Femeia casnica
Raspunsuri - Pagina 7
Kehleyr spune:
Eu as vrea sa nu divaghez de la subiect si sa raspund la intrebarea Catalinei.
Si eu cred ca femeia casnica este mai extenuata decat cea care merge la lucru. Poate si pentru ca la serviciu, multe dintre noi avem activitate intelectuala, si nu fizica. Bineinteles, la serviciu mai sunt si stresul, si responsabilitatile, dar macar stii ca atunci cand se face ora de plecare acasa ai terminat cu tot. Din meseria de casnica nu iti da nimeni concediu. Si mai ales, majoritatea lumii nu vede rezultatele muncii tale, si pur si simplu le ia de bune.
Eu am un exemplu in familie, verii mei care stau cu parintii fetei. Ei doi lucreaza amandoi zi lumina, tatal fetei la fel. Vin acasa obositi si ii inteleg. Toata lumea ii compatimeste, dar nimeni nu mai are ochi pentru biata mama a fetei, care sta acasa si:
- are grija de casa (vreo 10 camere ca sunt la tara)
- are grija de animale
- gateste si spala pentru 5 oameni
- lucreaza in gradina
- si mai are grija si de nepotica de 3 ani care nu sta locului o clipa...
Asa ca tot respectul pentru femeile casnice. Optiunea este personala si fiecare face cum se potriveste mai bine cu personalitatea lui, dar nu ii condamnati pe cei care sunt diferiti de voi doar pentru ca au alt sistem de valori...
maryam spune:
quote:
Originally posted by adela2
Nu sunt decat un om ca oricare,care reactioneaza cu "inflacarare" la lucrurile spuse in necunostinta totala sau partiala a situatiei in discutie.
Ca sa-ti satisfac curiozitatea,nai ales ca esti nou venita(asadar bun venit!),da pe fiul meu chiar asa il cheama si l-am numit asa pentru ca asa am vrut ,iar atunci cand am hotarat sa-l numesc asa nu eram musulmanca,desi nu cred ca asta are vreo importanta,in fond si eu am fost altfel,am foat botezata de ai mei,am trait peste 25 de ani fiind altfel,asa ca n-are nici un fel de relevanta,in fond,stii cum se spune,mai bine te "trezesti" mai tarziu decat niciodata.
Acum ca "pura" ta curiozitate a fost satisfacuta,nu-mi ramane decat sa-ti multumesc ca-mi respecti "optiunea" care este felul in care imi traiesc viata este vorba de ceva mult mai profund, este ceea ce cred si nu o optiune oarecare.Cu bine.
Maryam, vad ca estio inflacarata islamista si bineinteles iti respect optiunea, insa te rog sa ma lamuresti si pe mine intr-o problema: pe fiul tau il chiama Roberto? Mie mi-a spus o doamna-tot inflacarata islamista- ca voi aveti anumite nume acceptate. Cand l-ai numit asa nu erai in islam?Deci el este botezat?Multumesc, daca poti raspunde. Este pura curiozitate
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
laurajr spune:
Eu cred ca orice femeie atunci cand suna ceasul la 6 dimineata isi doreste sa fie macar un an ,doi si ea casnica...Cand lucram in fabrica nu eram casatorita, deci daca veneam obosita ma odihneam, nu tu mancare, nu tu spalam dar bagam munca minim 18-20 h pe zi ( ce mai ramanea din ziua urmatoare cica era libera! ), sambata, duminica si toooate sarbatorile legale .Satisfactie profesionala ca acolo nu am mai avut niciodata dar ce folos ca munceam ca negrii pe plantatie , fara pic de apreciere si putini bani ? In domeniul meu eram o femeie de cariera, imi faceam meseria si eram un etalon pt altii .
Daca a fi femeie de cariera inseamna sa renunti toata viata din jurul tau, la micile bucurii cu familia atunci ma lipsesc de ea cariera si prefer o slujba mediocra dar mai mult timp petrecut cu ai mei...
Casnica si sa stau numai acasa nu cred ca as putea, macar m-as implica cateva ore pe zi in actiuni caritabile , ca doar ce as face cand sunt copiii la scoala , mancare este, curat este,sa ma uit la telenovele ?
Deci as opta pt a fi casnica dar sa am si putinba activitate in comunitate ...
maryam spune:
quote:
Originally posted by osolita
Maryam, sa stii ca n-am de gand sa-ti raspund la provocare, nu cred ca are rost sa mai discutam pe tema asta.
Ai inteles total gresit,eu ti-am spus parerea mea,nu te-am provocat,intrucat nu exista nici un motiv rational pentru care as face-o,daca ti-am recomandat documentare,a fost pentru ca ai scris niste lucruri despre care nu stii prea multe,cel putin a reiesit din ceea ce ai scris.
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
sorana spune:
Laurajr - eu cand ma scol dimineata nu stiu pe unde sa plec mai repede la job, statul acasa - brrrr! groaznic.
Pe cele care stau acsa le admir sincer. Eu nu as putea. Am stat acasa 3 luni cu bb si eram in ultimul hal de oboseala si nervi. Precizare: nu suport sa gatesc (realmente ma apuca nervii numai cand ma gandesc ca .... am "gatit" de 3 ori in viata - de 2 ori am aruncat - 1 data a fost pt. altii probabil au aruncat ei ...), nu imi place sa fac curat, spal, calc, etc. Imi place ce fac la job, nu s-o numi cariera dar .... imi place. Statul cu bb e ok cand bb are peste 1 an. Adica imi place sa ma joc cu Monica, sa iesim afara, sa mergem in vizite, sa mergem la Zoo, etc. Asta fac dupa ora 17.00, dar sa fac asta toata ziua mi s-ar parea plictisitor. Pentru trebuirle casnice am o combinatie de tata (al meu) + menajera + bona + sot. Se mai intampla sa mai fac si eu cate ceva "ajutata" de Monica.
In concluzie: Dupa mine statul acasa e mult mai obositor si mai stresant decat mersul la servici.
Monica si Sorana