Solutii - cainii comunitari incotro?
Raspunsuri - Pagina 13
energy spune:
quote:
Originally posted by FELIS
La centrul antirabic mi-au zis sa urmaresc cainele sa nu moara in 7-8 zile... Nu au trecut decat 5 zile...
Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
doar sa moara de inima rea, ca nu s-au mai raportat cazuri de turbare in Bucuresti de 45 de ani (asta o stiu de la un medic)!
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
energy spune:
pentru ca esti insarcinata eu zic totusi sa verifici telefonic macar la un medic de incredere care-s bolile cu transmitere si riscurile, dar cainele ala cu sigurantza n-o sa moara, potzi sa-l urmaresti o luna!
Sanatate si nastere usoara!
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
mariailin spune:
Nu are nici o importanta faptul ca acel copil se juca in parcare singur. Putea foarte bine sa treca prin zona cu mama de manuta. Daca iti asumi responsabilitatea pentru un caine trebuie sa ti-o asumi pana la capat nu doar jumate de responsabilitate (mancarea). Trebuie sa-i castrezi, sa-i scapi de purici, sa-i cazezi. Nu exista nici o scuza pentru ceea ce s-a intamplat si cineva trebuie sa raspunda. Si acel nu e copilul. Un copil a fost mutilat de un caine. Ganditi-va la asta bine cei care luati apararea cu inversunare cainelui.
Am si caine dar am si copil. Si imi asum raspunderea pentru amandoi.
Maria
adrianangi spune:
Care e morala acestui subiect? Unii fac galerie hingherilor, altii pling de mila animalelor. Culmea ironiei este ca ambele tabere pling si de mila copilului muscat...
Spunea cineva (nu tin minte cine sunt batrina si n-am lecitina la indemina) ca "hingherii nu mai vin iar oamenii, saracii, nici nu-i mai otravesc". Mai vino, seara, pe la noi, Ionele draga! In Elvetia parca locuiesti acum. Sa-ti povestesc si eu o intimplare horror. Tot cu copii. In cartierul Militari, acu' 2 saptamini, au vinat hingherii toata noaprtea caini printre blocuri. Stii cum e sa-ti adormi copilul de 2 ani in schelecaituri de caine prins cu latul? Sa te intrebe cel mic "pin'ge" (plinge?) si sa-i spui "da, mama, plinge", fara ca vocea ta sa-ti tradeze tristetea?
A doua zi de dimineata, la coltul strazii, un grup de copii astepta cu niste foi de hartie in maini. Pe ele scrie "GREVA". I-am intrebat ce fac acolo si mi-au raspuns "asteptam hingherii si protestam". Erau copii de scoala si-asa vazusera ei la televizor ca fac adultii atunci cind vor sa schimbe ceva in viata lor. M-a impresionat mai tare gestul lor decit suferinta cainilor in noapte...
Altcineva, din Germania parca, spunea ca ar dori ca Romania sa fie o tara curata, cu flori in fata blocului, fluturi, papagali, bla, bla, bla. Eu, una, as dori sa traiesc intr-o tara cu oameni intregi la suflet si la minte. Atit. Restul ar veni de la sine.
Si, ca sa va elucidez misterele campaniei de euthanasiere al "mult prea iubitului" de voi Basescu - stiti citi bani s-au spalat in perioada in care in omora caini pe capete in Bucuresti? Consultati arhiva "Jurnalului National" de atunci, exista un articol "Afaceri cu moartea" in care se spune ca centrele de ecarisaj aveau trecute, la deconturi de cheltuieli, shamponele "Happy". Spalau cainii inainte sau dupa ce-i omorau cu bita? Stiti cite zile zaceau pe strada, vara!, caini otraviti tot de hingheri in tot Bucurestiul? Inainte de a alege solutiile extreme, judecati-le, vedeti la ce rezultate au ajuns cei care le-au folosit.
