Adoptii de catre homosexuali
Raspunsuri - Pagina 8
slakje spune:
Pana la urma foarte frumos si demn de toata admiratia felul in care unii se gandesc la drepturile semenilor, fie ei homosexuali, in cazul de fatza.
Am si eu o intrebare: Dar la dreptul copiilor de a alege sa creasca alaturi de o femeie si un barbat, intr-un cuplu heterosexual, care mai are eventual posibilitatea sa nasca copii, nu va ganditi?
Adica foarte bine, este ok sa dam un bebelus lipsit de discernamant si care nu poate spune NU , nu vreau, unui cuplu homosexual.Ok, ce ne facem daca peste ani , acel copil isi va blestema zilele de ce nu a avut si el sansa care numai oamenii i-o puteau da sa creasca alaturi de o femeie la care sa-i spuna mama, alaturi de un tata la care sa-i spuna tata, si nu alaturi de 2 barbati de ex care sa-i fie "parinti adoptivi".
De aceea nu sunt de acord caci aici nu vorbim de relatii sexuale Iris2000 draga ci de relatii sociale.
Din punctul de vedere al normalitatii relatiilor sociale asta iese din sfera normalului si ar fii motiv de "discriminare"pentru copil sa se intample asa ceva.
Si familia este celula societatii, e indiferent ce fac 2 persoane in pat(sau mai multe) , pe mine ma intereseaza sa nu iasa din normalitate in momentul cand ies din pat.
In rest si daca sta in pat cu catzeaua, pt mine e egal si perfect normal atata timp cat evenimentele se produc pe proprietatea lui, si pe mine sau altii nu ne afecteaza.
Asa ca Iris2000, nu te avanta sa vorbesti despre discriminare ca nu suntem totzi aici mediocrii.
sinzi_ana spune:
Slakje...eu cred ca daca copilul este iubit...are tot ce ii trebuie. In fond si la urma urmei sunt atati parinti care isi cresc copiii singuri...ssau in combinatii ciudate care sunt in defavoare copilului.
Daca un cuplu de homosexuali isi doresc un copil inseamna ca au iubire de oferit si ca il vor creste ca oricare alti parinti...
Cred ca mai stresant este pentru un copil sa aiba parinti care divorteaza decat parinti de acelasi sex...asa mi se pare mie.
Eu am fost crescuta de tata de la 11 ani, si am avut si inca am parte, de o dragoste coplesitoare...
Am si prieteni "gay" in care am mai mare incredere sa las copilul meu decat cu alti prieteni "straight"!!!
Sinzi
si David
The best of David, new
slakje spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Slakje...eu cred ca daca copilul este iubit...are tot ce ii trebuie. In fond si la urma urmei sunt atati parinti care isi cresc copiii singuri...ssau in combinatii ciudate care sunt in defavoare copilului.
Daca un cuplu de homosexuali isi doresc un copil inseamna ca au iubire de oferit si ca il vor creste ca oricare alti parinti...
Cred ca mai stresant este pentru un copil sa aiba parinti care divorteaza decat parinti de acelasi sex...asa mi se pare mie.
Eu am fost crescuta de tata de la 11 ani, si am avut si inca am parte, de o dragoste coplesitoare...
Am si prieteni "gay" in care am mai mare incredere sa las copilul meu decat cu alti prieteni "straight"!!!
Sinzisi David
The best of David, new
Adica sanziana eu inteleg foarte bine ce vorbesti tu aici, doar ca tu vorbesti despre virtualele drepturi "" ale homosexualilor, pe cand vin eu si sun din clopotzel si spun: Dar drepturile copilului?
Un copil nu este un obiect care face pe 2 indivizi fericiti.
Foarte bine, vin si eu si va intreb, daca nu se pune problema discriminarii, asta iese din calcul(sa presupunem ca discutam intre oameni care chiar nu au nimic impotriva relatiilor homosexuale, nici eu nu am) , ci se pune problema REGULII SI CONDUITEI SOCIALE, de ce vine baroneasa Nicholson sa raporteze la EU ca fiica regelui Cioaba se marita la 13 ani cu un baiat de 17? Atata timp cat fata e mare, facuta, are bani, poate face copii linistita.
