Femeia casnica
Raspunsuri - Pagina 2
Porumbita spune:
irina nu te supara dar mi se par numai tampenii ce spui tu.. cum ca femeia e facut ade societate sa se simta vinovata dc vrea sa stea acasa si ca de fapt locul ei ea acolo...
pai atunci ar trebui ca tfetele sa fie retrase de la scoala dupa ce invata sa scrie si sa citeasca sa nu cumva sa li se trezeasca dorinta de a avea si cariera, de aavea si aspiratii profesionale...
ca sa revin la ce a intrebat Catan... eu cred ca e optiunea fiecarei femei dc sa fie casnica sau nu... maicamea care are o mare placere sa gateasca si sa se ocupe de cesa, dupa 2 luni de stata acasa (o trecusera in somaj) facea 13 -14 ca vrea sa mai faca si altceva in afara de a da cu aspiratorul sau n feluri de prajituri...
si da, mereu se vaita ca e mai obosita de cand sta acasa decat atunci cand avea si servici...
si inca ceva, tot pt Irina, e o idee complet gresita ca numai femeia gateste, spala, calca, are grija de copii...
la mine in familie si pe vremea lui Ceausescu ai mei faceu cu randul treburile casei...
irina.c. spune:
Porumbita,sa inteleg ca numai femeile inculte,fara scoala,pot avea ca aspiratie grija fatza de familie?Adica a fi casnica e o ocupatie pentru persoane mai putin capabile de ocupatii intelectuale?![]()
Sabina,subscriu
.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
Ortansa spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Io zic sa nu ne mai imbatam cu apa rece pe problema cariera.
Stiti ce-i aia cariera? sa fii atat de bun incat sa reprezinti o autoritate in domeniul tau ,cunoscuta cel putin la nivel national.O femeie care merge 8 ore la servici are loc de munca, nu cariera.
Sigur ca o cariera se si construieste.Deci putem spune ca incercam sa ne contruim o cariera.
Cat priveste intrebarea, si eu cred ca statul acasa presupune mult mai multa munca.Eu admir din toata inima femeile care reusesc asta.Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
exact asa gandeam si eu Sabina:cate oare dintre femeile care se duc la serviciu pot spune ca au(fac) o cariera? e o DIFERENTA enorma intre cariera si o slujba obisnuita,fie ea si f. bine platita.eu deocamdata prefer sa mai stau un an-2 acasa,pana sa ma apuc de o slujba,care ,cu putin noroc sa fie si ceea ce-mi place sa fac.(deci sunt casnica,imi cresc singura copiii,sunt multumita si ma simt perfect normal ca sunt asa)
am in familie 2 persoane de sex feminin:-) cu slujbe bunicele,una dintre ele cu sanse mari de a face si cariera.a terminat SNSAP-ul cu nota maxima,dar pana acum a lucrat la un birou in niste conditii groaznice.acum vrea sa se mute la alta firma,mai trebuie sa ramana la acelasi birou inca 15 zile(preaviz) iar seful si colegele ii fac zile negre,numai de invidie.ce-mi spuneau amandoua intr-o conversatie de 50-10 minute pe chat,pe fuga,intre 2 hartoage si 3 dosare-ca sunt extenuate psihic si fizic.asta e asa ca o paranteza-dar esenta a ceea ce am spus este ca a face cariera presupune o combinatie de calitati deosebite plus un concurs de imprejurari propice.sau,daca nu ,(si) un talent deosebit.
ca sa raspund la intrebarea Catalinei:e adevarat ca la sfarsitul zilei sunt extenuata,dupa ora 7-8 cad franta ,desi mai am de tras 2-3 ore pana adoarme toata lumea,ca sa ma pot,in sfarsit odihni si eu,(asta mai ales acum,in anotimpul rece,cand zilele sunt mai scurte,e frig,dimineata ma scol devreme ca sa o trimit pe Maria la scoala-pe timpul verii sunt mult mai odihnita)deci,cu toate cele spuse mai sus,nu cred nici in ruptul capului ca sunt mai obosita decat daca as avea un serviciu.imi place si ma multumeste faptul ca sunt singura care se ocupa de copii si ca sunt gospodina in casa:-)
dar cum va spuneam...asta pentru inca un an sau 2,pana intra si Nicolas la scoala.dupa aceea...ma apuc de cariera:-))glumesc.adevarul e ca vreau sa-mi deschid un magazin:-)urati-mi succes:-))
~flying without wings~
Porumbita spune:
nu am spus asta irina. dar mi se pare stupid sa sustii ca societatea te face sa te simti vinovata dc alegi sa stai acasa; sau ca statul acasa e menirea femeii!
