Femeia casnica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu cred ca la noi inca e impamantenita ideea cum ca femeia trebuie sa stea acasa,dar asta mai mult in orasele mici si la sate.Eu sunt de parere ca daca ei ii place sa stea acasa si e fericita ca sotului si copilui nu-i lipseste nimic si se simte implinita cu ce face acasa atunci bravo ei!Iar daca o femeie e fericita ca face cariera si se dedica cu totul acesteia si numai asa se simte ea implinita iarasi..bravo ei.Cred ca locul femeii este acolo unde considera ea ca-i este bine si se simte implinita.
Cat timp am lucrat(nu prea mult,in vacante)ma simteam foarte obosita cand veneam acasa,aveam un job stresant si ma consumam enorm.Aveam noroc ca ma ajuta sotul cu multe,poate cu mult mai multe decat ar fi trebuit,insa aveam si satisfactia lucrului facut de mine,satisfactia ca aduceam si eu bani in casa..Insa apoi am inceput scoala si desi stateam mai putin eram mult mai stresata si-mi doream mai bine sa ma duc la munca.Si cum deocamdata nu lucrez, uneori imi vine sa-mi iau campii si sa ma duc la orice job numai sa nu mai fac acelasi lucru in fiecare zi.
Acum depinde si ce job ai..pt ca nu poti spune ca acasa e mai mult de lucru atunci cand ai un job stresant si muncesti nu stiu cate ore pe zi.Dar daca ai un job mai lejer cu un program mai lejer si unde nu te urla nimeni la cap..atunci e mult mai greu acasa.Depinde cum privesti situatia.
Eu am respect pt toate femeile,nu-i usor sa stai nici acasa si nu cred ca daca spui ca esti casnica spui"stau degeaba"(desi de multe ori asa esti catalogata)si am respect si pt femeile care vor sa lucreze,sa-si construiasca o cariera.Important e sa fie fericite si multumite,dar nu in ultimul rand sa se simta implinite.
Cam atat..Leditia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by Catan

Draga Osolita nu te supara dar nimeni nu a pomenit femeia cu batic mahomedana(un termen de alfel nepotrivit),indoctrinata care sta acasa casnica ca barbasul a inchis-o intre patru pereti sa fie sluga la el.Iubita intrebarea mea era a fi casnica (ptr orice femeie din lume).Ptr informatia ta cumnatele mele (una poarta batic da - lucreaza amindoua de f multi ani -am mai zis-o si cu alte ocazii )>Am o cumnata care lucreaza la banca britanica si nimeni nu o priveste altfel ca vine dintr-o familie de musulmani ,decit conceptiile timpite ale unora ca tine care vin sa acuze in ignoranta .Iar ne lovim de religie?Cine a adus religia in discutie?Mi se pare ca ai deviat de tot de la subiect.Ar trebui sa reflectezi putin la cele "debitate".Scazati-ma dar nu m-am putut abtine cind am vazut asa ineptii.
Cunosc f multe fete musulmance doctorite ,inginere porfesoare si ce daca sint musulmance nu au voie sa lucreze sau vi tu sa faci reguli intr-o lume pe care nu o cunosti deloc.E bine sa te abtii sa faci afirmatii gratuite si false.Hai ca m-am aprins din nou.

Draga Catan, daca mai citesti o data ce am scris eu, o sa vezi ca e doar o comparatie, din nefericire n-a fost ce-a mai buna si n-am avut intentia sa jignesc, am spus ca mie mi-ar fi foarte greu sa fiu toata viata casnica, e ca si cum m-ar obliga cineva ca dupa atatia ani de "libertate" sa devin femeia supusa din unele tari musulmane. Si sa nu-mi spui ca asa ceva nu exista. Vezi exemplul Iranului unde din momentul urcarii in avion esti obligata sa-ti pui batic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Acum ceva vreme, cand munceam zi lumina la servici si in rest pe acasa, nu-mi doream decat o pauza, invidiam din tot sufletul fetele care aveau copii si puteau sta acasa.
Ulterior a venit pe lume iubirica mea. N-am mai invidiat pe nimeni, caci mi-am dat seama cat e de greu sa faci totul acasa. MUlte de facut, fara ajutor deosebit, fara rezulatte vizibile.

