De ce biserici si nu orfelinate sau azile??!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Asta spuneam si eu. Chiar sa ocupi o gradinita sa faci biserica? Miine , poimiine ii dau afara pe pitici ca sa ocupe popii locul de biserica. Probabil ca un sobor de preoti au sfintit deja locul.

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Alexia, cred ca miau-miau a confundat Capitalul lui Marx (unde se gaseste sintagma cu pricina) cu Biblia, ambele avand coperte negre :))

quote:
Originally posted by alexxia
Miau-maiu daca ai vreo trimitere unde este in Biblie acest text "crede si nu cerceta", te rog sa mi-o spui si mie
Alexxia

[b]Madeleine[b/] ce fericire pe noi ca suntem romani si nu ne aresteaza/pedepseste nimeni pentru ceea ce spunem referitor la casa lui Dumnezeu. ma gandesc cu groaza ce-ar fi sa traiesc unde traiesti tu si sa comentez asa despre cei care doneaza pentru construirea de moschei, brrr.

altfel, tot prin buzunarele altora va uitati? inca n-am inteles cu ce drept trageti donatorii la raspundere pentru fapta lor? pe locul gradinitei respective poate a fost o biserica darmata de comunisti. si poate ca terenul cu gradinita respectiva a fost luat pe spaga de nepoata primarului, sa zicem. atata vreme cat nu avem date, toti suntem liberi sa facem speculatii, nu-i asa?

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by madelaine

Si eu sint de acord ca banii astia trebuie investiti in spitale, in apartaura spitalelor, in invatamint. Ce parere aveti?

parerea mea e ca faci o confuzie fundamentala intre donatie si taxe la stat care se duc in bugetul national din care ar trebui sa fie finantate spitalele, invatamantul si cultura. tot romanul plateste taxe la stat, nu numai credinciosi. intreaba-te unde se duc banii astia! intreaba-te care este procentajul de romani primitori si datatori de spaga, de exemplu. las' ca-ti spun eu: 75%. cu cifra asta si discutia de fatza tragem linie si ajungem la concluzia ca ipocrizia poate avea multe fetze. daca chiar si numai 25% dintre cei 75% care dau spaga, o dau la medici, iata contributia de care ziceai tu pentru aparate medicale. si daca numai 10% cotizeaza la profesori, iaca si banii de creta. nici functionarii romani nu duc lipsa de hartie pentru imprimanta si carioci, caci tot mai raman neste contributii benevole din partea populatiei, dupa ce s-a avut grija si de vilele vamesilor, politistilor, etc.

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

Si biserica are rostul ei pe pamant.
Sa nu amestecam si sa cautam notivatii,pot sa existe si alta lucruri daca se vrea sa se faca fara sa cautam vina pentr un lucru anume.

Mergi la inceput

Conchita draga mea, spre nedumerirea ta aici in Liban brrr unde traiesc eu statul este laic. Deci nu sint doar brrr moschei. Sint biserici si inca de toate felurile. Ortodoxe, catolice, protestante, baptiste, mai e nevoie sa ti le insir pe toate? Daca auzi ca un stat e arab sari repede fara sa sti despre ce este vorba? Spre surprinderea ta afla ca sint destui crestini, si druzi si musulmani, de fapt sint toate religiile adunate intr-o tarisoara atit de mica. Si mai sti ceva? Cind sint atitea religii la un loc este si loc de sfada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Si daca e sa mergem pe aceeasi linie, gasim in buzunare la preoti si banii pentru nevoiasii parohiei, pentru un blid de mancare calda pentru oamenii strazi. Sau nu asta e unul dintre rolurile bisericii? Am luat-o eu razna si nu mai stiu cu ce ar trebui sa se ocupe biserica si preotii?

Si tot nu am primit un raspuns la intrebarea mea cum ca de ce ne trebuie biserici impopotzonate si icoane aurite...

