Listeria !!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

La branzeturi si lactate ai grija. Eu mananc numai cascaval.
Fructele sa le speli foarte bine. Altceva chiar nu mai stiu.
Eu am senzatia ca medicii astia exagereaza. Medicul meu a spus sa nu o mai repet ( eu tot o voi repeta), deoarece cele mai multe rezultate au acest titru.

Ti-ai gasit un medic bun?

Crinuta si bb Rayan din burtica 31+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mixella spune:

Buna,

Eu am avut listeria 1/320 si dupa tratament cu ampicilina am scazut la 1/160 care mai poate insemna si ca ai avut. Acest titru o sa iti tot apara la fiecare analiza. Eu am mai repetat analiza cateva luni apoi nu am mai luat. Doctorita imi spusese ca o sa mai iau Ampicilina la sfarsitul sarcinii cand dupa ce nasteam si mi se facea epiziotomia sa iau preventiv si astfel sa transmit prin lapte si copilului care ar fi putut dezvolta probleme respiratorii. Cred ca am contactat listeria de la branza luata de la tarani (cea moale) sau de la merdenele mancate de pe la metrou. De atunci nu mai cumpar asa ceva. Oricum am luat antibioticele cu o regularitate f riguroasa. Ma trezeam noaptea cu ceasul desteptator si luam pastila , dar inainte mancam cate un biscuite, mai ales ca eram si in perioada cand aveam greturi. A fost greu, dar fiecare etapa a sarcinii ti se pare greu. Oricum poti vedea ce mandretze de baiat am si fara probleme nascut cu nota 10.

www.matei.stefan.home.ro

Love my baby

Mergi la inceput

Mixella, tu ai avut listeria in sarcina?
Nu prea am inteles, ai luat preventiv ampicilina la sfarsitul sarcinii, desi titrul era 1/160? Eu stiu ca nu se da tratament la acest titru, deoarece nu e considerat pozitiv.

Crinuta si bb din burtica 31+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

Buna, eu sunt Laura insarcinata in 37 sap si vreau sa va spun si parerea mea despre Listeria.Inainte sa raman insarcinata am descoperit ca am Listeria 1/320 si am facut tratament cu ampicilina,dupa o luna am repetat analina care tot asa a iesit 1/320, nu este obligatoriu sa treaca dupa tratament, apoi am ramas insarcinata cu acelas titlu, dr gin mi-a recomandat sa repet tratam. cu ampicilina pana va scadea acest titlu.Merg si la un dr homeopat ptr a luat un remediu impotriva greturilor din primele luni si ii spun si de Listeria, mi-a recomandat sa nu incep inca tratam cu ampicilina si sa incercam un tratam homeopat si asta am facut si am tratat Listeria fara a mai luat medicamente in timpul sarcini,chiar daca sunt permise.Sigur ca daca nu o tratam cu homeopatia eram nevoita sa iau ampicilina, dar sunt bucurosa ca nu a fost nevoie.

Sub nici o forma nu se pune problema avortului,asta este crima din partea dr.,trateaz-o cum crezi tu ca iti este bine,cu ampicilina sau homeopatic,si totul va fi bine.

laura si 37 sap

Mergi la inceput

Crinuta,

Nu am mai luat ampicilina si la sfarsitul sarcinii, dar doctorita asa imi spusese. Am preferat sa nu mai iau. Oricum in cazul listeriei din cate am inteles simptomele in cazul unui titru mai mare sunt febra, stare de oboseala eventual voma. Acum nu stiu daca vomam de la greturi sau de la listeria dar de vomat vomam. Iarasi e posibil sa nu ai simptomele astea deloc si sa fii infectat. Important de stiut este ca Listeria nu este ceva extrem de grav si se poate trata. Mai sunt si alte afectiuni ce pot fi tratate in timpul sarcinii. Am fost si cu rosu in gat si am luat Oropivalone si ceaiuri cu miere de mi se acrise, dar am trecut. Toate trec si e bine ca va faceti analizele inainte. Eu am ramas si apoi am facut analizele.

Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Si eu am trecut prin aceleasi emotii ca tine dar multumesc lui Dzeu si medicului bun pe care-l am, nu am avut nici o problema. Toata sarcina am avut titru 1/320, am facut tratament cu Summamed (cate 6 pastile in luna a3a, a 5a si a 8-a) si pe 1 oct s-a produs minunea, l-am nascut pe Damian, un baietel minunat si sanatos.Pentru linistea ta, poti cere in maternitate sa-i faca analize (le spui neaparat ca ai avut listeria in timpul sarcinii), stiu ei ce au de facut.

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Geo, sa inteleg ca desi ai facut tratament titrul a ramas la fel toata sarcina?

Crinuta si bb din burtica 31+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Buna,

Ca sa faca analizele bebelusului , chiar daca nu se fac in spital sa preleveze sange din buricul bebeului imediat ce se naste (adica din cordonul ombilical) stiu asta caci asa mi-au spus doctoritzele pe acolo, dar eu nu am mai facut.

Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Babygirl, poate ar fi bine sa spui si numele doctorului care te+a incurcat. Macar sa stim sa-l evitam! Din cate stiu eu Listeria se face exclusiv de la branzeturi si de la lapte nepasteurizat, toxoplasmoza se face din cauza animalelor de casa sau a fructelor nespalate dar nici asta nu e obligatoriu. Eu am un motan in casa de 4 ani aproape si n-am avut nici o problema cu sarcina din pricina lui.
Sanatate multa!

Anda, 27+ saptamani, dr. Radoi, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Multumesc tuturor.Ieri am fost la dr Hristea, la Medicover care mi-a zis ca nici macar nu se pune problema de tratament acum ca titrul a scazut si ca nu am nici semne clare de listeria. O sa repet analizele. De unde se ia? Nu m-am lamurit pt ca fiecare spune altceva. Oricum, sutn f atenta acum si la alimente, si la animale. Poate chiar exagerez.

Adina / 8+

Mergi la inceput