Solutii - cainii comunitari incotro?
Raspunsuri - Pagina 12
FELIS spune:
quote:
Originally posted by Dana P
Oare de ce ii mushca? Asa tam nesam, ca treci pe strada se gaseste tembelul de catzel sau pisica sa sara la tine? Oare?
Oare oamenii nu fac la fel?
Pe tine daca te deranjeaza cineva il lasi sa treaca mai departe? Nu. Reactzionezi. Asa face si animalul. Nu se ia de nimeni daor ca asa vrea el, sigur are un motiv.
dana
Ba uite ca se ia... doar ca asa vrea el...

Asa as fi vorbit si eu acum vreo saptamana... Nu mi-e frica de caini, chiar am avut un catel cu care ieseam seara si dimineata si ajunsesem sa cunosc toti cainii "blocului"... si uite ca...
Am coborat sa merg la soacra-mea, si la coltul blocului meu erau 2 caini. Am dat sa trec pa langa ei (nu mi-e frica de caini...chiar imi sunt dragi) si am vazut ca unul din ei s-a ridicat si ca o pisica venea spre mine fara sa zica nimic... Cand s-a apropiat de piciorul meu am realizat ca ma va musca da n-am mai avut timp sa reactionez... Deci cand a ajuns in dreptul meu m-a si apucat de gamba stanga... Salopeta de blugi e f subtire, i-a intrat prin tzesatura un colt ascutit cu care mi-a sfasiat gamba vreo 2 cm. In acel moment am constientizat ca trebuia sa retin cainele (dupa ce m-a muscat a inceput sa latre) stateam si ma uitam la el si nu ma hotaram ce sa fac... M-am intors acasa, cu lacrimile curgand pe obraji... nu de durere sau sperietura ci de grija pt bb...
Ce i s-o fi parut cainelui, nu stiu... da motiv nu a avut absolut nici unul... Era pe 17 nov 04 la ora 18.15... Poate din cauza semiintunericului? ...
Felis, 38 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
Pozele mele!
FELIS spune:
quote:
Originally posted by lachione
intr-adevar este ingrijorator faptul ca traiesc atatia caini pe strada. dar ei nu ataca fara motiv.. sunt caini fricosi, caini timorati, vai de capul lor!
Sunt locuri speciale, in parcuri, amenajate pentru copii si normal ar fi daca ai un copil sa te ocupi de el sa-i dedici foarte mult timp.
Ai sa zici asa pana vei fi atacata fara motiv... Sa vad atunci ce vei zice...
La mine problema a fost alta... Am fost muscata FARA MOTIV... si disperarea mea era ca sunt insarcinata in 9 luni si nu pot face antirabic... Am povestit mai sus cum s-a intamplat... Cainele il cunosc de 1 an. Chiar si ieri am trecut pe langa el si nici nu m-a bagat in seama... Nici acum nu pot sa intzeleg ce l-a apucat...

Pozele mele!
FELIS spune:
quote:
Originally posted by bibyroxquote:
Originally posted by roxana1974
Sanziana, ai procedat corect si absolut normal, respectand si legea dealtfel. Tin sa-ti spun ca daca eram in locul tau otraveam intreaga haita de caini (astept sa aruncati cu rosii) fara nici cea mai mica remuscare. Cucoana cu pricina nu face altceva decat sa incalce legea si sa abuzeze de pozitia pe care o ocupa in primarie. Abia astept sa vina acasa parintii copilului. Sa ne spui ce demersuri au facut ei, eu una sunt supercurioasa.
PS Tin sa spun ca iubesc cainii, eu am avut caine, boxer care n-a muscat niciodata pe nimeni, dar nici nu l-am fluturat pe sub nasul cetatenilor si al vecinilor ostentativ si fara lesa "fiindca nu musca". Nu poti fi sigur de nici un caine si hai sa fim seriosi, unde e loc de joaca pentru copii daca nu in curtea blocului unde locuiesc???
Mi-e mila de cainele tau!!!
"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy
Daca vreti sa ne cunoastem :)
Mi se pare deplasata ironia... cu atat mai mult ca Roxana proceda f corect...
Pozele mele!
FELIS spune:
quote:
Originally posted by energy
2. in 31 de ani nu m-a muscat nici un caine si traiesc in Bucuresti, nu pe luna. De fapt sunt 2 tipuri de oameni: genul isteric, care atrage cainii ca un magnet si genul indiferent-simpatizant la specia canina, de care nu se ia nici o musca lesinata, daramite un maidanez.
ENERGY... eu am 30 de ani si pana saptamana trecuta nu m-a muscat nici un caine...
Eu cred ca saptamana trecuta faceam parte din al treilea tip de oameni: al femeilor insarcinate in luna a 9-a care merg precum pinguinul... si probabil din cauza mersului meu mai leganat m-a muscat?... Sau cine stie?...
