Cutremur in Romania, zona Vrancea
Raspunsuri - Pagina 11
m34 spune:
Am citit mai multe articole despre aparatele care anunta: sunt de fapt niste pagere care primesc semnal automat daca apare vreun cutremur peste o anumita valoare. Pana ajunge unda seismica la Bucuresti, sa zicem, pagerele emit un semnal de avertizare. Unii spun ca este discutabila utilitatea aparatelor, pentru ca timpul respectiv este f scurt, parca vreo 20 sec. Si mai povesteau unele intamplari, cand la cutremure de 4 grade au iesit unii afara imbracati mai mult decat sumar si nu s-a intamplat nimic, nici macar nu s-a simtit cutremurul respectiv.
Eu cred ca poate fi util, dar, daca se creeaza panica este un dezastru.
Cei de la seismologie au anuntat ca vor mai fi replici la cutremurul de azi-noapte dar mai mici. O singura data s-au scapa si au zis "cel mult cat cutremurul initial"...
otau spune:
Am ajuns la serviciu. Doamne ce sperietura am tras!
Simteam ca sunt intr-o sita imensa si cineva ma cerne. Sifonierul scotea niste trosnituri de simteam ca in curand se va dezmembra. Lustrele se miscau serios. Si mi s-a intamplat sa fiu si singura cu Vladut in noaptea asta. Instinctiv, l-am luat in brate (singura fiind, l-am culcat cu mine in pat) si am plecat spre sufragerie. Nu stiu de ce, mi se parea mie ca acolo e mai sigur. Am dat drumul la TV dar mai rau m-am speriat decat sa ma linistesc. Sunt culmea jurnalistii astia! Letitia Zaharia de la Antena 1 a fost sub orice critica! Intra in direct cu prefectul capitalei - Dan Darabont- care-i spune, printre altele, ca la prefectura a cazut tencuiala pe scari. La sfarsitul convorbirii ea recapituleaza triumfatoare: Deci, la prefectura, s-au surpat scarile!!! Noroc ca mai era prefectul in telefon si a spus nu s-a surpat nimic sint niste crapaturi si atat!
Asa ca dupa ce am auzit care a fost magnitudinea si intensitatea am inchis TV si am incercat sa adorm. E drept ca nu am reusit decat in jurul orei 2,30 - 3,00 dar bine ca am trecut si peste asta!
Sa dea Dumnezeu sa nu avem parte decat de cutremure mici!
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
mephala30 spune:
Dena, cutremurul a avut loc la ora 0.34 si a fost de 5,8 magnitudine.
Si acum sunt putin speriata, mama, ce frica am tras....am iesit cu bebe in toiul noptii afara.
Bine ca n-au fost victime!
Carmen si
Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
dyana spune:
Ufff ! Am scapat, multumesc lui Dumnezeu. Am fost treaza de la inceput. Am auzit si vuietul pamantului, tot. Si am fost la etajul 6.
Vad ca mi-am tinut firea.
Nu a cazut nimic in casa.
S-a terminat cu bine si asta conteaza.
Numai bine va doresc,
Diana
valentinag spune:
Citeam,sotul meu dormea si deodata a inceput cainele vecinului sa latre,da latra nene de ma exaspera si incepe canapeaua sa se zgaltaie si se zgaltaia,nu se mai oprea,ma uit la icoana se mista intruna,lustra la fel,zbor in dormitor,imi trezesc sotul,ma panicasem,nu stiam ce sa fac.Noroc cu el care imi zice sa ma calmez,m-a luat in brate si am stat in baie.Mi sa parut ca a durat o vesnicie,mi-am facut cruce,am zis"Doamne ai grija de noi"si am asteptat....
desi stau la 9 nu mi-a cazut nimic prin casa,nu a trosnit nimic,doar se auzea un vuiet,ca aveam geamul deschis,sau poate mi s-a parut mie...
Valentina
Never say never!
mephala30 spune:
pardon, ora producerii seismului a fost 23.34 
Carmen si
Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
Cary spune:
Eu eram la calculator pe site DC,cand vad ca se misca biroul cu mine,sotul la TV si copiii dormeau bustean,ei nu l-au simtit,m-am speriat cumplit,in tot cazul bine ca nu s-au intamplat nenorociri!
furni spune:
Eu ma uitam la TV (ca n-aveam somn), sotul dormea, Furni dormea si... am simtit ca se misca. Apoi s-a oprit (mie asa mi s-a parut: intai a fost unul mai mic si dupa cateva secunde a inceput mai tare). N-am apucat sa ma linistesc ca a inceput tare si cand am vazut ca nu se oprea am dat alarma(zgaltaind sotul care practic nu stie care a fost cutremurul si care zgaltaitura aplicata de consoarta nici acum). A sarit din pat si s-a dus glont in camera lui fi-miu care din fericire nu s-a trezit. Eu stau la casa (vila construita in 2000) si am mare incredere pt. ca la proiectare s-a tinut cont de obsesia mea vis-a-vis de cutremure.
Primul gand pe care l-am avut a fost catre mamicile surprinse de cutremur singure numai ele cu bebeii 

.
Va pup.
CristinaT spune:
vreau sa ma mut... imi doresc cu disperare sa ma mut!
4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7
alexa spune:
Noi locuim la et 6, s-a simtit foarte tare, aveam impresia ca nu se mai sfarseste. Alex nu a simtit nimic, mai bine ca nu s-a speriat.