De ce? Pt ca noi traim intre niste reguli si aderam la niste morale si legi.Nu iese cine vrea din tipare.
mariagi spune:
aceasta discutie se poate purta intr-o tara in care s-a legalizat casatoria intre homosexuali.dupa cate stiu eu,la noi inca nu s-a legalizat.si sper nici sa nu se legalizeze.
sanziana,adica copilul meu este traumatizat ca eu si tatal lui am divortat,dar ar fi in al noulea cer daca ar avea doi parinti de acelasi sex?!
Maria
camelia.t spune:
quote:
Initial creeata de nic23
Eu nu sunt de mult pe acest forum si as vrea sa stiu daca s-a mai discutat acest subiect: adoptia copiilor de catre perechi homosexuale.
Voi ce parere aveti? E bine sau nu?
nic23
Nuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!
camelia si
Fineas (n.28.10.2001)
lilanda spune:
quote:
Originally posted by slakje
Am si eu o intrebare: Dar la dreptul copiilor de a alege sa creasca alaturi de o femeie si un barbat, intr-un cuplu heterosexual, care mai are posibilitatea sa nasca copii, nu va ganditi?
Da, copilul are dreptul de a alege daca vrea sau nu sa traiasca intr-o familie sau alta, iar daca acel copil este la virsta la care isi poate exprima acest drept, cu siguranta cei care hotarasc adoptia tin cont de el.
Noi discutam insa aici daca sintem in favoarea sau impotriva posibilitatii ca si familiile homosexuale sa poata adopta copii...
ralucami a pus o intrebare foarte buna: ce inseamna familia pentru un copil? si eu intreb mai departe: "o familie de homosexuali este incapabila sa ofere ceea ce poate oferi o familie heterosexuala, doar pentru ca partenerii au orientare sexuala diferita?".
Din toate argumentele care au fost aduse de cei "impotriva", doua mi s-au parut interesante:
1. lipsa unui model - insa copilul poate cunoaste, prelua acest model si din exteriorul familiei, asa cum se intimpla si in cazul familiilor monoparentale, si
2. presiunea psihologica asupra copilului din partea societatii - care insa este neglijabila in tarile in care relatiile homosexuale sint acceptate, nu doar tolerate!!!
pozulici
slakje spune:
O familie homosexuala nu are posibilitatea sa ofere unui copil ceea ce o familie heterosexuala poate, nu din cauza orientarii sexuale ci din cauza ca oamenii sunt: Barbati si femei.Si un copil are nevoie de un barbat si de o femeie.Un copil are DA in mod clar nevoie de modele.
Daca pui un copil de 1 an intr-o haita de catzei si il lasi acolo 1, 2 ani, acel copil va fii greu daca nu chiar imposibil de recuperat, pana si darul vorbirii de fapt nu este un dar ci este un proces care rezulta din EXERCITIU SI INVATZARE.
Pe langa caracterul instinctual, DA, comportamentul sexual se invatza.IUBIREA este un MODEL social, alta era iubirea in timpul Imperiului Roman cand poeziile de dragoste erau adresate "prietenului", niciodata femeii, a se intelege prin prieten "partenerul homosexual", alta este acum.
Dar Familia era aceeasi ca acum si modelul familial acelasi, LOCUL COPILUI ESTE intre un barbat si o femeie.
Lasand la o parte acum adoptia, peste tot in lume asociatiile de homosexuali incearca sa scada varsta pasibila cu pedeapsa pt relatia sexuala homosexuala.De ce? Pt ca un barbat homosexual devine activ sexual nu dupa 18 ani, ci bineinteles, inainte.Si aici deja , DA, putem vorbi de ce nu....ia ghiciti...de pedofilie.
Asta complet off topic.
Ok, oricum eu sunt impotriva si am sa dau un singur motiv "egoist": m-as rasuci in mormant sa stiu ca al meu bb creste intr-o familie homosexuala.Motivele imi apartin si am acest drept.
lilanda spune:
quote:
Originally posted by slakje
O familie homosexuala nu are posibilitatea sa ofere unui copil ceea ce o familie heterosexuala poate, nu din cauza orientarii sexuale ci din cauza ca oamenii sunt: Barbati si femei. Si un copil are nevoie de un barbat si de o femeie.
