Solutii - cainii comunitari incotro?
Raspunsuri - Pagina 10
slakje spune:
Bey Claudia, io am o singura problema.Io cand merg in Ro, mai exact Cluj-Napoca, ma tot uit asa in jur, centrul orasului este SUPER frumos fatza de orasul asta inodor si incolor unde locuiesc eu aici, cladiri, arhitectura, istorie, frumos ce mai.
Pe de alta parte ma enervez rau cand nu poci dormi noaptea din cauza haitei de pe strada si a vecinului simpatic care mai iese pe balcon noaptea si arunca cu cartofi insotziti de injuraturile pitoresti de rigoare dupa ei, cand imi plantez si io ca tot omu la care-i place frumosul si curatzenia , o planta pe spatiul verde din fatza blocului si a doua zi e furata, scoasa de tot din radacina, cand ies sa fac curatzenie voluntara de pe urma oamenilor care-si arunca sacii de gunoi pe fereastra si oasele si resturile de tocana la cainii din spatele(fatza) blocului, cand imi aduc musafiri din Olanda si facem slalom intre maidanezi si resturi de mancare si oase insirate pe strazi....
Zau asa....e pacat.
Claudia mie personal nu-mi plac cainii pe strazi si mi-e si mila de ei,plus uneori iarna cand sunt -25 grade si frica, as vrea sa fie mai curat si mai civilizat in orasele din Ro.
adrianangi spune:
Draga Sinziana, povestea ta m-a indignat si pe mine. Apoi, judecind la rece, mi-am dat seama ca nu am toate datele, pentru ca ea era spusa la mina (pardon, gura) a treia (bunicii copilului - tatal tau, vecinul lor - apoi, tu). Pe drum, informatia se pierde sau deformeaza... Inclin sa cred ca tot ceea ce spui este 100% adevarat. Dar n-am auzit si cealalta versiune, asa ca...
Nici tu nu ai fost de fata, dar ai chemat hingherii. Chiar asa de "fara putere" sa fii fost bunicii, sa nu fi putut sa dea un telefon? Si daca acel caine e euthanasiat, se vindeca ochiul copilului mai repede?
Si daca acel caine era agresiv, oare nu s-a gasit nici un vecin din acel imobil "in putere" care sa ia atitudine inaintea ta?
Moartea nu este o solutie. Indiferent care ar fi problema! Sunt medicii care fac rau copiilor nostri, din comoditate sau neprofesionalism, sunt pedofili care nu primesc decit 15 ani de inchisoare si dupa 7 sunt eliberati conditionat, sunt atitea alte rele pe lumea asta pe care le acceptam pasivi, pentru ca nu avem PUTEREA DE A LE UCIDE.
PS. Intre un caine si un copil, voi alege intodeauna copilul.
Dar sunt iubitoare de animale, sunt pentru salvarea cainilor maidanezi, nu sunt de acord ca ei sa ramina in strada (tocmai pentru ca stiu ca sufera...). Si sa nu-mi spuneti sa-i iau acasa, ca am facut asta deja (e drept, nu cu toti, mea culpa)...
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by cl
Gazzella, Energy,.
. De multe ori adultii educa copiii in spiritul "frica de caini". Nu o data am vazut adultul tragand copilul (de langa un caine prietenos, care da din coada si priveste in ochi copilul) si tipand la caine si agitandu-se inutil, ca sperie si cainele si copilul! Pai normal ca acel copil va avea frica de caini si se va agita in preajma lor!
Cl, copilului nu ii e deloc frica de acesti caini...se joaca in fiecare zi cu ei in fata blocului...
El juca fotbal in parcare cand cainele l-a atacat...nu era aproape de caine...acesta a sarit de langa castronu lui cu mancare si l-a alergat un pic pe baietel apoi l-a muscat!
Astfel de caini nu ar trebui sa existe pe strazi si in locurile unde se joaca copiii nostrii, nu crezi?
Cainele tau pe care il tii in casa, e obisnuit cu copilul tau (face parte din familie, din haita), nu e niciodata un intrus, de aceea nu ii va face rau unui membru din "haita"...cu maidanezii e altceva..ei nu sunt atasati de nimeni...este lupta pentru supravietuire...nu ai incredere in ei, indiferent cat de mult se dau pe langa piciorul tau...
Sinzi
si David
The best of David, new
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by adrianangi
Draga Sinziana, povestea ta m-a indignat si pe mine. Apoi, judecind la rece, mi-am dat seama ca nu am toate datele, pentru ca ea era spusa la mina (pardon, gura) a treia (bunicii copilului - tatal tau, vecinul lor - apoi, tu). Pe drum, informatia se pierde sau deformeaza... Inclin sa cred ca tot ceea ce spui este 100% adevarat.
Sa stii ca la asta m-am gandit si eu...
Aseara am fost la tata, si am vb cu alti copii de la bloc (ii stiu de cand erau bebeii) si ei mi-au povestit cum au fost lucrurile...asa cum le-am expus...si nu e singurul copil pe care l-au muscat...DAr e singurul care va avea de suferit pe seama asta toata viata...
Sinzi
si David
The best of David, new
cl spune:
quote:
Originally posted by sinzi_anaquote:
Originally posted by cl
Gazzella, Energy,.
. De multe ori adultii educa copiii in spiritul "frica de caini". Nu o data am vazut adultul tragand copilul (de langa un caine prietenos, care da din coada si priveste in ochi copilul) si tipand la caine si agitandu-se inutil, ca sperie si cainele si copilul! Pai normal ca acel copil va avea frica de caini si se va agita in preajma lor!
