Sugar constipat
Raspunsuri - Pagina 3
mikix spune:
quote:
Originally posted by Emilia
Si noi am avut aceasta problema pe la 4 luni. Si a durat... Ca si acum, la doi ani mai avem probleme, dar acum stim ce sa facem...
Am primit si noi sfatul ... nu supozitoare, ca se invata stomacelul lenes, dar doctorul a spus ca nu conteaza, ca la varsta lui toate se fac din reflex, nu are nici o legatura cu a invata mai tarziu sa faca la oala. Asa ca atunci cand a fost cazul am folosit si supozitoare.
Problema s-a diminuat treptat prin introducerea diversificarii.
Eu nu te sfatuiesc sa folosesti miere, deoarece poate fi infestata si bebe poate face botulism, o boala contra careia nu are nici un fel de aparare pana la un an.
Poti folosi insa "bonisan", care se gaseste si la farmacii si la plafar, este un preparat natural, fara efecte secundare, pe care il poti da pe termen lung si pe care eu l-am folosit cu succes chiar si in jur de un an. Acest preparat are rolul de a regla digestia, iar modul de folosire este cel din prospect.
Sanatate multa si sa auzim numai de bine!
Buna Emilia,
sa sti ca i-am mai dat Bonisan dar mi-a fost teama sa nu abuzez.stiu ca este din plante si am citit ca regleaza digestia.
Iau in calcul si varianta asta daca nu tine cu sucurile de fructe.
Merci,
mikix spune:
La inceput facea ca mustarul cum zici tu dar mi-era teama sa-l las mai multe zile la rind ;si-apoi nu mai manca bine ca avea stomacelul plin.Dupa ce i-am introdus faina de orez si supa de legume(cu morcov) a inceput sa faca "cacareze".
Merci!
quote:
Originally posted by Adela
Ai primit raspunsuri foarte bune de la fete.... Nu stiu ce sa mai adaug? La noi merge cu lactoza sau cu pere + mere si ceai de musetel
Mentionez ca (virgula ) constipat inseamna cand bebe face kk tare nu cand face rar! atentie! daca kk e de consistenta mustarului nu inseamna ca e constipat chiar daca face la 2 zile....
livia spune:
CITITI CU ATENTIE ADRESA : http://www.formula-as.ro/408as/formax.html
Acesti germeni de grau se gasesc la plafar sub forma de pulbere(special pt.) si se amesteca cu lapte.Prietena mea care este in Ro a folosit acest produs la ei care nu a supt deloc la san,acum are un an si nu a avut nici o data probleme cu.
O sa caut si aici,sa vad daca axista!?!
de la cu christian
mikix spune:
quote:
Originally posted by livia
Buna fetelor!Sa va spun si eu reteta mea care a dat rezultate foarte bune la bebele meu.Se opareste o lingurita plina de tarate de grau si se lasa pana devine calduta compozitia ,se amesteca si se strecoara.Se da la bebe 3-4 lingurite inainte de masa si 3-4 lingurite dupa masa si rezultatul este sigur.Taratele de grau normalizeaza tranzitul intestinal si contin tot complexul de vit.B.
Reteta este de la un medic pediatru.
Va urez succes la si sa-mi spune-ti rezultatele.
DE LA LIVIA CU CHRISTIAN
livia
Super!
Trebuie sa fac rost de tarate!
Merci!
mikix spune:
FETELOR,CE SA ZIC ... ATI FOST SUPER!
VA MULTUMESC MULT!
TREBUIE CA MACAR UNA DIN VARIANTE SA MEARGA!
LA TREABA!
danis spune:
mikix, la noi sucul de morcov crud (recomandat de medic) a avut cele mai bune rezultate, deci nu te teme sa incerci; nu-i mai da orez, cauta alte cereale (gris, porumb, vezi ca sunt unele la hero, cu grau porumb si tapioca) si redu cantitatea de morcov fiert din supa
Daniela si bb Anda
Delia spune:
Mihaela, la bebelu' meu am incercat urmatoarele metode: suc de morcovi - fara nici un efect, ceai de musetel cu o ligurita de zahar(ca altfel nu-l vrea) in apa de fiert timp de 15 minute - oarecare efect, supozitor cu glicerina - o cantitate infima si ocazional (cateodata elimina doar supozitorul), termometru - fara efect.
DAR, bebeaca al meu mananca numai san si face cremos si dupa o saptamana - slava Domnului! - asa ca doctorul mi-a spus ca nu e motiv de ingrijorare.
Legat de sucul de portocale, pe care eu nu l-am incercat, doctorul mi-a spus sa incep cu o cantitate mica sa vad daca nu il irita pe bebe si apoi daca totul e O.K. sa ii dau mai mult.
Singurul lucru pe care ti-l recomand (din parerile doctorilor chestionati de mine) supozitor numai cand este strict necesar - cam la 48 de ore zice nea doctoru' si 1/2 din el taiat pe lung.
Sanatate maxima!
Emilia spune:
Mikix,
mai poti sa inlocuiesti faina de orez cu alte cereale fara gluten.
Eu stiu ca ii luam lui Adi din farmacii o faina de cereale fara gluten, de la firma HERO, ca continea orez, porumb si tapioca... Prin urmare cantitatea de orez era mult mai redusa.
Sanatate multa!
mikix spune:
Razvan a inceput sa faca kk de 2 ori pe zi!!!
Nu ii mai pasez morcovul in supica-doar il fierb;ii pun mai mult cartofior.I-am pus si mai multa sfecla rosie ca am auzit ca ar avea efect laxativ.
I-am dat si suc de mar amestecat cu suc de para.(50-75 ml)
Ii dau mai rar faina de orez si vreau sa incerc si alte cereale.
Multumesc pentru raspunsuri la toata lumea!!!!
Numai bine si !!!!!!!!!
Danza spune:
Felicitari, Mihaela!
Noi am incercat mai toata remediile spuse de fete, dar mai avem unul, care nu a fost mentionat si care la noi da roade: apa sau ceaiul de marar. Apa de marar se gaseste la noi in farmacii si se da din prima zi de viata, chiar e recomandata in maternitate si pt. colici intestinale. Iar ceaiul de marar se gaseste in vanzare impreuna cu ceaiuri din alte ierburi. Pediatra ne-a mai zis ca se poate prepara si in casa, dar nu am incercat. Oricum, eu pe puiutz nu-l las mai mult de 1 zi sa se chinuie , daca nu iese nici dupa o baita calduta, facem masaj local cu ulei de catina. Nu doare si ajuta. Dar totul mai depinde de ce si cum papa si ca sa nu avem probleme am scos din alimentatie orezul si praful de orez Knorr Puiutz. In schimb, ii dau alte cereale, pe care el le papa cu placere. La fel si sucul sau pireul din prune nu lipseste din meniu.
Fiti sanatosei,
Danza & Danutz