Propunere de cenzura

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Lia

quote:
Originally posted by lilanda

Eu consider propunerea conchitei ca una de respect pentru aceasta comunitate, chiar daca aplicarea ei ramine fara efect imediat la nivelul realitatii romanesti. Probabil acelasi respect fata de comunitate care este aratat prin interzicerea mesajelor jignitoare xenofobe, discriminatorii etc.

pozulici

din nou parerea mea de "membrana" a comunitatii,OK?
ce e respectul fata de comunitate?detaliaza te rog notiunea de respect in contextul in care ai folosit termenul:).
da' comunitatea asta-i o comunitate martiana,intergalactica,sau o comunitate romaneasca?

Asa cum a scris si conchita, spaga este ilegala si imorala, oriunde ar fi ea (in Romania, in Suedia etc). La fel de ilegala ca hekareala si la fel de imorala ca injuraturile, jignirile, mesajele xenofobe, discriminatorii. Toate acestea sint cenzurate prin regulamentul DC tocmai pentru a asigura aceasta atmosfera de respect fata de lege si fata de cei de linga tine...
Cit despre intrebarea cu comunitatea, nu intelg pointul!!! Subliniez si repet ideea ca aplicarea acestei propuneri aici, pe DC, in aceasta comunitate romaneasca nu va avea efecte imediate in plan real. Adica daca aici vor fi interzise discutiile publice despre spaga nu inseamna ca fenomenul va disparea, ca toata lumea nu va mai lua sau primi spaga....dar asa cum a zis si Qsar, o discutie publica despre spaga, certifica si incurajeaza fenomenul!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Uite, eu pot sa-ti spun sincer, din propria experienta ca am deschis acest subiect cu oameni de aici, oameni foarte bogati si nu intelegeau de ce cand te opreste politia ii dai bani. Este un exemplu ce le dadusem noi, dupa care le-am spus de toate situatiile. Si de dr cand le-am zis, raspunsul a fost ca si ei platesc, dupa care sunt rambursati, sau daca nu ai asigurare medicala, si aici se plateste. De fapt, ei nu intelegeau ca aceea nu era plata...Poate nu credeti ceea ce v-am scris, dar am vorbit cu oameni de aici despre asta in intentia de a incerca sa aflu daca se practica si aici. Au fost unii care stiau, si ziceau: "A! cum se practica in Italia de ani de zile". Dar nu am auzit niciodata sa se practice aici. Ba da! INtre oameni simplii, nu institutii ale statului, ca niste servicii. Raspunsul era pentru frantuzoaica, dar si pentru ceilalti, eu am incercat sa va impartasesc ceea ce am auzit eu din gurile unor francezi.

oana si bebitza din burtica (29s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

Hm - cred ca nici sa cadem in extrema cealalta nu e ok!
Spaga exista peste tot in lume - deci e ok sa existe si la noi!
Nu neg ca o fi existind spaga si in Germania (doar aici am mai locuit in afara de Ro) - insa cert e ca viata mea de zi cu zi nu a avut nimic de suferit iar eu nu am fost pusa niciodata in situatia de a da ceva ca sa mi se rezolve problema X sau ca sa obtin lucrul Y! Ba mai mult - daca aici mi s-ar fi cerut ceva - as fi avut grija sa reclam si sa imi urmaresc reclamatia - pentru ca e un sistem asezat, cu reguli clare iar banii pe care ii platesc pentru orice serviciu stiu ca acolo ajung (nu ca in Ro unde din banii de la sanatate se platesc pensiile)!

Si acum am realizat ca poate mesajul meu anterior ar putea fi interpretat ca sunt de acord cu spaga - NU - nu sunt! Insa stiu care sunt limitele "razvratirii" mele - si cumva imi e ciuda ca o sa am sanse sa fiu prinsa intr-o situatie ca asta - dar nu pot sa nu fiu realista!
Sper doar ca ceva se va schimba - si se va schimba sigur! Mai ramane de vazut cand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

[quote]Originally posted by mara03

imi cer scuze lui Q, dar vreau sa-i raspund eu lui Sibylle: "loaza" nu e copilul cu probleme ci ala din Caragiale...