Conchita, donatiile sunt de multe ori bazate pe bunul simt al enoriasilor, nu neaparat pe dorinta lor de a mai fi distrus un spatiu verde intre blocuri. Si inca ceva, in mediul rural, preotul are o putere destul de mare asupra oamenilor, majoritatii ii este frica de "popa" . Aici se aplica bine chestia aia cu manipularea maselor, crede-ma ca nu vorbesc prostii. Preotul e Dumnezeu pe pamant in mintea multora...
Nu ti se pare mai normal sa lasi la latitudinea enoriasilor daca sa contribuie sau nu la intretinerea unei biserici? Si daca e asa, nu ar fi de ajuns o cutie cu donatii la iesirea din biserica? Si daca exista asa ceva(si exista ), de ce mai trebuie sa vina si din usa in usa sa ceara bani? Iti spun eu de ce..Pentru ca omului simplu si plin de bun simt ii este rusine sa spuna ca nu da. Ii este rusine sa spuna ca el nu e de acord sa se mai construiasca o biserica, ca nu este de acord sa se mai cumpere inca nsphe mii de icoane...

Ca spunea cineva de faptul ca pana sa se construiasca biserica langa bloc, nu mergea decat la sarbatorile mari. Si iata, acum merge duminica de duminica.... Daca credinta ta este aceea ca mergand la biserica si rugandu-te acolo esti mai aproape de Dumnezeu si urmezi intocmai voia Domnului...Atunci faptul ca o anumita doza de comoditate te opreste sa nu mergi nu spune nimic bun.
Imi pare rau ca nu mai tin minte subiectul unde Catalina(cataghe) spunea cate ceva despre credinta ei. Citind postarea ei m-am bucurat ca nu sunt singura care simte asa...
Ideea pe scurt este ca nu cred in religii, eu cred in Dumnezeu. Cred ca daca esti bun si urmezi cele 10 porunci(care tin de bun simt, nu e specific unei religii, parerea mea), daca iti pare rau atunci cand o mai dai cu bota in balta(da raaau, nu asa ca mergi la spovedanie, iesi din biserica spalat de pacate,mergi la nevasta si ii mai tragi o mama de bataie), daca te rogi lui Dumnezeu(asa cum stii tu, cu cuvintele tale, nu recitat o rugaciune in timp ce faci dus-am vazut si de astea), daca ii multumesti pentru ceea ce ai si ii esti recunoscator zi de zi pentru ceea ce iti da...ei bine, nu trebuie sa mergi la biserica pentru a fi un adevarat credincios.
Credinta sta in suflet, nu in zecile de pupaturi date icoanei din mijlocul bisericii...

Mergi la inceput

Si Conchita draga daca tu afisezi stagul usa si eu mai umil al Libanului iti da drept sa ma iei in raspar , ca vezi Doamne in ce barbarie traiesc eu, iar tu in democratia lui peste in care ai voie sa deschizi gura ? Asa crezi tu si e parerea ta. Dar nu si a mea de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Heloooo, hai sa ne limitam la subiect. Ca ajungem la Zona Zoster.

Mergi la inceput

dpintilie, ai dreptate in ceea ce spui. Si eu gindesc la fel ca tine. Credinta sta mai inti in sufletul omului. Dar m-am suparat , sincer, pentru ca, Conchita s-a luat de fapt de locul unde eu traiesc. brrr moschei...fara sa stie de fapt cum arata Libanul si ce se gaseste in el. Asa ca inainte sa runcam manusa ne mai documentam si apoi vorbim, pentru ca altfel se simte rautate in vorba si nu face parte din credinta pe care o afisam. Nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Inca un subiect de scandal.Conchita draga de ce nu reusesti sa porti o discutie intr-un mod mai elegant.Nu cu mult timp in urma ati stirnit furtuni pe forum doar ptr ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu voi.
Te deranjeaza locul in care Madelaine traieste brrrrrrr moschei,dar eu nu vad unde fata a mentionat in subiectul cu pricina ceva de moschei.
Traiesc ca si tine in marea democratie dar asta nu-mi da dreptul sa jignesc pe cei din jurul meu,cu ce sintem mai presus ca ceilalti?Frumoasa exprimare brrrr.....ptr o culta ca tine ,zau ma asteptam la mai mult ,dar in fine.
Revenind la subiectul cu pricina ,e bine sa fie biserici ,dar nu sa se inalte in fiecare zi cite una .Ca ciupercile dupa ploaie.Imaginea unui mort ptr un copil este terifianta .
In curtea unei gradinite sa se construiasca o biserica ?Chiar e strigator la cer.Asta e parerea mea.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput