Listeria !!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miguelle spune:

Fetelor , si eu am listeria 1:320, si sunt in saptamana 29. Cum si cata ampicilina ati luat voi?
Mie doctorita mi-a zis 2grame pe zi/10 zile, 4x500mg pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Eu am avut listeria la prima sarcina si nu am stiut ca am.Urmarea ...a fost dezastruoasa, nu vreau sa-mi amintesc si nici nu vreau sa va sperii.Aveti mare grija ca nu-i de gluma.Voi sunteti din Bucuresti dupa cate am vazut si aveti noroc de doctori mai informati decat am avut eu, in Ploiesti.Am facut analize peste analize,dupa sfatul medicului,habar nu aveam ca am ,am aflat intamplator, dupa ce am nascut,dar era tarziu.Nu va zic spaima prin care am trecut,credeam ca nu pot face copii,nu stiam nimic despre listeria ,iar medicii la care am fost,inclusiv ginecoloaga-dr.Fusu-dr.cu renume,habar n-avea ca listerioza influienteaza sarcina.Am avut noroc cu o doctorita de la Cantacuzino-Grecu se numea,Dumnezeu s-o ierte ca nu mai e printre noi,datorita ei o am pe fiica mea cea mare, mi-a dat tratament cu Augumentin,eram insarcinata in 4 saptamani, dupa necazul care mi se-ntamplase in urma cu cateva luni.Am mai avut noroc si cu dr.ginecolog la care m-am dus-dr.Cernat Maria- si care m-a sfatuit,ca si dr.Grecu, sa tin sarcina aceasta,a 2-a.Inca o data,aveti grija cu tratamentul pe care vi-l prescrie medicul, respectati-l cu strictete si mult noroc,rugati-va la Dumnezeu sa fie bine.
Roxana c.

Mergi la inceput

Roxana, cu riscul sa ma sperii, si daca nu te deranjeaza, eu as vrea sa stiu ce ai patit si cum influenteaza listeria sarcina.
Multumesc.

Mergi la inceput

Am ramas insarcinata, era prima sarcina,eram in al 9-lea cer.Am fost la ginecolog din a2-a luna, am facut analizele in luna a 2-a si pe la 7 luni,cum se fac in mod normal,am fost la ecografie in luna a8-a,mi s-a spus ca totul este bine ...ce mai, a fost o sarcina normala. Nu stiu daca medicul trebuia sa-si dea seama in vreun fel ca am listeria(ma refer la analizele care se fac in mod normal intr-o sarcina).Am intrat in luna a 9-a,saptamina 39,40,iar bb-le meu nu dadea semn ca vrea sa iasa, asa ca mi s-a provocat nasterea.Pe la 12 mi-au provocat,pe la 16-17 au inceput dureri usoare,iar de la ora 22 si pana la 3noaptea mai aveam putin si ma urcam pe pereti de durere. Cand m-au urcat pe masa ca sa nasc, nu am mai avut contractii,le aveam foarte rare.Ma rog ,cu chiu,cu vai,am nascut,numai ca bb nu a tipat deloc,(asa cum ar fi trebuit),au venit medici ,asistente,cu fel de fel de ustensile...dar in zadar.Nu mai spun ca se uitau din cand in cand la mine si dupa aceea unul la altul si dadeau din umeri.Dupa vreo jumatate de ora a plecat un dr.cu el(era baiat-3,700kg)si am aflat mai tarziu ca l-a dus la sectia de septici si in loc sa-l puna pe oxigen,l-a lasat acolo,unde l-a gasit dr.pediatru la 7,cand a venit, si l-a conectat la oxigen.Adica nenorocitul ala de dr.(care de fapt era ginecolog) nu i-a dat nici o sansa,n-a vrut muschiul lui,asa ca bb. a murit la ora 16.20.Dr. pediatra mi-a spus ca avea Apgar 1 si ca din cauza ca a stat fara oxigen atata timp toate organele i s-au strans,iar daca ar fi trait,sanatos n-ar fi fost.si astfel mi-a recomandat sa ma duc la Inst.Cantacuzino sa-mi fac niste analize,dar nu mi-a spus si ce analize.Asta se intampla in 3iulie1996.Prin septembrie m-am dus la ginecologul cu care nascusem,i-am spus sa-mi dea ce analize trebuie sa fac si mi-a dat:toxoplasmoza si leptospiroza,dupa ea astea erau bolile care influientau sarcina,noroc ca odata ajunsa acolo,o asistenta m-a intrebat daca vreau si celelalte zoonoze.Si uite asa am aflat de...listerioza.Dupa cum am mai scris,in Ploiesti sunt niste dr fff"buni" ,ma trimiteau de la unul la altul,ba una de la infectioase mi-a spus ca trebuie sa ma internez.M-am intors la Cantacuzino si acolo am dat de d-na dr.grecu.Eram insarcinata din nou,avort nu vroiam sa fac...si pana la urma am dat de dr. aceasta-Grecu si de o alta dr.ginec.-Cernat M.care m-au ajutat si datorita lor o am pe Oana, fata mea cea mare(mai am si una mai mica).Sa va mai spun ca erm in luna a 4-a cu Oana si m-am dus la un alt ecograf,iar ala cand a auzit ca inca aveam listerioza mi-a spus ca cel mai bine ,ca sa nu trec iar prin ce trecusem,era sa fac intrerupere de sarcina-la 4 luni-si ca am lichid amniotic mult ceea ce inseamna ca exista malformatie la fat,ca am placenta praevia si ca nu-i bate inima bine.Am zis ca eu avort in luna a4-a nu fac si ce-o vrea Dumnezeu. Cele 2 dr m-au incurajat si de la ele stiu ca atata timp cat infectia aceasta nu creste,este bine.Si a fost bine.A2-a oara am nascut prin cezariana si totul a fost o.k.

Mergi la inceput

Revin,sa va spun ca eu nu stiam ca am listeria.La a2-a sarcina ,cand inca mai aveam ,am facut tratament( pe la 5-6 saptamani)timp de 2 saptamani cu Augumentin.Tineti-va de tratamentul pe care vi-l prescrie medicul si totul va fi bine.In tarile vest-Europene am aflat ca se fac analize care sa depisteze bolile cu influenta asupra sarcinii.La noi nu stiu sa fie asa ceva sau nu era pana acum 3 ani cand am nascut-o pe cea mica.Voi cum ati aflat ca aveti asa ceva?Va rog sa-mi raspundeti pt.ca as vrea sa stiu.Poate am mai avansat si noi si astfel sa scuteasca pe multe sa treaca prin ce am trecut eu.
Multa sanatate si bebelusi sanatosi!
Roxana c.

Mergi la inceput

Revin iarasi ca nu ti-am raspuns la una din intrebari,Miguelle si anume cum influienteaza sarcina.Dupa cate mi s-a spus ,listeria netratata poate duce la avort spontan,nastere de fat mort sau cu malformatii,cum a fost cazul meu.Aceste malformatii sunt;la plamani(cazul meu)-nu i se deschid plamanii la nastere,la inima,ceva pe la cap dar nu mai stiu ce anume .Imi cer mii de scuze ca nu-mi mai aduc aminte,dar au trecut totusi 8 ani .Daca pot sa va mai ajut cu ceva,intrebati-ma,nu le am eu prea bine cu povestitul, asta este!
Si inca o data ,stati linistite,la voi este altceva,voi stiti de existenta listeriei,o tratati si este cu totul altceva.Aveti incredere in dr vostru si totul va fi bine.Feriti-va de alimentele care nu sunt fierte(lapte nefiert) si de carnea nepatrunsa(mai in sange).

Mergi la inceput

Roxana, a doua sarcina a mea a fost cu un bebe cu malformatie fatala la inima, dupa asta mi-am facut toate analizele posibile si nu am avut pe ce da vina. Iar acum , la sarcina asta, mi-au fost recomandate din nou toate analizele posibile, pe care le-am si facut, si de data asta am gasit listeria. Doctorita a amanat tratamentul destul de mult, am insistat eu sa-l fac acum pt linistea mea. Si Doamne-ajuta sa fie bine, da' am ceva emotii!
Nu cred ca se recomanda oricarei sarcini analize atat de detaliate, in plus mai si costa. Eu am facut analiza pt listeria de trei ori, prima oara a fost titrul 1:160, a doua si a treia oara 1:320.

