Propunere de cenzura

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Lia

Draga mea,
incetisor da' sigur devii ofensiva..nadajduiesc totusi ca vei putea continua conversatia fara furie inutila.
Lilanda,daca n-ai citit nici macar o data pe Dc despre conditionarea actului medical sau a altor servicii care teoretic se cuvin cetateanului,inseamna doar ca n-ai citit unde trebuia,sau nu erai membru la momentul respectiv,pentru ca eu una am citit aici si dintr-acestea,din pacate.Deci se poa'.

Da' di unde?!! Nu-s deloc ofensiva si nici nervoasa, parol!!! Atita doar, neputincioasa intr-o astfel de problema, din pacate!! :-(( Si de aia mi se pare "incurajare" si "certificare" existenta unor astfel de sfaturi despre spaga....mai ales in cazul conditionarii!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Pai daca inlocuim(traducem) cuvintul shpaga cu "tip" sau "service charge"(care e cam 10%din bill si inclus in acesta) atunci nu o sa mai avem voie sa vorbim despre aproape mai nimic.
Cind dai spaga-tip-la taximetrist,coafeza,chelner etc e ok, dar cind e vorba de medici nu mai e ok...Si cind te gindesti ca au aproape acelasi salar de baza ca si taximetristul,chelnerul,coafeza,sau si mai putin chiar in cazul cadrelor didactice.Eu nu mai pricep nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by cristina73

Pai daca inlocuim(traducem) cuvintul shpaga cu "tip" sau "service charge"(care e cam 10%din bill si inclus in acesta) atunci nu o sa mai avem voie sa vorbim despre aproape mai nimic.
Cind dai spaga-tip-la taximetrist,coafeza,chelner etc e ok, dar cind e vorba de medici nu mai e ok...Si cind te gindesti ca au aproape acelasi salar de baza ca si taximetristul,chelnerul,coafeza,sau si mai putin chiar in cazul cadrelor didactice.Eu nu mai pricep nimic.

bine spus....dar ce sa ii faci taximetristu si cuafeza lucreaza folosinfd fortza fizica...DIN NEFERICIRE cea mai apreciata..Iar ala de la catedra isi foloseste creerul si...ce sa ii faci pare nesemnificativ in Romania secolului XXI.

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

exista lege care interzice darea/luarea de spaga si care sunt pedepsele pentru dare respectiv luare de spaga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

quote:
Originally posted by Rozi

Chiar in aceste zile am ajuns la concluzia ca nu-mi pot realiza niste planuri fara sa dau spaga. Pur si simplu, te izbesti doar de piedici, refuzuri, atitutini negative, umilinte. Si, din pacate, cred ca si de data asta va trebui sa dau. Mi-e rusine, mi-e sila, mereu spun ca e ultima data cand fac asta. dar altfel nu-mi rezolv problema!!

Rozi stiu prea bine ce vrei sa spui. Am uitat total in ce lume traiesc si in visele mele ma asteptam sa fiu altfel ajutata.
Din pacate, am vrut doar sa fiu "draguta"cu o atentie, nu cu bani ca turbez si nu pot da "plicul". Dar peste tot numai piedici. Asa ca trebuie sa plec pe alt drum, ca acolo unde am fost deja respinsa nu mai e loc de intors. Oricum, acum am aflat si eu, in al 11-lea ceas poate, ca ceea ce vreau eu sa obtin se plateste la greu daca vrei ceva satisfacator. Altfel... n-avem!

Poze cu noi

Cristina, dezamagita rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Adela99

exista lege care interzice darea/luarea de spaga si care sunt pedepsele pentru dare respectiv luare de spaga?

Da, Adela este legea Legea 78/2000 privind combaterea coruptiei (dare si luare de mita, trafic de nfluenta, primire de foloase necuvenite)..
http://www.anticoruptie.ro/l78.html

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Nu am apucat sa citesc tot ce ati scris.
Am citit insa primul mesaj si linku dat. Intrebarea Anculinei era: Cati bani dati voi medicului pediatru cand vine acasa la vizita de rutina sau la vaccin?Mersic!