Cat am stat acasa eram tot eu, care citeam aceleasi carti, purtam aceleasi discutii, doar ca stateam mai mult acasa decat in societate. Si simteam diferenta. Si eu din partea mea si din partea unora din jur.

Da, CRISM, ai dreptate, ochiii celor din jur vad superficial.

E greu sa stai acasa, si e foarte greu daca esti si casnica si dependenta financiar de cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Draga Osolita femeia despre care tu vorbesti in Iran ,exista dar nu la scara larga .In Arabia Saudita da este cum zici tu obligatia de a purta batic.Dar asta nu avea deloc legatura cu subiectul.Simt rasisim ,lipsa de respect fata de religia musulmana ,iti reamintesc noi sintem in Ramadan si nu e frumos sa arunci cu pietre in religie.De ce nu ai facut comparatie cu casnicele de la tara ,tarab care si ele poarta batic ,care si ele sint la mina barbatului ?E o cale lunga ....dar fiecare gindeste cum vrea.Nu e prima oara cind primim jigniri pe fata ,pe la spate .Ne-am obisnuitdar putina echidistanta .Vezi subiectul de fata imi suna bine Zona Zoster?O sa ajunga acolo inevitabil din cauza unora ca tine care nu se pot abtine de la reactii atit de inversunate impotriva Islamului.Nu mahomedanism ,Mohamed e profet si religia draga mea se numeste Islam.Sti ce inseamna musulman ?credincios.Daca nu cunosti nu mai faci afirmatii gresite.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Catan, imi cer scuze daca te-am jignit pe tine sau pe altcineva, sincer iti spun, n-am nimic impotriva religiei musulmane, chiar am niste prietene iranience pe care le admir si le consider niste femei deosebite(asta ca sa vezi ca nu sunt rasista).

Leditia, ideea cu statul femeii acasa nu e impamantenita numai la romani, am fost extrem de uimita sa constat ca in Germania e la fel. Doar 54% din femei muncesc. Restul nu cred ca stau chiar de buna voie acasa, eu zic ca s-a lucrat cu cap ca sa tina somajul in limite acceptabile: nu sunt suficiente locuri la gradinite, permanent auzi cazuri de copii rapiti/violati/ucisi, daca sotia lucreaza trece la o clasa de impozitare care-i ia aproape 50% din salariul brut, sunt platite mai prost decat barbatii, etc.

Ruxij, initial femeia a stat acasa si a crescut copiii iar barbatul era cel care intretinea casa. In timp, unele femei au fost nevoite sa munceasca si ele pentru ca banii pe care ii aducea sotul nu erau suficienti. Insa dupa ce au prins gustul muncii unele dintre ele n-au mai vrut sa se intoarca acasa si sa stea cu copiii pentru ca munca le dadea o satisfactie in plus, erau si ele in stare sa faca "ceva" , unele chiar mai bine decat barbatii. Acasa erau limitate la gospodarie, sot si copil, serviciul le oferea mai mult. Cum iti explici ca sunt atat de multe femei care devin depresive dupa ce-au nascut? Nu e numai din cauza kilogramelor in plus, a oboselii, etc. Le lipseste si serviciul si asta nu mi se pare de condamnat. Cata vreme ni s-a oferit posibilitatea sa urmam o scoala, ba chiar una mixta in care poate am constatat ca suntem mai bune decat unii barbati, mi se pare ca avem si dreptul sa ne depasim conditia de mame. E ca si cum unei pasari i-ai taia aripile si n-ai mai lasa-o sa zboare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

quote:
Cata vreme ni s-a oferit posibilitatea sa urmam o scoala, ba chiar una mixta in care poate am constatat ca suntem mai bune decat unii barbati, mi se pare ca avem si dreptul sa ne depasim conditia de mame. E ca si cum unei pasari i-ai taia aripile si n-ai mai lasa-o sa zboare.