Tu in locul meu cum te-ai fi simtit?... Cred ca iti poti inchipui ca zici ca ai copil... Sa te fi muscat unul cand erai insarcinata?... Nici acum nu am nimic cu acel caine... Ma rog doar sa fie sanatos cainele... ca totul sa fie bine si pt mine si bb meu...
Eram in acea seara atat de disperata sa nu pateasca ceva bb ca voiam sa ma duc la dr sa-mi faca cezariana sa fie el(bb) in siguranta si apoi cu mine sa se intample orice...
Nu v-as dori la nici una dintre voi sa treceti prin acele clipe de cosmar si disperare...
La centrul antirabic mi-au zis sa urmaresc cainele sa nu moara in 7-8 zile... Nu au trecut decat 5 zile...
Pozele mele!
FELIS spune:
quote:
Originally posted by cl
Eu l-am invatat pe Alex (care tot 5 ani are!!!) sa nu alerge niciodata pe langa caini si nici sa nu se apropie de un caine care mananca. Apropos, pana si cainele nostru il maraie, daca se apropie de el, atunci cand mananca. Si mi se pare normal. Mi-am invatat copilul sa-i respecte spatiul. Si niciodata nu am avut probleme cu cainii. Daca vede vreun caine pe strada, Alex trece normal pe langa el, nu alearga, nu se agita inutil. Ba de multe ori il cheam: "cutu-cutu" si-l opresc eu, ii spun ca nu-l stie si nu e bine sa se apropie de el. Nu este normal sa fie caini pe strazi, dar nici sa-i omoram nu mi se pare corect. Nu avem nici un drept!
Claudia
Si eu am trecut NORMAL pe langa el... asa cum fac de un an si jumatate de cand stau in acest bloc... Bine... "Normal" atat cat se poate spune la la ditamai burta de 106 cm pe care abia o car...
Pozele mele!
FELIS spune:
SANZI_ANA te rog sa ma scuzi ca am intrat peste subiectul tau... Dar nu am rezistat sa nu scriu si eu ce am patit, mai ales ca nu povestesc din auzite... Mi s-a intamplat mie... Eu sunt chiar persoana despre care povestea GANDACELU...
Chiar daca mi s-a intamplat acest lucru tot nu sunt impotriva lor. Dar am povestit aici deoarece sunt inca sub efectul disperarii prin care am trecut in acea seara... Si tot nu sunt linistita pe deplin pana nu-l voi avea pe bb in brate si voi sti sigur ca totul e bine...
Pozele mele!
gorjan spune:
in general ciinii sint protectionisti. Daca cineva care are grija de ei este prin preajma se simt obligati, ciinii, sa isi protejeze binefacatorul. Ataca faara sa le faci nimic. Bineinteles ca in momentul acela daca mai si reactionezi brusc, normal de altfel, se simte deja amenintat si continua atacul.
Ce a patit Felis am patit si eu acu 10 ani.Eram in curte la Crematoriu de pe linga Tineretului si asteptam pe cineva. Era iarna. La un moment dar am vazut o catea ca se apropie de mine agale. Chiar am inceput sa vorbesc cu ea. Obicei de la bunici de a vorbi cu animalele. S-a apropia fara nici o intentie aparenta si cind era la un pas doi s-a infipt in piciorul meu. De ce? Habar nu am . Nu am facut nici cea mai mica miscare. Norocul meu ca fiind iarna aveam cisme asa ca coltii n-au ajuns la picior.
In 2003 cind am fost in tara, Bucuresti zona Aviatie, dupa campania BAsescu deja era mai bine. Cine vroia sa ii pastreze trebuia sa ii aiba inchisi pe linga bloc, vaccinati, etc. Nu am avut chiar deloc probleme cu ei. Anul asta deja iar s-au intors la vechile obiceiuri. Cei care au declarat ca vor avea grija de ei au cam uitat de regulile care trebuiau sa le respecte daca totusi ii doresc in preajma. Nu mai erau asa de multi ca innainte dar probablic nu va trece mult.
Nu stiu care e cea mai buna solutie, si eu am ciine si faptul de al tine inchis imi repugna dar....trebuie facut ceva iar daca se incepe ceva trebuie sa se continue pt ca incepind in fiecare an o noua strategie nu duce la nici un rezultat.
oz spune:
Citind posturile unora dintre voi am ajuns la concluzia ca romanului ii place sa traiasca in mizerie si promiscuitate, nu doreste sa fie curat, frumos si civilizat. Rahati de caini, gunoaie, salbaticiuni pe strada, vecini galagiosi, asta este standardul si romanul obisnuit nu-si doreste sa evolueze peste acest nivel. Atunci cand cineva incearca sa faca ordine si sa schimbe situatia, romanul se va opune, dar in acelasi timp va plage cat este de greu in tara si va privi cu invidie la cei care au plecat.
