Adoptii de catre homosexuali

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Maria, eu tind sa cred ca de fapt copiii nu intelegeau nimic din ce se intampla la TV in momentul cand au vazut acei 2 barbati infipti unul in altul.
De aceea lipsa totala de reactii, pt ca pt ei, la mintea lor, de fapt ei nu au vazut nimic.
De aici-------> importanta MODELULUI.
S-a facut am citit un experiment pe un trib destul de primitiv, oricum, primitiv destul sa nu fii vazut TV, radio, avion de vanatoare, etc.Li s-a pus la vizionat o caseta, cu toate astea.Cand filmul s-a terminat, au fost intrebati ce au vazut.NU VAZUSERA NIMIC , decat o gaina, care la un moment dat trecea pe fundal.
De ce? Pt ca nu poate un creier compila ceea ce nu cunoaste, o amintire care nu-i apartine.

Eu cred ca lipsa de reactii si, mai mult reactia de rusine-zambet-sfiala in cazul al doilea se explica tocmai asa.Un copil INVATZA, un copil are nevoie de modele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

IMPOTRIVA!!!!!!

quote:
Nu sunt de acord cu adoptarea unui copil de catre un cuplu de homosexuali, pentru ca Dumnezeu a lasat femeia si barbatul pe pamant si a spus ca ei sa isi intemeieze o familie si sa aiba copii, si cea care va face copiii va fi femeia...

deci restul este anormalitate, parerea mea.

Subscriu la ceea ce a zis Daniela.
Daca ne consideram crestini si credem in Dumnezeu nu cred ca putem fi de acord cu homosexualitatea.

"27  Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească si parte femeiască i-a făcut.
28  Dumnezeu i-a binecuvântat si Dumnezeu le-a zis: „Cresteti, înmultiti-vă, umpleti pământul si supuneti-l;" (Geneza 1: 27-28 - Biblia)

Alina & Dragos (2,5 ani)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Contra!
Nu cunosc, dar nici nu simt nevoia in mod special, vreun homosexual. Nu am nimic deosebit impotriva lor, dar cred cu tarie ca un copil trebuie sa creasca cu o mama si un tata. E adevarat, sunt cazuri multe cand cresc doar cu unul din parinti, dar asta nu inseamna ca atunci sunt expusi vizual la scene ca cea descrisa de Slakje.
Cred ca pentru un copil e important sa vada dovezi de afectiune intre mami si tati, sa vada ca cei 2 se iubesc, se cauta, se saruta, se mangaie si sa perceapa astfel NORMALITATEA. Ca decide mai tarziu singur ca ii place mai mult o persoana de acelasi sex, va fi decizia sa, dar sa traiasca in casa cu 2 barbati care se mangaie, saruta...cah

Alexandra

Cristina, sper o viitoare mamica de ghemotoc mic-mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ma gandesc cum ar fi fost ca mama sa fie un barbat, iar tatal sa fie o femeie. Ciudat cel putin. Poate, daca as fi trait de mica intr-un astfel de mediu s-ar fi parut normal si mi s-ar fi parut ciudat ca in jurul meu mamicile sa fie femei iar taticii barbati. Oricum, m-as fi simtit diferita. Care ar fi fost orientarea mea sexuala? As fi fost atrasa de femei sau nu? Daca nu, nu m-as fi simtit anormala sa fiu altfel decat parintii mei? La maturitate poti sa accepti diferentele si sa fii impacat cu ele, dar un copil este pus intr-o mare dificultate zic eu, in primul rand sa se accepte pe sine, altfel decat ai lui.

Pe de alta parte, pentru un copil crescut intr-un orfelinat, avand in juru-i doar copii de acelasi sex, probabilitatea de a fi pervertit la homosexualitate este foarte mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Absolut impotriva!

quote:
Originally posted by descintec

quote:

lilanda, perfect de acord Cuplurile homosexuale pot fi parinti foarte buni si nu vor influenta orientarea sexuala a copilului. Sa admitem pasul si din punct vedere etic.

Chiar asa sa fie? Bagi mana in foc pentru asta?

da, si daca citesti subiectul pana la capat, ai sa vezi si argumentele mele. Pe acelea te rog sa le combati.

Apoi, felul in care ai trunchiat mesajul ma pune in tabara celor care sunt de acord. Eu votasem impotriva.

Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by descintec

nu contest sursele tale, dar ale mele spun altceva.

In primul rand, ideea ca un doctor gay a descoperit gena nu prea sta in picioare. Cercetarile sunt facute de grupuri destul de largi de cercetatori, de colective de cercetare. Chiar daca 10 % dintre cercetatorii barbati sunt homosexuali, e destul de greu de crezut ca un colectiv intreg sa se lase manipulat.

Apoi, in urma unui studiu facut pe frati s-a consatat ca:
-10 % dintre frati sunt homosexuali
-in jur de 20% sunt homosexuali, in cazul gemenilor neidentici
-intre 55-70 % dintre gemenii identici sunt homosexuali
Studiul respectiv a dus la ideea ca orientarea spre homosexualitate are loc in uterul mamei si poate fi genetica.

Nu toti gemenii identici cu gena respectiva sunt homosexuali, fiindca genele au o proprietate numita penetrantza, care arata cat de puternica e gena respectiva pentru a deveni dominanta. De exemplu, din cei care au gena diabetului, doar 30 % sufera de diabet.

