualitate, cu documentare peste documentare, cu filme pline de drame, amoruri tragice, profunde, sublime numai si numai cu homosexuali, parazi peste parazi, dezbateri peste dezbateri...de stau sa ma intreb: cine are interes sa creeze asa un curent post-...era sa zic altceva, dar raman la post-modern deocamdata, ca iarasi te strambi la mine. poti sa negi exemplele pe care le dau? daca da, fa-o, nu mai recurge la epitete imediat dupa afirmatiile mele fara sa dovedesti contrariul, nu este eficient. sa revenim. ma intreb deci, dupa mediatizarea asta sufocanta: este homosexualul o noua specie umana cumva, care introduce conceptul de dragoste intre doua persoane pentru prima oara? este cool sa iubesti numai daca esti gay si te situezi asa zgomotos si obsesiv in lumina reflectoarelor? nu poti face dragoste fara sa faci si dizidenta socio-moralo-politico-religioasa in acelasi timp? ce are sula cu prefectura, draga mea Lai? mai intreb odata, ca sarisi peste intrebarea cheie: de ce faptele intime petrecute in dormitor trebuie sa determine schimbari la nivel social? in numele carei legi a bunului simt civic, te intreb? eu nu vad parazi ale heterosexualilor ziua in amiaza mare, de exemplu. si bietii, ar avea cu ce sa se laude, la o adica, heterosexualii asigura perpetuarea speciei in ultima instanta, poftim. nu vad nici dezbateri mediate despre cat de speciali sunt cei hetero ca se comporta intr-un anume fel in budoar. nu vad nici filme de dragoste cu eticheta "amor intre hetero" care sa arate ca numai ei iubesc cu foc, ca numai ei sunt neintelesii planetei, numai la ei a sarit gena din loc si s-a implantat gresit. ma exprim ironic de data asta, sunt constienta. dar situatia mi se pare tragi-comica. absurda! grotesca! sa ceri drepturi sociale in functie de cum te alea-alea?? mai Lai, explica-mi pe intelesul meu fenomenul asta caragialesc, ca nu-mi mai revin din uimiri, pe bune. plus ca slajke avea dreptate suta la suta, in cazul adoptiilor primeaza dreptul copilului. si nu vad cum i se imbunatateste viata unui orfan in functie de orientarile sexuale ale parintilor? parintii sunt, pe rand, un barbat si o femeie. conform dictionarului. ca daca tot se intoarce lumea cu fundul in sus, pai incepeti dragilor cu definitiile: schimbati "casatorie", "parinti", "mama", "tata" ca sa vorbim aceeasi limba. si dupa aia poa' sa functioneze banda rulanta non-stop, nu m-ar mai uimi nimic, ca as stii in ce lume traiesc, intr-una care si-a pierdut nu numai capul, dar si sensul. grecii antici, baieti de comitet, tratau homosexualitatea cu usurinta si frivolitatea meritata, e doar un alt fel de inghetata sexuala si-atat, ce atata tragedie si revolutie sociala? ridicol, pe bune.

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by conchita
... parintii sunt, pe rand, un barbat si o femeie. conform dictionarului. ca daca tot se intoarce lumea cu fundul in sus...

sa ne gandim atunci: ii este mai bine unui copil in orfelinat decat in grija unui singur parinte iubitor?? si daca ii este mai bine cu parintele, ce importanta are ce face mama sau tata in dormitor si cu cine?? asta pentru ca ne legam de definitii si una din ele zice ca parintii trebuie sa fie femeie si barbat. Dar ce te faci cu cei care s-au nascut femeie in corp de barbat sau invers?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Conchita, . Tare mi-a placut mie mesajul tau.
O intrebare...In general se acorda drepturi suplimentare oamenilor cu diferite handicapuri fizice si psihice. Daca homosexualii au facilitati in plus, inseamna ca e un hadicap, nu?
Este homosexualitatea un handicap?

Tind sa cred ca un copil adoptat de un cuplu de homosexuali are mai mari sanse sa mearga pe aceasi cale pe care au mers si parintii sai. Lucru nu tocmai bun.
Daca insa ne gandim la conditiile din orfelinatele romanesti(de exemplu) probabil ca pentru un copil este mai bine(material vorbind) sa fie crescut de un cuplu de homosexuali(daca s-au terminat heterosexualii care vor sa adopte copii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Mey,ca sa vorbim din realitate,situatia orfelinatelor romanesti s-a schimbat radical.In general,merg spre desfiintare,fiindca,ori se fac "case familiale"(case cu 10-15 copii,cu niste conditii foarte bune),sau se incredinteaza copiii familiilor foster.Oricum,majoritatea copiilor abandonati nu sunt adoptabili,fiindca au parinti,dar care nu pot avea grija de ei.E rau pentru acesti copii ca nu au o familie ,dar conditiile materiale sunt foarte bune.Am avut un prieten care dorea sa faca donatii unor copii de la casa de copii,si a fost trimis sa caute familii sarace,fiindca cei de acolo au tot ce le trebuie(au haine,mancare buna,rechizite,televizor,merg in excursii si in tabere vara,plus ca nu fac nimic,fiindca nu ai voie sa ii pui la munci casnice,ca de asta exista personal"specializat").Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by dpintilie

O intrebare...In general se acorda drepturi suplimentare oamenilor cu diferite handicapuri fizice si psihice. Daca homosexualii au facilitati in plus, inseamna ca e un hadicap, nu?
Este homosexualitatea un handicap?

din cate am observat eu homosexualilor nu li se acorda drepturi suplimetare ci dimpotriva ... si intreaga afirmatie cu drepturi suplimentare handicapatilor mi se pare cel putin absurda... tot din cate stiu eu handicapatii au fost intotdeauna discriminati si pe alocori inca mai sunt

si da' cred ca homosexualitatea e un handicap, nu in sine, ci din cauza atitudinii celor din jur

Mergi la inceput

cat despre campania mediatica pro-homosexualitate cred ca de fapt e o campanie de informare ... asa cum sunt filme de dragoste cu hetero (pentru ca exista - heterosexuali si dragoste intre ei) tot asa sunt filme de dragoste cu homo (pentru ca exista - homosexuali si dragoste intre ei) si cred ca proportia se pastreaza ... samd

Mergi la inceput

oz

Mergi la inceput