De ce biserici si nu orfelinate sau azile??!!!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Nu stiu cum e la alte biserici,dar pot sa dau exemplu Biserica Parohiala Aparatorii Patriei II,de pe Soseaua Oltenitei,sector 4,Bucuresti,unde se face de multi ani cateheza duminica seara,s-a organizat de anul trecut un cor,exista o organizatie de tineret care desfasoara diverse activitati,profesori au dat gratuit meditatii la diverse discipline celor care au solicitat,etc.De asemenea,mai stiu ca sunt ore de cateheza la Mrea Antim,parca marti seara,si sunt sigura ca si in multe alte biserici.In Suceava Arhiepiscopia asigura autocare gratuite pentru scolarii care merg in vizite la manastiri,se fac tabere pentru copiii orfani,etc.Cine participa in mod regulat la slujbe duminica cunoaste aceste lucruri,preotii nu sunt asa pasivi cum li se pare unora.Enoriasii sunt cei cu probleme,ca preotii,in marea majoritate,isi fac datoria cat de bine pot.Cine cauta,gaseste,cine bate ,i se va deschide...

Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Toata stima si respectul pt. acei preoti!
Ar fii super sa putem face ceva sa ajutam comunitatile in care locuim,eu sunt pentru..........astept idei!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----------
scarmanus:
Daca ortodoxia si biserica ei, cu tot ce ea inseamna si practica, va nemultumeste, inseamna ca nu v-ati gasit drumul inca. Eu cred intr-un Dumnezeu mai presus de orice biserica, iar daca L-ati gasit in biserica ortodoxa, catolica, baptista, reformata, etc., mi se are cu totul irelevant, atata vreme cat L-ati gasit.
-------
Eu nu vreau sa renunt la ortodoxie. Daca ma multumeste ceva, nu inseamna ca o sa renunt, dar nici nu vreau sa inchid ochii. Daca spunem lucrurilor pe nume, devenim constienti de neajunsuri, poate se vor schimba si lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns icradulescu spune:

cu tot respectul pentu cei ce au raspuns la intrebarea mea dar se pare ca nimeni nu a raspuns concret deaceea insist ce ne este de ajutor biserica sau casele de copii spitale azile?eu am aceasta nelamurire de foarte mult timp si sper cu ajutorul vostru sa ma lamuresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by icradulescu

cu tot respectul pentu cei ce au raspuns la intrebarea mea dar se pare ca nimeni nu a raspuns concret deaceea insist ce ne este de ajutor biserica sau casele de copii spitale azile?eu am aceasta nelamurire de foarte mult timp si sper cu ajutorul vostru sa ma lamuresc!

dilema va ramane cat timp pastrezi acel "sau" intre biserica si case de copii, spitale, azile. de ce trebuie sa fie una ORI alta? daca ramanem numai cu spitale, azile si orfelinate, cum rezolvi problema majoritatii care vrea SI biserici? biserica este casa lui Dumnezeu pe pamant, principala ei atributie este sa se ocupe de sufletele oamenilor, in timp ce spitalele, azilele si orfelinatele se ocupa de trup. ca biserica isi asuma, printre altele, si misiuni de ajutorare materiala a celor saraci, e cu totul altceva. dar rolul ei primordial este de a ajuta credinciosii sa duca o viata demna de mantuire. in schimb, statul este OBLIGAT sa aiba grija de populatie, finantand spitale, orfelinate si azile. de fapt, nu sa aiba grija paternalista, ci sa redirectioneze banii tuturor din bugetul national catre aceste institutii. dilema ta ar putea fi rezolvata cand se va lichida cu economia subterana si coruptia generalizata, atunci nu vei mai avea motive sa pretinzi ca biserica sa rezolve treburile statului. nu traim intr-o societate bicefala, aminteste-ti.

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

quote:

Mey,sinzi-ana,Dumnezeu a creat fauna si flora,dar nu locuieste in ele.Te rog ,defineste-ti conceptele ,si nu confunda panteismul cu crestinismul.

Nu am vrut sa spun ca D-zeu locuieste intr-un copac, daca asta ai inteles.
Vreau sa spun ca eu il simt pe Dumnezeu mai degraba in mijlocul naturii decat intr-o biserica, in care te trezesti cu mii de observatii de la toate babele si coate in coaste, nu auzi nimic, este o foiala continua si nu ai pic de liniste...
Inainte de biserica, Dumnezeu este in fiecare dintre noi, in fiecare copac si in fiecare vietate...(asta in masura in care creezi ceva, o parte din tine ramane in creatie).
Sper ca se intelege ce vreau sa spun ...