Si eu īmi cer scuze, fiindca nu are nici o legatura cu subiectul treaba asta. Dar ce spui tu e doar o interpretare, eu stiam ca loaza īnseamna un smecher fara prea multe calitati si de nimic.

PS: nu am nimic cu cine a zis-o, era doar un gānd de-al meu.

Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frantuzoaica spune:

da,poate asa se intelege si din mesajele mele,ca as fi de acord cu spaga.NU,nici eu nu sunt de acord cu asta!Dar,fenomenul a existat,exista si va exista!Poate va veni si clipa in care va disparea,tot ceea ce putem face este sa asteptam si sa nu dam/primim spaga!(sa ajutam vindecarea acestui flagel!)
off-topic:Exista un subiect de discutii-"Faptu divers" si una din marile mele nedumeriri in viata asta este:de ce exista banii?!Daca nu ar exista,s-ar reduce multe din problemele noastre-spaga,coruptia,etc(si ar aparea altele,bineinteles)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:

quote:
Originally posted by Lia

quote:

Eu consider propunerea conchitei ca una de respect pentru aceasta comunitate, chiar daca aplicarea ei ramine fara efect imediat la nivelul realitatii romanesti. Probabil acelasi respect fata de comunitate care este aratat prin interzicerea mesajelor jignitoare xenofobe, discriminatorii etc.

pozulici

din nou parerea mea de "membrana" a comunitatii,OK?
ce e respectul fata de comunitate?detaliaza te rog notiunea de respect in contextul in care ai folosit termenul:).
da' comunitatea asta-i o comunitate martiana,intergalactica,sau o comunitate romaneasca?

Asa cum a scris si conchita, spaga este ilegala si imorala, oriunde ar fi ea (in Romania, in Suedia etc). La fel de ilegala ca hekareala si la fel de imorala ca injuraturile, jignirile, mesajele xenofobe, discriminatorii. Toate acestea sint cenzurate prin regulamentul DC tocmai pentru a asigura aceasta atmosfera de respect fata de lege si fata de cei de linga tine...
Cit despre intrebarea cu comunitatea, nu intelg pointul!!! Subliniez si repet ideea ca aplicarea acestei propuneri aici, pe DC, in aceasta comunitate romaneasca nu va avea efecte imediate in plan real. Adica daca aici vor fi interzise discutiile publice despre spaga nu inseamna ca fenomenul va disparea, ca toata lumea nu va mai lua sau primi spaga....dar asa cum a zis si Qsar, o discutie publica despre spaga, certifica si incurajeaza fenomenul!!!

pozulici

Lilanda,diferenta dintre hecareala,jigniri,reactii xenofobe si spagutza e ca primele nu-s necesare,da' cea de a doua ar putea fi conditie sine qua non in unele situatii grave,din pacate.eu nu dau doi lei pe notiuni generale(vezi notiunea de respect folosita intr-un fel care poate aduce deservicii unora),apreciez in schimb ajutorul reprezentat de o buna informare in situatii limita.saracia aduce cu sine de multe ori promiscuitate si de cele mai multe ori nu face casa buna cu nobletea,ma tem.
"certifica si incurajeaza fenomenul?"-gasesc amuzant faptul ca exista romani care considera ca acest fenomen mai poate fi "certificat" sau "incurajat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe spune:

quote:
Adica daca aici vor fi interzise discutiile publice despre spaga nu inseamna ca fenomenul va disparea, ca toata lumea nu va mai lua sau primi spaga....dar asa cum a zis si Qsar, o discutie publica despre spaga, certifica si incurajeaza fenomenul!!!

Hai sa fim seriosi! Daca x spune ca da atat la medic si de banii astia ii face aia si aia - nu inseamna decat ca poate devin si eu mai pretentioasa cu medicul meu!
Nici mie nu imi plac discutiile mai mult comparative decat informative care sunt pe forum - ba se mai gasesc si unii sa se laude cu cat dau - da“de aici pana la cenzura!?!
A spus-o cataghe cred - pe alt topic - acoperim rahatul cu frunze si ne facem ca nu exista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Lia

Lilanda,diferenta dintre hecareala,jigniri,reactii xenofobe si spagutza e ca primele nu-s necesare,da' cea de a doua ar putea fi conditie sine qua non in unele situatii grave,din pacate.eu nu dau doi lei pe notiuni generale(vezi notiunea de respect folosita intr-un fel care poate aduce deservicii unora),apreciez in schimb ajutorul reprezentat de o buna informare in situatii limita.

