Propunere de cenzura
Raspunsuri - Pagina 2
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Lia
daca-mi datz' voie,doamnelor,io ma declar impotriva cenzurii acesteia onorabile dealtfel,pentru ca:
lipsa discutiilor despre spagi nu duce la disparitia spaguielii;
Lipsa discutiilor legate de o realitate nu face ca acea realitate sa dispara.
la buna vedere.
mesajul de mai sus reprezinta strict pozitia mea in calitate de membru al forumului.
Pai atunci hai sa dam drumul pe forum si la discutiile despre hekareala ca sa aflam de unde luam pe de-a moaca muzica, softuri si filme gratis!!!

( si iarasi nu inteleg de ce acest subiect ar avea valoare numai daca ar fi propus de persoane care locuiesc in tara???!!!)
pozulici
Lia spune:
simplu,lilanda.pentru ca pe mine ma intereseaza subiectul spaga doar de doua ori/an,spre ex.Cat timp sunt in japonia,sigur nu va trebui sa spaguiesc pe nimeni,da' nici favoruri nu-mi va face nimeni.Fiecare va face atat cat se presupuneca tre sa faca si basta.
Presupun ca esti intr-o situatie similara vis-a-vis de contactul cu coruptia si spaga,ca remarc ca nu locuiesti in tara.So,daca nu discutam pe DC despre spaga,sigur eu si cu tine nu vom suferi,dar altii s-ar putea sa aiba nevoie de informatii si nu le vor putea primi pe DC,pen' ca din dorinta de a nu ne "polua" okelarii cu subjecte despre spaga eventual,am spus halt.
oare de ce tre sa complicam lucrurile si sa pretindem doar(nediscutand despre asta,nu-i asa?) ca o kestie care-i parte din viata cotidiana romaneasca, nu exista.
mamicaluitheo spune:
quote:
Originally posted by Lia
daca-mi datz' voie,doamnelor,io ma declar impotriva cenzurii acesteia onorabile dealtfel,pentru ca:
lipsa discutiilor despre spagi nu duce la disparitia spaguielii;
aceste discutii pot fi utile in oareshce masura celor care au nevoie de informatii;
probabil ca firesc ar fi ca initiative de genu' asta sa aiba cei care sunt inca in tara,iar sustinerea sau respingerea sa vina tot de la cei care inca locuiesc in tara si sunt pusi de multe ori in situatia de a da spagi;
Vis-a-vis de spaga data pediatrului pentru vizite acasa,sincer mie mi se pare o kestie fericita.In Japonia exista varianta sa chemi salvarea,sau sa duci copilul la urgente,unde tu stai cu copilul febril in brate,iar la doi pasi unul scuipa sange,spre ex.In legatura cu acest aspect,daca aveti pareri contrare,astept exclusiv parerea celor care sunt parinti, pentru ca la fel de sincer ca tot ce am spus pana acum,marturisesc ca ma lasa rece parerea persoanelor fara copii(ideea generala de copil si copilul PROPRIU,care exista, sunt doua lucruri total diferite din punctul meu de vedere).
Daca propunerea era legata de o modalitate practica de starpire a spagii,spagarilor si spaguitorilor,ma declaram de acord.
Lipsa discutiilor legate de o realitate nu face ca acea realitate sa dispara.
la buna vedere.
mesajul de mai sus reprezinta strict pozitia mea in calitate de membru al forumului.

