Propunere de cenzura
Raspunsuri - Pagina 6
cataghe spune:
Mei, vreau sa va pun si eu o intrebare simpla!
Tot dam in stanga si in dreapta aici pe forum cu discutii despre spaga, si inevitabil ajungem la medici, si asta ne seaca pe toti cel mai tare. Meidicii sunt cei mai corupti, acuma mai nou aud ca ei fac economia subterana, etc. Dar din cate stiu eu tara asta are niste legi care ii pedepsesc atat pe cei care iau spaga cat si pe cei care dau, nu? Are un aparat de control care ar trebui sa functioneze! Are un Parchet National Anticoruptie, care ar trebui sa functioneze!
Intrebare-intrebatoare: de ce nu se respecta legile? De ce toate aceste organisme menite sa combata spaga nu functioneaza, sau cel putin de ce nu functioneaza in cazul medicilor? Hm? Io asta vreau sa stiu! Tunam si fulgeram ca spaga e ilegala, perfect de acord! Dar faptul ca un lucru ilegal nu este pedepsit, este legal?
Poate cineva sa imi raspunda la intrebare?
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
Lia spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
Originally posted by Adela
Linkul la care faci referire nu mi se pare spaga! E un serviciu si trebuie platit.
Asa sa fie oare??? Pai daca e serviciu, ar trebui sa aiba si un pret! Cit se poate de oficial si de decontabil!!! Sau impozitabil!!!quote:
Si mi s-ar fi parut mai de bun simt ca aceasta propunere sa vina de la un membru al forumului din romania care este si parinte pe deasupra.
De aici ce sa inteleg ca cea care a facut propunerea este o nesimtita fiindca indrazneste sa deschida astfel de subiecte fara sa locuiasca in tara si fara sa aiba copii???quote:
Nu sunt de acord cu mesajul tau: asta e societatea, de ce s-o negam?
Iar prin aceasta propunere nu se neaga nimic, zic eu. Dimpotriva se recunoaste o stare de lucruri si se ia (o) atitudine. Tot e mai bine asa decit sa te complaci in acea stare sau, chiar mai mult, sa contribui la agravarea ei!!! Zic io, care potrivit unora n-as avea nici un drept sa ma bag intr-o astfel de discutie aici, cu atit mai mult cu cit nici la kundalini nu ma pricep
pozulici
si zi ashea...se recunoaste o stare de lucruri gospodareste o singura data!-acum,can' punem plasturele pi vorbitor can' e vorba de shpaga,dupa care se ia atitudinea..de a se evita povestirea starii de lucruri care ne polueaza okelarii cand ne bem linistite cafelutza.
valau,ce-mi place!nici eu nu ma pricep la kundalini,am si marturisit kandid acest lucru si inca ma incapatzanez sa iau parte la aceasta discutie onorabila.
oana cretu spune:
Imi pare rau ca s-a ajuns la asemenea discutii...Eu m-am bagat in discutii, pentru ca, din pacate am suferit o spitalizare de curand, cu un bebe in burtica. Si, ca orice viitoare mama, imi faceam griji sa nu pateasca ceva din cauza mea, de fapt a sanatatii mele. Iar in jur, toata lumea ma incuraka, spunandu-mi ca sa stau linistita, ca sa zic merci ca s-a intamplat aici si nu in Romania...Si chiar m-a pus pe ganduri, singura fiind, pe patul de spital, imi aduceam aminte prin ce am trecut cand cu apendicita...Si ma intrebam: oare daca eram in Romania si sufeream cum sufar acum de durere si bebeul iesea, pentru ca contractiile ajunsesera la 2 minute diferenta...ce se intampla? Ce se intampla daca nu aveam acei bani care "trebui" sa ii dau ca sa trec pe asta? Cine mi dadea? Cine se uita la mine? Ce se intampla cu bebe? Te chemam pe tine, Cata ca stiu ca tu esti medic adevarat sa faci pe moasa, dar poate aveai ceva important de facut...Mi-e cu adevarat groaza sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat. Ar fi trebuit ca ai mei sa se imprtumute de niste bani, sa isi faca niste datorii sa salveze doua vieti, poate. Si gasiti ca e normal? Atata timp cat cel dinaintea mea a dat, iar eu vin dupa el, si nu am sa dau, pot sa ies pe usa asa cum am intrat. Si poate nu pentru ca nu vreau sa dau, ca nu vad cine prefera sa ajunga la complicatii, ci pentru ca pur si simplu nu am. Si aici se repeta povestea, daca eram in Romania nu stiu daca aveam, dar aici nu am, ca nu muncesc, nu am drept de munca, dar statul nu m-a lasat sa ma chinui, mi-a dat o asigurare cu care sa ma ingrijez ca retsul, normal, sa fiu spitalizata ca ceilalti din jur, nu in strada, ca nu am bani sa platesc mii de euro spitalizarea. Nu mi-e rusine sa o zic, dar alta solutie nu aveam si copilul mi-l doream enorm. Si nu m-a impiedicat lipsa banilor sa il am, sa fiu ingrijita in conditii bune.
oana si bebitza din burtica
(29s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
lilanda spune:
Io am recunoscut cu mina la piept inca din primul post ca propunerea conchitei de a fi cenzurate discutiile despre spaga nu rezolva mare lucru, dar zau daca mi se par normale sau morale discutiile alea despre "cit dati voi la doctor"??? Cu atit mai mult cu cit ele degenreaza intr-un fel de "top"...iote eu cit dau??? si-mi face aia si aia, ca am dat!!! Si fiindca veni vorba de asta, si cataghe si Lia sinteti medici, cum vi se pare voua o astfel de discutie?? utila?? Mie nu numai imorala dar si injositoare pentru medic, serios!!
pozulici
lu.more spune:
Mi-am facut timp si-am citit si eu tot ce-ati scris, combatut sau sustinut.