Nu stiu care mai e sistemu in Ro insa - aici cnd iti vine medicu acasa - ma refer la Salvare - semnezi un cec si ii dai onorariul. ca nu iti vine degeaba medicul! La fel si cnd mergi la medic semnezi cecu si il dai medicului! Apoi trimiti la asigurare si ea e cea care te ramburseaza! Este problema asigurarii si nu a medicului! Si aici platesc asigurari, dar platesc si medicul! Consider ca si in Ro daca Asigurarile ar functiona, ai plati medicului consultatia, si el ar fi multumit (stiti cu siguranta cat castiga un medic in Ro cmparativ cu restul tarilor CIVILIZATE), si ai fi si tu multumit de prestatia lui si apoi de faptul ca asigurarea iti da banii inapoi!
Din pacate sistemul romanesc nu functioneaza! Asa ca daca Anculina a pus intrebarea respectiva eu nu o vad atat de in "negru" cum au vazut-o unii/unele dintre voi! Pe undeva ii dau drepatate.

Luminita si DAVID - 11.03.2004

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

quote:
Originally posted by lilanda

quote:

Da, Adela este legea Legea 78/2000 privind combaterea coruptiei (dare si luare de mita, trafic de nfluenta, primire de foloase necuvenite)..
http://www.anticoruptie.ro/l78.html

pozulici

Sigur! Si daca nu ma insel sunt si articole in Codul Penal - "darea si luarea de mita"!
Si sigur - ca o romanca verde ce sunt - abia astept sa inscenez un flagrant nesatulului de doctor - caci numai din infinita lui lacomie ajunge sa faca vizite acasa - ca ar putea trai regeste si din salariu!
Si de al naibii ce e face asa si la spital - si trebuie sa cumpar toate cele - ca sa mai scoata un ban sa ii ajunga de concediu in Bahamas!
Ce naiba ma?! Nu e evident ca aici si pacienti si medici sunt victime in egala masura si ca ce se intampla e un fel de divide et impera - si ne ratoim unii la altii din cauza efectului - neglijind tocmai cauza?!

Si pentru cele atat de hotarate in privinta NU spagii la medici - pe bune, ia faceti un excercitiu de imaginatie si vedeti-va cu mama sau copilul bolnavi pe holurile spitalelor si cu un medic suprasolicitat si spuneti cu mana pe inima ca nu ati da!
Stiu - nu e corect, e chiar las asa ceva - si umilitor in acleasi timp - daŽnu cred ca ati sta cu banii in buzunar!
Da stiu - mai sunt si cei care nu au efectiv de unde da - cu ei ce se intampla? Nu stiu - doar atat imi spun - fereasca Dumnezeu sa ajungi acolo - atata vreme cat banii aia platiti la CAS sunt folositi pentru capital electoral!
De ce cand fac medicii o greva nu ies si pacientii in strada?!
De ce nu fac pacientii o greva a lor - noi NU mai platim CAS degeaba?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:

se iezista,bineinteles,cre ca o putem gasi si pe internel,da' asa cum stim deja cu totii,practic e utilizata cu rezultate "remarcabile" in scop educativ pentru cetateanu' de rand,prin introducerea din cand in cand in onorabela institutzie "bulau" a catorva spagari mititei care mai jupoaie si ei pe altii la fel de "prosperi" ca ei,da' nu se aplica in cazul marilor spagari,care au reusit deja sa vanda pe nimic cam tot ce era de vandut,ca cica tip-urile dolofane e comisioane,dom'le.
Si ca sa revenim la subject,acu',cica din respect pentru noi insine,e mai bine daca nu mai discutam despre spagi,ci ashea in linishte numa' o sa le dam,ca oricum uneori alta rima nu e si ma-ndoiesc ca-n momentele in care avem nevoie de niste servicii pe care desi teoretic tre sa le obtinem, practic nu obtinem nimic, nu bagam repejor manutza in buzunarel si nu cumparam bunavointa celui care poa' sa ne ofere serviciul,dar din varii motive nu o face.Daca Romania va deveni o tara prospera economic,o tara in care exista clasa de mijloc,care poate trai decent din salariu,in mod firesc contactul cetateanului de rand cu spaga se va diminua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io am spus deja in primul mesaj ca trebuie inlaturate cauzele ...

quote:
Originally posted by joe

De ce cand fac medicii o greva nu ies si pacientii in strada?!
De ce nu fac pacientii o greva a lor - noi NU mai platim CAS degeaba?!

zic sa sunt idei foarte bune ... poate vor iesi ... cand mai multi discuta se gasesc si solutii pana la urma ... si cred ca vor mai aparea si alte idei pe parcurs

Mergi la inceput