Nasterea neasistata

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by pulstar

quote:
Originally posted by pnt_loredana

Mai Pulstar, ai devenit obositoare cu ideile tale despre fenomenul involuntar, reflex al nasterii neasistate.

Acum inteleg si eu cum merg lucrurile pe aici. Anume, atunci cand ramai pe pozitie si iti susti punctul de vedere devii obositor, exasperant si incomod. Iar pentru a te face placut nu trebuie decat sa taci, sa inghiti frumos galusca, sa stai in banca ta si sa nu te contrezi cu nimeni. Nu stiu de ce dar asta imi aduce aminte de regimul apus. De fapt cred ca asta e problema multora dintre noi, ca nu am reusit inca sa depasim mentalitatea anacronica mostenita de atunci. Traiasca politica pumnului in gura! (mai lipseste sa ma luati la bataie si tabloul e complet)

* Ignorance is bliss.. *

Pulstar draga, tu iti susti punctul de vedere, noi aducem argumente pe care tu pur si simplu le ignori. Este o discutie, nu un discurs. Multe mamici si-au exprimat opiniile din experiente proprii la care tu nu ai adresat nici un cuvintel. Le-ai ignorat! Fara suparare, dar daca ai argumente solide, adu-le la masa de discutie. Nu poti sta la o tribuna sa dispensezi sfaturi din auzite si citite sa sa ai pretentia cele care am trecut printr-o asa experienta sa nu avem nici un raspuns.

Fara suparare, adu argumente solide.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by oz
In momentul in care medicina a intervenit si a facut posibil ca o femeie incapabila sa nasca normal, sa aiba copii perfect sanatosi, codul genetic al populatiei S-A SCHIMBAT. Femeile cu probleme vor da nastere la fiice care vor avea probleme care la randul lor...si defectul se pastreaza si se accentueaza in timp in populatia respectiva, facand un procent tot mai mare din femei sa aibe NEVOIE de ajutor in momentul nasterii.

Cred ca pentru mutatiile genetice de care vorbesti este novoie de cateva mii bune de ani pentru a se produce.
Spui ca medicina a intervenit pentru femeile incapabile sa nasca. Pai de cat timp a inceput medicina sa intervina daca nu de maxim 70 de ani. Iar pe acele femei care au avut nevoie prima data de interventia medicului pentru a naste, cine anume le-a nascut daca nu tot mamele lor, care le-au nascut fara nici o interventie medicala. Deci faptul ca mamele acelor femei le-au nascut fara nici o intervenite denota faptul ca acestea erau foarte capabile de o nastere naturala, iar fiicele lor despre care spuneam ca au avut nevoie de asistenta pentru a naste la randul lor, ar fi putut, daca altele ar fi fost circumstantele sa nasca de asemenea fara asistenta medicala. Dupa cum spuneam, factorii care contribuie la o sarcina si nastere defectuasa sunt nutritia precara, conditiile de viata mizere si emotiile negative...

* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Pentru situatiile neprevazute despre care vorbiti este binevenita o moasa cu experienta care sa intervina doar atunci cand este cazul. Eu nu m-am exprimat deloc imotriva moaselor.

* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

Pulstar draga, tu iti susti punctul de vedere, noi aducem argumente pe care tu pur si simplu le ignori.

ocebine eu nu ignor argumentele nimanui. Credeam ca pana acum tocmai asta faceam, aduceam la randul meu argumente..

* Ignorance is bliss.. *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by pulstar

Pentru situatiile neprevazute despre care vorbiti este binevenita o moasa cu experienta care sa intervina doar atunci cand este cazul. Eu nu m-am exprimat deloc imotriva moaselor.

* Ignorance is bliss.. *

Eu la prima nastere, am fost numai cu moasa si cu sotzul. De fapt, moasa venea din cand in cand prin salon. Anestezistul a venit mult prea tarziu... Cand nu mai avea ce face. Pe doctor nici nu l-am vazut la fatza. Dar faptul ca eram la spital, mi-a dat mai multa incredere, ca daca e vreo problema se va interveni. Noroc ca n-a fost cazul.
Un alt avantaj la spital (cel putin la clinica unde am stat eu) a fost ca eram tratata 'regeste'. Nu trebuia decat sa ma ocup de copil (daca voiam, daca nu, il puteam da la bebelarie). Pe cand acasa, tre sa faci mancare, curat, spalat vase, samd. Nu cred ca o lauza are chef de asa ceva. Merita si ea sa se odihneasca ;)
Eu una n-as mai naste acasa... Uite, din cauza asta, am pierdut bunatate de fatza de masa . Mi-au furluat-o pompierii. Plapuma a trebuit s-o dam la curatzat (bine ca nu mi-au luat-o si pe aia ).
Sunt perfect de acord cu reducerea medicalizarii nasterii. Adica perfuzii, masca de oxigen, injectii si alte smecherii. Dar prefer sa stiu ca medicu' e la usa , si poate interveni oricand.