Cl, copilului nu ii e deloc frica de acesti caini...se joaca in fiecare zi cu ei in fata blocului...
El juca fotbal in parcare cand cainele l-a atacat...nu era aproape de caine...acesta a sarit de langa castronu lui cu mancare si l-a alergat un pic pe baietel apoi l-a muscat!
Astfel de caini nu ar trebui sa existe pe strazi si in locurile unde se joaca copiii nostrii, nu crezi?
Cainele tau pe care il tii in casa, e obisnuit cu copilul tau (face parte din familie, din haita), nu e niciodata un intrus, de aceea nu ii va face rau unui membru din "haita"...cu maidanezii e altceva..ei nu sunt atasati de nimeni...este lupta pentru supravietuire...nu ai incredere in ei, indiferent cat de mult se dau pe langa piciorul tau...
Sinzisi David
The best of David, new
Exact ca si al lui Energy, cainele meu este cules de pe strada. Ce pot sa-ti mai spun decat ca e si greseala bunicilor. Eu l-am invatat pe Alex (care tot 5 ani are!!!) sa nu alerge niciodata pe langa caini si nici sa nu se apropie de un caine care mananca. Apropos, pana si cainele nostru il maraie, daca se apropie de el, atunci cand mananca. Si mi se pare normal. Mi-am invatat copilul sa-i respecte spatiul. Si niciodata nu am avut probleme cu cainii. Daca vede vreun caine pe strada, Alex trece normal pe langa el, nu alearga, nu se agita inutil. Ba de multe ori il cheam: "cutu-cutu" si-l opresc eu, ii spun ca nu-l stie si nu e bine sa se apropie de el. Nu este normal sa fie caini pe strazi, dar nici sa-i omoram nu mi se pare corect. Nu avem nici un drept!
Claudia
cl spune:
quote:
Originally posted by slakje
Bey Claudia, io am o singura problema.Io cand merg in Ro, mai exact Cluj-Napoca, ma tot uit asa in jur, centrul orasului este SUPER frumos fatza de orasul asta inodor si incolor unde locuiesc eu aici, cladiri, arhitectura, istorie, frumos ce mai.
Pe de alta parte ma enervez rau cand nu poci dormi noaptea din cauza haitei de pe strada ...
May Alina, brasovenii trag niste foloase de pe urma maidanezilor din marginea orasului, ca le gonesc ursii din oras
Claudia
sinzi_ana spune:
Cl, e adevarat ce spui...dar nu toata lumea stie asta( de fapt cred ca sunt foarte putini care ofera o astfel de educatie copiilor lor)...sunt parinti care ei insisi au teama de caini...cum sa isi invete copiii sa nu le fie frica?
E destul de complicat. Si nu mai stiu cine a spus...nu e nimeni vinovat, dar fiecare are o parte de vina!!!
Sinzi
si David
The best of David, new
Andrada spune:
quote:
Originally posted by energy
2. in 31 de ani nu m-a muscat nici un caine si traiesc in Bucuresti, nu pe luna. De fapt sunt 2 tipuri de oameni: genul isteric, care atrage cainii ca un magnet si genul indiferent-simpatizant la specia canina, de care nu se ia nici o musca lesinata, daramite un maidanez.
Am mai intilnit ideea asta energy, ca de vina sint cei care nu stiu sa reactioneze si nu ciinii care pur si simplu reactioneaza in self-defense. De acord cu tine, sint o gramada care nu stiu sa reactioneze (nu e cazul sa fim sarcastici) si animalele actioneaza in self-defense. Numai ca orasul este pentru oameni. Daca unii dintre oameni doresc sa aiba un ciine atunci trebuie sa poarte si responsabilitatea lui. Un ciine fara stapin trebuie exterminat tocmai pentru ca nu poate avea nimeni responsabilitatea lui. Asta se intimpla intr-o societate civilizata. Iara animalele care pot fi pastrate in aglomerarile umane sint cele care sint domesticite, deci pentru care instinctele naturale sint putin atenuate. Daca un ciine iarasi actioneaza cu prea multa brutalitate in self defense trebuie din nou inlaturat. Simplu pentru ca e prea mult "un animal" ca sa traiasca printre oameni.
Nimeni nu doreste exterminarea animalelor de placere. Ci numai pentru apararea societatii a comunitatii. Animalele care nu se pot supune omului traiesc in padure. Ciinii pentru ca au fost domesticiti nu mai pot fi trimisi in padure deci trebuie exterminati atunci cind devin un pericol.
Energy daca mai ai alte argumente, te rog expune-le intr-o forma civilizata, fara "bateti cimpii", "isterici" etc
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
ocebine spune:
Eu zic ca se face o confuzie enorma aici. Una este sa fii iubitor de animale. Asta presupune ca ai animale de companie in casa, sustii organizatii pentru protejarea speciilor pe cale de disparitie, nu comiti acte de cruzime fata de animale, daca e sa impingem putin poate presupune o trecere la vegetarianism, nepurtatul blanurilor si a articolelor de piele.
Cazul maidanezilor este ceva aparte. In nici un caz nu este vorba de protejatul balenelor sau a niscai koala. Este vorba de o proliferare nesanatoasa (si nicidecum naturala), periculoasa a unor animale de haita. Habitatul natural al acestor animale nu este nicidecum centrul orasului.
Mi se pare chiar tratament inuman proliferarea lor avind in vedere calitatea vietii (atit pentru maidanez cit si pentru bietii oraseni).
Orice oras civilizat nu se lauda cu bunatatea orasenilor prin etalarea unor haite bine hranite de maidanezi. Si pina una alta nu vad de ce o persoana care are frica de ciini trebuie sa fie terorizata.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

.