Unde gasesc: masina pentru facut paine?
Raspunsuri - Pagina 5
narcisa spune:
Masina de piine o am si eu de putin timp, sint foarte multumita de ea, asa cu scria cineva pe aici(din Aldi Quigg 30 euro).
Piinea neagra graham sau de regim aici se gaseste gata preparata in pachete in supermarket -75 centi pachetul, poate exista si in Romania.
Am si eu o nedumerire. Cum se face cozonacul cu aceasta masina?
narcisa x 

mariana75 spune:
Dragelor, dupa ce am testat si iar testat, am reusit sa gasesc si eu reteta "minune" pt. painica facuta la masina mea :)
500 grame faina, 300 ml apa, 10 grame drojdie uscata Pakmaya, 1 varf de cutit de sare.
Week-end placut, pupici.
MRL spune:
Dragutelor,
Eu am masina de paine de aproape 1 an si tot de atunci nu mi-am mai cumparat paine de la magazin. Sunt foarte incantata de ea. Am convins tot familionul sa cumpere masina.
Mi-am cunparat-o de la Selgros si am dat 3.000.000 lei. In cutia ei am primit si masurile care trebuiesc folosite pentru a obtine produsul finit - o cana, o spatula care are la capete forma de lingurita si lingura, un fel de carlig pentru a ridica manerul de la cuva aunci cand este fierbinte.
Am incercat toate retetele de paine din carte. Cel mai des folosesc reteta de 2h si 20' si coaja "dark". In cuva pun 3 pahare de faina (tip 650),1 si 1/2 lingurite de sare, 2-3 lingurite de zahar, o lingura de lapte praf, 2 linguri de ulei sau unt, drojdie (o jumatate de pachetel de drojdie pakmaya de 25 g), o cana de apa (nu pun mai mult pentru ca am observat ca imi cade painea). Preferabil sa dizolvati drojdia in apa. Cand masina incepe sa ma anunte ca pot sa pun si alte ingrenieinte mai folosesc seminte de susan si de dovleac gata curatate (le pun ochiometric). Cand painea este gata nu o las in masina mai mult de 1 ora (asta daca vreau sa o tina calda) pentru ca ea se umezeste iar coaja nu mai este crocanta. Cand masina incepe sa coaca painea miroase foarte bine in bucatarie.
Am incercat sa fac si cozonac si pana la urma am reusit. Iata reteta incercata de mine: 4 pahare de faina, 2 oua intregi, 1 pahar de lapte, 5 linguri de ulei, 4-5 linguri de zahar tos, 1 lingurita de sare, drojdie ca la paine. Cand masina anunta ca se poate pune si umplutura eu folosesc nuci taiate mai marunt si rahat taiat cubulete (daca bucatile sunt mari vor cadea la fundul cuvei), stafide, aromele (eu folosesc 2 fiole), mac si susan. masina este programata la 3 ore si coaja "dark".
Pofta buna!
LilianaM
adita spune:
Nu stiu de ce, dar de cate ori am pus rahat la cozonacul facut la masina de paine, s-a topit de n-am mai gasit nici urma de el. ati patit vreodata asa ceva?
narcisa spune:
Liliana,
multumesc frumos pentru reteta de cozonac, am incercat-o azi si a iesit supeer,
.
Adita, la mine rahatul a ramas intreg bucatele, cum l-am pus, si nici nu s-a lasat, am pus rahat, nuca cu cacao si rom.
toate cele bune
narcisa
lorelei_19 spune:
Si noi ne-am luat in urma cu vreo 2 luni mashina de paine, si sunt inca entuziasmata de ea. Sotzul meu face paine in fiecare seara, o programeaza, iar cand ne trezim, avem paine calda. Nu va mai zic ca baga in ea tot felul de condimente, de te innebuneste: mac, nuca, alune, ce-i mai trece prin cap. Si numai cu faina integrala. E o minune!
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
adita spune:
Am incercat si eu reteta de cozonac, a iesit bun,dar cam ciudat ca aspect. a crescuuuuut pana s-a lipit de capacul masinii si s-a cam ars(la paine n-am patit niciodata sa se arda, chiar daca am dat la dark). oare daca pun mai mult zahar (mie mi-ar fi placut putin mai dulce)o sa cresca mai putin?
irinel61 spune:
Buna ,
Vedeti si aici
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20195
Deoarece vreau sa iau si eu o masina de paine, am si eu niste intrebari pt fetele din romania:
Ce tip de faina folositi (marca)?
Ce tip de drojdie? uscata sau proaspata?
Cum scoti painea sau cozonacul din masina tinand cont ca aluatul in timpul framantarii se prinde de palete iar prin coacere aceste palete sunt prinse in paine, nu se rupe painea sau cozonacul sau nu ramane gauri in ea?
mersi mult.
adita spune:
eu nu folosesc un tip anume de faina, gasisem intr-un timp o faina special pt brutarie, in rest iau cam ce gasesc. drojdie pun proaspata. masina mea nu are "palete" care sa amestece compozitia, sau cel putin nu asa cum imi imaginez eu cand spui palete. are doar o piesa micuta, metalica, subtire. cand scot painea ramane intr-devar o gaura mica in partea de jos a painii
magicEye spune:
Si noi am cumparat masina de paine acum vreo 2 luni si de atunci nu am mai cumparat paine. Sotului meu ii place painea cu salsa, adauga sos de salsa alaturi de busuioc cimbru oregano (toate uscate) iar painea devine un pic rosiatica si un pic picanta. Am mai facut paine cu cascaval si ceapa si iese f buna (mai ales prajita un pic dupa ce o taiati felii). Drojdie folosim din cea uscata. Stiu ca fetele din strainatate au dificultati in a gasi drojdie proaspata, asa ca probabil cea uscata e folosita pe scara mai larga.