Un barbat + o femie... nu insemna o familie...mai trebuie si altceva acolo si asta cu siguranta nu e numai sexul!!!
pozulici
danmih spune:
Puteti citi aici cum, intr-o tara 'civilizata', copiii sunt fortati sa participe la ore de educatie gay. Va mai amintiti de orele de invatamant politic?
www.torontostar.ca
Articolul complet:
Family values row over 'gay-ed' class
Matter of respect, public board says
150 parents debate issue at meeting
TESS KALINOWSKI
EDUCATION REPORTER
In a cross-cultural clash of family values, Muslim parents at a downtown school want the Toronto District School Board to exclude their children from discussions of same-sex families.
But at a meeting last night, board officials refused to exclude Muslim students at Market Lane Public School from what the board calls "anti-homophobia education."
To allow some students to be removed from those discussions would violate the rights of children of same-sex parents, board officials said.
While the board has a policy to consider accommodation based on religious rights, "religious beliefs do not trump human rights," said Patricia Hayes, a rights expert with the school board.
About 150 parents packed a gym at the St. Lawrence Community Centre last night, but some Muslim parents leaving the meeting said they felt their religious beliefs were receiving less respect than homosexual families.
"They showed a gay lifestyle to the kids without the knowledge of the parents," said Mohamed Yassin, a father of three. "They're willing to help gay students with support. Gay people have their rights. I have my rights."
Yassin was referring to a series of videos shown by a school board social worker that depicted the feelings of children around their same-sex families and the taunts they receive at school.
Market Lane principal David Crichton said he requested a social worker review the material after school staff heard children being ridiculed at school about their same-sex parents.
To let parents know in advance that the subject could come up so they can keep their children home "sends a clear message to the students in my school that may have same-sex parents," he added.
All the material was age appropriate and none of the adults interviewed in the films were depicted kissing or having sexual contact, said Crichton.
Discussions about same-sex families can arise at any grade level in any subject such as a kindergarten story that features a child with two mothers rather than a mother and father, he told the Star in an interview.
"There is sometimes the misunderstanding that anti-homophobia education is sex education. It does not involve the explicit description of sexual activity. It discusses families," said Michelle Flecker, another equity worker at the board who reviewed the board's policies at last night's meeting.
The board will accommodate parents who want their children excluded from sex education in health classes.
But one father said he objected to the board making the issue specifically about Muslims.
"They are trying to make it a Muslim issue, but a Christian or Jew would feel the same," said Omer Amir, whose 5-year-old daughter attends the school. "Would they allow me to teach my religion at school? No they would not."
Of the 560 students at Market Lane, about 10 to 15 per cent are Muslim. Many of their families are from North Africa, said the principal.
While many parents praised the school for organizing the meeting and Muslim parents stressed they teach their children to respect others, one man complained the board's human rights and equity policies were being delivered too late.
The information should have been sent to families the first day of school and the material should be translated into other languages, he said.
School board chair Sheila Ward, who is the trustee for Market Lane, said the board holds similar meetings with school communities "periodically."
"Education is an ongoing thing. It's a matter of reassuring parents what equity involves," she said.
"When we deal with homophobia, we're dealing with another way people who are different can be hurt."
Another board official said staff hold about 15 meetings a year to clarify equity and human rights policies.
One mother, who introduced her same-sex partner at last night's meeting, was applauded.
"We're not talking about us having sex, we're talking about my daughter receiving respect," she said.
"The Muslim community has been well respected by the board," said Alimamy Bangura, who is part of the group Campaign for Public Education and a founder of the Muslim Educational Network.
"In every school where accommodation has been requested by the Muslim community, the board has responded very generously," he told parents at the meeting.
One of the films shown at the school was a National Film Board Production called Sticks and Stones, which was also played for parents at last night's meeting.
It features a number of interviews with children of same-sex parents.
"The worst thing about having gay dads is people make fun of you," said one child being interviewed in the film.
If Muslim children were to get up and leave the room when the film was going to be shown "we would be creating a very toxic learning environment for those other children," said Hayes.
Flecker called the Toronto board's equity policy "one of the most inclusive in North America. Anti-homophobia education does not teach children that their family's religion is wrong. It does not influence children's sexual orientation," she said.