Pentru problema cainilor din Bucuresti este o singura solutie, eutanasia. Nu spun asta pentru ca nu imi pasa sau pentru ca nu iubesc animalele ci pentru ca asta este SINGURA solutie realista. Nu stiu cati din voi realizeaza pericolul pentru sanatatea publica pe care acesti caini il reprezinta. Nu doresc nimanui sa descopere ca copilul are hidatidoza si trebuie sa urmeze operatii peste operatii si tratamente care ii vor marca copilaria. Am sa public o lista cu boli care se transmit de la caine la om ca sa vedeti la ce pericol sunteti expusi cei care locuiti in astfel de locuri.
Daca as fi desemnata sa rezolv problema
, as face in felul urmator:
- as organiza echipe de hingheri care sa fie dotati corespunzator si care sa fie instruiti asupra felului in care cainii trebuie capturati, nu admit cruzime fata de animale
- as cere sprijinul politiei sau gardienilor care sa insoteasca echipele de hingheri si as cere sa fie aplicate amenzi usturatoare celor care se opun operatiunii
- cainii capturati vor fi examinati, cei batrani, bolnavi, agresivi sau cu alte tulburari de comportament vor fi eutanasiati imediat
- cainii sanatosi care au un comportament adecvat vor fi pastrati o perioada limitata, o saptamana sa zicem
- daca cineva este interesat sa adopte unul din acesti caini, el va fi castrat, deparazitat, i se vor intocmi acte, va fi microcipat (microcipurile sunt foarte ieftine) iar noul proprietar va fi verificat, nu voi da nici un caine daca cel care il cere nu are conditii sa il tina ACASA. Proprietarul va semna ca isi asuma responsabilitatea pentru caine si pentru faptele sale.
- daca gasesc un caine cu microcip pe strada, cel care l-a adoptat i-a dat drumul, voi aplica amenzi super-usturatoare si interdictia de-a mai adopta alt animal.
- cainii care nu au fost adoptati in perioada de 7 zile de la capturare vor fi eutanasiati.
Promit sa curat Bucurestiul in maxim 6 luni! Votati Oz!!!
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by oz
Citind posturile unora dintre voi am ajuns la concluzia ca romanului ii place sa traiasca in mizerie si promiscuitate, nu doreste sa fie curat, frumos si civilizat. Rahati de caini, gunoaie, salbaticiuni pe strada, vecini galagiosi, asta este standardul si romanul obisnuit nu-si doreste sa evolueze peste acest nivel. Atunci cand cineva incearca sa faca ordine si sa schimbe situatia, romanul se va opune, dar in acelasi timp va plage cat este de greu in tara si va privi cu invidie la cei care au plecat.
Pentru problema cainilor din Bucuresti este o singura solutie, eutanasia. Nu spun asta pentru ca nu imi pasa sau pentru ca nu iubesc animalele ci pentru ca asta este SINGURA solutie realista. Nu stiu cati din voi realizeaza pericolul pentru sanatatea publica pe care acesti caini il reprezinta. Nu doresc nimanui sa descopere ca copilul are hidatidoza si trebuie sa urmeze operatii peste operatii si tratamente care ii vor marca copilaria. Am sa public o lista cu boli care se transmit de la caine la om ca sa vedeti la ce pericol sunteti expusi cei care locuiti in astfel de locuri.
Daca as fi desemnata sa rezolv problema, as face in felul urmator:
- as organiza echipe de hingheri care sa fie dotati corespunzator si care sa fie instruiti asupra felului in care cainii trebuie capturati, nu admit cruzime fata de animale
- as cere sprijinul politiei sau gardienilor care sa insoteasca echipele de hingheri si as cere sa fie aplicate amenzi usturatoare celor care se opun operatiunii
- cainii capturati vor fi examinati, cei batrani, bolnavi, agresivi sau cu alte tulburari de comportament vor fi eutanasiati imediat
- cainii sanatosi care au un comportament adecvat vor fi pastrati o perioada limitata, o saptamana sa zicem
- daca cineva este interesat sa adopte unul din acesti caini, el va fi castrat, deparazitat, i se vor intocmi acte, va fi microcipat (microcipurile sunt foarte ieftine) iar noul proprietar va fi verificat, nu voi da nici un caine daca cel care il cere nu are conditii sa il tina ACASA. Proprietarul va semna ca isi asuma responsabilitatea pentru caine si pentru faptele sale.
- daca gasesc un caine cu microcip pe strada, cel care l-a adoptat i-a dat drumul, voi aplica amenzi super-usturatoare si interdictia de-a mai adopta alt animal.
- cainii care nu au fost adoptati in perioada de 7 zile de la capturare vor fi eutanasiati.
Promit sa curat Bucurestiul in maxim 6 luni! Votati Oz!!!
sa stii oz ca metoda asta e cea mai umana!!!! Oricat de cruda pare ea...
\si inca o chestie...nu suntem singurii care o aplica...toate tarile care repsecta curatenia si sanatatea fac acelasi lucru (nu stiu daca ii tin doar 7 zile, dar oricum o perioada limitata!!!)
Sinzi
si David
The best of David, new
Guestus spune:
Injectia este cea mai buna solutie.
Eu nu accept ca din taxele mele sa fie intretinuti ciini si pisici bagaboante la centre de recreere.