De ce biserici si nu orfelinate sau azile??!!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

RoxyTrixy, pentru mesajul tau !!! Ce ar fi daca nu am face parcuri/gradinite/aziluri, ci din banii din care se ridica bisericile s-ar cumpara aparatura pentru spitale, care bine stiti sunt intr-o mizerie de nedescris. Eu nu am auzit nici o biserica sa fi donat bani pentru ceva ...

P.S. Sunt unele biserici care nu cer nici un ban pentru botez/nunta ! Cinste lor !

Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana
..si daca te impotrivesti arunca cu pietre in tine ca si cum Dumnezeu ar locui in momunentele lor de ciment si nu in fiecare dintre noi, in fauna si flora...

Cata dreptate ai sanziana!...
Degeaba construesti palate in numele "Domnului" daca sufletul tau este pustiu...

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolipop Lady spune:

Felicitari celui care a deschis acest subiect!

Niciodata nu am crezut ca este nevoie de atatea biserici, la cateva strazi distanta una de alta. La ce folosesc? Chiar trebuie sa fie o biserica pt fiecare bloc? Cum spunea cineva aici pe forum, biserica constituie una din mijloacele de manipulare de mase in romania. Mi se pare ca lumea prea usor se sperie, ca frica de Dumnezeu ia proportii absurde si ghideaza viata tututor intr-un mod irational. Multi oameni doneaza bani pt construirea de noi biserici in loc sa-i doneze unui spital, azil de batrani, scoala, etc etc. Am vazut biserici construite pe cateva spatii de parcare, intre garaje de tabla, la colt de strada incat daca nu iei curba cum trebuie intrii cu masina prin spatele altarului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by Lolipop Lady
Mi se pare ca lumea prea usor se sperie, ca frica de Dumnezeu ia proportii absurde si ghideaza viata tututor intr-un mod irational.

Korekt! Asta se intmpla cand fanatismul ia locul ratiunii si bunului simt...
quote:
Originally posted by Lolipop Lady
Cum spunea cineva aici pe forum, biserica constituie una din mijloacele de manipulare de mase in romania.

In romania si in general. In Romania insa se pare ca fenomenul ia proportii ingrijoratoare...

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Mey,sinzi-ana,Dumnezeu a creat fauna si flora,dar nu locuieste in ele.Te rog ,defineste-ti conceptele ,si nu confunda panteismul cu crestinismul.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Mey,sinzi-ana,Dumnezeu a creat fauna si flora,dar nu locuieste in ele.Te rog ,defineste-ti conceptele ,si nu confunda panteismul cu crestinismul.

Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Nu am vrut sa spun ca D-zeu locuieste intr-un copac, daca asta ai inteles.
Vreau sa spun ca eu il simt pe Dumnezeu mai degraba in mijlocul naturii decat intr-o biserica, in care te trezesti cu mii de observatii de la toate babele si coate in coaste, nu auzi nimic, este o foiala continua si nu ai pic de liniste...
Inainte de biserica, Dumnezeu este in fiecare dintre noi, in fiecare copac si in fiecare vietate...(asta in masura in care creezi ceva, o parte din tine ramane in creatie).
Sper ca se intelege ce vreau sa spun ...

Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Si eu sint de acord ca banii astia trebuie investiti in spitale, in apartaura spitalelor, in invatamint. Cred ca sint destule biserici , si cind omul vrea sa mearga sa se reculeaga in fata lui Dumnezeu, nu face socoteala daca biserica e la coltul strazii. Mama mi-a spus ca in locul parculetului din fata blocului a rasarit o biserica. Si culmea din comitetul bisericii fac parte cei mai atei si mai smecheri oameni. Ii cunosc de atitia amar de ani. Nu sint impotriva bisericilor, dar sint destule, poate prea multe . Sau daca vreti propun fiecare bloc sa deschida o mica bisericuta la parter. Ce parere aveti?

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Stii de ce se fac asa de multe biserici? Pt. ca sa intre oamenii in ele, sa se roage si sa fie mai aproape de Dumnezeu. Sa stii ca eu nu am mers la biserica (decat la sarbatori mari) pana nu s-a construit una la noi in cartier. De atunci merg aproape in fiecare duminica si ma simt mult mai bine asa.
Enoriasul din ziua de azi este foarte comod si are multe ispite (ex. mai bine stau in pat la TV decat sa merg la biserica). Asa ca daca nu merge el la biserica vine biserica la el. De aceea se fac asa de multe biserici si bine ca se fac! Fara hrana sufleteasca suntem niste cadavre ambulante (fara suparare!)

mariana tache, mamica lui Stefan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Nu ma supar, doar aici dezbatem pareri. Dar eu stiu ca omul isi aduce aminte de Dumnezeu mai mult la necaz decit la bucurie. Eu una mergeam saptaminal la biserica si era departe de mine, in centru. Comoditatea este altceva. Numai daca o vedem in fata noastra ne aducem aminte de Dumnezeu?
tot fara suparare! Va rugati de trei ori pe zi? o intrebare doar. Stiu ca este obligatorie rugaciunea ( de trei ori pe zi) .

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Io zic ca exagereaza la greu...In cartierul meu este culmea ironiei si prostiei...o biserica intr-o camera dintr-o gradinita...
Nu pot sa imi imaginez ceva mai prostesc de atat!!! Adica aia mici, cand ies afara sunt obligati sa vada mortii pe care ii aduc la biserica!!! E totusi traumaizant...nu?

Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica

Mergi la inceput