Sugar constipat
Raspunsuri - Pagina 2
mumulina spune:
quote:
Originally posted by Adela
Ai primit raspunsuri foarte bune de la fete.... Nu stiu ce sa mai adaug? La noi merge cu lactoza sau cu pere + mere si ceai de musetel
Mentionez ca (virgula ) constipat inseamna cand bebe face kk tare nu cand face rar! atentie! daca kk e de consistenta mustarului nu inseamna ca e constipat chiar daca face la 2 zile....
si eu sunt de aceeasi parere, consistenta scaunului conteaza.
spuneti-mi, daca bb nu prea bea sucuri, nici apa, ce-i de facut?
Teodora (6 luni) nu prea bea lichide (ceaiuri nici sa nu vada), plus ca e un chin sa i le dau, doar cu linguritza ii mai aluneca ceva pe gat. oare din cauza asta sa mai fie constipata?
,don'soara Alex si bb Teo
livia spune:
Buna fetelor!Sa va spun si eu reteta mea care a dat rezultate foarte bune la bebele meu.Se opareste o lingurita plina de tarate de grau si se lasa pana devine calduta compozitia ,se amesteca si se strecoara.Se da la bebe 3-4 lingurite inainte de masa si 3-4 lingurite dupa masa si rezultatul este sigur.Taratele de grau normalizeaza tranzitul intestinal si contin tot complexul de vit.B.
Reteta este de la un medic pediatru.
Va urez succes la si sa-mi spune-ti rezultatele.
DE LA LIVIA CU CHRISTIAN
Delia spune:
Livia, de la ce varsta se poate da acest remediu?
Bebica al meu are 2 1/2 luni, pot sa-i dau o cantitate mica macar?
Multa sanatate!
livia spune:
Eu i-am dat tot timpul de la doua saptamani binenteles cand a avut nevoie dar, ai grija de unde iti procuri taratele sa fie netratate.
Ii dadeam cam 2 lingurite cand era mic-mic si nu stia asa bine sa inghita.
de la cu christian
mikix spune:
Ai dreptate Delia,de lactuloza este vorba.In cartea Mama si copilul , editia 2000 este o greseala de tipar.Mi s-a parut ciudat si mie.Am verificat apoi intr-o agenda medicala si am vazut despre ce este vorba.
Sincer, nu am avut curaj sa-l las mai mult de 2 zile.Si face beton , mai ales cand ii dau si faina de orez.Azi i-am dat o lingurita de para.Maine ii dau 2.Sper sa mearga.
Am observat ca daca ii dau portocala face mai usor(la tremometru).
Bebelusul tau face tot cu supozitor?
Multumesc,
quote:
Originally posted by Delia
Nici un remediu nu are efect la noi - bebe face cam la o saptamana odata.
Despre lactuloza (cred ca la el te referi) este singurul laxativ folosit pentru bebei, doctorul mi-a spus ca se foloseste numai in situatii de exceptie - la mine a spus ca nu este nevoie.
Nu ne-ai spus insa de cate ori face si la cat timp.
Multa sanatate!
mikix spune:
Buna Dodo,
Multumesc Dodo pentru sfat si pentru toate celelate informatii!!!Te tin la curent daca o sa-l folosesc.
quote:
Originally posted by dodo
Am uitat, incearca in Bucuresti pe la farmacia Medsana, parca se cheama? Are mai multe farmacii in retea, una era chiar in Militari, la statia de tramvai de la intrare din Pasajul Lujerului- sint 2 farmacii in statie, aproape una de cealalta, una e Medsana(nu mai sint sigura de nume)-dar incearca oricum la amindoua, cind mai eram in tara gaseam multe lucruri ce lipseau din alte farmacii.
mikix spune:
Buna Annie,
tare scumpic puricelul tau!!!!
Ceiut de musetel este la ordinea zilei(neandulcit).Pentru ca mi s-a parut ca ceaiul da anason sau chimen constipa(am baut eu ca am citit ca sunt galactagog-bineinteles ca a am baut degeaba ca laptic tot nu am avut - si dupa aceaa ma scremeam cot la cot cu Razvan) ii tot fac ceai de musetel.I l-am mai indulcit cu miere la recomandarea medicului pediatru dar cum am citit ca mierea nu ar fi sanatoasa la copiii mai mici de un an am renuntat.
Este adevarat ca apa nu i-am dat lui Razvan(pentru ca ii dau ceai).Voi incerca si cu apica.(apa fiarta si racita sau apa plata).
Multumesc pentru raspuns,
See ya!
quote:
Originally posted by puricel
Buna ,
Si eu am un bb de 5 luni jumatate si am avut aceeasi
problema,cateodata mai are inca.Ce vreau sa spun,este
ca am folosit suc de prune diluat cu apa sau ceai de
musetel.Aici este diferita diversificarea la bb,si se
incepe cu cereale de orez prima data,da aceea se constipa
fetita mea.Oricum trebuie sa bea multe lichide,chiar apa
(nu mai mult de 20 ml),dupa fiecare masa,chiar,asa mi-a
spus pediatra.Spunea ca si bb le este sete,ca si noua .Si inca ceva.
Nici fetitei mele nu-i placea supa,asa ca eu ii pun zeama de
supa cu lapte praf(in loc de apa).Eu nu mai alaptez.Nu stiu la tine cum e.
Si in caz de urgenta am si eu o solutie,este intr-adevar LACTULOZA.
Si despre suc de portocale eu aici n-am auzit sa se dea la bb.
Sanatate si numai bine
ANNIE
si puricelul
BIANCA ALLISON
CLICK AICI PENTRU PAGINA PURICELULUI
CLICK PE SURPRIZA ...
mikix spune:
Buna mami lui Jill,
asta si vreau sa scap de supozitoare.M-am intalnit cu o tipa care are baietell de 6 ani si tot la supozitor face!!!M-am speriat...
Pai ce-i asta?Am inceput cu perele chiar azi.I-am dat o lingurita.Suc de prune poate sa gasesc la Nestle.
Chiar fetelor,dati sucuri Nestle(sau altele) la bebelusi?
quote:
Originally posted by Gabriella
Buna!Laptele praf contine apa putina fata de laptele de la san.Asa ca daca nu il mai alaptezi pe bebe da-i mai multa apa;sucul de portocale e foarte bun,suc de pere in cantitate mica,si evita pe cat posibil supozitoarele ca nu sunt prea bune,ptr viitor ma refer ca ii invata stomacelul lenes.Despre lactoza nu stiu ce sa zic,cere sfatul unui medic mai bine,iar cartoful sa stii ca face gaze in stomac nu stiu daca e bun ptr constipatie...Multa sanatate iti doresc mami si bebe Jill!!!
mikix spune:
Musetel la greu Bobita da' degeaba.Cica si marul ar constipa....Am citit io da' o sa-i dau portocala la greu.
Merci,
quote:
Originally posted by Bobita
Ceai de musetel ai incercat. Inainte de fiecare masa cite 2-3 lingurite. Si poti sa-i dai pe la zece suc de mar sau citrice.
Sa fim fericite
mikix spune:
Sa sti Danis ca ma intrebam daca sa-i dau sau nu morcov crud.
Dar credeam intr-adevar ca strange.
Miere i-am dat.La inceput a dat rezultat dar cand i-am introdus faina de orez nu a mai tinut.Probabil ar fi trebuit sa maresc cantitatea dar am citit ca nu este sanatoasa mierea pana la 1 an si m-am lasat pagubasa.
Merci,
quote:
Originally posted by danis
la noi asta e problema veche; in afara de faptul ca e posibil ca asa sa fie felul bebeului (caz in care nu trebuie sa faci mare lucru), noi am avut rezultate bune cu sucul de portocale, mere, morcov CRUD (atentie, toata lumea spune ca mocrcovul constipa; da, morcovul FIERT strange, dar sucul de morcov crud are efect invers), cerealele au efect bun (nu orez), daca ai curajul sa-i dai miere (nu se prea recomanda pana la un an, dar multe mamici o folosesc cu succes), ii poti amesteca putina in ceai (de musetel), merge si cu putina apa fiarta si racita.
spor...
Daniela si bb Anda