Ortansa multa bafta! Ce profil va avea magazinul tau?
Ortansa spune:
irina are intr-un fel dreptate.mi s-a intamplat de multe ori sa fiu privita de foaaaaarte de sus,atunci cand "recunosteam" ca sunt casnica(dar cunosc si persoane care ma invidiaza pt. asta:-)))ceva de genul:vaaaaaiiii,io n-as puteaaa sa stauuu acasaaaa,sa nu faaccc nimiiiccc toata ziuaaa etcetcetc:-)))+ 2 ochi iesiti din orbite si o gura rujata conturand un exegerat O a mirare,dezaprobare,consternare,dispret si nu in ultimul rand compatimire toate la un loc,la acelasi nivel:-))).
mi se pare ca acest cuvant e putin cam desuet in ochii multora,de aici si suspiciunile si aerele de superioritate.uite,in america,daca esti si mamica,nu doar casnica,se spune "stay at home mom" sau mai pe scurt "sahm".:-)cred ca mi se potriveste mai bine:-)
cat despre menirea femeii,mda,alta e/sunt menirea/ile femeii pe pamant ,nu statul acasa:-))
~flying without wings~
Catan spune:
Draga Osolita nu te supara dar nimeni nu a pomenit femeia cu batic mahomedana(un termen de alfel nepotrivit),indoctrinata care sta acasa casnica ca barbasul a inchis-o intre patru pereti sa fie sluga la el
.Iubita intrebarea mea era a fi casnica (ptr orice femeie din lume).Ptr informatia ta cumnatele mele (una poarta batic da - lucreaza amindoua de f multi ani -am mai zis-o si cu alte ocazii )>Am o cumnata care lucreaza la banca britanica si nimeni nu o priveste altfel ca vine dintr-o familie de musulmani ,decit conceptiile timpite ale unora ca tine care vin sa acuze in ignoranta .Iar ne lovim de religie?Cine a adus religia in discutie?Mi se pare ca ai deviat de tot de la subiect.Ar trebui sa reflectezi putin la cele "debitate".Scazati-ma dar nu m-am putut abtine cind am vazut asa ineptii.
Cunosc f multe fete musulmance doctorite ,inginere porfesoare si ce daca sint musulmance nu au voie sa lucreze sau vi tu sa faci reguli intr-o lume pe care nu o cunosti deloc.E bine sa te abtii sa faci afirmatii gratuite si false.Hai ca m-am aprins din nou.
http://community.webshots.com/user/catya106
madelaine spune:
Cit am fost femeie casnica munceam foarte mult, de cind lucrez , muncesc si mai mult dar ma simt bine. Imi place munca mea, si mai ales sint aproape de copii , de sot si de casa si in acelasi timp lucrez. Imi ajut sotul si ma bucur ca ii pot fi si eu de folos.
Vad ca pe forum nu mai poti pune o intrebare fara sa se simta un fel de rasism ...Topicul era despre femeia casnica, nu despre mahomedanism. Sau eu am inteles gresit sau unii sint foarte obsedati de asa ceva. Irina iti dau dreptate , cit priveste fecioara Maria era dea dreptul in shador. Toate filmele istorice si icoanele ne-o prezinta imbracata de sus pina jos... ? Ca vremurile s-au schimbat asta e altceva. Si rautatea lumii a luat mult aamploare. Se vorbeste de bine si trimbitam triumfatori cit de buni si inimosi sintem dar uite ca dam cu bita in balta cind vine ocazia.