Sinzi si David
Poze cu David si Cora nebunatica

Pai utie de-aia vor si popii mai multe biserici ca sa avem loc toti sa auzim slujba cum trebe si sa nu ne mai inghiontim...
Am citit ce ati mai postat pana la un moment dat... Aici se dezbat 2 probleme care nu prea au legatura una cu cealalta: de ce prea multe biserici? de ce prea putine orfelinate? Nu stiu poate doar un link nu a lamurit multa lume. Orfelinate, centre, diverse organisme de stat, ONG-uri sunt destule. Problema este ca voua va place sa va aflati in treaba, aveti o problema cu popii, si cu bisericile. Poate nu ati inteles: Banii din care se construiesc aceste biserici provin din DONATII! Vorba Conchitei, daca aveti o problema cu saracia si mizeria din tara hai sa facem greva la guvern, haideti sa eradicam spaga si coruptia hai sa facem ceva. Nuuuuuuuu noi stam si ne lamentaaaaaam ca de ce? ca cum? ca asa si pe dincolo.
Referitor la locul pe unde se construiesc bisericile: se dau niste aprobari de la primarie, nu cred ca a venit vreun popa si a zis: hmmmm ce parculet frumos, ia sa trantesc io acia o parohie ca e rost de banishori...

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by Androix
Referitor la locul pe unde se construiesc bisericile: se dau niste aprobari de la primarie, nu cred ca a venit vreun popa si a zis: hmmmm ce parculet frumos, ia sa trantesc io acia o parohie ca e rost de banishori...

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

de spaga la primarie ai auzit???? daca se monteaza garaje de beton in parcuri ilegal (dar primaria stie, ca-s pe spatziul public), carusele conectate la retzeaua publica ("tura" costa 10 mii si se invarte si cu un singur copil, deci cum se justifica atata consum de energie, ca magaoaia aia nu consuma cat un bec) si multe alte exemple....mare branza o aprobare de bisericutza. In schimb eu trebuie sa-mi pierd niste zile pe drumuri ca-mi trebuie "aprobare" legala sa-mi pun un termopan amarat.

