Listeria !!!
Sunt insarcinata in 8 saptamani si am Listeria!!! Cine ma poate ajuta cu informatii in legatura cu acest virus? cat poate afecta sarcina, ce tratament e recomandat etc???
HELP ME
Adina / 8+
Raspunsuri
spic de grau spune:
Stiu ca dupa 7 luni Listeria poate strabate bariera placentara si sa afecteze fatul (ducand la avort si chiar moartea bebelusului).
La o sarcina atat de mica nu stiu care e pericolul.
IN privinta tratamentului - e sensibila la penicilina, ampicilina, tetraciclina si cloramfenicol. Nu stiu cat de bine se impaca aceste antibiotice cu sarcina.
Daca cunosti franceza - poti sa te mai documentezi din:
http://www.hc-sc.gc.ca/pphb-dgspsp/msds-ftss/msds96f.html
Sanatate multa!

Luminita
si
DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
crinuta spune:
Nu ai specificat titrul. Oricum, listeria se trateaza in sarcina, deci nu este nici o problema.
Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
babygirl spune:
pt prietena mea draga, Ana si pt Razvan. Va scriu un mail comun, si sper sa nu va suparati. Sunt din nou la birou si am de recuperat ultimele 2 zile.
Multumesc! Fiecare sfat bun primit in ultimele 48 de ore a fost foarte pretios si mi-a mai alimentat speranta. Majoritatea priveau partea goala a paharului, puneau raul in fata, ma descurajau. Tocmai vin de la Institutul Babes unde am avut o intalnire profesorul x. M-a linistit pe deplin dupa ce in ultimele zile cred ca i-am facut mai rau fatului din cauza suferintei mele decat i-ar face diagnosticul "listeria", care de fapt nici NU EXISTA! Ginecologul y este un idiot, si ma scuzi ca vorbesc astfel, dar este inadmisibil sa "prescrii" intrerupere de sarcina cand nu esti sigur de afectarea pacientei cu bacteria respectiva, si in plus, chiar daca ar exista iminenta de avort spontan datorat listeriozei, se stie ca AMPICILINA este tolerata in sarcina si devine asfel inamicum principal pentru aceste bacterii.In alta ordine de idei, ACUM n-am nici pe dracu', e bine sa refac lunar analizele si in caz ca titrul creste, da, atunci pot sa fac tratament cu ampicilina. Titrul 1/320 in august, urmat de 1/160 in octombrie este in regula si nu pune probleme, in nici un caz nu se pune problema opririi de sarcina. Rezultatele de laborator trebuie colerate cu simptomatologia, ori eu nu ma plang de nimic! Asadar, concluzia prof. a fost ca ginecologul y nu a stiut citi rezultatele, iar eu trebuie sa-mi gasesc un ginecolog CAPABIL, care sa-si asume responsabilitatea imensa de a ma duce la termen. Am nevoie de un doctor suportiv si care sa nu capituleze ca celalalt, alegand solutia cea mai simpla, dar cea mai PROASTA! M-am linistit acum, dac sunt atat de incordata si tensionata pentru cele ce mi s-au intamplat incat intai imi cer iertare pruncului din mine pentru ca l-am neglizat 2 zile, iar apoi ma detasez de gandurile care m-au coplesit in ultimele ore. Vom cauta un doctor competent!
Multumes pentru sprijin. A contat enorm! Nici nu-ti dai seama.
Adina
P.S Acum cateva zile le spuneam unor prieteni ca D-zeu ne-a dat 9 luni de asteptare tocmai pt a simti maternitatea, pt a ne pregati sa devenim parinti, pt a ne maturiza, a simti tot mai mult ca vom avea un copil. Eu mi-am primit lectia si m-am trezit cu sentimentul matern. Cu siguranta. Si cu mandrie.:)
Adina / 8+
babygirl spune:
multumesc spic si crina. primul mesaj il scrisese logodnicul meu. l-am rugat sa deschida acest subiect pt mine. eu umblam pe la diversi doctori ieri. m-am mai linistit si caut acum un ginecolog bun. primul mi-a "prescris" oprire de sarcina. incredibil! daca mai ajung pe aici persoane care se confrunta cu aceasta problema, va rog sa imi impartasiti din experienta voastra.
multumesc!
Adina / 8+
cristinacostinescu spune:
Si eu am trecut prin aprox. aceeasi situatie ca si tine. Un titru de 1/320 m-a speriat ingrozitor, dar m-a linistit medicul( dr. Badiu care e super). S-a uitat si celelalte analize de singe si mi-a spus ca nu crede ca este o infectie activa cu listeria dar sa facem totusi tratament( ampicilina 1g la 8 ore 14 zile) dupa care trebuie refacut testul pentru listeria. Si chair daca nu scade se poate face tratament in fiecare luna cu ampicilina si acest antibiotic nu afecteaza bebe-ul.Deocamdata m-am linistit , maine refac testul pentru listeria si sa vedem ce o sa fie. Multa sanatate! Cristina
tomasa spune:
Draga Adina, imi pare rau ca nu am vazut mai devreme subiectul. Acum iti scriu doar ca sa intaresc ceea ce deja ai aflat. Aceasta Listeria este periculoasa in sarcina doar daca ramane netratata. O sa intalnesti aici pe forum o gramada de fete care au avut Listeria in sarcina, care au tratat-o, asa cum ai aflat si tu ca se face, cu ampicilina si care au nascut copii sanatosi.