Si, apropo de tarile civilizate care au "scapat" de caini. Metoda lui Basescu a fost aplicata in Italia pe la inceputul anilor '90. Au ucis zeci de mii de caini dar n-au luat in calcul ca viteza cu care se inmultesc cainii este mult mai mare decit viteza cu care omorau ei. Rezultatul: numarul cainilor a ramas la fel de mare, insa ei s-au salbaticit si s-au izolat la periferia oraselor (si la noi s-a intimplat la fel, cu haitele adunate prin paduri care incepusera sa atace oameni, de foame).
La inceputul campaniei de euthanasiere din Bucuresti, asociatiile pentru protectia animalelor (alea care nu fac nimic, in opinia celor care nu au nici macar curiozitate sa verifice) au propus o solutie de bun simt: cine vrea sa-si ia pe semnatura caini, e obligat sa-i castreze, sa-i deparaziteze si sa raspunda pentru ... faptele lor. Adica, daca acel patruped musca pe cineva eu, ca "tutore", pot fi actionat in instanta si platesc despagubiri. S-a renuntat la aceasta varianta , nu era nici o "Albalux" pentru bani in propozitie, desi se tiparisera si formularele de rigoare...
Imi pare rau pentru copilul muscat, imi pare rau pentru copiii ai caror parinti fac pledoarie mortii. Fara ca sa aiba nici macar argumente.
Guestus spune:
"Sa-ti povestesc si eu o intimplare horror. Tot cu copii. In cartierul "Militari, acu' 2 saptamini, au vinat hingherii toata noaprtea caini printre blocuri. Stii cum e sa-ti adormi copilul de 2 ani in schelecaituri de caine prins cu latul? Sa te intrebe cel mic "pin'ge" (plinge?) si sa-i spui "da, mama, plinge", fara ca vocea ta sa-ti tradeze tristetea?
A doua zi de dimineata, la coltul strazii, un grup de copii astepta cu niste foi de hartie in maini. Pe ele scrie "GREVA". I-am intrebat ce fac acolo si mi-au raspuns "asteptam hingherii si protestam". Erau copii de scoala si-asa vazusera ei la televizor ca fac adultii atunci cind vor sa schimbe ceva in viata lor. M-a impresionat mai tare gestul lor decit suferinta cainilor in noapte..."
astea sint povesti lacrimogene gen Andreea Marin.
Prefer 1 luna de macel decit o viata trezit noaptea de hoarde de animale turbate care latra. Este clar ca trebuie sa se curete orasele de animale...nu vad ce atitea discutii. Nu inteleg de ce gasca de animal lovers nu-i aduna de pe strazi?
Ubi spune:
Parole, parole....
Sa emigram in Germania? Eu una mi-as dori sa traiesc intr-o tara cu flori si papagali la intrarea in bloc.
Cainii de la blocul meu au o fixatie cu rotile(biciclete, trotinete, carucioare...tot ce se invarte). In 2 luni o sa ies si eu cu caruciorul - ia ghiciti ce o sa se intample.
...Ca sa nu mai zic de cainii tinuti pe scara blocului...Miros, mizerie si galagie. Respectul fata de vecini? Nul, 0, NU EXISTA!!!!!!!!!
cl spune:
Sunt curioasa de ce nu va luati si de mizeria facuta de oameni? Cate hartii, mucuri de tigari si multe altele nu le vedeti aruncate pe jos? Sau cati nu scuipa pe jos, ca trebuie sa fii atent cand mergi? Cati nu-si arunca gunoaiele pe fereastra? Suntem foarte civilizati, da, din cauza asta e totul asa de "frumos" la noi! Cat despre kk de caine pe strazi, iertare sa-mi fie, dar este de la cainii de rasa, care sunt plimbati de stapinii lor si nu au bunul simt sa curete! Deci tot oamenii sunt de vina, e chestie de bun simt! Si de ce trebuie sa existe o singura solutie, moartea? Nici macar nu vreti sa va ganditi la alta solutie! Foarte bine, dati-i inainte: omorati-i, jupuiti-i sau, si mai bine, de ce nu-i scalpati domnule si atarnati-le scalpurile, sa fie exemplu pentru toata lumea? Spor la ucis si constiinta usoara! Aveti tot dreptul, doar omul e cel mai tare, el hotareste totul, inclusiv dreptul la viata!
