CIC 2005
Raspunsuri - Pagina 5
mia_tincu@yahoo.com spune:
Vin si eu ca o baba care n-aude, dar nici macar nu le potriveste, ca am ametit de atitea variante.Deci daca eu nasc(Doamne-ajuta)la jum. lui ian 2005, si intru in prenatal de la 1.12.2004,si apoi in postnatal si cic,voi lua indemnizatia marita(daca intr-adevar se va mari suma de la 1.01.2005)?Sau sa stau cuminte si sa nu ma risc, pina in ian.?
Stiu ca plictisesc cu aceasta intrebare,dar sincer, daca am posibilitatea si dreptul, de ce sa nu iau orice banut posibil? Totul e sa fiu informata corect, asa ca va rog,mai raspundeti o data si pt. mine.
Multumesc mult,mult,mult.Mia siCosmin.
xerxe spune:
Elena, din 1 sept pana in 1 ian sunt 122 de zile, ai calculat bine! Tb sa efectuezi obligatoriu 42 de zile dp ce ai nascut, restul pana la 126 ti le imparti cum vrei.
Mia, ca sa beneficiezi de indemnizatia marita tb ca data de pe cererea de cic sa fie dp 01.01.2005!
liloo spune:
Tot nu m-am lamurit cum e cu cele care au intrat in CIC in 2004. Raman la suma cu care au intrat (6.500.000 lei) sau de la 1.01.2005 vor primi 85% din sal. mediu brut pe 2005 adica vreo 7.800.000 lei. Am scris si la Casa de Pensii dar inca nu am primit raspuns si ma indoiesc ca o sa primesc vreunul pentru ca de obicei astia afla ultimii.
xerxe spune:
Eu am intrat in cic in februarie 2004 si peste tot pe unde am intrebat mi s-a spus ca, poate, voi beneficia de niste indexari, dar de 85% din salariu mediu pe 2005, nu. De fapt, stii ce s-a intamplat cu fetele intrate in cic in 2003, au ramas cu legea veche!
Oricum dc se va da 85% din salariu mediu pa 2005 vom alfa noi de la cineva dp forum!
ohaulica spune:
Mersi mult! Dandana si Xerxe, mi-ati dat niste idei bune, drept sa spun imi convine cea cu concediu medical.Eventual daca stiti in acest caz ce suporta unitatea si ce suporta angajatul ca sa pot sa expun problema la firma (sa nu ma inteleaga gresit) , va rog sa-mi spuneti.
Va doresc numai bine!
Oana si piticii.
liloo spune:
Da, Xerxe, cele din 2003 au ramas cu legea veche tocmai pentru ca legea 577 a intrat in vigoare in 2004. Ori noi am intrat in CIC conform legii 577, asadar, dupa cum spuneam zilele trecute ar trebui sa beneficiem de 85% din sal. mediu brut pe ec. stabilit in anul in care ne aflam nu de cel stabilit in anul in care am intrat in CIC, cel putin asa se cam intelege din legea respectiva, adica nu scrie nicaieri ca intri cu indemnizatia cutare si cu aia ramai pana iesi din CIC. Poate ca ma ca repet dar as dori sa stiu cum va fi.
xerxe spune:
Oana, eu nu stiu sa-ti dau mai multe lamuriri cu privire la cm, dar cred ca tb da "tratezi" cu medicul de famile!
xerxe spune:
Eu nu ma agit! Cred se vor face niste precizari, cum de altfel a fost cazul si anul trecut, astfel incat sa stie toata lumea cum si ce si sa nu ramana neclar.
Oricum la mine la serviciu cum ma vad cei de RU pe hol se si agita!Dc aflu ceva te anunt!