Mai mult decat atat titrul de 1/160 cat ai tu acum nici macar nu inseamna pozitiv. Este de fapt un echivoc, care nu pune nici un fel de probleme in sarcina si nu necesita tratament (ca sa nu mai vorbim de avort a carui problema nu trebuia pusa nici la un rezultat pozitiv).
1/160 are majoritatea populatiei din cauza alimentatiei. Singurul lucru pe care eu te sfatuiesc sa-l faci este sa incerci sa o tii sub control (asta inseamna sa nu mananci legume/fructe nespalate si lactate/branzeturi nepasteurizate) si sa verifici titrul la 6 saptamani (adica sa repeti analiza). Daca ramane asa sau se negativizeaza e O.K., daca creste trebuie facut tratament.
Pana atunci gaseste un ginecolog bun, stai linistita si ai multa grija de bebe. Eu iti doresc o sarcina usoara si cat mai putine emotii pe viitor.
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica
babygirl spune:
Cristina, iti multumesc frumos pt ce mi-ai scris. Inca nu mi-am revenit. Ieri noapte m-am trezit speriata sa nu fac avort spontan. Ce mi-a spus primul ginecolog m-a dat peste cap in ultimul hal. Totul mergea perfect, air acum am dureri ingrozitoare de cap din cauza celor 2 zile de tensiune si plans. E inadmisibil cum a pus problema!
Irina, mii de multumiri. Am aflat si eu doar ieri ca 1/160 este un rezultat normal si ca inca nici macar tratament nu trebuie sa fac. Am dat fuga la cantacuzino unde am facut primele analize si imi iesise in august, inainte sa raman insarcinata(dar pana mi-au dat rezulattele eram deja insarcinata) 1/320. M-au mai linistit acolo spunandu-mi sa vin sa repet testul la 5 saptamani si in caz ca va creste, sa fac tratament cu ampicilina. Sunt totusi un pic derutata. Am intrat pe site-ul institutului de bacteriologie din Belgia unde scria ca tratamentul cu ampicilina se face pana maxim in a 5 a luna de sarcina, se tine 3 sapt., iar ampicilina, 6g/zi se admin. intravenos.
Va multumesc din suflet!
Adina / 8+
tomasa spune:
Imi pare tare rau ca a trebuit sa treci printr-o asemenea suparare. Este intr-adevar inadmisibila superficialitatea cu care se recomanda uneori avortul...Cat despre recomandarea citita de tine pe acel site nu stiu ce sa zic...Aici sigur se face tratamentul cu ampicilina indiferent in ce perioada a sarcinii creste titrul. Din cate stiu eu ampicilina nu face nici un rau in sarcina si poate fi administrata oricand (se da si in caz de raceli mai puternice in orice trimestru al sarcinii). Probabil recomandarea era pt. ca se pare ca listeria asta ar fi periculoasa pt. bebe doar incepand cu luna a-6-a de sarcina, sau cel putin de-aia cred ca se recomanda ca depistarea si implicit tratamentul sa fie facute pana in luna 5 si nu pt. ca dupa aceasta luna ampicilina nu ar mai fi permisa.
Tu verifica oricum titrul pe tot parcursul sarcinii si incearca sa te linistesti de dragul bebelusului tau. Te pup si sunt sigura ca va fi totul bine.
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica
crinuta spune:
Schimba-ti urgent medicul. Cum este posibil sa iti spuna sa faci avort?
Listeria se trateaza in orice stadiu al sarcinii, si daca esti atenta la ce mananci nu are cum a creasca titrul.
Multe avem 1/160, si asta nu inseamna pozitiv, ci doar se recomanda repetarea analizei periodic, pentru a actiona just in case.
Repeta analiza si la alte laboratoare, si nu intra in panica, nu ai motiv. Asta nu e rezultat pozitiv.
Crinuta si burtica de 31+ saptamani
babygirl spune:
Crinuta, asa este. Inadmisibil! Doar ca eu nu m-am nascut doctor, si pana m-am interesat, mi-a fost cumplit. Asa am sa fac: repet testul. Ce trebuie sa nu mananc? Intotdeanuna am fost atenta si mofturoasa. Nu mananc lactate nepasteurizate si nici carne care nu e bine preparata. Ginecologul cu pricina imi zicea ca nu e de la alimente ci de la animale de casa. Nici macar n-am asa ceva, fiind alergica la par de animal, in special la parul de pisica.
Multumesc frumos pt incurajari si toate cele bune si ale harului!
Irina, esti o draguta. Acum ca vad cum sta treaba, reusesc sa zambesc. Te imbratisez si sanatate maxima!
Adina / 8+