"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Biserica are rostul ei-insa anii comunismului ateu s-a cam indepartat de misiunea ei:
-ducerea Evangheliei, vestirii Cuvintului Domnului la oamenii care nu Il cunosteau pe Isus Hristos
-stringerea de ajutoare pt pt orfani, vaduve,cei in nevoi ; primii crestini asa cum relateaza Noul Testament, stringeau toate cistigurile lor intr-un loc si apoi -in functie de nevoi, le imparteau
-2 crestini (Anania si Safira) au fost ucisi de Dumnezeu deoarece au mintit Duhul Sfint caci au vrut sa tina pt ei o parte din banii pe care se hotarisera sa ii dea si care trebuiau indreptati spre cei in nevoie si pe care nu se indurau sa ii doneze.
Statul comunist a preluat ceea ce Biserica crestina , respectiv primii crestini care nu faceau caz de locul unde se intilnesc , aveau ca misiune: educatie in scoli, cresterea orfanilor la casa de copii (dar care vorba reclamei nu e acasa!),ajutorarea celor care nu pot sa munceasca fiind bolnavi, infirmi, batrini fie acasa prin pensii si unde (eventual) familia ii avea in grija, fie la azile pe baza de taxe si impozitari banesti din munca oamenilor apti si sanatosi 'varsate' catre buget. Bani care mai departe sint orientati catre -sanatate, invatamint, dar si catre parohii ortodoxe, in functie de importanta acordata domeniului respectiv. In sanatate si invatamint, fondurile sint infime, iar nevoile tot mai mari, donatii si sponsorizari putini fac, au fost inchise chiar spitale din lipsa de fonduri. Asta inseamna ca statul si in prezent ajuta Biserica din banii propriilor contribuabili, iar cei de religie ortodoxa mergind la Biserica in diverse ocazii platesc alte taxe, perfect legale. Dar doneaza si alti bani, caci Biserica-preotul pot cere si oamenii dau fericiti ca asa li se iarta pacatele facute in zilele obisnuite, cind uita de cele sfinte, se iau cu treburi, greutatile vietii.
Realitate dura pe care romanii o traiesc pe propria piele despre care gasesti informatii f usor cind navighezi pe net, citesti ziare si te uiti la TV comod, te bucuri ca ai scapat,dar te mira marturiile si parerile atit de bine si concis exprimate .
Nu are nimeni nimic contra Bisericii atita timp cit slujitorii ei isi indeplinesc misiunea crestina, iar cind vorbim de crestinism vorbim de ceva cu totul aparte- vorbim de Isus Cristos care Si-a data viata pt noi! In nici-o alta biserica nu se produce atita agitatie, imbulzeala, si nu exista atita spirit lumesc, ca duminica la slujba, la liturghie la ortodocsi.
Daca intrebi un preot in biserica ce face cu banii strinsi, nu stiu a doua oara daca mai intri in acea biserica?! Cine esti tu sa ii ceri LUI-Alesul domnului socoteala? La biserica de cartier care exista deja de multi ani, preotii s-au certat, de fapt cel batrin l-a acuzat mereu in biserica pe cel tinar ca nu are ce cauta. Ba ia si reprosat omului ca a facut 3 copii! Asta se numeste preot???? A ameninta ca se spinzura in biserica, in altar, daca nu e lasat sa termine noua constructie-din 'banutii' (cum ii placea sa ii alinte) oamenilor, cind de la Patriarhie au venit sa discute, caci banii ajungeau si prin alte conturi-oamenii vorbeau intre ei,saracii, dar nu aveau ce sa ii faca. Era pur si simplu un spectacol de groaza sa il vezi cu acel crucifix cum imprastie amenintari si blesteme si acuze contra un preot mai tinar cu 3 copii in scoala, de crescut. S-a scris si in ziare, dindu-i-se dreptate celui mai in virsta (??) In final preotul tinar a plecat in alta parte, dar si unii oameni au renuntat sa se mai duca acolo :-((
Lasind prejudecatile, mergind la -catolici, baptisti, adventisti, crestinii dupa Evanghelie, nicaieri nu ti se fac observatii pe ton acid, superior, lipsit de intelegere ca la ortodocsi. Chiar cind nu esti de-al casei, chiar cind ai mai fost si gresesti exista toleranta, ingaduinta, exista un grup de suport de virsta ta, care te sustine, te intreaba de sanatate cind le mai treci pragul. Simti ca exista un spirit de ingaduinta in Cristos, chiar daca mai sint si discutii contradictorii.

Cit priveste azile si case de copii, citi mai pot ajunge si acolo? Pt azile se cere pensie ca sa fie primiti; case de copii nu stiu cite se mai accepta sa fie construite.
Vinovati de copiii abandonati sintem toti asa cum se spune... mentalitate tipic totalitarista-toata adunarea/gruparea e de vina pt ca unii semenii sint inconstienti si iresponsabili. Cum sa intrebi oamenii fara posibilitati, fara adapost de ce fac copii daca nu au cu ce sa ii creasca-pai asa vrea Dumnezeu ! Cum asa vrea Dumnezeu? Sa lasi proprii copii sa moara de foame-frig-boala vrea Dumnezeu? Sint de vina altii pt ce face fiecare cu viata lui, in dreptul lui? Poti obliga oameni instariti , bogati, sa adopte un copil abandonat, lasat in voia sortii-in canal, in gunoi de proprii lui parinti biologici, altfel niste monstri ?

Insa nu cred ca se va schimba ceva, nu vad posibila reforma in biserica, caci de aici trebuia inceputa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2 spune:

Lily, poti sa postezi si din ce grupare religioasa faci parte, daca nu-ti este cu suparare?
Este putin ciudat raspunsul tau la intrebarea initiala. Adica nu se fac orfelinate in Romania din cauza ca un preot batran tipa la unul tanar?Sau cam care ar fi legatura?
Eu zic sa deschidem un nou subiect: "Apucaturile rele ale unor preoti ortodocsi" si sa scri acolo. Esti de acord?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

In Romania nu se mai construiesc orfelinate ,iar cele care exista nu mai primesc copii,deoarece se merge spre dezinstitutionalizarea minorilor .Protectia copilului instruieste asistenti maternali care iau copiii in familie,sau construieste case de tip maternal.Ne integram in UE,adica...Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2 spune:

quote:

In Romania nu se mai construiesc orfelinate ,iar cele care exista nu mai primesc copii,deoarece se merge spre dezinstitutionalizarea minorilor .Protectia copilului instruieste asistenti maternali care iau copiii in familie,sau construieste case de tip maternal.Ne integram in UE,adica...

Asta da raspuns "la obiect". Bravo Irina

Mergi la inceput