Madelaine si cei trei muschetari
crism spune:
quote:
Cred ca oboseala e mare mai ales cand copilasii sunt mici,dar pe masura ce cresc treaba devine cat de cat mai usoara.Oricum,muncile casnice si cresterea copiilor sunt foarte solicitante,plus ca mai trebuie sa te ocupi si de tine cat de cat,ca sa arati macar prezentabil cand sotul vine acasa.Eu ,personal,cred ca locul femeii este acasa,ingrijindu-se de caminul ei,dar ,din pacate,sa fii casnica e un lux in ziua de azi.Cred ca nimic nu e mai bine pentru copii decat sa o gaseasca pe mami acasa cand se intorc de la gradinita ori de la scoala.Dar societatea nu incurajeaza femeia casnica,pentru multi(chiar si femei)a fi casnica e echivalent cu a sta degeaba si a vegeta,fiind lipsita de preocupari"intelectuale".Sau,mai pe romaneste"stai acasa si te prostesti".Societatea ii induce femeii vinovatie si o dispretuieste atunci cand ea isi gaseste implinirea in caminul ei,nu in afara lui.Consider ca o femeie care munceste in afara casei este exploatata de-a dreptul,pentru ca ,dupa 8 ore de munca la servici va veni acasa tot la munca,fiindca,oricat de bun barbat ai avea,tot femeia se ocupa mai mult de casa si de copii.Si dupa 12-14 ore de munca pe zi,mai esti in stare sa mentii o relatie calda cu sotul?Mai esti in stare sa fii calma fata de copii?Cred ca ne-am invatat asa,sa le facem pe toate,dar consider ca nu e normal.
Subscriu la TOT ce a scris Irina. Mama mea a fost casnica pana cand am facut 11 ani. Femeile de la magazine care lucrau ii ziceau mereu, "De ce nu ei si tu E. scara sa o speli, ca tot stai acasa, asa mai faci un ban!"
Dupa ce mama s-a angajat ca functionar bancar s-a trecut la Doamna T., nu mai era E...Sunt 100% de acord ca societatea ne a tranteste moralul celora care vor sa stea acasa sa aibe grija de copii si sotii lor. Un adevarat feminist spune ca femeia este apreciata acasa, ca rolul ei este important, copii. Eu consider rolul meu acasa VITAL, si pentru sot si pentru copii. Mai bine lucrez la patron la mine acasa decat la altul care sa ma slugareasca toata ziua in timp ce copii mei sunt crescuti de straini.
Dumnezeu mi-a dat copii in acelasi timp mi-a dat si responsabilitatea de a ii creste.

SOLA SCRIPTURA! SOLI DEO GLORIA! SOLO CRISTO! SOLA GRATIA! SOLA FIDE!
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
nu am spus asta irina. dar mi se pare stupid sa sustii ca societatea te face sa te simti vinovata dc alegi sa stai acasa; sau ca statul acasa e menirea femeii!
Ortansa multa bafta! Ce profil va avea magazinul tau?
Nu este deloc stupid! Asa este, sunt perfect de acord cu Irina. Dupa mine feminismul nu este decat o exploatare a femeii si a fost inventat de barbati
Nu acuz pe cele ce nu vor sa stea acasa, sau care nu vor sa aiba copii, este alegerea lor si este foarte frumos, este bine ca sunt impacate cu ceea ce fac.
Sunt insa si femei care ar vrea sa stea acasa si nu isi permit din diverse motive. Trebuie privit si din punctul lor de vedere. Eu sunt una dintre aceste femei, asa ca pot sa inteleg ce spune Irina, chiar f. bine. Cuvintele "este stupid" "este o tampenie" nu sunt prea frumoase si nu isi au locul aici.
Exista si reversul medaliei. Daca stai acasa, barbatul poate deveni un mic tiran, ca deh, te intretine, asa ca, pentru a fi independenta, te ridici, lasi copiii unde poti si pleci la munca, le faci pe toate si esti superwoman, extenuata la sfarsitul zilei si neimplinita sufleteste. Toate aceste constrangeri te imping catre a munci tot mai mult si tot mai mult. Bineanteles ca "este alegerea ta", dar este o alergere dictata de factori din cadrul societatii, asa cum spune Irina, cu alte cuvinte "n-ai incotro" si gata.
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.

Sabina si
Sofia Galagia