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chri spune:

Cine zice de horror? Nu am vrut sa arat asta, nici nu cred ca e un horror.Mie nu mi s-a parut, dar dac eram acasa si neasistata, ce ma faceam? De obicei sunt o tipa tare, dar nu cred ca as fi facut fata. In plus sotul meu e d`ala sensibilos tare. NU stiu de ce daca majoritatea se opune minoritatii inseamna sistem de opresiune. Eu credeam ca e invers, dar ma rog....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
Originally posted by gazzella
[. Credeti-ma, e obositor ca 95% din mamici sa-si manifeste o opinie gen "e groaznic! nu ti-e frica?, dar daca o sa ti se intample ceva?" si alte remarci de aceasi factura.

Pai cele 95% dintre mamici au trecut prin experienta unei nasteri, si cam stiu ce presupune asta. Una e sa citesti scrieri despre poezia si senzualitatea nasterii, alta e sa nasti efectiv. Sint femei care au tremurat pentru sufletelul caruia urmau sa-i dea nastere, tocmai de aceea isi permit sa faca remarci de genul celor de mai sus.

In rest fiecare doarme dupa cum isi asterne....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
In cazul unor complicatii salvarile din propria mea experienta ajung la domiciliu un max 10 min, sunt dotate cu aparatura aferenta, iar in alte 10 min mama si copilul sunt la spital inconjurati de o ochipa intreaga de mediti si infermiere.

Uite ca in cazul meu, n-a fost sa fie chiar asa... N-au avut timp sa ajunga :D Adica au venit la 10 minute DUPA ce-am nascut. Pompierii, nu medicii. Medicii au ajuns la vreun sfert de ora dupa aceea. Ce faceam daca era vreo complicatie???

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
In cazul unor complicatii salvarile din propria mea experienta ajung la domiciliu un max 10 min, sunt dotate cu aparatura aferenta, iar in alte 10 min mama si copilul sunt la spital inconjurati de o ochipa intreaga de mediti si infermiere.

[/quote]

Uneori "10 min" poate insemna prea tirziu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Am o prietena care a nascut acum 3 luni o fetita sanatoasa. Prima nastere, travaliu - 3 ore jumate, faza de expulzie 1 ora si ceva. A nascut fara nici o interventie medicala, cu sotul si restul familiei langa ea. La trei zile i s-a permis sa mearga acasa, in a patra zi era cu fetita in parc, o purta in marsupiu, amandoua cat se poate de sanatoase si multumite. Deci se poate! I se spusese si ei ca trebuie sa fie inconstienta sa mai stea prin parcuri cu animalele cu cateva zile inainte de nastere, ca doar nasterea e extraordinar de dificila, e si ea o "excentrica" atenta la ceea ce mananca, cat mananca, cum mananca, face miscare, etc. O vad in permanenta relaxata, detasata, s-a intors acasa dupa trei zile fara sa se gandeasca ca are de facut mancare, de spalat si alte cele. Si iar, ce-i asa greu in a pregati un pranz, doar daca nu avem pretentii la nu stiu ce mancaruri foarte elaborate si foarte nesanatoase. Nu si-a pus problema spalarii fetei de masa sau a nu stiu carui alt accesoriu. Si iarasi, nu cunosc regimul de viata al unora, dar daca unii se asteapta sa-i primesc in casa pentru a-mi vedea si felicita feciorul se inseala amarnic ca am s-o fac. Eu cu tot egoismul pe care voi veti crede ca-l am, am sa-mi concentrez atentia asupra puiului meu, felicitarile isi gasesc timp si pe mai tarziu. Asa ca am scapat si de preparat cafelute si spalat cescute. Si cum tot n-o sa-mi intre nimeni in intimitatea familiei poate nu o sa ma deranjeze in mod deosebit dezordinea. Si uite sa vad deplasata motivatia aceasta cu murdaria si dezordinea pe care ar putea-o aduce o nastere acasa. Oricum nu cred ca se naste in fiecare zi, nu? Ah! Informativ pentru cele care cred ca doar saracii nasc acasa, realitatea e chiar alta, pentru ca un cuplu sa fie asistit la nastere de catre o moasa specializata trebuie sa investeasca pana la 3000 de euro. Moasa nu este platita doar pentru asistenta propriu zisa ci urmareste cuplu, mama pe tot parcursul sarcinii, le explica parintilor care sunt motivatiile acestei practici sau care ar trebui sa fie. Practic devine parte integranta din familie pe o perioada de 9 luni. Sunt si moase care accepta sa fie platite ceva mai putin, dar dai cam greu peste ele. Eh! si acum nu va revoltati, e meseria lor, trebuie si ele sa traiasca din ceva, nu?

Mergi la inceput