Mergi la inceput

Prima data cand mi s-a depistat listeria aveam titrul1/320,dupa ce am facut un tratament dupa ureche dat de un dr din Ploiesti cu gentamicina si prednison,aveam putin mai mic,parca 1/160,iar cand am repetat analiza,la vreo luna-doua dupa ce am terminat cu gentamicina,aveam din nou 1/320. In timpul asta am aflat ca sunt insarcinata a 2-a oara si am inceput cu augumentinul dat de dr. de la Cantacuzino.Am repetat analiza prin ianuarie,eram la sfarsitul lunii a 3-a si scazuse din nou, dar iar nu mai tin minte la cat.Mi s-a spus sa repet analiza prin luna a7-a,am repetat-o si mai scazuse putin,fara nici un fel de tratament.Atunci mi-au spus toti ca este bine ,ca riscul este minim.Totusi un risc mic mai era...Nu sunt asa de credincioasa,dar anul ala m-am rugat la Dumnezeu ce nu m-am rugat toata viata.Si s-a terminat cu bine.Toata lumea mi-a spus ca am avut curaj,dar de fapt nu curaj era,era disperare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Roxana, m-ai speriat teribil. M-a si tulburat. Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat. Eu am avut 1/320 inainte sa raman insarcinata, iar in sarcina, in primele sapt aveam 1/160. Acum intru in sapt 18 si nu mi-am refacut analizele. Nu ma intreba de ce. N-as putea sa fac avort. Dr. la care merg acum mi-a zis sa ma linistesc pt ca nu e nimic grav, dar citind ce ai scris tu...Ce simptome ai avut? O dr. mi-a spus ca listeria pericloasa merge mana in mana cu o simptomatologie. Tu cum te simteai, cum au trecut cele 9 luni de sarcina? Imi pare rau sa te rasolesc. Imi inchipui cum este sa iti amintesti, dar iti multumesc pt ca ne-ai impartasit din experienta ta. Cred ca ne-a prins bine tutturor.
O imbratisare calda si sanatate maxima!

Adina / 18+ / Dr. Vladareanu - Elias

Mergi la inceput

Sper sa nu te sperii si mai mult,Babygirl,dar treaba cu simptomatologia nu-i adevarata. vei spune ca cine sunt eu sa contrazic un medic,dar cel putin in cazul meu,n-am avut nimic,absolut nimic care sa-mi dea motiv sa cred ca ceva nu-i in regula.N-am avut sangerari,n-am avut dureri, nici macar greturi n-am prea avut.Analizele mi-au iesit bune,cu exceptia analizei de secretie din luna a 7-a,unde mi-a iesit tricomonas(probabil luat de pe instrumentele sau manusile de la control-am ramas masca cand am vazut ca le spala in loc sa le arunce).
Sa-ti mai povestesc ca am ajuns si pe la facultatea de medicina veterinara,care este chiar langa Inst.Cantacuzino,iar acolo am vorbit cu un profesor care mi-a spus si el ca in mod normal, poti avea listerioza si sa nu stii, eventual la o analiza sa
ai anticorpi ceea ce sa indice faptul ca ai avut.Iar ca boala ,daca nu o tratezi,dispare in aprox. 1an.Asta daca nu se nimereste sa fii insarcinata,ca in cazul meu.Daca m-a mintit ala, va mint si eu acum,dar n-avea nici un interes.Si -ti inchipui ca m-am informat destul pe acest subiect si am aflat ca in cazul listeriei iti raman anticorpi ca la varicela,varsat de vant s.a.Acum un lucru nu-mi este prea clar:cand am ramas insarcinata a3-a oara,cu cea mica,medicul ginecolog mi-a spus ca trebuia sa mai fac o analiza pt.listeria(trecusera 5 ani).I-am spus ca nu am facut,dar daca trebuie,ma duc si o fac,iar dr.mi-a spus ca"lasa, n-o mai face".Acum ,stau si ma intreb:din moment ce ai avut o data listerioza, deci nu mai poti face iarasi, de ce mi-a spus ca trebuia sa repet analiza?Treaba asta n-o stiu prea bine, dar un lucru e clar:n-am avut nici un simptom care sa ma faca sa cred ca am ceva.
Roxana c.

Mergi la inceput