Gena homosexualitatii a fost gasita numai la barbati, intr-o anumita zona a cromozomului X. De aici ponderea mai mare a homosexualitatii masculine. De asemenea, homosexualitatea se mosteneste si s-a constata ca rudele homosexuale provin in cele mai multe cazuri dinspre mama. Asta sustine existenta genei respective pe cromozomul X, cromozon de provenienta materna.

Intr-o vreme, se credea ca ccc creierul noului nascut este o tabula rasa. Azi vin tot ma multe dovezi care sustin ca exista, inca de la nastere, "setari" ale acesuia. Una dintre acestea ar fi ca ne nastem cu un creier feminin sau cu unul masculin. Oricat o sa incerci sa inveti un baietel ca e fetita, ii dai rochite, il inveti sa faca pipi ghemuit, nu o sa reusesti. El stie ca e baietel. Setarea creierului are loc prin saptamanile 6-8 ale vietii intrauterine. Setarile sunt facute de "baile" de hormoni. Daca testosteronul "nu ajunge" un baiat va fi feminizat. Daca testosteronul este produs in exces o fetita se va naste cu creier de baiat :), mai beietoasa sau chiar lesbiana. Astfel se explica aparitia homosexualitatii si la femei, la care nu e codata genetic.

Apropo, stiai ca homosexualitate apare si la animale? Ele aleg?

Nu vreau sa te conving ca am drepatte si nici sa iti placa homosexualii. Totusi, eu cred ca nu aleg. Si nici ca homosexualitatea "se ia" sau poate fi in prea mare masura educata. Nu stiu de ce i-a lasat Dumnezeu asa, dar ne incearca si pe noi si pe ei :)

Nu pledez favorabil pentru adoptie din punctul de vedere al copilului, nu al cuplului.

Sapte dintr-o lovitura!

Mie una studiul tau nu imi spune exat ce la spune lor sau tie.
Fratii si mai ales gemenii apartin unui grup compact (familia), grup care, poate face ca membrii sa isi imprumute trasaturile de la unii la altii. Fratele mai mic care se barbiereste ca cel mare, baietelul care imita tunsoarea tatalui...etc. Datele sint prea putine ca sa aflam ce se intimpla cu un copil crescut intr-un mediu homosexual. Eu una nu cred ca exista in toate cazurile de homosexualitate un inscris genetic care il face pe individ sa aleaga. Cred ca exista si alegerea individuala, influenta grupului, influenta chiar a modelelor in familie. In "Maimuta goala" Desmind Morris amintea de un alt studiu facut pe barbati homosexuali si care arata prezenta redusa a tatalui la indivizii respectivi, cu mama in compensatie avind un comportament "barbatos".
Si mai cred teoria lui Freud pe care o aminteai si tu mai sus(in explicatia noua medicala cu concentratia de hormoni masculini si feminini) cu procentele din noi de homosexualitate.
Ma uit la scolile dedicate baietilor, mediile de artisti sau la Hollywood sau chiar Olanda si incerc sa inteleg cine a fost primul oul sau gaina.? O societate si un mediu permisiv le-a ingaduit sa isi dezvaluie natura orientarii sexuale, sau, din contra, influenta mediului i-a indemnat "sa incerce" cealalta "tabara" tocmai atunci cind sexualitatea nu e bine definita in cei tineri. Deocamdata stim ca se intimpla insa mai des in aceste medii, si la scara redusa o familie de homosexuali nu ar crea acelasi mediu?

Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Va pun o intrebare celor care au copii si au raspuns pozitiv la aceasta provocare:
Daca ati fi obligati sa parasiti tara pentru 3 ani si singurul loc unde v-ati putea lasa copilul ar fi un cuplu de homosexuali (indiferent daca gay sau lesbi) ati face-o linistiti? Ganditi-va ca copilul n-ar sta izolat cu acei homosexuali, ci ar intra in contact cu comunitatea lor. L-ati lasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Tocmai pentru ca am copii, gindesc asa. Am doi baieti: daca unul dintre ei sau amindoi ies gay? Ce fac? Ii reneg, le interzic sa vina acasa, le spun in fata ca sint devianti?

Ce fac cind poate unul dintre ei isi doreste o familie? Dau cu pietre?

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Intrebarea din subiect se reduce atunci la doua puncte de vedere:
Din punct de vedere al individului respectiv ce e de preferat experienta unui orfelinat sau un risc crescut de homosexualitate?
Iar din punct de vedere al societatii (laice, fireste), care dintre cele doua situatii (homosexualitatea sau orfelinatul) a crescut indivizi mai potriviti pentru dezvoltarea ei (a societatii)?
Ca observatie generala in general se merge pe prezervarea societatii decit pe experientele individuale.
Andrada

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lachione

Va pun o intrebare celor care au copii si au raspuns pozitiv la aceasta provocare:
Daca ati fi obligati sa parasiti tara pentru 3 ani si singurul loc unde v-ati putea lasa copilul ar fi un cuplu de homosexuali (indiferent daca gay sau lesbi) ati face-o linistiti? Ganditi-va ca copilul n-ar sta izolat cu acei homosexuali, ci ar intra in contact cu comunitatea lor. L-ati lasa?

.
Nu mi-as lasa copilul linistit cu nimeni altcineva in afara de familia mea directa. Dar daca ar fi de ales, alte criterii ar prevala,
A

PS stii nu se ia ca scarlatina..

Mergi la inceput