PS Nu sunt pentru caini pe strada, dar nici pentru uciderea lor. Stiti cum au fost omarati cainii la noi, in celebra campanie "Basescu"? Nu prin injectie letala, nu, Doamne fereste, ar fi fost prea "uman"! Li s-a dat cu bata in cap, pana au murit! Inclusiv puilor! Si fiti convinsi ca au tras cateva bate pana au omorat animalul! Si au fost omorati majoritatea imediat, nici macar nu au asteptat cateva ore, nu zile, sa fie revendicati, pentru ca au adunat si caini care aveau stapani, au fost luati din fata portii! Probabil ca inainte de bata-n cap au avut timp sa le traga o "samponeala"! 
Claudia
Kariris spune:
Bravo Claudia!

Vreau sa-ti spun ca mi s-a facut o scarba de primitivismul natiei in care traiesc....!
Suntem un popor de limitati (ca sa nu zic altfel) care de cele mai multe ori (chiar si in familie) incearca sa rezolve problemele cu violenta; ce sa ne mai mire atitutidea lor fata de cainii comunitari!
Atat pot, atat ii duce capul si sufletul!
Nu ti-ai dat seama pana acum ca ne caracterizeaza rautatea?
Ca cei mai multi se bucura cand reusesc sa faca un rau cuiva?
Exemplele sunt la tot pasul , numai ca doar unii dintre noi le vedem!
Altora li se pare normala atitudinea barbara a romanului.
Violenta verbala si fizica izvoraste dintr-un handicap sufletesc, mintal si cognitiv. Altfel, oamenii ar gasi solutii intelepte pentru orice situatie incordata!
Sunt si in alte tari animale vagaboande care traiesc pe strada... dar nu ataca oamenii pentru ca acele animale nu au primit de generatii intregi incoace doar pietre in cap si suturi in fund! Sunt animale normale, nu haituite ....si traiesc printre OAMENI!!!
Ale noastre din pacate... sunt rezultatul propriei noastre educatii!
bibyrox spune:
Ce poveste nu tine:
- povestea mamei excesive peste al carei copil sa suie fiarele de maidanezi sa-l devoreze in propriul carut.
- povestea taranului de la coada vacii, care odata incotopenit in buricul targului nu mai suporta animalele.
- povestea lui gigel care a fost muscat de caine cand era mic si acum ii e frica de caini.
Solutia: educatie si psihiatru.
Ce poveste tine: povestea stapanului de caine incoltit de maidanezi. solutia: toleranta si rabdare.
Realitatea: ce facem noi cu indivizii astia? ii educam? Nu. Preferam sa omoram bietele animale. E mai simplu.
Cu alte cuvinte exterminam o specie adaptata la mediu din cauza alteia total neadaptate: scroafa din copac.
Cam asa sta treaba asta - decat sa fim incomodati o vreme, mai bine sa omoram tot! ca doar Doamne-Doamne ne-a facut dupa chipul si asemanarea Sa, asa ca daca ne dam mari si tari, n-o sa se prinda nimeni de diferenta!
PS:
Claudia
Lachione
"You only live once, but if you live right, once is enough!" 
Roxxy
Daca vreti sa ne cunoastem :)
mariagi spune:
La inceputul campaniei de euthanasiere din Bucuresti, asociatiile pentru protectia animalelor (alea care nu fac nimic, in opinia celor care nu au nici macar curiozitate sa verifice) au propus o solutie de bun simt: cine vrea sa-si ia pe semnatura caini, e obligat sa-i castreze, sa-i deparaziteze si sa raspunda pentru ... faptele lor. Adica, daca acel patruped musca pe cineva eu, ca "tutore", pot fi actionat in instanta si platesc despagubiri. S-a renuntat la aceasta varianta
intreb acum:si daca cei care se declara iubitori de animale,nu au mai vrut sa semneze adica sa-si ASUME RASPUNDEREA pentru faptele cainilor cine este de vina?!tot noi nu-i asa?!