andreea mami lui theo si florin
lilanda spune:
Eu consider propunerea conchitei ca una de respect pentru aceasta comunitate, chiar daca aplicarea ei ramine fara efect imediat la nivelul realitatii romanesti. Probabil acelasi respect fata de comunitate care este aratat prin interzicerea mesajelor jignitoare xenofobe, discriminatorii etc.
pozulici
frantuzoaica spune:
Fara suparare,dar spaga nu e un fenomen numai in Romania!!!Exista in orice tara,sub alte forme poate sau in alte institutii decat cele enumerate aici!De ce atatia oameni de afaceri merg in atatea calatorii de afaceri in tari exotice???Nu generalizez..ca se intampla peste tot la fel(ca afacerile merg doar pe baza spagilor si in Romania si in toate celelate tari)dar nici sa nu spunem ca acest fenomen e specific ROMANIEI!personal,a trebuit sa dau spaga in Suedia pentru a mi se trimite pe mail un amarat de logo!(Lilanda,stii povestea!)
Lia spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Eu consider propunerea conchitei ca una de respect pentru aceasta comunitate, chiar daca aplicarea ei ramine fara efect imediat la nivelul realitatii romanesti. Probabil acelasi respect fata de comunitate care este aratat prin interzicerea mesajelor jignitoare xenofobe, discriminatorii etc.
pozulici
din nou parerea mea de "membrana" a comunitatii,OK?
ce e respectul fata de comunitate?detaliaza te rog notiunea de respect in contextul in care ai folosit termenul:).
da' comunitatea asta-i o comunitate martiana,intergalactica,sau o comunitate romaneasca?
Si daca in Romania se da spaga,nu-i mai bine daca omu' care e pus in situatia nashpeta de a da spaga sa stie macar cat ar fi bine sa dea?ca am citit ca uneori se "cotizeaza" spagutza in mod neinspirat si nu da rezultate
joe spune:
Scuze - insa cred ca discutia (propunerea) este utopica!
Ma refer numai la aspectul legat de relatia pacient-doctor!
NU cred ca exista cineva care in momentul in care sanatatea lui sau a cuiva drag este in pericol sa isi aduca aminte ca plateste lunar bani la CAS - si iar mai cred ca in problema asta doctorii si pacientii ar trebui sa se regaseasca de aceeasi parte a baricadei - pentru ca si unii si altii sunt "pacaliti" de sistem!
Eu una - si nu va uitati ca va scriu din Germania, intentionez sa ma intorc acasa si nu cred ca problemele sistemului sanitar se vor rezolva pana ma re-impamantenesc eu - recunosc ca NU sunt atat de curajoasa incat cu copilul in convulsii in brate sa refuz sa dau plicul! ![]()
Da - s-ar putea sa fiu insa dintre norocosii care sa isi permita un abonament la o clinica privata si sa nu fiu nevoita sa trec prin asta - dar in nici un caz asta nu va insemna ca voi putea sa bat obrazul unei mamici cu mai putini bani decat mine - "de ce dai, draga? nu platesti asigurari?!" 
Prefer sa ma comport ca la carte si sa refuz plicul unui functionar (care ia oricum mai multi bani decat un medic), politistului si cui o mai fi! Situatiile in care interactionez ca astia nu pot sa ajunga - in extremis - pe viata si pe moarte!
Ven spune:
, Lia!
Frantuzoaica, ma bucur ca ai deschis dicutia. Da! In Occident e lumea mai stilata si are un mai fin simt al disimularii 

Iar ideea cu cenzura...........sa fim seriosi!
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si
Rozi spune:
Poate ar fi bine sa se faca, pe DC. recomandarea de a se abtine omu' de la discutii despre acest subiect. Ca si la copii, interdictia si refuzul discutiei nu au intotdeauna rezultatul scontat si aduc frustare.
Oricum, cu toata cenzura, in caz de maxima disperare, postez un anunt: "va rog sa-mi scrieti pe PM cat si cum" si gata!
SUNT TOTAL IMPOTRIVA SPAGII!! In practica insa am avut foarte mult de suferit si, pana la urma, tot am dat, desi eu nu am primit niciodata. Chiar in aceste zile am ajuns la concluzia ca nu-mi pot realiza niste planuri fara sa dau spaga. Pur si simplu, te izbesti doar de piedici, refuzuri, atitutini negative, umilinte. Si, din pacate, cred ca si de data asta va trebui sa dau. Mi-e rusine, mi-e sila, mereu spun ca e ultima data cand fac asta. dar altfel nu-mi rezolv problema!!
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
frantuzoaica spune:
quote:
Originally posted by Ven, Lia!
Frantuzoaica, ma bucur ca ai deschis dicutia. Da! In Occident e lumea mai stilata si are un mai fin simt al disimularii
Iar ideea cu cenzura...........sa fim seriosi!
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)si
Nu neaparat in Occident!In toata lumea!Daca reusiti sa-mi dati exemplu o tara in care nu este practicata spaga(la orice nivel)tac pe veci in ceea ce priveste spaga si ma mut in tara respectiva!