Dar cat de mult ii diminueaza pe copii nostri faptul ca TREBUIE sa depasim conditia de mama.... Cine le poate fii mama mai bine ca noi? Daycare-ul? Nu ne ajunge sa facem mai bine treaba ca barbatii in casa? Trebuie sa ne "dovedim" la servici...ma rog, treaba fiecaruia...
Eu nu ma consider cu aripile taiate, chiar daca am tocit pe bancile scolii...copii mei merita MULT mai mult decat o part time mamica. La fel si sotul meu. Cred ca dovedim destul atunci cand ne crestem copii, nu crezi? Pozitia mea de casnica nu este inferioara nimanui care lucreaza pe salariu, ci din contra...

SOLA SCRIPTURA! SOLI DEO GLORIA! SOLO CRISTO! SOLA GRATIA! SOLA FIDE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Eu eram studenta cand am nascut-o pe prima fetita. Cand am absolvit, am ales sa fiu propriul meu sef, asadar m-am ocupat de diverse afaceri, dar part-time. Astfel am avut posibilitatea sa stau si acasa, si sa lucrez.
Cu trei ani in urma, m-am gandit eu "mai bine" si am ajuns la concluzia ca daca tot merg afacerile as putea sa ma si angajez. Primul an a fost ceva nou si aveam destul de multa libertate de miscare - 4ore activitate pe teren; apoi m-am transferat in cadrul unui birou de proiectare, unde in primul an a fost provocarea de a invata tot ce se poate invata, dar in al doilea an, cand totul a intrat in rutina, simteam ca sunt o pasare in colivie. Nu mai aveam viziune, creativitate, ma exaspera atitudinea de victima a celor din jur, care in majoritate nu erau multumiti de activitatea prestata si de venitul obtinut.
Ceva imi spunea ca nu ma tine nimic in locul acela, iar altceva ma facea sa merg si a doua zi la lucru, fara satisfactii extraordinare.Eram prinsa intr-un cerc vicios.
Scaparea mea a fost micuta care a venit pe lume in ianuarie anul acesta. Odata ce am scapat de acolo si am avut un pic de timp in care sa meditez si sa discut eu cu mine insami, mi-am dat seama de valoarea LIBERTATII.
Nu cred ca o femeie, in general, ar putea avea satisfactie doar ocupandu-se de copii si de problemele casei, dar cred cu tarie ca o femeie care are libertatea de a-si organiza singura timpul va atinge cote maxime de eficienta orice ar face...depinde si de temperament...cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

A...si nu cred ca merita sa muncesc 8 ore/zi sau mai mult pentru ca sa platesc jumatate din salar unei alte persoane care sa-mi creasca copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Eu stau acasa de 1 juma si ma simt MIZERABIL!
Am ajuns sa observ si cea mai mica pata, trebaluiesc toata ziua, frec, gatesc tot felu din cartile de bucate, ce n-am facut in viata mea! Am impresia ca ma prostesc si daca ma intalnesc cu cineva vorbesc intr-una (si culmea ca eu sunt o fire mai tacuta)!
Abia astept sa merg la un servici!
Nu am nici macar copii, dar nu mi se pare o "afacere" ssa fi casnica
Vio

http://community.webshots.com/user/famhoff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Crism, poti scrie te rog de cati ani CONSECUTIVI stai acasa? Esti foarte categorica dar cred ca este bine sa stim de pe ce pozitie discutam,nu?

Nu cred ca putem numi "casnica" o mamica in concediu de maternitate. Ideea ca va merge oricum la un momendat la lucru ii da ei insisi o alta viziune asupra problemei.De asemeni si cei din jur o privesc altfel decat peo casnica propriu -zisa.
Acest concediu poate varia bineinteles de ex 2 ani in Romania, o zi in Elvetia, un an in Grecia sau 3 luni in Belgia etc dar starea de fapt este aceeasi.
Eu sunt in aceasta situatie -adica cea de concediu postnatal-deoarece baietelul meu are doar un an.
Am si eu aceasta dilema : ce sa fac dupa?

As fi foarte recunoscatoare daca ar scrie si o mama casnica de cel putin 5 ani sa zicem. Cum se simte?

mp

Mergi la inceput