Auzi...spagutza....ai facut-o mica acolo si nevinovata! Cit despre conditiile alea sine-qua-non, aici deja ma pui pe ginduri. Sincer si cu mina pe inima eu n-am intilnit un medic, oricit de corupt ar fi, ca sa conditioneze actul medical , intr-o situatie grava, de spaga!!! Iar intr-o situatie din asta cum ar fi mai bine, sa vina pacientul aici, pe DC, sa se informeze cam cit sa-i dea doctorului, ori sa stie de la bun inceput ca ala merita reclamat la Politie???!!!
Iarasi nu inteleg cum notiunea de respect, orcit de generala ar fi ea, poate aduce deservicii cuiva!!! N-am nici o intentie sa judec sau jignesc pe cineva, dar mi se zbirleste parul pe mine, numai stiind ca exista o lista cu sfaturi si mercurial de spaga!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

UFAA DE ACORD..SI CA OPINie despre spagutza..eu cred ca nu trebuie data...mai ales ca cei lac are contribuim au salarii...si mai ales ca este o amsura ushor discriminatorie si favoritista..AM ZIS DE CAND MA STIU NU SPAGA..NU BACSHISH..DAT PE LA RESTAURANT.si m am bucurat cand am auzit ca pe la unele restaurante baruru si alte localuri se declara spaga...:) asa ca nuu spaghutzei..OPINIE de <<TANTI> care nu are BB si FAMILIE shi sotz..cand am sa am probabilc anu amsa mai fiu asa drastica .dar pana atunci mai e...

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:

quote:
Originally posted by Lia

Lilanda,diferenta dintre hecareala,jigniri,reactii xenofobe si spagutza e ca primele nu-s necesare,da' cea de a doua ar putea fi conditie sine qua non in unele situatii grave,din pacate.eu nu dau doi lei pe notiuni generale(vezi notiunea de respect folosita intr-un fel care poate aduce deservicii unora),apreciez in schimb ajutorul reprezentat de o buna informare in situatii limita.

Auzi...spagutza....ai facut-o mica acolo si nevinovata! Cit despre conditiile alea sine-qua-non, aici deja ma pui pe ginduri. Sincer si cu mina pe inima eu n-am intilnit un medic, oricit de corupt ar fi, ca sa conditioneze actul medical , intr-o situatie grava, de spaga!!! Iar intr-o situatie din asta cum ar fi mai bine, sa vina pacientul aici, pe DC, sa se informeze cam cit sa-i dea doctorului, ori sa stie de la bun inceput ca ala merita reclamat la Politie???!!!
Iarasi nu inteleg cum notiunea de respect, orcit de generala ar fi ea, poate aduce deservicii cuiva!!! N-am nici o intentie sa judec sau jignesc pe cineva, dar mi se zbirleste parul pe mine, numai stiind ca exista o lista cu sfaturi si mercurial de spaga!!!

pozulici

Draga mea,
incetisor da' sigur devii ofensiva..nadajduiesc totusi ca vei putea continua conversatia fara furie inutila.
daca diminutivu' "shpagutza",care sigur nu poate minimaliza conotatiile negative ale acestui obicei neaosh ti se pare "nereprezentativ":)),poate "shpagoaia" itzi va spune ceva?mie ambele variante nu-mi inspira nimic.
Lilanda,daca n-ai citit nici macar o data pe Dc despre conditionarea actului medical sau a altor servicii care teoretic se cuvin cetateanului,inseamna doar ca n-ai citit unde trebuia,sau nu erai membru la momentul respectiv,pentru ca eu una am citit aici si dintr-acestea,din pacate.Deci se poa'.

Mergi la inceput