Eu cred ca ideea Conchitei era sa incercam sa contribuim toti la o eventuala schimbare a mentalitatii... Ma insel?
Daca nu suntem de acord cu spaga - si-o spunem cam toti aici, sus si tare - de ce sa nu incercam sa mergem mai departe, dincolo de discutiile purtate pe forum pe internet, care tot limitat ramane, chiar daca ne mandrim ca formam o mare familie de nu stiu cate mii de membri...
Si ce importanta are ca suntem sau nu in Romania! Pe adevaratul roman il doare sufletul si-i pasa de ce se intampla acasa (in Romania), oriunde s-ar afla in lumea asta mare.
Parerea mea, nu stiu daca are vreo importanta, este ca da, e imoral sa discutam despre "cat se da". Acest "cat se da" este ilegal, iar a purta discutii despre asta, in vazul lumii, mi se pare o rusine.
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
cataghe spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Io am recunoscut cu mina la piept inca din primul post ca propunerea conchitei de a fi cenzurate discutiile despre spaga nu rezolva mare lucru, dar zau daca mi se par normale sau morale discutiile alea despre "cit dati voi la doctor"??? Cu atit mai mult cu cit ele degenreaza intr-un fel de "top"...iote eu cit dau??? si-mi face aia si aia, ca am dat!!! Si fiindca veni vorba de asta, si cataghe si Lia sinteti medici, cum vi se pare voua o astfel de discutie?? utila?? Mie nu numai imorala dar si injositoare pentru medic, serios!!
Lilanda, mie astfel de discutii mi se par extrem de injositoare pentru noi medicii, umilitoare ca de altfel intreaga noastra conditie in Romania la ora actuala. Motiv pentru care incerc sa ma tin departe de astfel de discutii atat pe forum cat si in viata de zi cu zi. DAR: nu cred ca interzicerea acestor discutii are vreo utilitate. Eu cred ca daca chiar vrem, ar trebui sa na canalizam energia in alta parte, si nu in chestii lipsite de finalitate care echivaleaza cu vararea capului in nisip ca strutul. Atata tot!
cataghe spune:
Imi raspunde si mie cineva la intrebare: de ce nu functioneaza sistemul de pedepsire a medicilor care iau spaga?
Nu va intreb degeaba...
oana cretu spune:
Incerc sa-ti raspund eu, Cata, asta pentru ca imi esti draga. Pentru ca tuturor le convine sa traiasca cu acest sistem, si aia care ar trebui sa pedepseasca pierd si ei apoi...
oana si bebitza din burtica
(29s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
lilanda spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Imi raspunde si mie cineva la intrebare: de ce nu functioneaza sistemul de pedepsire a medicilor care iau spaga?
Nu va intreb degeaba...
Pentru ca sistemul ala nu functioneaza, in general, nu numai in cazul medicilor, pentru ca spaga la medic e frectie la picior de lemn in peisajul coruptiei romanesti!! Apoi si spaga functioneaza pe baza unei relatii biunivoce, cine spunea aici ca vina se imparte la doi??? Iar ala de ofera e la fel de vinovat ca ala de o primeste; si atunci nu prea reclama lucrul asta decit atunci cind e conditionat sa dea spaga....
Buuun, propunerea conchitei nu e fiabila ca nu are finalitate....Intrebare: cum ar trebui sa actionam noi pe DC, concret si cu finalitate, ca astfel de discutii despre "cit dai la doctor" sa nu mai apara??
pozulici
Lia spune:
quote:
Originally posted by lilanda
pozulici
Lilanda,daca propunerea conchitei era doar inutila n-as fi intervenit.Da' cei care uneori intreaba despre aceasta datina populara de multe ori chiar au nevoie de un sfat,nu intreaba pen' ca vor sa ne conturbeze diminetile senine si pen' ca-s imorali si josnici
.Io nu mai profesez in tara de destula vreme,daca ma va bate gandul sa profesez acolo din nou,o voi face in propria clinica.Eu aici inainte de a-mi aminti ca-s medic imi amintesc de faptul ca-s mama lui Iepu' si ma straduiesc sa-mi inchipui ce as fi facut eu in situatii similare celor pe care as putea sa-ncep sa-i pun la coltz cu genunchii pe coji de nuca, ca "stimuleaza fenomenul shpaga,munca-tz' ash!"
Sincer,textele moralizatoare imi provoaca sila in situatia in care n-au legatura cu realitatea.Nu voi face teoria spagii acum,ca n-am nici rabdare si nici kef sa enunt lucruri cunoscute de toata lumea vis-a-vis de saracie,etc.